BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 61-80 ud af 175 resultater

20
Okt
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 15.
20
Okt
event-img
Jazz

Trinelise Væring

Der er både memphis soul, jazz og rootsrock i shakeren, når Trinelise Væring - med en voksen kunstners autoritet - træder ind på scenen. Med sig har hun sit 8 mands (4 k/4m) store band, med sydende Hammond-orgel, blæsere riffs, kor.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 20.
21
Okt
event-img
Klassisk

DR Klub Klassisk: Beethovens 6. symfoni

Vi fejrer 250-året for Beethovens fødsel med hans smukkeste symfoni.
250-året for Ludwig van Beethovens fødsel bliver fejret hele året - også i DR Klub Klassisk. Og det gør vi med hans 6. symfoni i F-dur (opus 68), der også er kendt som Pastoralesymfonien. Symfonien beskriver naturen og livet på landet. Beethoven tog ofte væk fra storbyen Wien for at få fred. Ikke kun for at nyde naturens skønhed, men for at opleve en verden i balance - og sig selv i balance med verden. Symfoniens naturscener fortæller om en universel fred.

Annemette Juul Pedersen vil guide os gennem symfonien. Hun er uddannet fagottist og underviser, og har for nylig også uddannet sig til lydterapeut.

DR er naturligvis også med til Beethoven-fejringen. På P2 går de i hele 2020 tæt på kunstneren og mennesket Beethoven og hans samtid. Hyldesten kulminerer i første uge af oktober 2020 med bl.a. DR's Torsdagskoncert d. 8. oktober, hvor Pastoralesymfonien er en del af programmet.

På medici.tv kan du finde dokumentarer om og koncerter af Beethoven. Pt. er der også et tema om Pastoralesymfonien

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til og tale om klassisk musik. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en person med en musikfaglig baggrund, som fortæller, andre gange er det en af klubbens medlemmer.

DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne.
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.

BEMÆRK:
Desværre er der ikke plads i klubben pt., men du kan blive skrevet op på venteliste.

Yderligere information og tilmelding: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 21. oktober 2020, kl. 19.
21
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Abbey Road

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 21. oktober 2020, kl. 20.
22
Okt
event-img
Rock/Pop

Mariam Mandipira & The Soul Family

The Soul Family er et nyt samarbejde mellem sangeren Miriam Mandipira og fire erfarne musikere fra øverste pop/rock hylde. Musikere der jævnligt optræder med navne som Dodo & the Dodo's, Lis Sørensen, News og Ivan Pedersen.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 22. oktober 2020, kl. 20.
22
Okt
event-img
Rock/Pop

Malurt

Torsdag den 22. oktober 2020 kl. 20.00. Malurt gendannes i Herning.
Der er lagt op til et brag af en koncert og glødende nostalgi, når MALURT atter pakker turbussen og indtager MCH Herning Kongrescenter i anledningen af 40-års jubilæet for debutudgivelsen 'Kold Krig'.

Publikum i MCH Herning Kongrescenter kan således se frem til et genhør med kæmpehits som 'Mød Mig i Mørket' og 'Superlove', som de blev fremført tilbage i 1980'erne.

MEGET MERE MALURT

Michael Falck overraskede alt og alle, da han annoncerede gendannelsen af MALURT under en akustisk solokoncert til stor begejstring for alle rockelskere. Foruden Michael Falch er guitarist Christian Arendt, trommeslager Peter Mors, bassist Dia Nielsen og keyboard-spiller Pete Repete med i besætningen.

Efter 2020-turnéen parkerer MALURT turbussen for sidste gang, så det er sidste chance for at opleve rockbandet i vanlig MALURT-konstellation.

Yderligere information

TID
Torsdag den 22. oktober 2020 kl. 20.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se alle restauranter i Herning her.

