BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 61-80 ud af 359 resultater

6
Sep
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 6. september 2020, kl. 11.30-12.30.
7
Sep
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Hans Jørgen Degn, Ringkøbing. "Heden" Lyngheden er en af de højest værdsatte naturtype her i Midtjylland.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Mandag den 7. september 2020, kl. 14.30.
7
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Sundere Søde Lækkerier

V/ Hellan Krüger.
Hvis du holder af smagen af søde sager,

men gerne vil være fri for hvidt sukker, skal vi her smage på muffins, rawcake, proteinbare og kager uden hvidt sukker, mælk, hvedemel eller tomme kalorier.

Du får opskrifter på lækkerierne, som vi fremstiller og en god smag i munden. Alle råvarerne er naturligvis økologiske.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Mandag den 7. september 2020, kl. 18-21.05.
8
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Det Traditionelle Mexicanske Køkken

V/ Dorte Fløjgaard.
Hver stat i Mexico har sin egne kulinariske specialitet og opskrift. I mexicansk madlavning bruges flere krydderier, tortillas og forskellige slags chili. Tag med på en rundrejse i det mexicanske køkken.

Udgifter til råvarer kr. 120,- pr. person pr. gang

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 18-21.05.
8
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag med Hella Joof - Papmachéreglen

MOD TIL er stolte af at kunne præsentere endnu et spændende foredrag med den underholdende skønne ildsjæl, nemlig Hella Joof! Og denne gang er det Papmachéreglen! Tirsdag d. 8 september 2020 kl. 19.00-21.00 hos MCH Herning Kongrescenter.
Papmachéreglen: Med udgangspunkt i sin bestsellersucces "Papmaché-reglen" er Hella Joof aktuel med et foredrag af samme navn. Det vil omhandle de samme 25 livsråd, som hun behandler i bogen - alle med et komisk strejf af genkendelighed. Bogen blev især rost for sin enestående blanding af humor seriøsitet, hvilket så vil præge foredraget. Hør om alt fra den store kærlighed til hverdagens småproblemer, alt sammen i bedste Hella-stil.

"Papmaché-reglen" er Hella Joofs lune karismatiske succesbog, der udkom i oktober 2016 har ligget øverst på bestsellerlisten adskillige uger.

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle danskere som har haft MODET til at forfølge at realisere deres drøm.

Følg os på FB:

Bemærk: Begrænset antal billetter.. Det er ikke muligt at medbringe egne drikkevarer eller mad.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30.

Forlæng oplevelsen; køb kombi billet incl. tapas tallerken (fra kl. 17:00). Bord er automatisk reserveret

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 19.
11
Jul
event-img
Undervisning

Mindful Bevægelse

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Mindful bevægelse har100%fokus på at skabe flow i krop og sind, med øvelser som især er med til at skabeen bedre kropsbevished.
Med rolige undersøgende bevægelser, øgesevnen til selv at fornemme, hvad der er bedst for egen krop, og målet er samtidig at få en mere tonet, smidig og stærk krop. Undervisningen er opdelt i 3 forskellige dele, alle med en kort pause imellem. Først opvarmervi ved at masserer bindevævet, muskler, senerogtriggerpunkteri kroppen.Har du muskelspændinger,smerter, kramper ellerskader, kan massagemed boldeofte lindre/dæmpe og over tid evt.helt fjerne symptomer.Øget flow i kroppen fjerner affaldsstoffer, løsner spændinger, og ny forskning sandsynliggør, at smidiggørelse af bindevævet effektivt bekæmper den genstridige appelsinhud, som mange kvinder kæmper med. Efter en kort pause fortsætter vi medøvelserisær inspireret af Yin og Hata yoga. Øvelser som igenbearbejder bindevævet med roligmindfulbevægelse, og hvorflowetilter og løsner spændingerog blokeringeri kroppen -hvilketer en vigtig forudsætningfor fri bevægelse. Der undervises differentieret, så alle får mest mulig ud af træningen uanset personlige begrænsninger og udfordringer. Efter en kort pause, lægger du dig under tæppet, og gør dig klar til luksus afspænding med klag-massage og til lyden af de beroligende tibetanske klangskåle samt andre meditative instrumenter,der healer dit energisystem og skaber restitution på dybt celleplan. Pulsen sænkes, celler afbalanceres, organer stimuleres og nervesystem beroliges. Hold 320378a

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Tirsdag den 7. juli til tirsdag den 8. september 2020, 10 kursusdage kl. 13.30.
9
Sep
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 9. september 2020, kl. 10-12.
9
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag med Hella Joof - Papmachéreglen

Hella Joof deler papmaché-regler og skæve livsråd med Herning Den folkekære forfatter og foredragsholder Hella Joof inspirerer publikum i MCH Herning Kongrescenter med 25 finurlige livsråd 9. september 2020.
'Papmaché-reglen' er titlen på Hella Joofs nye foredrag, som kan opleves i MCH Herning Kongrescenter onsdag 9. september 2020. Foredraget tager udgangspunkt i hendes bestsellersucces af samme navn, som har undertitlen '- og andre glimrende regler fra livets lovsamling'.

