BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 61-80 ud af 178 resultater

20
Nov
Hugorm
Andet/Ukendt

Hugorm


Efter en hårdt-baskende debut-EP i januar, annoncerer HUGORM omfattende efterårsturné. På fredag 12. juni slipper bandet førstesinglen "BANGE FOR MIG SELV" fra det kommende album KOM VI FLYGTER som forventes at udkomme først på efteråret.

Den 24. januar udgav HUGORM sin debut EP: "FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT", og stod foran to debutkoncerter i marts som begge blev udsolgt på et par timer, samt en festivalsommer med shows på bl.a. Roskilde Festival, Northside, Heartland og Smuk, som alt sammen gik i stykker grundet nedlukningen.

Bandet har i stedet brugt tiden på at lave endnu mere ny musik, og glæder sig til at spille det live på landets spillesteder til efteråret på den landsdækkende "KOM VI FLYGTER" tour.

Publikummer der har købt billetter til de to udskudte koncerter i marts måned er gyldige til hhv. Hanstholm Hallen 23. oktober og Den Grå Hal 28. november.

HUGORM er blevet til som et lystdrevet producer-projekt i Klitmøller Cold Hawaii, hvor de tre tilflyttere Simon Kvamm, Morten Gorm og Árni Bergmann Jóhannson opdagede, at de delte den samme trang. En trang til at ventilere deres skråt-op-fingre i musik. Morten havde lavet en ordentlig bunke instrumental-skitser; midt om natten mens hans familie lå og sov, sad han på sit badeværelse med høretelefoner på og lod sin guitar brække sig ind i "Garageband" på computeren. Skitserne blev til den spæde start for hugormen, der snart voksede sig større og stærkere, som de tre mødtes over musikken og begav sig dybere ned i, hvad denne hugorm egentlig var for en størrelse.

Efter stor efterspørgsel på at opleve den sjælerensning og maskingeværssalve af indestængte tanker, HUGORM kan beskrives som, ser vi frem til endelig at kunne opleve HUGORM - live.

"Det handler om at rase ud, rense ud og ikke mindst spasse ud", som frontmand Simon Kvamm siger

Læs mere Hugorm

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 20. november 2020, kl. 21.
21
Nov
Suspekt - Sindssyg Arena Tour
Hip-Hop/Reggae

Suspekt - Sindssyg Arena Tour

Gyldigt ledsagerkort skal fremvises, kortets nummer skal oplyses ved købet. Max. 10 billetter pr. kunde.
SALSPLAN

Læs mere Suspekt - Sindssyg Arena Tour

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Lørdag den 21. november 2020, kl. 20.
21
Nov
Kajsa Vala
Rock/Pop

Kajsa Vala

Hun har haft et travlt 2019 på landevejen, både som 3. live-medlem på Psyched Up Janis' efterarstour og med sin egen musik - både med fuldt band og på en velbesøgt nærværende akustisk efterårsturne i hele Danmark. I efteråret 2020 er hun klar til a.
at udgive sit tredje album og d. 24. april udgiver hun første single herfra. "Une Drop" er et hjertesuk til tiden der flyder og en konstatering af, at vi ikke kan stoppe den.

"Som fuldtids musiker, sangskriver i konstant bevægelse fremad, bliver man som menneske og mor i sine lå pauser mindet om, at man ikke får tiden tilbage. Og den situation vi og verden star i lige nu giver os ingen anden udvei, end at dyrke det nære og det eftertænksomme - det passer denne sang rigtig fint ind i", fortæller Kajsa om den nye single.

Med nærværende sangskrivning og vokalpræstation understøttet af fremragende guitarspil er "Une Drop" det, man næsten kan kalde en Kajsa Vala-klassiker. Et univers, hun har dyrket altid og som har skabt det nærvær og den intimitet, der gør, at hun til stadighed vokser i folks hjerter - i særdeleshed på den danske live-scene, hvor flere og flere har fået ørene op for hendes støvede americana-pop.

Oplev Kajsa Vala og hendes velspillende band på Fermaten

Læs mere Kajsa Vala

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 21. november 2020, kl. 21.
24
Nov
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 24. november 2020, kl. 15.
25
Nov
Julekoncert - Studsgård Kirke
Andet/Ukendt

Julekoncert - Studsgård Kirke

Læs mere Julekoncert - Studsgård Kirke

Studsgård Kirke
Tanderupkærvej 17, Studsgård, Herning
Onsdag den 25. november 2020, kl. 17-18.
26
Nov
Birthe Kjær - julekoncert
Dansktop/underholdning

Birthe Kjær - julekoncert

Før første gang nogensinde kan du opleve Birthe Kjær i en unik julekoncert i Herning Kirke. Hun bliver akkompagneret af Mickey Pless på keyboard og Morten Øberg på fløjte. Tilmeld dig hos FOF Herning.
Man skulle tro,

at Birthe Kjær efter 60 år i branchen har prøvet det meste. Hun har sunget sine mange hits på næsten alle landets scener og festivaler, spillet revy og teater,

været tv vært for en række programmer, sunget viser og jazz - og været med i Vild med dans. Hun kan lide at prøve talentet af og få nye udfordringer.

