BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 121-140 ud af 188 resultater

3
Feb
Isam B
Rock/Pop

Isam B

Manden med den fyldige og nuancerige soulstemme turnerer i starten af 2021 og spiller sit anmelderroste dansksprogede debutalbum 'Institution', hits fra sin lange karriere og helt nyt dansk materiale.
Det er 12 år siden, at Isam B udgav sit debutalbum 'Institution', der bl.a. indeholder ny-klassikeren, den smukke fortolkning af H.C. Andersens tekst 'I Danmark er jeg født'. Albummet viste nyfundne nuancer af sangeren og sangskriverens kunstneriske formåen. Til foråret vil han dykke ned i albummet og genopdage kompositionerne, lyrikken og sangene, når han tager på tour rundt til 13 danske byer og spiller albummet for et siddende publikum. Udover sangene fra 'Institution' vil han udvælge numre fra sin lange karriere - både som solo og fra sin tid med Outlandish - samt præsentere publikum for helt nye sange på dansk, herunder 'Ramadan i København', der blev omtalt tidligere på sommeren, da Isam B sammen med Özcan Ajrulovski, Anders Greis og Nana Jacobi havde spillet den ind til en kommende revideret udgave af Højskolesangbogen på opfordring af Højskolesangbogsudvalget.

'Institution' var Isam B's første projekt ved siden af Outlandish. Albummet, der drager tydelige inspirationer fra soul og R&B samt fra danske sangskrivere som Kim Larsen og C.V. Jørgensen, fik mange anmelder-roser for Isam B's poetisk forståelse for det danske sprog og sin karismatiske, fløjlsbløde vokal. I 2007 havde flere af de landsdækkende aviser 'Institution' stemt pladen ind på deres top-10 over årets bedste danske album.

Når Isam B drager på tour i foråret, kan publikum se frem til en intim koncertoplevelse, hvor den altid karismatiske sanger rammer og rør de tilhørende med sine stærke historier om livet og hverdagen. Han skaber altid sange med store værdier ved at kigge indad og appellere til lytteren gennem hjertet. For Isam B er der altid noget på spil i mødet med sit publikum og i live generelt, hvor det handler om at vække vores bevidsthed, være åben for forandringer og få det bedste ud af livet

Læs mere Isam B

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 3. februar 2021, kl. 20.
4
Feb
Efterklang: De Otte Årstider
Klassisk

Efterklang: De Otte Årstider

Værker af Piazzolla & Schubert.
Vi runder årets Vintertoner festival af med en Efterklangskoncert på HEART, hvor vi fejrer Astor Piazzollas 100-års fødselsdag med opførelse af hans fænomenale værk "De fire årstider" - men med et twist - idet vi sidestiller værket med fire andre individuelle værker, der hver især tager udgangspunkt i én af de fire årstider

Læs mere Efterklang: De Otte Årstider

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 4. februar 2021, kl. 19.30.
5
Feb
Hugo Helmig
Rock/Pop

Hugo Helmig

I kølvandet på det anmelderroste mini-album 'LULU VOL. 1', udgiver Hugo Helmig nu 'Sooner or Later' i samarbejde med Lukas Graham. I forbindelse med den nye sommersingle annoncerer Hugo Helmig stor turné i Danmark og Tyskland i foråret 2021.
Tilbage i marts måned udgav Hugo Helmig det anmelderroste mini-album 'LULU VOL. 1', der viste en mere ærlig, mørk og skrøbelig sangskrivning end tidligere set. Albummet beskrev det seneste års hektiske begivenheder i Hugos liv. Bedst da han slikker sårene oven på et stormfuldt 2019, fik han en håndsrækning fra en uventet kant. Han modtog en mail fra Danmarks største sanger Lukas Graham. I mailen lå skitsen til en ny sang, som Lukas syntes ville passe godt til Hugo.

'Jeg blev meget beæret over, at Lukas kontaktede mig. Jeg har fuldt ham, siden jeg som 13-årig så hans første koncert på Smukfest, og han er et af mine store musikalske forbilleder. Det var så vildt at være i studiet med ham, og vi klikkede heldigvis med det samme.'

På 'Sooner or Later' vender Hugo Helmig tilbage til det guitar-drevne pop-musik, som han blev kendt for, da han entrerede musikscenen tilbage i 2017 med debutsinglen 'Please Don't Lie'. Lukas Graham har ikke blot bidraget som sangskriver, men gæster ligeledes sangens omkvæd med sin velkendte vokal.

Hugo Helmig har netop udgivet musikvideo til den nye single, hvor både ham, Lukas Graham samt producerne Emil Falk og Hennedub kan ses i studiet.