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 22. oktober 2020, kl. 20.
23
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Jacob Dinesen

Fredag den 23. oktober 2020 kl. 20.00. Jacob Dinesen gæster MCH Herning Kongrescenter på en anderledes og helt unik solo tour #ALONEONETHEROAD. Billetsalg begynder den 29. november 2019 kl. 10.00.
Ligesom i de "unge dage", har drømmen om at spille solo igen taget bo i Jacob, og han drager derfor atter alene afsted på landevejen, kun bevæbnet med sin stemme, sin guitar og et ønske om at genfinde sine sange i deres oprindelige form
Jacob Dinesen inviterer derfor sit publikum med på en once in a lifetime solokoncert, hvor vi bliver budt helt indenfor i sangskriverens maskinrum og vi får et ekstraordinært indblik i hans musikalske DNA .

Det bliver intimt, pågående, emotionelt, men først og fremmest nærværende.

Jacob Dinesen startede sin karriere på- og omkring Tønder Festivalen, da han var blot 13 år gammel. Kun bevæbnet med sin stemme, sin Gibson guitar og sin ukuelige vilje til at spille musik foran et live publikum.

Siden er det gået stærkt for den unge sanger og sangskriver med den fantastiske stemme, der nu modtager guld & platin på sine albumudgivelser og giver koncerter på store spillesteder i hele landet - hver gang bragende udsolgt i forsalg.

Nu, 10 år efter sin debut på de danske livescener, tager Jacob Dinesen tilbage til rødderne hvor det hele startede.

Det enkle udtryk, den akustiske guitar og det tætte nærvær med publikum.

Yderligere information

TID
Fredag 23. oktober 2020 kl. 20.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter i Herning her.

TELESLYNGE
Der er teleslynge i salene. Da ikke alle pladser kan dækkes af teleslyngen, opfordrer vi gæster med behov for teleslynge, til at kontakte MCH Billetsalg på 9926 9708 for hjælp til at finde pladser med gode teleslyngeforhold.

ADGANG TIL SALEN FOR KØRESTOLSBRUGERE OG GANGBESVÆREDE
Vore sale har mange trin samt pladser, der er svært tilgængelige for gangbesværede gæster eller gæster i kørestol
Hvis du som gæst er gangbesværet eller bruger kørestol/rollator, anbefaler vi derfor, at du kontakter MCH Billetsalg på tlf. 9926 9708 inden dit besøg hos os. Så hjælper vi med information om adgang til salen.

Transport

BUS
Find alle buskøreplaner på midttrafik.dk

TOG
Se togtider på rejseplanen.dk

Se oplysninger om priser og billetter på mitarriva.dk og dsb.dk

TAXA
Herning Taxa kan bestilles på tlf. 9712 0777

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 23. oktober 2020, kl. 20.
23
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Barselona

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 23. oktober 2020, kl. 21.
25
Okt
event-img
Klassisk

Koncert Hymns from Nineveh SOLO

Hymns from Nineveh tager på landsdækkende soloturné.
Den prisbelønnede sanger popsalmedigter bag Hymns from Nineveh, Jonas H. Petersen, tager på intim solotour landet over. ??Petersen har gennem 10 år markeret sig som et unikum på den danske musikscene, senest med sine anmelderroste, danske popsalmer fra albummet Sindets Asyl - Hymns from Ninevehs femte album, som udkom i februar i år
***** (5/6) GAFFA Der er musikalsk lys nok på albummets ni sange til at blænde selv den sorteste nat mørkeste vinter.

Gennem årene har Petersen vundet et stadigt større dedikeret publikum. Både med sine fængende radiohits som Stråle - Tåre - Dråbe A Kid on the Beach, men så med sine smukke, moderne salmer, optaget i Kirkesangbogen Efterskolesangbogen

Om de kommende koncerter siger Jonas: "Det, jeg glæder mig allermest til, er det, jeg har savnet allermest under Corona, nemlig mødet med mit publikum. Nu ser det ud til, at vi må mødes igen - givetvis stadig med lidt afstand til hinanden, men ikke på afstand af nærværet fællesskabet gennem musikken. Det fylder mig med håb, det bliver temaet for de sange, jeg spiller - håb fællesskab."

