Viser 81-97 ud af 97 resultater

22
Mar
event-img
Undervisning

Tamilsk Dans, Musik og Instrument

Underviser: Karthic Manoharan. Hold 318110c.

Læs mere

Herningsholmskolen
Sjællandsgade 86 - 88, Herning
Fre. d. 5. januar til fre. d. 22. juni 2018, 18 kursusdage kl. 18.45.
22
Mar
event-img
Undervisning

Tamilsk Dans, Musik og Instrument

Underviser: Karthic Manoharan. Hold 318110d.

Læs mere

Herningsholmskolen
Sjællandsgade 86 - 88, Herning
Fre. d. 5. januar til fre. d. 22. juni 2018, 18 kursusdage kl. 19.45.
22
Mar
event-img
Undervisning

Tamilsk Dans, Musik og Instrument

Underviser: Athithya Karthic. Hold 318340a.

Læs mere

Herningsholmskolen
Sjællandsgade 86 - 88, Herning
Fre. d. 5. januar til fre. d. 22. juni 2018, 18 kursusdage kl. 20.45.
22
Mar
event-img
Undervisning

Bytoftens HusOrkester

Underviser: Jesper Sasser Tungelund. Vi synger og spiller, med det primære formål at glæde os ved sangen og musikken. Repertoiret spænder bredt, lige fra CV Jørgensen, Kim Larsen og Shubidua, til salmer og kristne sange.
Derudover har vi selv komponeret en hel del sange, som vi flittigt bruger, når vi indspiller cd'er, eller tager ud og underholder andre, på fx handikap festivaler, andre institutioner, i Baunekirken i Tjørring, eller til forskellige arrangementer på Bytoften. En forudsætning for at være med, er, atdu i forvejen kan synge eller spille på et instrument. Prisen er inkl. de 2 gange, der står herunder, hvor man tager ud og spiller. Den første gang er d. 25/8, kl.10, til sensommerfest på Bytoften. Anden gang er i Baunekirken (som ligger lige på den anden side af hovedgaden)til "syng dansk" dagen. Betalingen kan deles i 2 rater, ved henvendelse til kontoret på 70222109. Hold 318571a

Læs mere

Kollektivcentret Bytoften
Bytoften 73, Herning
Tir. d. 23. januar til tir. d. 26. juni 2018, 22 kursusdage kl. 13.
25
Jun
event-img
Møder

Haderup Seniorcamping

Hver dag er der bibelundervisning om formiddag. Eftermiddagene er til egen udfoldelse. Hver aften kl. 19.30 er der møde i kirkehuset med tale, sang og musik. Alle er velkomne. Se programmet på hjemmesiden.
Indre Missions Seniorcamping i Haderup er i Jens Jensens Anlæg. Campingpladsen, som er en offentlig campingplads er med gode toilet- og badeforhold, samt campingkøkken og en storslået natur i en ådal midt i Haderup by. Stedet er imellem Holstebro, Skive, Herning og Viborg. Der er gode udflugtsmuligheder med storslået natur. Jens Jensens Anlæg giver rige muligheder for fællesskab med andre campister på pladsen, hygge, gåture, fælles kaffebord, grill og meget andet.

Læs mere

Bibelcampingpladsen, Jens Jensens anlæg, Haderup
Jens Jensensvej 2, Haderup
Man. d. 25. til fre. d. 29. juni 2018, kl. 10 & 19.30.
4
Sep
event-img
Foredrag

Anders Agger

Sømanden, Helmig og Heavy Agger - et tv-foredrag med Anders Agger DR's Anders Agger kommer rundt i landet.
Og i verden. Der leder han primært efter fællesskaber og forskelle. For så at veksle det til tv i bedste sendetid.

Uanset om det er en døende sømand på et hospice i Hvide Sande. Enkrølhåret popsanger fra Aarhus, der pludselig går på Hærvejen for at finde sig selv. Eller en gruppe unge, rebelske heavy metal-drenge md nordvest, der er blevet ældre. Dette er et lavpraktisk medie-foredrag, hvor publikum må stille spørgsmål, når de opstår

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tir. d. 4. september 2018, kl. 19.
10
Sep
event-img
Foredrag

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat - Foredrag med Daniel Rye

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel - en på én gang forfærdelig og gribende historie.
Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys "brev" og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:
Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog "Ser du månen Daniel" (udgivet oktober 2015)

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Man. d. 10. september 2018, kl. 19-22.
27
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag med Pernille Aalund & Kim Boye - Den Mentale Kriger

Den Mentale Kriger parforhold. Kom til en sprudlende, provokerende hudløs ærlig aften med to skønne mennesker der bestemt ikke er enige i alt, men som giver plads til forskelligheden dyrker den.
Et foredrag om jalousi, flirt, utroskab, delebørn, forelskelse, illusioner, begær millimeterdemokrati.
Kim Pernille mødte hinanden i en voksen alder. Bag dem har de begge flere hold børn en masse erfaringer omkring køn kærlighed.