Foredraget vil omhandle de 25 livsråd, som hun behandler i bogen - alle med et komisk strejf af genkendelighed. Publikum vil kunne se frem til en lun, livsklog og lattermild aften

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 9. september 2020, kl. 19.
9
Sep
event-img
Møder

Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab

Velkommen til en aften med temaet "Om Taknemmelighed" i Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab. Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab er et fællesskab for alle. Her undersøger vi, hvad Bibelen siger om Gud, og vi deler liv og tro.
Vi synger sammen og slutter af med kaffe. Alle aftener begynder klokken 19.30 og afholdes i Nørrelandskirkens lokaler, medmindre andet bliver meldt ud. Hold øje med flere informationer i kirkens kalender eller på Facebook

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Onsdag den 9. september 2020, kl. 19.30-21.30.
2
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Det Italienske Køkken

V/ Bjarne Ahrens.
På dette kursus arbejder vi med nemme og hurtige italienske opskrifter og retter,

så du behøver ikke at være en gastronomisk ekspert - alle kan deltage.
Som underviser fokuserer jeg på de vigtigste italienske råvarer og prøver at vise hvilke ingredienser, der egner sig bedst i de forskellige retter.

Sammen fremstiller vi en hel menu, bestående af appetizere, forretter, hovedretter og desserter.
Vi afslutter aftenen med et fælles måltid, hvor vi smager på maden - både det man selv har lavet, og det de andre har fremstillet.

Jeg mailer de italienske opskrifter til jer inden vi mødes til madlavningen. Du får italienske opskrifter, som du kan bruge, som inspiration til selv at arbejde videre med, så du kan fremstille din egen menu til familie og gæster.

Udgifter til råvarer er ca. 80,- til 100,- kr. pr. person pr. gang

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Onsdag den 2. til onsdag den 9. september 2020, kl. 10-13.05.
10
Sep
event-img
Møder

Spætten

Er Sct. Johannes Kirkes Børneklub for 4 - 8 år. Alle er velkomne!

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 10. september 2020, kl. 14.30-16.
10
Sep
event-img
Møder

Gospel-kids øver

I tårnet. Alle børn fra 7-12 år er meget velkomne! Vi synger sange med rytme og fagter.

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 10. september 2020, kl. 15.30-16.30.
10
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Lav Selv Din Egen Plantedrik Og -smøreost

V/ Hellan Krüger.
Det er så nemt at lave selv,

og så kan du selv bestemme, om plantedrikken skal laves på kerner eller mandler, og om den skal have et strejf af sødme. Vi vil også smage på plantebaseret milkshake.

Smøreosten fremstilles af forskellige nødder. Alle råvarer er naturligvis økologiske.

Medbring: din egen blender

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Torsdag den 10. september 2020, kl. 18-21.05.
10
Sep
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Torsdag den 10. september 2020, kl. 19.
11
Jul
event-img
Undervisning

Mindful Bevægelse

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Mindful bevægelse har100%fokus på at skabe flow i krop og sind, med øvelser som især er med til at skabeen bedre kropsbevished.
Med rolige undersøgende bevægelser, øgesevnen til selv at fornemme, hvad der er bedst for egen krop, og målet er samtidig at få en mere tonet, smidig og stærk krop. Undervisningen er opdelt i 3 forskellige dele, alle med en kort pause imellem. Først opvarmervi ved at masserer bindevævet, muskler, senerogtriggerpunkteri kroppen.Har du muskelspændinger,smerter, kramper ellerskader, kan massagemed boldeofte lindre/dæmpe og over tid evt.helt fjerne symptomer.Øget flow i kroppen fjerner affaldsstoffer, løsner spændinger, og ny forskning sandsynliggør, at smidiggørelse af bindevævet effektivt bekæmper den genstridige appelsinhud, som mange kvinder kæmper med. Efter en kort pause fortsætter vi medøvelserisær inspireret af Yin og Hata yoga. Øvelser som igenbearbejder bindevævet med roligmindfulbevægelse, og hvorflowetilter og løsner spændingerog blokeringeri kroppen -hvilketer en vigtig forudsætningfor fri bevægelse. Der undervises differentieret, så alle får mest mulig ud af træningen uanset personlige begrænsninger og udfordringer. Efter en kort pause, lægger du dig under tæppet, og gør dig klar til luksus afspænding med klag-massage og til lyden af de beroligende tibetanske klangskåle samt andre meditative instrumenter,der healer dit energisystem og skaber restitution på dybt celleplan. Pulsen sænkes, celler afbalanceres, organer stimuleres og nervesystem beroliges. Hold 320378b