Igennem de seneste par år har Hugo Helmig slået igennem i både Danmark og Tyskland med singlerne 'Please Don't Lie', 'Wild' og 'Young Like This'. Nu kan publikum glæde sig til at opleve Hugo Helmig og band live igen, når de drager på turné i både Danmark og Tyskland til foråret 2021.

Tilbage i marts måned annoncerede Hugo Helmig to koncerter i Aarhus og København. Begge koncerter bliver nu rykket til foråret, så de er samlet med resten af touren. Hugo Helmig og hans band besøger 27 forskellige byer i både Danmark og Tyskland til foråret 2021

Læs mere Hugo Helmig

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 5. februar 2021, kl. 21.
5
Feb
Café efter Rytmisk
Andet/Ukendt

Café efter Rytmisk

Læs mere Café efter Rytmisk

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Fredag den 5. februar 2021, kl. 21.30-23.
6
Feb
Nikolaj & Piloterne - akustisk duo
Rock/Pop

Nikolaj & Piloterne - akustisk duo

Nikolaj Christensen og Piloterne har siden det anmelderroste debut-Album "Piloter" leveret en række ligefremme, iørefaldende og delvist selvbiografiske sange, der har smeltet sig ind i mange danskeres hjerter.
Nu har Nikolaj og Piloterne taget 30 gange rundt om solen. Og det skal fejres.

De 30 års erfaring, der kløver skarpt ind i Nikolajs intenst-rustne røst, giver klangbund til at fortælle historier. Historier, der vil blive fortalt gennem både de største hits og de gemte skatte fra det omfangsrige katalog, når Nikolaj går på scenen med sin akustiske duo.

Varighed 2 x 40 min. + pause.

Dørene åbnes kl. 19.00

Læs mere Nikolaj & Piloterne - akustisk duo

Kulturmøllen Kibæk
Møllevænget 19, Kibæk
Lørdag den 6. februar 2021, kl. 20.
9
Feb
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 9. februar 2021, kl. 15.
10
Feb
Improvisation: Klangmagi
Klassisk

Improvisation: Klangmagi

Ensemble MidtVest går på opdagelse i musikkens farver og følelser. Kom med ind i det improvisatoriske univers, hvor musikken som en levende organisme skifter farve og form afhængigt af tid, rum og publikum.

Læs mere Improvisation: Klangmagi

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 10. februar 2021, kl. 19.30.
12
Feb
Ida Corr
Funk/Blues/R&B

Ida Corr

Fredag 12. februar 2021 kl. 20:00. ida corr giver koncert med extravaganza og fuldt band i mch herning kongrescenter. talrige ørehængere, energisk liveoptræden og en mindeværdig koncertoplevelse af højeste kvalitet.
Det er, hvad du kan glæde dig til, når den passionerede og talentfulde Ida Corr 12. februar 2021 fyrer op under musikken i MCH Herning Kongrescenter i forbindelse med sin nye Danmarksturné.

Ida Corr viste helt nye sider af sig selv, da hun i 2019 turnerede med den akustiske version af sit repertoire. Nu formår hun igen at forny sig og løfte koncertoplevelsen til et helt nyt niveau. Med et stort, unikt og eksplosivt setup, fuldt band, extravaganza og en perlerække af de allerstørste hits er der i den grad lagt op til farverig fest og fællessang med den aarhusianske sangerinde.

Allerede i 2007 brød Ida Corr igennem på den danske såvel som den internationale scene, hvor hun med stjerneproduceren Fedde Le Grand storhittede med 'Let Me Think About It'. Sidenhen har den energiske sangerinde udgivet hele seks studiealbums, og i 2016 gjorde hun sig atter bemærket med sin deltagelse i Toppen af Poppen, hvor hun med en smuk fortolkning af Gnags' 'Når Jeg Bliver Gammel' sang sig direkte ind i danskernes hjerter.

TID
Fredag 12. februar 2021 kl. 20.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Restaurant Teater Kælderen åbner kl. 17.00
Aftenens menu er Husets buffet kr. 248,-/Husets burger med krydrede bådkartofler kr. 145,-
Bordbestilling nødvendig på tlf. 9926 9927. Ved samlet køb af billet og Husets buffet/Husets burger, er der automatisk reserveret bord.

TELESLYNGE Der er teleslynge i salene. Da ikke alle pladser kan dækkes af teleslyngen, opfordrer vi gæster med behov for teleslynge, til at kontakte MCH Billetsalg på 9926 9999 for hjælp til at finde pladser med gode teleslyngeforhold.

ADGANG TIL SALEN FOR KØRESTOLSBRUGERE OG GANGBESVÆREDE
Vore sale har mange trin samt pladser, der er svært tilgængelige for gangbesværede gæster eller gæster i kørestol. Hvis du som gæst er gangbesværet eller bruger kørestol/rollator, anbefaler vi derfor, at du kontakter MCH Billetsalg på tlf. 9926 9999 inden dit besøg hos os. Så hjælper vi med information om adgang til salen. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Ida Corr

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 12. februar 2021, kl. 20.
13
Feb
Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen
Rock/Pop

Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

To af 80'erne og 90'ernes mest ikoniske stemmer: Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen er genopstået som duoen Anne Dorte & Maria.
De to sangeres stemmer har altid klædt hinanden, sangskrivningen har aldrig fejlet noget, og begge dele står i dag stærkere og klarere end nogensinde.

Med sig har de et imponerende katalog af dansk musiks allerstørste hits, som de supplerer med deres nye iørefaldende og charmerende sange fra albummet MICHELSEN & BRAMSEN, hvoraf især sangene Det lykkeligste land i verden og Umuligt for mig har markeret sig.

Det akustiske setup giver sangene luft og varme men der er stadig masser af kraft og energi i musikken.

De tre musikere, Jon Grundtvig, Thorval Naur Nørremølle og Johan Jørgensen spiller tæt, let og svingende med en sound, der er stor, rund og fuld af krop.

Fra scenen giver Michelsen og Bramsen sangene fuld fart, høj energi, dans, nærvær, humor og anekdoter med på vejen.

Et udpluk af sætlisten:
Indianer, Sig du kan li' mig, Vi var engang så tæt, Ud under åben himmel, Jeg vil la' lyset brænde, Jeg har lagt mine våben, Mandagsstævnemøde, Drop dine løgne, Så gik der tid med det, Vi kan ikke leve alene, Bruge og bruges

Læs mere Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 13. februar 2021, kl. 21.
19
Feb
Sanne Søndergaard
Andet/Ukendt

Sanne Søndergaard

- Alle hepper på selvværd. Men man skal faktisk være ret sær for at have selvværd, siger Sanne Søndergaard. Det er omdrejningspunktet i Sanne Søndergaards nye show Selvsær, der har premiere på Bremen Teater 28. januar 2021.

Læs mere Sanne Søndergaard

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 19. februar 2021, kl. 21.
23
Feb
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 23. februar 2021, kl. 15.
24
Feb
Fællessang fra den nye Højskolesangbog
Andet/Ukendt

Fællessang fra den nye Højskolesangbog

Højskolesangbogen ligger på bordene og organisten sidder klar ved klaveret for at spille med på de sange, som DU gerne vil synge. Undervejs bydes der på et lækkert ostebord med vin/vand.

Læs mere Fællessang fra den nye Højskolesangbog

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Onsdag den 24. februar 2021, kl. 19.30.
25
Feb
Sebastian Band
Dansktop/underholdning

Sebastian Band

50 års jubilæumstour Oplev en forrygende aften med Sebastian og nogle af vores mest legendariske musikere, når Sebastian Band 2021 drager på 50-års jubilæumsturné !
I 1971 udgav Sebastian sit første album - brød igennem på den danske musikscene og kan derfor i 2021 fejre 50-års jubilæum. Publikum kan se frem til at høre mange af de største danske sange

Læs mere Sebastian Band

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 25. februar 2021, kl. 20.
25
Feb
Stig Rossen
Rock/Pop

Stig Rossen

Stig Rossen og pianist Carl Ulrik Munk-AndersenGennem de seneste år har Stig Rossen og pianist Carl Ulrik Munk-Andersen optrådt sammen i adskillige sammenhænge.
Stig har i mange år været tiltrukket af den helt specielle stemning, som intimkoncerter tilbyder.
"Der er noget magisk over intimkoncerten, hvor man har mulighed for at komme helt tæt på sit publikum," siger Stig Rossen.
Repertoiret strækker sig fra de store musicalsange over dansk operette til popklassikere som Perhaps Love og The Rose.
Stig og Carl Ulrik formår, udover at give publikum en enestående musikalsk oplevelse, at skabe en afslappet stemning med masser af latter mellem sangene

Læs mere Stig Rossen

Dagmar Bio
Bredgade 36, Sønder Felding
Torsdag den 25. februar 2021, kl. 20.
25
Feb
Michael Falch & Dét Band
Rock/Pop