Torsdag d. 27 september 2018 kl. 19.00-20.45 hos MCH Herning Kongrescenter, Cabaretsalen.

Ses vi?

MOD TIL arrangerer foredrag med danskere ildsjæle som har haft MODET TIL at forfølge at realisere deres drøm.

Følg os på FB

Bemærk: Begrænset antal billetter.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 27. september 2018, kl. 19.
4
Okt
event-img
Foredrag

Chris Macdonald

V/.
Sund energi og mentalt overskud

Sundhed handler om meget mere end broccoli og løbeture. Vi ved i dag, at vi homo sapiens har en række dybe og helt specifikke, naturlige behov, vi skal have opfyldt, hvis vi vil have ægte energi og overskud i hverdagen.

I dette medrivende foredrag fortæller Chris MacDonald, præcist hvad der skal til for, at vi har det allerbedst og oplever sund energi og mentalt overskud. Et overskud, der er tæt forbundet med vores evne til at præstere og skabe et stærkt teamwork.

Med afsæt i den nyeste forskning indenfor fysiologi og psykologi præsenterer Chris MacDonald den liste, han arbejder ud fra i hele sit virke med mennesker:

De fire hjørnesten i naturens -ikke--til--forhandling--liste:

  • Søvn - En god og uforstyrret nattesøvn er essentielt for vi menneskers evne til at holde os sunde og velfungerende - også mentalt.
  • Gode, sociale relationer - Mennesker omkring os er langt vigtigere for vores trivsel og sundhed, end de fleste gør sig klart. Vejen går igennem en forståelse af empati.
  • Naturlig mad - Vi mennesker er skabt til at spise god, naturlig mad. Vi har brug for en forsvarsmekanisme mod fristelserne i dagligdagen.
  • Bevægelse i dagligdagen - Hvis motion var en pille, ville vi alle tage den. Med gode rutiner kan vi blive langt mere aktive.


Og motivationen? Den behøver vi ikke vente på. Chris punkterer myten om, at det altid skal være "lysten, der driver værket. "I stedet deler han med humor og skøn selvironi sin motiverende strategi for, hvordan vi træner viljestyrken og skaber rutiner, der gør det hele lidt nemmere.

Et foredrag, som uundgåeligt vil generere mange gode grin - også i dagene efter. Oplevelsen med Chris MacDonald giver inspiration og viden, der skaber stof til eftertanke, dialog og nye rutiner blandt ledere og medarbejdere på arbejdspladsen.

Chris taler åbent og med humor om de udfordringer, som han selv, og vi alle, har med sundhed - så tilhørerne går hjem med et smil på læben og mod på et lidt sundere og mere energisk liv

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 19-21.
10
Okt
event-img
Foredrag

Lola Jensen - Forståelse Af Barnets Følsomhed

V/.
Forståelse af barnets følsomhed

Med udgangspunkt i sin nye bog "Må vi så få ro!" vil Lola Jensen på løftet og humoristisk, klar og vedkommende måde give et portræt af fuld knald på børns pandelapper i dag, hvor de er nødt til at optage og sortere øget læring, indtryk, oplevelser og dannelse under voksende tidspres og mindre forudsigelighed.

En overophedning af børnenes pandelapper kommer oftere og oftere til udtryk i form af følelsesmæssige udslag, øget temperament og tydelig stressfornemmelse.
Hvor er det "nedslagene" rammer børnenes pandelapper, hvordan virker det på børnene, og hvilke muligheder er der for omlægning af vilkårene, der hvor det skønnes nødvendigt?

Lola Jensen, socialpædagog, familievejleder, foredragsholder, forfatter til flere bøger samt familievejleder på TV2 GO morgen DK mm.

Som familievejleder møder Lola mange spændende mennesker, bekendtskaber der har givet hende en erfaring omkring børn og deres forældre, job og familieliv, dialogen og dens finurligheder. Denne erfaring har hun lovet at formidle på en humoristisk måde. Forældre i dag er fantastisk opmærksomme på deres børn, men det er ikke altid at tanke og handling kommer til at stemme overens pga. travlhed og usikkerhed

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Ons. d. 10. oktober 2018, kl. 19-21.
30
Okt
event-img
Foredrag

Rasmus Tantholdt

V/.
Rasmus Tantholdt

Verden er stadig ny

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår.

Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv. Et foredrag med Rasmus er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer.

Rasmus formidler sine foredrag på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op. Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003.

Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen.

