Viser 261-280 ud af 471 resultater

15
Nov
event-img
Foredrag

Ordblind og forfatter. Hvorfor ikke?

Din ordblindhed stopper dig ikke - dine tanker gør.
At være ordblind har ikke altid været let for Jesper Sehested. I folkeskolens 9. klasse havde han hele 71 fejl ud af 92 mulige i diktat.

Jesper brugte ikke hjælpemidler, selvom han var ordblind, da han gik i skole. Det fortryder han i dag. Som 28-årig besluttede Jesper sig for lytte 50 timers tekst igennem fra Jespers egen hjemmeside Etlivsomordblind.dk - for på dén måde at blive bedre til at høre fejl.

Siden de 50 timers gennemlytning, lytter Jesper til ALTID det igennem, som han skriver. Det har åbnet en ny verden i forhold til at kunne spotte endelser og fejl, hvilket har gjort ham langt mere selvkørende i hverdagen.

I dag arbejder Jesper som forfatter - også selvom bogstaverne driller. Jespers bøger handler om ordblindhed og hvordan det er at være ordblind.

Det har stor betydning for Jesper at opleve, hvor positivt hans bøger er blevet modtaget. "Det giver så meget at få positiv feed back fra fx ordblinde unge, der har læst mine bøger. Så er der ikke mange bjerge, der er for høje til at kunne bestiges."

Selvom Jesper i dag arbejder som hjemmeside-redaktør og forfatter, er stavningen alligevel ikke det allervigtigste. "Jeg kender mange, der kan stave 100%, men de ville ikke kunne gøre dét, jeg har gjort. Der er så mange andre menneskelige egenskaber, der skal til, som er vigtigere end ord og stavemåder", udtaler Jesper, der har udvist stort gå-på-mod ved at kaste sig ud i at skrive bøger, selvom bogstaverne indimellem driller!

Du kan møde Jesper Sehested på Biblioteket i Herning og høre mere om Jespers vej til at blive forfatter - som ordblind.
Det er gratis at deltage - gratis billetter kan hentes her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 15. november 2018, kl. 16.
15
Nov
event-img
Andet

Gå-til-Tech, uge 46-48: Kodning med SAM labs

Er du mellem 9 og 99 år og har lyst til at lære at kode med Sam Labs?
Med SAM Labs kan man lære de grundlæggende principper og begreber inden for elektronik og kodning.
SAM Labs er en masse forskellige trådløse elektroniske moduler, som kan bruges af alle til at bygge nye smarte opfindelser.

Det foregår 3 torsdage kl. 16.30-18.30 fra den 15.11.18- 29.11.18
Da der er en vis progression melder man sig til alle tre gange.
Gratis tilmelding nødvendig og kan gøres her

Indhold de enkelte gange:

15.11: Vi arbejder med det grundlæggende i Sam Labs. Vi lærer hvordan vi forbinder de trådløse moduler og laver nogle enkle øvelser.
22.11: Vi arbejder med at lave smarte løsninger med lys og sensorer.
29.11: Vi skal lave den smarteste dørklokke, der involverer brug af lys og lyd

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 15. november 2018, kl. 16.30.
15
Nov
event-img
Klassisk

Portræt af Tommaso Lonquich

Koncerten er inkl. spisning - tilmelding senest 12. november -.
Årets musikalske selvportræt!

Hos Ensemble MidtVest er vi stolte over at have musikere i verdensklasse, der deler deres store passion for musikken. Hver sæson fremhæver vi derfor én af vores musikere og beder vedkommende om at male et musikalsk selvportræt, så publikum kan få et indblik i musikernes musikalske personligheder og særegne bidrag til Ensemble MidtVest. I år er turen kommet til ensemblets klarinettist Tommaso Lonquich.

Programmet byder på musik af Schumann, Prokofiev, Mahler, Rameau, Satie og mange flere

Læs mere

Højskolen Skærgården
Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
Tor. d. 15. november 2018, kl. 18.
15
Nov
event-img
Foredrag

Umahro Cadogan "spis Dig Rask"

V/.
Umahro Cadogan
Spis dig rask

Kan du spise sig rask, selvom du har en sygdom? Nogle gange er svaret ja. Andre gange kan man ikke blive helt rask, men i hvert fald få det markant bedre gennem ændret kost og levevis.

Ernæringsekspert Umahro Cadogan har spist sig selv rask, og professionelt hjælper han folk med at bruge mad og livsstil som medicin. Han har bl.a. medvirket i TV-programmet "Kan man spise sig rask?", temaprogrammet "Sandheden om sukker" og er forfatter på flere bestsellers omhandlende kost og sundhed.