??Live er Jonas H. Petersen kendt for at levere smukke nærværende koncerter, hvor "det er svært ikke at blive rørt" (GAFFA). Så forvent et sjælfuldt møde med en af landets stærkeste sangskrivere, når Hymns from Ninevehs unikke stemme tager på landsdækkende soloturn

Udpluk af anmeldercitater - Sindets Asyl
***** (5/6) GAFFA Der er musikalsk lys nok på albummets ni sange til at blænde selv den sorteste nat mørkeste vinter.

***** (5/6) Kristeligt Dagblad Sindets Asyl er Hymns from Ninevehs hidtil bedste album

***** (5/6) Side33.dk Malende. Melankolsk. Melodramatisk. Meningsfyldt.
ELLE Hymns from Nineveh er enestående i det danske musiklandskab.

***** (5/6) gfrock.dk Sindets Asyl er en af de flotteste danske plader, du kommer til at dykke ned i, i år.

***** (4/6) Jyllands-Posten på Sindets Asyl giver Jonas Petersens kompositioner bedre mening end nogensinde før

Læs mere

Aulum Kirke
Kirkegade 20, Aulum
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 16.
25
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Alan Doyle

Den canadiske entertainer er tilbage i Danmark i 2020 Efter stor succes på sin solo danmarksturné i 2019 vender Alan Doyle og the Beautiful Beautiful Band nu tilbage med alle de største folk-rockhits samt en hel ny samling sange fra den kommende EP: Rough.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 20.
26
Okt
event-img
Klassisk

Herning er Musik: Dialogmøde

Herning sætter fokus på musikken i uge 44. I den anledning har musikaktører i kommunen sammen-sat et program, der inviterer publikum indenfor på de lokale spillesteder og præsenterer de mange musikalske genre, der findes i lokalområdet.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Mandag den 26. oktober 2020, kl. 16.
27
Okt
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 15.
29
Okt
event-img
Klassisk

Herning er Musik: Meget mere musik-tour

Herning sætter fokus på musikken i uge 44. I den anledning har musikaktører i kommunen sammen-sat et program, der inviterer publikum indenfor på de lokale spillesteder og præsenterer de mange musikalske genre, der findes i lokalområdet.

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 16.
29
Okt
event-img
Dansktop/underholdning

Stig Rossen live i Herning Kirke

FOF Herning præsenterer Stig Rossen live i Herning Kirke! Stig Rossen er kendt for sin store stemme, og få steder lader den stemme komme til sin ret så godt som kirkerummet.
Stig Rossen er kendt for sin store stemme, og få steder lader den stemme komme til sin ret så godt som kirkerummet.
Som uddannet skuespiller minder Stig Rossen os om, at kirken er et fortællingens rum. Uanset om det er i hjerteskærende fortolkninger af sange som "Gethsemane" fra Andrew Lloyd Webbers rockmusical "Jesus Christ Superstar", eller det er eftertænksomheden i små, bevægende fortællinger som Danny Kayes "The Ugly Duckling", leveres sangene med en indlevelse og nerve, der gør dem levende og nærværende.
Klassikere fra det engelsksprogede repertoire går hånd i hånd med det bedste fra det danske. 13 år i England fornægter sig ikke, men kernen i Stig Rossens koncerter er og bliver den danske sangskat, ny såvel som gammel.

