Viser 81-100 ud af 227 resultater

30
Jan
event-img
Undervisning

Mad - Herreretter

V/ Bjarne Ahrens.
Vi jonglerer med smør, fløde, krydderier og andre lækre sager,

og vi vil hellere ha' den gode, frække smag end tænke på fedtprocenten. Der laves finere mad, hvor alle kan være med.

Udgifter til råvarer er ca. 60,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Ons. d. 30. januar til ons. d. 13. marts 2019, kl. 17.30-20.35.
7
Mar
event-img
Undervisning

Anvendelse af digitalt spejlrefleks kamera

Underviser: Bjarne Christensen. Forudsætning: Du har et digitalt spejlrefleks kamere og vil gerne lære mere om at bruge det. Vi kommer ind på brugen af de forskellige indstillinger og mluligheder.
F.eks: Hvad bruges automatiske og manuelle indstillinger til? Hvordan laver man gode portræt billeder, nærbilleder, aktionsfoto, dyrefoto osv.
Kurset er i samarbejde med Løvstad Foto.
Medbring kamera.

Hold: 19014

Læs mere

Herning HF og VUC
Brorsonsvej 2, Herning
Tor. d. 7. til tor. d. 14. marts 2019, 2 kursusdage kl. 18-20.35.
17
Mar
event-img
Foredrag

Søndags-salon På Skarrildhus M. Brunch

V/.
Musiksalon med brunch på Skarrildhus

Musiksaloner hos FOF Herning er en blanding af foredrag, musik og brunch i skønne omgivelser.

Evergreens med Ole Jørgensen

Musiksalonen byder på Evergreens (New York New York - Smile - Alle går rundt og forelsker sig m.fl.) Musicals (Anthem; Sweet Heaven; Cabaret m.fl.) og sange fra den Danske Sangskat. Men den byder også på fællessange - sange vi alle kender og kan så godt - og du kan synge med, uanset om du synes, du kan synge eller ej.

Der er dømt god og hyggelig stemning og godt selskab, når Ole Jørgensen med sin pianist byder indenfor i Musiksalonen.

Skarrildhus' berømte brunch
Brunchmenuen på Skarrildhus er tilpasset med sæsonens gode "nu og her" råvare. Der er indkøbt lokalt, regionalt og altid økologiske, hvor det lader sig gøre. Alt brød er hjemmebagt med økologiske danske kornsorter.

På bordet vil der være et udvalg fra hvad bondemanden, marken, skoven, haven, slagteren, fiskemanden, osteriet, mejeriet har at tilbyde af gode danske råvarer.

Skarrildhus bager, sylter, henkoger, salter og røger selv, og vi tager os tid til at fremstille specialiteterne fra bunden. Til brunchen og den efterfølgende musiksalon serveres der økologisk kaffe samt juice og lokalt most.

Efter brunch er der en lille "strække ben" pause, hvor vi får en kort fortælling om Skarrildhus' oprindelse og derefter musikalske smagsprøver.

Til salonen serveres der champagne og hjemmelavet saft

Læs mere

Skarrildhus
Sdr. Ommevej 4, Skarrild, Kibæk
Søn. d. 17. marts 2019, kl. 10.30-14.30.
17
Mar
event-img
Undervisning

Mad - Hjælp. Mit Barn/barnebarn Er Blevet Vegetar

V/ Hellan Krüger.
Dette er et kursus for dig og dit barn/barnebarn,

hvor I samme kan få idéer til velkendte retter, blot i grønne udgaver, som for eksempel boller i karry, frækkedeller, bolognese, karbonader og chili con carne. Der vil være nemme opskrifter på alle retterne.

Kursusprisen er for en voksen og et barn.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Søn. d. 17. marts 2019, kl. 16-19.05.
16
Mar
event-img
Undervisning

BH syning

Underviser: Merete Hansen. BH Syning. Drømmer du om at lære at sy dine egne bh'er?. Merete er en dygtig og rutineret underviser, og hun vil med sit rolige væsen føre dig igennem bh-syningens forunderlige univers.
Kurset starter med gennemgang af forskellige materialer, så du har et godt grundlag for at vælge det helt rigtige til din bh. Derefter kigger vi på forskellige opsyede modeller, så du kan vælge, hvad du har lyst til at sy. Derefter starter det egentlige arbejde med at tegne mønster, klippe og sy. Bh syning er et spændende område, der kræver præcision og tålmodighed.