Nu har hun givet sig selv en helt ny og spændende udfordring nemlig at give julekoncerter i landets kirker i 2020. Det er noget Birthe aldrig har prøvet før.

Hun bliver akkompagneret af Mickey Pless på keyboard og Morten Øberg på fløjte. Repertoiret bliver danske og engelske julesange og salmer, som hun holder af og måske også lige et par af hendes egne dejlige sange.

Kom og vær med til denne enestående oplevelse

Læs mere Birthe Kjær - julekoncert

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 26. november 2020, kl. 19.30.
26
Nov
Mike Andersen med band
Rock/Pop

Mike Andersen med band

Har modsat tidens trend med at blive hurtig kendt og lige så hurtigt glemt, spillet et stort og trofast publikum op med sine musikalske evner og sin vedholdenhed. Med 8 (+en EP) udgivelser bag sig, og nu med sit 9. fuldlængde album på trapperne og et hav.
Da Mike's mor i hans tidlige teenageår flyttede til Aarhus og tog Mike med sig, var det en stor lettelse for ham at konstatere at der fandtes andre jævnaldrende med hans levende interesse for blues og soul i det boblende Aarhusianske musikmiljø. Han mødte som 20-årig legenden Otis Grand, der efter at have hørt Mike spille, inviterede ham med til England, hvor han optrådte som special guest med "The Otis Grand All Star Revue" på The Great British R & B Festival. Det blev for alvor startskuddet for Mike, som efter sin hjemkomst øjeblikkeligt startede sit eget 6-mand store Mike Andersen Band.

De udgav i 2002 debutalbummet "My Love For The Blues", der modtog flotte anmeldelse, herunder 5 stjerner i Gaffa. På det tidspunkt var Mike blot 23 år, men hans formidable evner på bluesguitaren og hans soulede og indlevelses-fulde stemme, gav ham stor anerkendelse og et navn i både ind og udland, hvor han begyndte at spille et hav af koncerter. På sin første tour rundt i Danmark med Mike Andersen Band, spillede han for 15-20 mennesker, men hver gang han vendte tilbage blev 15 til 30 og 30 til 60 og nu spiller Mike Andersen for fulde huse, selv i sjællandske provinsbyer som Rødovre og Køge, såvel som på spillesteder i Norge, Holland og Belgien.

Mike Andersen LIVE

Det syder, sveder og koger i den musikalske gryde, og bandets 1500 koncerter sammen kan tydeligt høres og fornemmes på Mike Andersen Bands live koncerter, der sprudler i sikkert samspil og ikke lader noget tilbage at ønske! Der er nærkontakt mellem bandet og publikum - men så sandelig også internt i bandet, hvor man som publikum oplever at 'tændt' orkester der virkelig nyder at spille sammen!

Læs mere Mike Andersen med band

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 26. november 2020, kl. 20.
28
Nov
The Sandmen
Andet/Ukendt

The Sandmen

GAFFA anmeldte Himmelstormer til 5 ***** og betegnede udgivelsen som den mest rå og til tider blodigste udgave af bandet nogensinde. " En musikalsk kæberasler fra de garvede garagerockere".
Thomas Treo's 4 stjernede anmeldelse i EB tilføjede bla: "The Sandmen er modnet uden at miste den utilpassede desperation, der altid har luret i orkesterets stærkeste sange. Det er imponerende."

The Sandmen er også, især, og ikke mindst, et sublimt live orkester.

Det er nu "Himmelstormer" sangenes tur til at bliver vredet gennem Sandmen's livemaskine, og tilført det ekstra som bandet altid står for til koncerterne, og dermed også publikums tur til at blive ledt, lokket og sparket rundt i det univers af musik og sange, som bandet har skabt gennem årene.

Udover de tre Sandmen: Allan Vegenfeldt, vokal og keyboards, Stefan Moulvad, guitar og Michael Illo Rasmussen, trommer, er bandets to faste samarbejdspartnere, Jens Hein, bas og keyboards og Jarno Varsted, guitar og mundharpe, medkomponister på en række af sangene. Begge er også med live på scenen når bandet tager på Tour

Læs mere The Sandmen

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 28. november 2020, kl. 21.
29
Nov
Julekoncert
Andet/Ukendt

Julekoncert

Læs mere Julekoncert

Fasterholt Kirke
Ejstrupvej 1A, Fasterholt, Brande
Søndag den 29. november 2020, kl. 14.30-15.30.
29
Nov
Juletræet Tændes
Klassisk