Stig Rossen er kendt af hele Danmark for en række store musicals såsom Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Chess, Copacabana.
Stig Rossen er den som har spillet musical'en Les Miserables flest gange. Den kendte sang herfra "Bring him Home" er selvfølgelig en af de sange vi får at høre til koncerten, sammen med talrige andre mere og mindre kendte sange fra musical'ens og poppens verden.
Ved koncerten akkompagneres Stig Rossen af pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen.
Carl Ulrik Munk-Andersen er fra Herning, organist, pianist, arrangør og kapelmester. Sideløbende med hvervet som organist har Carl Ulrik Munk-Andersen bl.a. haft en omfattende musikalsk karriere indenfor teaterverdenen som kapelmester og musiker på diverse forestillinger, f.eks. Cyrano, Over the Rainbow, Miss Saigon, Tordenskjold m. fl. I en årrække var han pianist i DR Underholdningsorkestret

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 19.30.
30
Okt
event-img
Rock/Pop

D-A-D

Fredag den 30. oktober 2020 kl. 20.00. (Obs - ny dato). Det ikoniske danske rockband D-A-D kommer til Herning og Jyske Bank Boxen.
I løbet af sommeren og efteråret har D-A-D indtaget scenerne i både Danmark og Europa, og i 2020 går turen til Herning med en stor arenakoncert. D-A-D har lige siden deres internationale hit 'Sleeping My Day Away' i 1989 befundet sig i dansk rocks absolutte superliga, og interessen blandt publikum bliver kun større og større

Koncerten i Jyske Bank Boxen er D-A-D's første store indendørs arena show i Danmark i mange år, og publikum kan roligt se frem til en stor oplevelse

D-A-D er et band med sjæl, og som ved, hvem de er. Deres intense energi, fængende melodier, kæmpestore overskud på scenen og fandenivoldske attitude skaber altid helt uforglemmelige live-oplevelser. Glæd jer til en ny omgang med de danske rockveteraner i 2020!

Yderligere information

STED
Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning

TID
Fredag 30. oktober 2020
Kl. 15.00: Dørene åbner til Ankomstbygningen
Kl. 18.00: Dørene åbner til Jyske Bank Boxen
Kl. 20.00: Koncert start
Tidspunkt for hvornår koncerten forventes at slutte følger senere..

SPISNING

WEBSITE
www.livenation.dk

BEMÆRK
Højden på Upper Level er mellem 12 - 17 meter fra gulvniveau

GARDEROBE
Der er bemandet garderobe i Ankomstbygningen samt i Foyeren i Jyske Bank Boxen

ARRANGØR
Live Nation

Transport

BUS
BYBUS TIL JYSKE BANK BOXEN
Kør med linje 6 fra bybusterminalen til MCH Messecenter Herning, eller ekstra busserne på linje 6 fra Herning Station Perron 7 til Jyske Bank Boxen.

Find alle buskøreplaner på midttrafik.dk

TOG
Se togtider på rejseplanen.dk
Se oplysninger om priser og billetter på mitarriva.dk og dsb.dk

TAXA
Herning Taxa bestilles på tlf.: 9712 0777. Kontakt: mch@mch.dk / 9926 9926

Læs mere

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Fredag den 30. oktober 2020, kl. 20.
30
Okt
event-img
Folk/Vise/Country

Madsen, Møller & From

Fredag 30. oktober 2020 kl. 20.00. Akustisk turné 2020. Danskerne elsker musikken og lyden af hans lune stemme. Da Johnny Madsen gav koncert i Herning i 2018, blev billetterne revet væk.
Sammen med guitaristen Knud Møller og percussionisten Henrik From vender sangeren og historiefortælleren fra Thyborøn nu tilbage til det midtjyske for at gentage succesen i 2020 i MCH Herning Kongrescenter. Her bliver Johnny Madsens store bagkatalog omdrejningspunktet, og trioen vil servere såvel højdepunkter som skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af den folkekære kunstners sange.

Johnny Madsen er kendt for at have et særligt øje for Danmarks yderpunkter, og det kommer også til udtryk på scenen, hvor han underholder med sine mikro-sociologiske iagttagelser fra landets randområder. Han deler sine knivskarpe betragtninger af, hvordan vi som mennesker gebærder os i hinandens selskab - naturligvis altid med et permanent funklende glimt i øjet. Knud Møller og Henrik From akkompagner drillerierne på scenen, hvor der også bliver rig mulighed for at nyde den ligefremme og uimponerede tilgang til musikken, der efterhånden er blevet Johnny Madsens varemærke.