Du lærer at vælge mønster, materialer, sy skåle, sy bh'en sammen, og hvis tiden tillader det kan du også lære at sy trusser.

Merete medbringer mønstre, stof, bøjler og tilbehør. Så du kan vælge at sy lige den BH, du kan lide og som passer dig. Påregn udgifter til materialer der afregnes på kurset med underviseren. Det er en forudsætning for et godt resultat, at man er fortrolig med sin symaskine, og at den er i brugbar stand.

Medbring: Symaskine, blyanter, mønsterpapir, tegnetrekant eller lineal, knappenåle, papirsaks, skarp stofsaks, lille skarp og spids saks, opsprætter (som der selvfølgelig ikke bliver brug for), symaskinenåle tynde til strækstof og sytråd i forskellige farver, alt efter hvilke farver man kunne tænke sig at sy i.

Obs! max 8 deltagere på holdet.

Hold: 19000

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Lør. d. 16. og søn. d. 17. marts 2019, 2 kursusdage kl. 10-16.
18
Mar
event-img
Foredrag

Rejseforedrag om Kenya

Johan Johansen fortæller om landet og befolkningen.

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Man. d. 18. marts 2019, kl. 14-16.oo.
18
Mar
event-img
Undervisning

Livreddende førstehjælp

Underviser: Bodil Kjær Markmøller. Efter dette kursus kan deltagerne yde hjerte- lungeredning samt yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der fx medfører spærring af luftvejene, nedsat eller standset vejrtrækning, standsning af blødninger og chok mv.
HUSK praktisk tøj.
Materialeudgift ca. 150 kr. - betales til læreren. Der udstedes kursusbevis.

Hold: 19009

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Man. d. 18. marts 2019, kl. 18-22.
11
Mar
event-img
Undervisning

Mad - Det Spanske Køkken

V/ Bjarne Ahrens.
På dette kursus laver vi en stribe suveræne spanske retter,

tag med på en rejse rundt i det spanske køkken, med forskellige tapas, veltilberedt kød og måske en lækker fisk. Disse to aftener laver vi lækre retter, der også egner sig godt til en aften derhjemme med gæster. Det spanske køkken byder på et utal af fristende lækkerier, og spansk mad er meget mere end bare tapas og tortillas.

Det spanske køkken er skønt og velsmagende, og jeg har samlet en masse inspirerende opskrifter, så I selv kan give jer i kast med de lækre spanske retter.

Lige fra kalvekød i svampe (Fricando) og bønnerretter til paella og tomatsauce Sofregit. (Sofregit er en fundamental del af det catalanske køkken. Den bruges som base for mange opskrifter). Så vær med og bliv inspireret, når jeg giver dig en række gode opskrifter på spansk mad, som du få mulighed for at fremstille her på kurset.

Det kan være en god idé at medbringe et forklæde og evt. en bøtte eller to, hvis der skulle blive lavet lidt mere end det vi får spist.

Udgifter til råvarer er ca. 80,- til 100,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Man. d. 11. til man. d. 18. marts 2019, kl. 17-20.05.
19
Mar
event-img
Foredrag

Foredrag om John Mogensen

Der bliver Fut-i-fejemøget, når biblioteket tuner ind på John Mogensen.
Kurt Andreasen har i de seneste 40 år været selvstændig producent i underholdningsbranchen. Nu har Kurt Andreasen besluttet sig for selv at stå på scenen. Og det kan du glæde dig til.