Hør hele Danmarks TV2 korrespondent Rasmus Tantholdt fortælle om sit liv bag kameraet på godt og ondt. Om de etiske og moralske dilemmaer, og om risikoen ved at arbejde i lande ramt af krig eller naturkatastrofer. Om de alvorlige historier men også de mange pudsige episoder, der opstår på de mange rejser rundt i verden. Et foredrag med alvor og humor og altid brand aktuelt

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 19-21.
11
Nov
event-img
Foredrag

Søndags-salon På Skarrildhus M. Brunch

V/.
Musiksalon med brunch på Skarrildhus

Musiksaloner hos FOF Herning er en blanding af foredrag, musik og brunch i skønne omgivelser.

Evergreens med Ole Jørgensen

Musiksalonen byder på Evergreens (New York New York - Smile - Alle går rundt og forelsker sig m.fl.) Musicals (Anthem; Sweet Heaven; Cabaret m.fl.) og sange fra den Danske Sangskat. Men den byder også på fællessange - sange vi alle kender og kan så godt - og du kan synge med, uanset om du synes, du kan synge eller ej.

Der er dømt god og hyggelig stemning og godt selskab, når Ole Jørgensen med sin pianist byder indenfor i Musiksalonen.

Skarrildhus' berømte brunch
Brunchmenuen på Skarrildhus er tilpasset med sæsonens gode "nu og her" råvare. Der er indkøbt lokalt, regionalt og altid økologiske, hvor det lader sig gøre. Alt brød er hjemmebagt med økologiske danske kornsorter.

På bordet vil der være et udvalg fra hvad bondemanden, marken, skoven, haven, slagteren, fiskemanden, osteriet, mejeriet har at tilbyde af gode danske råvarer.

Skarrildhus bager, sylter, henkoger, salter og røger selv, og vi tager os tid til at fremstille specialiteterne fra bunden. Til brunchen og den efterfølgende musiksalon serveres der økologisk kaffe samt juice og lokalt most.

Efter brunch er der en lille "strække ben" pause, hvor vi får en kort fortælling om Skarrildhus' oprindelse og derefter musikalske smagsprøver.

Til salonen serveres der champagne og hjemmelavet saft

Læs mere

Skarrildhus
Sdr. Ommevej 4, Skarrild, Kibæk
Søn. d. 11. november 2018
15
Nov
event-img
Foredrag

Umahro Cadogan "spis Dig Rask"

V/.
Umahro Cadogan
Spis dig rask

Umahro er ernæringseksperten i programmet TV2-program "Kan man spise sig rask?". Og du kender ham som sundhedsekspert, foredragsholder, bestsellerforfatter, TV-vært og rådgiver af verdens top performere indenfor både erhvervsliv og sport.

Du kender Umahro fra TV eller fra hans bestseller bøger. Han er sundhedseksperten, der spiste sig selv rask og han har dedikeret sit liv til at hjælpe andre med at opnå al den sundhed og vitalitet, de ønsker og fortjener.
Han har hjulpet tusindvis af mennesker i 1-til-1 konsultationer siden årtusindeskiftet og hundredetusinder via kurser, foredrag og workshops herhjemme og i udlandet.

Firmaer og organisationer i hele verden har nydt godt af Umahros hjælp med sundhedsprogrammer, kantineændringer, peak performance programmer for ledere og nøglepersoner og gennemgribende forankring af sundhed i organisationen.

Umahro er tæt ved at have solgt 500.000 bøger på dansk og engelsk, hvoraf *Køkkenrevolution-serien" nok er de mest kendte

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tor. d. 15. november 2018, kl. 19-21.
29
Nov
event-img
Foredrag

Anne Linnet - Julekoncert

V/.
Anne Linnet Julekoncert

Anne Linnet og hendes trio vil igen i år besøge FOF og fylde Herning Kirke med sang - denne gang med en rigtig julekoncert.

Det er efterhånden en tradition at Anne Linnet og hendes trio gæster FOF i Herning Kirke. Anne Linnet har udtalt, at hun holder af den særlige stemning der opstår i kirkerummet og særligt ved juletid.

Til koncerten vil det være hendes egne julesange fra "Linnets Jul" der synges, men også sange med tekst af Johannes Møllehave og et par af de gamle julesange vi allesammen kender, vil fylde kirkerummene.

I denne intime og akustiske koncertform vil Anne Linnet også fortælle anekdoter om sangene og om, hvilke tanker omkring jul og tradition der ligger bag tilblivelsen af julesangene, ligesom publikum får lejlighed til at synge med på nogle af hendes største hits som f.eks. Tusind Stykker, Smuk & Dejlig og Barndommens Gade.