Yderligere information

TID
Fredag 30. oktober 2020 kl. 20.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se caféer og restauranter

Transport

BUS
Find alle buskøreplaner på midttrafik.dk

TOG
Se togtider på rejseplanen.dk
Se oplysninger om priser og billetter på mitarriva.dk og dsb.dk

TAXA
Herning Taxa kan bestilles på tlf. 9712 0777. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 30. oktober 2020, kl. 20.
30
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Electric Guitars feat. Sanne S

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 30. oktober 2020, kl. 21.
31
Okt
event-img
Andet/Ukendt

KMF 336 Åbningskoncert

Lørdag 31. oktober 2020 kl. 15.00. DANSK GULD - musik fra dansk guldalder af Weyse, Kuhlau og Gade. Første del byder på romancer af C.E.F. Weyse og uddrag af Friedrich Kuhlaus Lulu og Elverhøj.
Koncertens 2. del er en opførelse af Niels W. Gades Elverskud. Oplev tre solister og et stort kor. Ensemble MidtVest spiller under ledelse af pianist Ulrich Stærk.

KMF 336
Navnet KMF 336 er ikke tilfældigt, men spiller bevidst på associationen til et flynummer. Bogstaverne dækker over forkortelsen Klassisk Musik Festival, mens tallet 336 signalerer de 336 timer, festivalen varer - 14 dage x 24 timer. KMF 336 er bevægelsen hjem for de mange talenter, der vender tilbage fra den store verden for at blive hyldet på deres barndoms egn. Men det er også bevægelsen ud i verden, idet KMF 336 sætter fokus på den række af internationale talenter, der udgår fra Herning-Ikast.

BAGGRUND FOR KMF 336
Ideen til KMF 336 blev fostret i 2002, efter at lektor Aage Christiansen indså, at Ikast-Herning området igennem de sidste årtier har været rugekasse for en række af landets mest talentfulde sangere og musikere inden for den klassiske musik. I forhold til andre regioner og egne af landet, synes området omkring Herning-Ikast at besidde et særligt potent vækstlag, der i den grad ansporer til en karriere inden for klassisk musik.

KMF 336 vil profilere Herning-Ikast som et unikt geografisk kulturområde i Jylland. Ved at sætte fokus på områdets eksport af talentfulde musikere og sangere, vil KMF 336 være med til at styrke det lokale selvværd og manifestere kommunernes identitet indadtil som udadtil. Målet er, at gøre Herning og Ikast attraktiv og levende for de borgere, der allerede bor i området og for potentielle tilflyttere - herunder også virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre kulturelle initiativer. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 31. oktober 2020, kl. 15.
31
Okt
event-img
Klassisk

KMF 336: Åbningskoncert

Klassisk Musik Festival (KMF 336) foregår fra 31. oktober til 15. november 2020. Festivalen byder på omkring 30 koncerter og arrangementer i Herning og Ikast-Brande Kommuner. Se det fulde program på www.kmf336.dk.
Åbningskoncerten har fået titlen Dansk Guld, og programmet består af musik fra dansk guldalder af Weyse, Kuhlau og Gade. Koncerten byder på bl.a. romancer af C.E.F. Weyse og uddrag af Friedrich Kuhlaus Elverhøj. De medvirkende solister har lokale rødder eller tilknytning til Unge Sangere i Ikast: Ulla Kudsk Jensen, Daniel Tobijanski og Mariann Mikkelsen. Sangerne akkompagneres af pianist Ulrich Stærk. Musikere fra Ensemble MidtVest spiller værker af Niels W. Gade

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 31. oktober 2020, kl. 15.
31
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Jonah Blacksmith

Syvmandsensemblet Jonah Blacksmith, med brødrene Alstrup i spidsen, drager på omfattende klubtour rundt i hele Danmark i efteråret 2020.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 31. oktober 2020, kl. 21.