John Mogensen-ekspert, Kurt Andreasen, vil fortælle om den folkekære sanger med de karakteristiske seler og den store vom og guide jer gennem John Mogensens karriere. Det bliver et foredrag om en af Danmarks største musikpersonligheder nogensinde; om hans musikalske op- og nedture, indtil han i 1977 døde af et hjerteanfald forårsaget af et alt for stort alkoholforbrug. Foredraget ledsages af en masse gode musikeksempler, og vi lover, at der bliver "Fut i fejemøget"! Og så må I gerne synge med.

Køb billet incl. en øl/vand her

Varm op til foredraget med biografien Så længe jeg lever af Henrik Vesterberg. Den findes som netlydbog på eReolen

Foredraget er i samarbejde med AOF Herning.

aof_logo_lille.png

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 19. marts 2019, kl. 18.30.
19
Mar
event-img
Foredrag

" Der er noget galt i Danmark"

Underviser: Kurt Andreasen. "Der er noget galt i Danmark". Foredrag ved John Mogensen-ekspert Kurt Andreasen. Kurt Andreasen har i de seneste 40 år været selvstændig producent i underholdningsbranchen.
Nu har Kurt Andreasen besluttet sig for selv at stå på scenen. Du kan glæde dig til at høre om John Mogensens liv.

John Mogensen-ekspert Kurt Andreasen, vil fortælle om den folkekære sanger med de karakteristiske seler og den store vom. Kurt Andreasen vil guide jer igennem John Mogensens karriere. Det bliver et foredrag om en af Danmarks største musikpersonligheder nogensinde- om hans musikalske op- og nedture, indtil han i 1977 døde af et hjerteanfald forårsaget af et alt for stort alkoholforbrug. Foredraget ledsages af en masse gode musikeksempler, og vi lover, at der bliver "Fut i fejemøjet"! Og så må I gerne synge med!

Arrangementet afholdes i samarbejde med Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning

Du kan også købe billetter igennem biblioteket.

Der er én øl/vand incl. prisen

Hold: 19055

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 19. marts 2019, kl. 18.30-20.30.
19
Mar
event-img
Foredrag

Vores urolige klode

Trods vor magt over naturen udgør jordskælv og tsunamier stadig voldsomme og uforudsigelige trusler mod liv, ejendom og infrastruktur. Men jordskælv holder også Jordens overflade ung, frugtbar og oven vande og afslører detaljer om Jordens dybe indre.

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tir. d. 19. marts 2019, kl. 19.
8
Jan
event-img
Undervisning

Kor For Mennesker Med Lungesygdommen Kol

V/ Karina Kjærulff.
FOF Herning har, som et af de få steder i landet, oprettet et kor for personer med KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom) og andre luftvejslidelser.

Erfaringerne med korsang for mennesker med KOL viser, at det giver øget velvære og styrker vejrtrækningen og så bliver de fleste mennesker generelt bare i rigtig godt humør af at synge.

Der er ingen krav til sangevner for at deltage. Om du aldrig før har haft en tone i livet, kun synger i badet eller har sunget altid er ikke afgørende. Alle er velkomne.

Om koret: Vi vil starte med nogle gode opvarmningsøvelser, vejrtrækning og sang, der i længden vil gøre det nemmere at kontrollere luften. Der er plads til at være, som du er, og vi holder de pauser, der er nødvendige. Vi skal synge meget blandet, både nyere og ældre sange, dansk og engelsk, arrangeret specielt til koret, så alle kan være med (pop, let rock, viser og jazz) Så riv 1½ time ud af kalenderen om ugen og kom og vær med. Du er velkommen til at kontakte underviser, Karina Kjærulff 2728 1868, hvis du har spørgsmål. Der vil være en egenbetaling til kopiering af sangmappe på ca. 150 sider

Læs mere

Fuglsangsø Centret
Fuglsang Toft, Herning
Tir. d. 8. januar til tir. d. 19. marts 2019, kl. 10-11.50.
20
Mar
event-img
Undervisning

Livreddende førstehjælp

Underviser: Bodil Kjær Markmøller. Efter dette kursus kan deltagerne yde hjerte- lungeredning samt yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der fx medfører spærring af luftvejene, nedsat eller standset vejrtrækning, standsning af blødninger og chok mv.
HUSK praktisk tøj.
Materialeudgift ca. 150 kr. - betales til læreren. Der udstedes kursusbevis.