Anne Linnet - guitar og sang
Jesper Bo Hansen - keyboard/kor
Julie Lindell - kor

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 19-21.
4
Dec
event-img
Foredrag

Mit liv som Elkjær - foredrag med Preben Elkjær

Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i 1980'erne og målkonge på det legendariske 80'er-landshold, der i 1986 nåede ottendedelsfinalen til VM i Mexico.
På denne aften kommer du tættere på legenden Preben Elkjær i et underholdende og sjovt foredrag fyldt med anekdoter. Preben gennemgår sin lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80'er-landshold. Og så kommer han også ind på tiden efter: sin civile karriere inden for tv, forretningslivet og som fodboldkommentator.

Anekdoter, videoklip og mulighed for spørgsmål

Foredraget vil være spækket med anekdoter og videoklip fra Elkjærs karriere, og der vil endvidere være mulighed for at stille spørgsmål til hele Danmarks målkonge nummer 1.

Om Preben Elkjær - Danmarks målkonge nr. 1

Danskerne kender Preben Elkjær som landsholdets målkonge nr. 1 på det legendariske 80'er-landshold, der i 1986 nåede ottendedelsfinalen til VM i Mexico. Holdet var utroligt populært og kendt for sin charmerende elegance, eksploderende angrebskraft og fodboldsangen Re-Sepp-ten. I dag fortæller Preben Elkjær ærligt og underholdende om sin karriere både på landsholdet og i store udenlandske klubber.

Preben Elkjær var en anderledes og modig angriber, som med sin uortodokse stil og sin fandenivoldskhed lavede mål, der brød med den gængse fodboldlærdom. Mod Belgien ved EM i 1984 scorede Elkjær eksempelvis efter en længere solo-dribletur fra midterlinjen. For Verona scorede han i strømpesokker i en turneringskamp, hvilket blandt andet var med til at sikre klubbens første og hidtil eneste mesterskab.

Foruden sin landsholdskarriere herhjemme spillede Preben Elkjær også i flere udenlandske klubber som FC Köln og Hellas Verona FC. I 1999 blev Preben Elkjær optaget i sportens Hall of Fame.

Vi lover, at det ikke bliver kedeligt!

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tir. d. 4. december 2018, kl. 19-21.
14
Aug
event-img
Undervisning

Bytoftens HusOrkester

Underviser: Jesper Sasser Tungelund. Vi synger og spiller, med det primære formål at glæde os ved sangen og musikken. Repertoiret spænder bredt, lige fra CV Jørgensen, Kim Larsen og Shubidua, til salmer og kristne sange.
Derudover har vi selv komponeret en hel del sange, som vi flittigt bruger, når vi indspiller cd'er, eller tager ud og underholder andre, på fx handikap festivaler, andre institutioner, i Baunekirken i Tjørring, eller til forskellige arrangementer på Bytoften. En forudsætning for at være med, er, atdu i forvejen kan synge eller spille på et instrument. Prisen er inkl. de 2 gange, der står herunder, hvor man tager ud og spiller. Den første gang er d. 25/8, kl.10, til sensommerfest på Bytoften. Anden gang er i Baunekirken (som ligger lige på den anden side af hovedgaden)til "syng dansk" dagen. Betalingen kan deles i 2 rater, ved henvendelse til kontoret på 70222109. Hold 318571b

Læs mere

Kollektivcentret Bytoften
Bytoften 73, Herning
Tir. d. 14. august til tir. d. 18. december 2018, 18 kursusdage kl. 13.
28
Mar
event-img
Foredrag

Ann-mette Elten - Forårskoncert

V/.
En smuk kirkekoncert med Ann-Mette Elten Danske salmer i nye fortolkninger
og nogle af de største klassiske arier


De danske salmer har altid betydet meget for Ann-Mette Elten, og hendes smukke fortolkninger har allerede høstet store roser i mange af landets kirker. Ved denne kirkekoncert kan du høre hende fortælle om sit personlige forhold til salmerne og høre hende synge dem på sin helt egen måde.

Ann-Mette Elten har i mere end 30 år turneret landet rundt med På Slaget 12 og mange af bandets sange har for længst opnået status af evergreens. Nogle af disse og andre højdepunkter fra hendes efterhånden lange karriere har Ann-Mette valgt at tage med ind i kirkerne.

Og så rummer en kirkekoncert med Ann-Mette Elten en overraskelse af de helt store - Ann-Mettes fortolkninger af nogle af de største klassiske arier! Alle, der indtil nu har oplevet Ann-Mette synge dette repertoire, er blevet overvældede. At en sangerinde med så meget pop i bagagen også mestrer denne genre, var der ingen, der havde regnet med. Så læn dig tilbage og nyd Ann-Mette synge store klassiske sange som "O mio babbino caro" og "Pie Jesu" med en følelsesfuld indlevelse, der giver mindelser om de helt store internationale stjerner.

En kirkekoncert med Ann-Mette Elten er en oplevelse, du ikke lige glemmer

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1, Herning
Tor. d. 28. marts 2019, kl. 19-21.

Kulturen syder og bobler i Herning. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet