BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 41-60 ud af 178 resultater

3
Nov
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 3. november 2020, kl. 15.
4
Nov
Blues Explosion
Funk/Blues/R&B

Blues Explosion

Østdanmark møder Vestdanmark møder England og Finland i et musikalsk overflødighedshorn. Her er tale om noget af det bedste inden for Dansk Blues i dag.
BLUES EXPLOSION kommer hele vejen rundt i bluesens verden, ved at kombinere de forskellige artisters styrker.

En aften vil således byde på bl.a. Big Creek Slim solo, Samantha Smith og Troels Jensen alene sammen, Big Creek Slim med band - og duet med Samantha. Samt alle på scenen sammen til et fyrværkeri af en lang blå finale

Læs mere Blues Explosion

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 4. november 2020, kl. 20.
5
Nov
Den Klassiske Serie #1 Stjernestunder med Christina Bjørkøe
Klassisk

Den Klassiske Serie #1 Stjernestunder med Christina Bjørkøe

Solist: Christina BjørkøeAugust KlughardtSchilflieder, obo, klaver og bratsch, opus 28.
Vi har endnu engang inviteret pianisten Christina Bjørkøe med på scenen og også denne gang er kla-veret naturligvis i centrum. Med klaverværker for forskellige besætninger inviterer vi publikum med på en musikalsk tidsrejse fra det intime til storslåe-de, de sjældne til de uhørt populære

Læs mere Den Klassiske Serie #1 Stjernestunder med Christina Bjørkøe

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 5. november 2020, kl. 19.30.
5
Nov
Østkyst Hustlers
Andet/Ukendt

Østkyst Hustlers

I 2020 tager hiphop-legenderne Østkyst Hustlers ud på endnu en tour rundt i Danmark. De har nemlig masser at fejre. Ikke bare udgiver de deres længe ventede fjerde studiealbum 'Titusind Timer', det er også præcis femogtyve år siden, de blev dannet.

Læs mere Østkyst Hustlers

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 5. november 2020, kl. 20.
6
Nov
Absolute Bass
Andet/Ukendt

Absolute Bass

Fredag den 6. november 2020 kl. 21.00. Storhittende kunstnere skruer op for de største ørehængere i Herning.
Cascada, DJ Aligator og Barcode Brothers lægger vejen forbi MCH Herning Kongrescenter den 6. november 2020 til en aften med '"Absolute Bass'

Den tydelige bas i kæmpehittene 'Everytime We Touch', 'The Whistle Song' og 'Dooh Dooh' vil drøne ud af højtalerne i MCH Herning Kongrescenter lørdag 28. marts. Under navnet 'Absolute Bass' vil Cascada, DJ Aligator og Barcode Brothers skrue op for deres største ørehængere, der storhittede ved årtusindskiftet

Tyske Cascada står bag megahittet 'Everytime We Touch', der med rekordfart strøg til tops på de europæiske hitlister. Bag nummeret står DJ Manian og DJ Yanou, mens Natalie Horler er gruppens vokale frontfigur. På Cascadas CV står desuden numre som 'How Do You Do', 'Bad Boy' samt 'What Hurts the Most'.

'The Whistle Song' og 'Lollipop' er titler, de fleste vil kunne erindre at have lyttet til på dansegulvet i begyndelsen af 00'erne. Manden bag hedder Aliasghar Movasat, bedre kendt som DJ Aligator, og er en dansk producer

Med et imponerende bagkatalog bestående af hits som 'Flute', 'Tele' og 'Dooh Dooh' slog Barcode Brothers sit navn fast ved årtusindskiftet med en række platinsælgende numre. Godt 20 år senere formår bandet fortsat at begejstre sit publikum med selvsamme numre

Der er således lagt op til glædelige genhør for publikum i MCH Herning Kongrescenter, der kan danse ind i foråret til velkendte rytmer. Mellem kunstnerne vil en DJ stå for underholdningen, mens der vil være street food-boder på torvet foran kongrescentret

Yderligere information

TID
Fredag den 6. november 2020 kl. 21.00.

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se alle restauranter i Herning her.

Transport

BUS
Find alle buskøreplaner på midttrafik.dk

TOG
Se togtider på rejseplanen.dk
Se oplysninger om priser og billetter på mitarriva.dk og dsb.dk

TAXA
Herning Taxa kan bestilles på tlf. 9712 0777. Kontakt: mch@mch.dk / +4599269926

Læs mere Absolute Bass

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 6. november 2020, kl. 21.
6
Nov
Café efter Rytmisk
Andet/Ukendt

Café efter Rytmisk

Læs mere Café efter Rytmisk

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Fredag den 6. november 2020, kl. 21.30-23.
7
Nov
Moorjazz Festival 2020
Jazz

Moorjazz Festival 2020

Læs mere Moorjazz Festival 2020

HH HErning
Højskolevej 11, Herning
Lørdag den 7. november 2020, kl. 12.
7
Nov
Sko/Torp - On a long lonely night
Andet/Ukendt

Sko/Torp - On a long lonely night

Lørdag 7. november 2020 kl. 20.00. Sko/Torp fejrer deres legendariske debut med koncert i Herning. Pladeselskaberne nægtede at udgive det, og de store radiostationer spillede ikke sangene.
Men folk elskede Sko/Torps 'On a Long Lonely Night' som via knofedt og lokalradioer blev det hidtil bedst sælgende debutalbum i Danmark. I år fylder albummet 30 år og bliver spillet i fuld længde på massiv tour.

Da 1980'erne blev til 1990'erne, var dansk musik domineret af dansksproget pop med højt år og masser af synths - og intet ondt om det. Men inspireret af soul og americana kom Søren Sko og Palle Torp udefra med et sensationelt album - på engelsk. 'On A Long Lonely Night' kom i november 1990, solgte mere 200.000 eksemplarer, og til efteråret fejrer Sko/Torp udspillet med en 30 års jubilæumsturne.

"Vi har længtes efter at få lov til at spille alle sangene fra det album. Flere af dem har vi aldrig spillet live, så det bliver sjovt og en udfordring," siger Søren Sko og pointerer om dengang, pladen kom: "Vi kom ud af ingenting. Ingen anede, hvem vi var. Og jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi både af danskere og udlændinge har fået at vide: "Gud, vi troede, I var amerikanere!"

Adskillige selskaber afviste at udgive albummet, fordi det var på engelsk. Og P3 spillede ikke sangene. I stedet tog Søren Sko og Palle Torp rundt til lokalradio efter lokalradio, som løftede albummet ud til lytterne. I januar 1991 ramte det førstepladsen på albumhitlisten, en optræden i Eleva2ren skovlede yderligere kul på, og snart var de nære fortællinger allemandseje. Såsom 'Voice Keep Calling', der kredser om Berlin-murens fald, 'Young Girl's Heart', der er en hilsen til Søren Skos livsglade mormor, og titelnummeret, der en bekymret kærestes tanker.

Ved koncerterne til efteråret bliver samtlige sange spillet i kronologisk rækkefølge - krydret med andre nedslag i Sko/Torps katalog. Som backing har de, hvad Søren Sko kalder "et landshold" af musikere: Lars Daugaard på trommer, SP, som også spillede på pladen, på bas, Morten Woods på guitar og Søren Møller på keyboards. 'On a Long Lonely Night' blev produceret af Mats Ronander og har blandt andre Sanne Salomonsen og Lis Sørensen med på kor. Det Sko/Torp to Grammys i 1991 - i kategorierne Årets Nye Navn og Årets Sanger

Læs mere Sko/Torp - On a long lonely night

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 7. november 2020, kl. 20.
8
Nov
Søndagscafé
Andet/Ukendt

Søndagscafé

Underholdning med sømands- og gårdsagnerviser. Musik på savblad, harmonika og vaskebræt. Ved ægteparret Kristiansen, Sdr. Omme.

Læs mere Søndagscafé

Toftebo Aktivitetscenter
Elmegade 32, Hammerum, Herning
Søndag den 8. november 2020, kl. 14.
10
Nov
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 10. november 2020, kl. 15.
12
Nov
Hymns From Nineveh solo
Andet/Ukendt

Hymns From Nineveh solo

Den prisbelønnede sanger og popsalmedigter bag Hymns from Nineveh, Jonas H. Petersen, kommer til byen som led i en stor solotourné landet over. Petersen har gennem 10 år markeret sig som et unikum på den danske musikscene.

Læs mere Hymns From Nineveh solo

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 12. november 2020, kl. 20.
13
Nov
Tango
Verdensmusik/Latin

Tango

Børneteater. Aldersgruppe: fra 10 år. Spilleperiode: Fredag den 13. November 2020, kl. 17.00. Varighed ca. 55 min. Voksne kr. 60,- inkl. gebyr. Børn kr. 60,- inkl. gebyr.

Læs mere Tango

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Fredag den 13. november 2020, kl. 17.
13
Nov
Outlandish
Hip-Hop/Reggae

Outlandish

Gruppen består af Waqas & Lenny samt deres fantastiske band som de har spillet med gennem mere end 10 år.
Deres koncerter vil være en blanding af de store hits og ny musik, heriblandt Aicha, Guantanamo, Walou, I Only Ask Of God, Callin' U, Look Into My Eyes, Warrior/Worrier, og ikke mindst det nye hit "Might Not Be Right".

Outlandish har gemmen det sidst år optrådt i diverse setups rundt om i Danmark, til store festivaler i Indien, og på utallige klubber i Beirut, UK, Tyskland, Cuba, Rusland, Rumænien, Kazakstan (mange shows).

Deres første single er planlagt til at udkomme i oktober, og derefter er planen så løbende at udgive ny musik.

De er garant for et godt og hit-spækket show, der får folk med og op af stolene

Læs mere Outlandish

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 13. november 2020, kl. 21.
13
Nov
Carpark North
Rock/Pop

Carpark North

Eksklusiv siddekoncert med Carpark North Det danske succesband vender tilbage. Forsager Lau Højen er netop aktuel i Toppen af Poppen med sit helt fantastiske performance - det er også værd at tjekke ud!
Pladserne til koncerten er pga CV19 stadig begrænset, så slå til nu, hvis du vil med til denne eksklusive koncert med den erfarne trio, der er kendt for at levere unikke og enestående liveoplevelser med hits på stribe

Læs mere Carpark North

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 13. november 2020, kl. 21.
14
Nov
Artigeardit + Support Uro
Hip-Hop/Reggae

Artigeardit + Support Uro

Efter 2 udsolgte koncerter hvor Artigeardit væltede Aarhus og København er ungdomspoeten nu klar til at indtage hele Danmark. Dette sker ovenpå et år med udgivelser af 2 EP's, et hav af hits, koncerter på toneangivende festivaler og nyheden et kommende al.
Artigeardit - Koncert på Fermaten, lørdag 14. november 2020 kl. 21.00
Efter 2 udsolgte koncerter hvor Artigeardit væltede Aarhus og København er ungdomspoeten nu klar til at indtage hele Danmark. Dette sker ovenpå et år med udgivelser af 2 EP's, et hav af hits, koncerter på toneangivende festivaler og nyheden et kommende album til næste år.

Med sange som 'Del Af Mig', 'Joggingsæt', 'Airbag' og 'Lov Mig 1 Ting' har den unge Artigeardit bevist, at han kan lave stærke numre, som både virker hos sit trofaste publikum og de nytilkommende lyttere. Det beviste han netop til de udsolgte koncerter på Atlas i Aarhus og i DR Koncerthusets Studie 2 i København forleden. Der var både fællessang, dans, hop, råb og masser af hænder over hovedet. Artigeardits seneste singler sætter sig fast i publikums bevidsthed hurtigere end nogensinde. Både lyrisk, poetisk og musikalsk er Artigeardit en af de mest spændende stemmer på den danske urbanscene lige nu. På baggrund af dette annoncerer rapperen nu en danmarksturné og nyt album i starten af 2020.

"Jeg glæder mig helt vildt til at komme ud og spille mit nye kommende album for jer alle. De nye sange afspejler en nyere version af mig selv, og jeg udleverer mig selv endnu mere hudløst ærligt end jeg tidligere har gjort. Det er både grænseoverskridende, men også en helt speciel ting for mig at vise mine lyttere sangene i øjenhøjde. Det bliver klart den mest personlig turné til dato" udtaler Artigeardit om det kommende album og turné.

Det bliver Artigeardits største turné til dato, hvor han besøger 11 byer og kommer bredt ud i landet. Touren følger op på udgivelsen af hans kommende album i starten af 2020, hvor bl.a. den seneste hitsingle 'Lov Mig 1 Ting' er at finde på. Det kan derfor siges, at Artigeardit er ved at træde op i en helt ny liga.

Hypen om Artigeardit er så stor, at han var den tredje mest streamet artist herhjemme op til Roskilde Festival, kun overgået af Travis Scott og Scarlet Pleasure. Det kunne også mærkes på toneangivende festivaler som SPOT, Musik i Lejet, Smukfest og Alive Festival, hvor energiniveauet var højt og publikum var talrigt. Om SPOT koncerten skriver Gaffa: "Han gik modigt ind i sit eget repertoire, fandt de helstøbte nuancer, sin kernekvalitet af at være en vidunderlig rapper, og hele salen var underholdt og skrålende fra start til slut. Hvis det her er at være en artig dreng i hiphoppens tegn og være nede med det, så er jeg fan med stort F. Jeg er dybt imponeret over Artigeardits stadigt groende karakter." Gaffa 6 stjerner.

SUPPORT: URO

URO er en ung, selvgjort sangskriver, rapper og producer fra de Københavnske forstæder. URO er bragt til live af den 24-årige Jeppe Kronback, der har fundet sit udtryk i mødet mellem hiphop og r&b. Den unge kunstner benytter tilnærmelsesvist hvert et lille, ledigt øjeblik i sit studie til at skabe ny musik, der sætter ordlege, ørehængende melodier og flow i højsædet. Men det er især de reflekterende og raffinerede tekster, der gør URO til noget helt særligt. Kulissen er sat af en ung mand, der opsøger både vejen og vildvejen i storbyen, og de troværdige fortællinger spænder vidt fra det bitter(søde) møde med forelskelsen og voksenlivet til tungere emner som hvilket aftryk, man ønsker at sætte på verden. Uro varmer op for Artigeardit på hele hans forårstour

Læs mere Artigeardit + Support Uro

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 14. november 2020, kl. 21.
15
Nov
KMF 336 - Afslutningskoncert
Klassisk

KMF 336 - Afslutningskoncert

TRYLLEFLØJTEN - koncertant opførelse af Mozarts operaopførelse af Mozarts opera Tryllefløjten. Musikken leveres af pianist Ulrich Stærk med ensemble. På scenen 13 lokale sangere. KMF 336.
Navnet KMF 336 er ikke tilfældigt, men spiller bevidst på associationen til et flynummer. Bogstaverne dækker over forkortelsen Klassisk Musik Festival, mens tallet 336 signalerer de 336 timer, festivalen varer - 14 dage x 24 timer. KMF 336 er bevægelsen hjem for de mange talenter, der vender tilbage fra den store verden for at blive hyldet på deres barndoms egn. Men det er også bevægelsen ud i verden, idet KMF 336 sætter fokus på den række af internationale talenter, der udgår fra Herning-Ikast

Læs mere KMF 336 - Afslutningskoncert

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søndag den 15. november 2020, kl. 15.
17
Nov
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 15.
17
Nov
Raindogs (NO)
Andet/Ukendt

Raindogs (NO)

Tom Waits' univers er en after-hours bar i et skummelt kvarter hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes med fallerede poeter og håbløse romantikere for at konkurrere om hvem der har mødt mest modgang i livet. Tom Waits' univers er en kaj i Cari.
Tom Waits' univers er en
gammel knark der ringer til hans ungdoms elskede som han ikke har set i umindelige tider og kniber en tåre da han hører hendes stemme.

Raindogs opstod i 2003 og har siden da begejstret Tom Waits fans i Danmark og Norge ved mere en 200 koncerter. Bandet har spillet på alt fra små bodegaer til store festivaler og har derigennem udviklet et udtryk og en bandlyd der, samtidig med at være tro mod Tom Waits særegne univers, giver et personligt bud på hvordan den store trubadurs musik kan lyde. Raindogs spiller et bredt udpluk af Waits' karriere, fra den country- og jazzinspirerede start med "Closing Time" og "Heart of Saturday Night" over den Caribiske piratmytologi han skabte med "Raindogs" pladen, op til det stilmæssigt udefinérbare men højst personlige udtryk der findes på pladerne "Real Gone" og "Orphans". Ole Johnny Stenslands dommedagsrøst lader intet tilbage af ønske i forhold til originalen og orkestrets upolerede og energiske spil skaber indtrykket af et ethjulet lokomotiv med kurs mod helvede.

Det dansk/norske/svenske band gav en lang række af udsolgte koncerter for utallige Tom Waits fans omkring i både Danmark og Norge i perioden 2003-2009, men holdte I perioden 2009-2013 en længere pause for at pleje familie og andre musikalske projekter. I efteråret 2013 vågnede vilddyret endeligt til livet igen, og Raindogs spillede en række renuion-koncerter for fuldsatte spillesteder rundt om i landet. Publikums overvældende respons og deres tørst efter mere Tom Waits gav bandet grundlag for igen at booke sine årlige Danmarks-turnéer. Dette har resulteret i en årligt tilbagevendende happening, hvor orkestret rejser landet rundt for at blæse hoved og ører af sine trofaste fans til udsolgte koncerter

Læs mere Raindogs (NO)

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 20.
19
Nov
Improvisation: Øjeblikkets toner
Klassisk

Improvisation: Øjeblikkets toner

Inkl. spisning.
Ensemble MidtVest arbejder som nogle af de få klassiske musikere med klassisk improvisation. Siden 2007 har ensemblets musikere stået på scenen uden nedskrevne noder, og sammen har de udforsket improvisatoriske univers og skabt et musikalsk unikt sprog i konstant udvikling

Læs mere Improvisation: Øjeblikkets toner

Højskolen Skærgården
Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
Torsdag den 19. november 2020, kl. 18.
20
Nov
Signe Svendsen Solo - Ny Dato
Rock/Pop

Signe Svendsen Solo - Ny Dato

Søde, smukke Signe Svendsen spiller solo i Dagmar Bio fredag d. 20. november 2020.

Læs mere Signe Svendsen Solo - Ny Dato

Dagmar Bio
Bredgade 36, Sønder Felding
Fredag den 20. november 2020, kl. 20.