Hold: 19010

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Ons. d. 20. marts 2019, kl. 14-18.
9
Jan
event-img
Undervisning

En sundshedskur, du kan overholde

Underviser: Erika Lorentsen. En sundhedskur, du kan overholde - få hjælp til at ændre vaner. En slankekur virker kun hvis den holder på den lange bane - Vi har i mange år været forkert rådgivet om årsagerne til overvægt.
Vægttabet holder kun, så længe vi kører få kalorier og hård træning, det er usundt og for folk på + 50 kan det endda være næsten umuligt med vægttab. Årsagen til overvægt er også årsagen til de fleste livsstilsygdomme. Nogen tager på andre gør ikke - og derfor kan mange slanke have alvorlige helbredsproblemer, uden at vide det. Desværre har mange unge i dag også alvorlige sundhedsproblemer i en yngre og yngre alder. Det skyldes forkerte kostråd siden 50-erne. Vejen til varigt vægttab går igennem sunde livsstilsændringer. Viden om hvordan vi understøtter vores krops egene selvhelbredende evner er alt afgørende for at lave livsstilsændringer, du kan overholde, og som kan give dig sundhed og livsglæde langt op i 90-årsalderen.

Hold: 19058

Læs mere

Fredmedfamilien.dk
v/ Erika Lorentsen, Dalgasgade 53, Herning
Ons. d. 9. januar til ons. d. 20. marts 2019, 10 kursusdage kl. 19-21.
21
Mar
event-img
Foredrag

Foredrag om energi og fødder

Underviser: Nana Michelsen. Foredrag - Ved energi og fødder. v. fodlæser Nana Michelsen. Alle har en holdning til fødder. Nogle elsker dem. Andre kan ikke fordrage dem. Specielt kan man have det svært med sine egne fødder.
Men hvad er det egentlig, dine fødder fortæller om dig med den måde, de ser ud på? Ja, det bliver du lidt klogere på i løbet af foredraget, hvor du får kendskab til fodlæsningens forunderlige verden. Du får ny viden om dine fødder og bliver aktiv, når vi læser hinandens fødder. Vi kommer ind på, hvad dine fødders udseende fortæller om din personlighed - og du får at vide, hvad fodtype du er. Vi starter med at aktivere kroppens energifelt igennem meditation, hvor dine energihjul, chakraerne, fyldes op og renses. Du får punkter, der kan afhjælpe stress, give dig god jordforbindelse og aktivere energien fra fødderne.
Fodlæser og kranio-sakral terapeut Nana Michelsen har en stor kærlighed til fødder og elsker at læse dem og prøve at tyde deres fortælling. Til februar starter Nana en fodlæseruddannelse som noget nyt i Danmark, hvor det er ukendt at læse og få læst sine fødder. Fodlæsning er beslægtet med håndlæsning. Men alligevel en anden måde at nærme sig din personlighed og din sjæl på. En fodlæsning viser dit udviklingspotentiale. De viser dig vej til at finde tilbage til dig selv. Den, du virkelig er. Din sjæl

Så det er et spændende eventyr, du begiver dig ud i - med masser af god energi og kærlighed til dine fantastiske fødder - og dig.

https://nanamichelsen.dk/fodlaesning

Hold: 19052

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 18.30-20.
21
Mar
event-img
Foredrag

Jan Mølby

The Great Dane Live Kun de færreste danske fodboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys.
På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool FC, hvilket har givet ham legendestatus i Beatles-byen

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.
21
Mar
event-img
Foredrag

Jesper Theilgaard

V/.
Om klimaforandringer med Jesper Theilgaard

Det er gået op for de fleste, at vejret også i Danmark har ændret sig. Vejret opfører sig ikke, som det gjorde engang. Det vidner ikke mindst de talrige oversvømmelser i de senere år om. Det så vi i voldsom grad den 2. juli 2011, hvor store dele af Københavns centrum lå under vand, men varsel om skybrud er nu nærmest blevet hverdag i sommerhalvåret.
Fra udlandet ser vi tørke, oversvømmelser og en natur under pres, hvor spørgsmålet om eksempelvis havets evne til at brødføde fisk og pattedyr ikke nødvendigvis besvares med et "ja".