Juletræet Tændes

Fri entré.
Julen synges ind i Herning Kirke med salmer akkompagneret af Herning Kirkes Drengekor og Ensemble MidtVest. Arrangementet forsætter ude på Torvet, hvor byens juletræ tændes

Læs mere Juletræet Tændes

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Søndag den 29. november 2020, kl. 15.15.
29
Nov
Christmas Gospel med Anders Blichfeldt
Gospel/Kor/Fællessang

Christmas Gospel med Anders Blichfeldt

I julen 2020 er der lagt op til Danmarks festligste julekoncert med swingende gospel versioner af klassiske julesange.
Med et af landets bedste julebands, de sejeste gospelsangere og Anders i spidsen er der dømt jul, rock'n roll, liv og glade dage. I julen 2020 bliver der lagt ekstra vægt på gospelgenren, lige som der også bliver spillet et par helt nye julesange som Anders Blichfeldt har skrevet

Læs mere Christmas Gospel med Anders Blichfeldt

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søndag den 29. november 2020, kl. 19.30.
30
Nov
Julekoncert
Andet/Ukendt

Julekoncert

Med Jesper Lundgaard.

Læs mere Julekoncert

Assing Kirke
Vardevej 115, Kibæk
Mandag den 30. november 2020, kl. 19.30-21.
1
Dec
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 1. december 2020, kl. 15.
1
Dec
Julekoncert
Andet/Ukendt

Julekoncert

Læs mere Julekoncert

Sinding Kirke
Sinding Kirkevej 3, Herning
Tirsdag den 1. december 2020, kl. 19-20.
2
Dec
Messias
Klassisk

Messias

Ensemble MidtVest, Herning Kirkes Drengekor og Skt. Clemens Drengekor opfører traditionen tro det populære oratorium Händels "Messias".
Værket, der blev opført for første gang i 1742, er elsket af både sangere, musikere og publikum og for mange er det blevet en tilbagevendende juletradition. Kom med, når vi fylder de smukke kirkerum med dren-gesopranernes lyse klare englestemmer, bruset fra korsatserne og inderligheden i solisternes arier.

I samarbejde med Herning Kirkes Drengekor og Skt. Clemens Drengekor.

Cæcilie Cramon, sopran

Nana Bugge, alt

Nikolaj Nørgaard Christensen, tenor

Thomas Sigh, bas

Søren Kinch Hansen, dirigen

Læs mere Messias

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Onsdag den 2. december 2020, kl. 19.30.
3
Dec
Ivan Pedersen
Andet/Ukendt

Ivan Pedersen

54 år på de danske scener, et bagkatalog på mere end 20 albums, over 700 registrerede sangtitler hos Koda, og et samlet pladesalg herhjemme på mere end en mio. albums, skulle man tro kunne sikre Ivan Pedersen veteranstatus her i landet.

Læs mere Ivan Pedersen

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 3. december 2020, kl. 20.
3
Dec
Stig Rossen Julekoncert 2020
Andet/Ukendt

Stig Rossen Julekoncert 2020

Torsdag 3. december 2020 kl. 20.00. Efter 25-års jubilæet glæder Stig Rossen og hans julehold sig allerede til igen at turnere rundt i hele landet for at bringe musik, sang og julestemning til store og små.
Som Stig siger, "Vi har fået markeret vores 25-års jubilæum, og nu tager vi hul på de næste 25 år. Jeg glæder mig!"

For mange er Stig Rossens julekoncerter blevet en uundværlig del af deres juletradition. Unge som gamle elsker at mærke julestemningen komme snigende i løbet af de stemningsfyldte koncerter, hvor Stig som altid bliver bakket op af sit fantastiske seks-mands band under ledelse af kapelmester Thomas Jaque og det faste julekor bestående af fire blændende dygtige sangere.

Kulissen er traditionen tro den hyggelige julestue med træer, lys, gaver, den buldrende pejs og lænestolen, hvor Stig i løbet af koncerten sidder og læser årets julehistorie.

SPISNING

Se restauranter i Herning. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Stig Rossen Julekoncert 2020

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 3. december 2020, kl. 20.
4
Dec
Julekoncert i Haderup Kirke
Andet/Ukendt

Julekoncert i Haderup Kirke

Læs mere Julekoncert i Haderup Kirke

Haderup Kirke
Kirkevej 2, Haderup
Fredag den 4. december 2020, kl. 19-21.
4
Dec
Luftens Helte
Andet/Ukendt

Luftens Helte

Bandet vender stærkt tilbage til Fermaten i 2020 med et storslået show. Det er en musikalsk oplevelse i absolut særklasse, når Luftens Helte spiller op til fest med de velkendte og elskede sange fra de største tegnefilm gennem tiden.

Læs mere Luftens Helte

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 4. december 2020, kl. 21.
4
Dec
Café efter Rytmisk
Andet/Ukendt

Café efter Rytmisk

Læs mere Café efter Rytmisk

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Fredag den 4. december 2020, kl. 21.30-23.