Michael Falch & Dét Band

Læs mere Michael Falch & Dét Band

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 25. februar 2021, kl. 20.
27
Feb
Scarlet Pleasure
Rock/Pop

Scarlet Pleasure

Som kulmination på udgivelsen af 'Garden' udvider Scarlet Pleasure nu deres forårstour med flere datoer, flere venues og ikke mindst et alvorligt lækkert bagkatalog.
Et varmt pust fra sydligere breddegrader strejfede din kind, da albummet 'Garden' i sommeren 2020 ramte de virtuelle hylder og sommerens villige dansefødder. Få danske kunstnere har sat så solidt et aftryk på den danske musikscene, som den københavnske trio Scarlet Pleasure. Siden debuten i 2014 har Emil Goll (sanger), Joachim Dencker (trommeslager) og Alexander Malone (bassist) udsendt en lind strøm af hitsingler, krydset 200 millioner afspilninger på Spotify, spillet udsolgte koncerter og startet fester på de største festivalscener landet over.

Scarlet Pleasure vil noget, og både musikalsk og visuelt disker de op med et varmt univers, som man trygt kan lade dansekroppen slænge sig i, tættere på zen end nogensinde. Nu kan varmen for alvor forplante sig, når de i starten af 2021 vækker gader og stræder med en række ekstravagante koncerter og et spillevende bagkatalog, som bl.a. byder på sange fra det nye album 'Garden'. Scarlet Pleasure beskriver arbejdet med albummet som at træde ind i en lukket boble eller en hemmelig have, som er et mikrokosmos af de tre bandmedlemmers liv, deres venskab og deres kreativitet.

'Vi har været i en lukket have, hvor fantasien ingen grænser har, hvor det legesyge, håbefulde og naive får plads. Hvor alle farverne er skaleret op, og man tør sætte det mest geniale i sig selv fri. Sådan skal vores musik også føles. Det er ikke socialrealisme, vi jagter. Det har ikke føltes som et voksenjob at lave denne plade. Det har været som at være med i en sæson af Teletubbies.'

Næsten som en konsekvens af det til tider mørke og kølige skandinaviske klima, som Scarlet Pleasure er et produkt af, har de igen og igen vist et unikt talent for at sende sit publikum på en lang og smagfuld rejse til varmere himmelstrøg. Du kan godt begynde at gøre dig klar til næste års absolut hidsigste energiboost

Læs mere Scarlet Pleasure

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 27. februar 2021, kl. 21.
2
Mar
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 2. marts 2021, kl. 15.
3
Mar
Athletic Progression
Andet/Ukendt

Athletic Progression

Onsdag d. 3. marts, 2021. Showstart: kl. 20:00. Dørerne åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 150,00 inkl. gebyr. Medlemspris: kr. 110,00 inkl. gebyr. Medlemsbillet: Hvis du købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort.
Arrangementtype: Stående. Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk: http://www.fermaten.dk/

Læs mere Athletic Progression

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 3. marts 2021, kl. 20.
4
Mar
Den Klassiske Serie #3: Rigtige Venner
Klassisk

Den Klassiske Serie #3: Rigtige Venner

I samarbejde med Esbjerg Ensemble.
Afgørende for vores søgen efter ny inspiration er bl.a. samarbejdet med andre ensembler. Sammen inspirerer vi hinanden, udfordrer og udvider idéen om basisensemblet. Denne sæson indleder vi et projekt, hvor vi opmåler og udforsker nye territorier både i en repertoiremæssig sammenhæng med større værker på programmet, som vi ikke er i stand til at opføre alene, men også i teoretisk forstand når vi dykker ned i samt lærer af i hinandens praksisser.

Ved koncerten uropføres værket Sakura af den unge komponist Lil Lacy.

Gabriel Fauré (1845-1924)

Pavane

Emmanuel Chabrier (1841-1894)

Huit pièces pittoresques, arr. af Françaix

Lil Lacy (f. 1985)

Sakura

Richard Strauss (1864-1949)

Metamorphosen, for syv strygere

Læs mere Den Klassiske Serie #3: Rigtige Venner

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 4. marts 2021, kl. 19.30.
4
Mar
Burhan G
Rock/Pop

Burhan G

Arrangementet er flyttet til 4. marts 2021. Kun få måneder efter sin stort anlagte juleturné med Danmarks Underholdningsorkester, inviterer Burhan G sine fans helt tæt på, når han fra marts 2020 drager på en omfattende akustisk danmarksturné.
Man er sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde, charmerende altid træfsikre top-entertainer.

Læs mere: mch.dk

Læs mere Burhan G

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 4. marts 2021, kl. 20.