FN's klimapanel IPCC udgav i 2013 sin 5. rapport med den hidtil stærkeste samling af indicier på at en klimaændring er i gang og at mennesket er den direkte årsag med afbrænding af fossile brændsler som kul, olie og gas. CO2 indholdet i atmosfæren har ikke de seneste 400.000 år været højere og det bør overalt give anledning til bekymring. Vi burde have et niveau på 280ppm, men det ligger på 410ppm - altså en stigning på omkring 45 %.
Men hvad er det, der ligger bag disse forandringer vi ser, og ikke mindst hvad er risikoen for fremtiden - for vores børn og børnebørn?
Hvad sker der med vejret både her i Danmark og i udlandet?

Spørgsmålene er mange, og Jesper Theilgaard vil give svar på de fleste.

Foredraget giver derfor et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand - men også give en fortælling om de muligheder, forandringerne giver

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19-21.
7
Mar
event-img
Undervisning

Inspiration til thai madlavning

Underviser: Apisada D. La Cour. Vi ser på det spændende thailandske køkken,. Kurserne vil blive tilrettelagt efter kursisternes ønsker.
Der vil også blive lejlighed til at lære lidt om mad-udsmykning, samt almen viden om forskellige krydderier og hvordan de anvendes.

Udlæg til køb af madvarer afregnes direkte med underviseren, og udgør normalt ca. 85,- kr pr. gang - exklusiv evt. drikkevarer.

Hold: 19007

Læs mere

Skolen på Sønderager
Tjaikofskisvej 3, Herning
Tor. d. 7. til tor. d. 21. marts 2019, 3 kursusdage kl. 18-20.35.
23
Mar
event-img
Undervisning

Vævning På Væveramme

V/ Vivi Bach Mailund.
Denne weekend er designet til at give dig et solidt,

men også eksperimenterende kendskab til håndvævning. Over én weekend vil du lære at anvende de fundamentale væveteknikker og -redskaber.

Udgangspunktet er opsætning af væveramme på 45 x 32 cm. Gennem en introduktion til opsætning, teknikker, garner, farvesammensætning og anvendelsesmuligheder igangsættes processen.

Herefter imødekommes dine behov og ønsker for, hvad der skal ske på væven. Væveværket/væveværkerne kan eksempelvis anvendes som dekoration på væggen, accessories eller som del af et stykke beklædning.

Kun fantasien sætter grænser.

Fokus vil være, at du bliver dus med væven og løbende får eksperimenteret med garner og teknikker. Til slut vil du have kreeret dit helt eget personlige væveværk.

Materialeudgifter er på ca. 50,- kr. pr. deltager og dækker udgifterne til garn. Beløbet betales direkte til underviseren.

Alle redskaber og materialer er tilgængelige under hele kurset, men du er også meget velkommen til at medbringe dit eget garn m.m

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lør. d. 23. og søn. d. 24. marts 2019, kl. 10-16.05.
26
Mar
event-img
Foredrag

Rasmus Tantholdt - Med åbne øjne

V/.
Rasmus Tantholdt

Med åbne øjne

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår.

Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv. Et foredrag med Rasmus er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer.

Rasmus formidler sine foredrag på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op. Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003.

Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen.

Hør hele Danmarks TV2 korrespondent Rasmus Tantholdt fortælle om sit liv bag kameraet på godt og ondt. Om de etiske og moralske dilemmaer, og om risikoen ved at arbejde i lande ramt af krig eller naturkatastrofer. Om de alvorlige historier men også de mange pudsige episoder, der opstår på de mange rejser rundt i verden. Et foredrag med alvor og humor og altid brand aktuelt

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tir. d. 26. marts 2019, kl. 19-21.