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Torsdag den 9. juli til torsdag den 10. september 2020, 10 kursusdage kl. 8.30.
13
Sep
event-img
Ekskursion

Natur-tur

Enestående tur i Søby Brunkulslejer omfattende museet og fugletårn samt køretur i egen bil gennem lejerne og landsbyer med stop ved Mount Søby og ørkenlandskabet. Pris inkl. entre, guide og frokost på museet. HUSK tilmelding på 53 37 14 59 senest 6/9.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Søndag den 13. september 2020, kl. 10-13.30 & 18.30-21.30.
13
Sep
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 13. september 2020, kl. 11.30-12.30.
14
Sep
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Angela Marinesca, Holstebro."Mit møde med Danmark" En beretning om livet i Rumænien-under Ceausescus tid i Rumænien.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Mandag den 14. september 2020, kl. 14.30.
14
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Det Traditionelle Indiske Køkken

V/ Dorte Fløjgaard.
Der er mange forskellige kulturer og traditioner samt en mangfoldig sammensætning af folkeslag i Indien.

Kommer du en dag til Indien, vil du opleve, at der er meget stor forskel på de enkelte områders mad.
Det indiske køkken er næsten mere vegetarisk end kødbaseret, og de er bare dygtigere til at bruge grøntsagerne, end vi er, og de er gode til at give retterne mere fylde og smag.

De varme indiske krydderier, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander, kanel, garam masala, kardemomme, bliver brugt flittigt i mange retter
Du bliver mæt på en anden måde og mæt før, når man spiser noget meget krydret og spicy, så smag dig frem flere gange, og find dit eget niveau, men det er vigtigt, at der er dybde. For lidt krydderi bliver kedeligt.

Det der danner basis for måltiderne i henholdsvis det nordlige og det sydlige Indien kan ses på eksempelvis brødprodukter.
I det nordlige Indien er Naan og Chapati daglige brød fra det traditionelle køkken. I det nordlige indien har man generelt en præference for brød og bagte ting.

Naan kan sagtens udgøre et måltid i sig selv - det smørsmurte brød kan snildt stå alene, og mætter fint - hvor chapati i højere grad anvendes som tilbehør eller snack til et måltid.

I det sydlige Indien foretrækkes kogte ris og grøntsager frem for brød. Du finder også et stort udbud af lækre vegetarretter i det sydindiske køkken, hvor du kan spise dig mæt i alt fra kartofler og auberginer til linser og okra samt andre grønsager.
I denne introduktion vil du møde både det vegetariske og det mere kødbaserede, der bliver 2 gange vegetarbaseret og 2 gange, som er kødbaseret. Lakshmi underviser ved vegetarbaseret og Bjarne underviser ved kødbaseret.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Mandag den 14. september 2020, kl. 18-21.05.
15
Sep
event-img
Foredrag

Folkekirkens sorgkonference 2020 - "Sammen om sorgen" - en folkelig tilgang til sorg - Sorg i

Teologisk perspektiv. Folkekirken inviterer tirsdag den 15. september 2020 kl. 9.30 - 16.00 til Sorgkonference i Herning i MCH Herning Kongrescenter. Bemærk - der er et begrænset antal billetter.
Kirken har gennem generationer mødt mennesker i sorg. Samtalt og prædiket om sorg. Skabt rum for sorg. Det er en af kirkens kerneopgaver. Der er også i sundhedsvæsenet og behandlingssystemet kommet et øget fokus på sorg og i 2018 gjorde WHO "Forlænget sorg" til en officiel diagnose.

På denne konference vil vi gerne sætte fokus på kirkens tilgang til sorg - vores teologiske egenart og styrke men samtidig også med fokus på, hvordan teologien og psykologien beriger og kan berige hinanden. Det er en understregning af, at kirken ikke er et behandlersystem, men at vi tilbyder et følge- og fællesskab.

Målgruppe: Alle, der møder sørgende eller arbejder med sorg i en folkekirkelig sammenhæng - og laver rammerne. Præster, sognemedhjælpere, gravere, menighedsrådsmedlemmer - MEN alle, der er interesseret, er velkommen til at deltage.

Pris: kr. 555,00 incl. billetgebyr på kr. 5,00

Sidste tilmeldingsfrist: 31. august 2020

Se det fulde program for dagen på Viborg Stifts hjemmeside

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 09.30.