Denne aften vil der blive fortalt historier fra det virkelige liv, og du vil få gode tips til, hvordan du kan bekæmpe smerte og mindske sygdomssymptomer gennem kosten

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tor. d. 15. november 2018, kl. 19-21.
15
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Kajsa Vala

"Efter et intenst forår på de danske landeveje er dansk-islandske Kajsa Vala og hendes ualmindeligt velspillende band ved at lægge sidste hånd på et album, som vil udgøre lydsporet til den næste turné, der starter i oktober 2018.
Siden Kajsa Vala sidste år lagde Spot festivalen ned, har hendes navn summet i krogene, og forårets turné har skabt opmærksomhed om bandet langt uden for hjembyen Aarhus.
»Det er vidunderligt at mærke et publikum, der bakker så godt op om vores koncerter. Vi får så god respons og så megen kærlighed tilbage, at det svært ikke at smile hele tiden«, siger Kajsa. Nu skruer hun yderligere op for musikken. Og det er AMERICANA, hun spiller. En genre, der sjældent synes at lykkes for andre end netop amerikanerne selv.

Med en islandsk mor og en dansk far har KajsaValas musik rødderne plantet i den nordiske muld. Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes eget take på den amerikanske musiktradition. Kajsa har skabt sin helt egen lyd.

Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem Alison Krauss, Gillian Welch og CatPower. KajsaVala udbygger frygtløst Americana-traditionen med antydninger af pop, en tendens, man for eksempel også hører hos de svenske søstre i First Aid Kit, som heller ikke er bange for at krydse genrer.

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en kvindelig guitarist, der mestrer sit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar.

Omkring sig har hun musikerne Anders Thorborg, Astrid Steen Noringriis, og brødrene Nis og Kristian Hybel. Et tæt sammenspillet hold.
I efteråret drager Kajsa Vala og bandet så igen ud på en turné, der fører dem rundt i det meste af landet. Turnéen begynder 25. oktober i Silkeborg og slutter på hjemmebane i Musikhuset i Aarhus 6. december. "

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 15. november 2018, kl. 20.
13
Nov
event-img
Messe

Foodtech

FoodTech er Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi og er samlingsstedet for hele branchen. I løbet af tre dage får du et unikt indblik i fremtidens trends og teknologier inden for fødevarer.
På FoodTech kan du netværke med vigtige beslutningstagere fra hele branchen og hente ny viden og inspiration.

Aktiviteter, som du kan opleve på messen, er bl.a. International FOOD Contest og FoodTech Challenge.

Der arbejdes løbende på nye og spændende konferencer og event.

Vi ses på FoodTech 2018

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Tir. d. 13. til tor. d. 15. november 2018, Tir-tor.
16
Nov
event-img
Marked/byfest

Byttemarked Herning

Gi hvad du har Ta hvad du kan bruge.
Til et byttemarked er alt gratis - du har måske ryddet op derhjemme og har fundet en mængde ting du ikke kan bruge. Så ta det med og gi det til Byttemarkedet. Hvis du så finder noget andet på markedet, så ta'r du det bare - det er dit

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Fre. d. 16. november 2018, kl. 17.
16
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Rasmus Walter

Med fire soloalbum i ryggen og ny musik på vej tager Rasmus Walter på sin første indendørs tour i næsten 2 år.
Rasmus optrådte sidste sommer på få udvalgte festivaler, da alt hans tid har været brugt på at skrive nye sange, der vil blive udgivet løbende hen mod tourstart.

Walter fortæller:
‘'Jeg har virkelig savnet at være rundt med banden og spille musikken live. Glæder mig til, at komme tilbage til mange af de steder, vi har været før, og kigge folk i øjnene endnu en gang. Jeg garanterer for, at det bliver en nærværende oplevelse, med nye nummer og fornyede sult kan det kun blive en festlig en af slagsen''

Med på Turen tager Rasmus Walter følgende musikere med:

Max Winding: Trommer
Martin Birksteen: Keys
Martin Sandberg Kærgaard: Bas
Henrik Hamilton: Keys, Guitar

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 16. november 2018, kl. 21.
17
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Annika Aakjær

I efteråret 2018 turnerer Annika Aakjær med sit første one-woman show ENEBARN, og kommer alene rundt (med sin guitar) for at finde sin flok.
Annika Aakjær har udgivet 3 albums og har medvirket i teater succes'erne ‘Come Together' og ‘Oliver med et tvist'. Derudover har Annika været med i filmen ‘Dirch' og i DR's julekalender ‘Julestjerner'. Annika Aakjærs optræden har altid båret præg af at være en hybrid mellem musik og komik, og målet har altid været at få publikum til at grine og græde. Efter et par år med fokus på band koncerter er tiden nu blevet moden til at Annika endelig kaster sig over sit første regulære one-woman show. Showet bærer titlen "Enebarn" og kommer bla. til at handle om at gå igennem livet med følelsen af at være alene. Og som altid vil det bære præg af Annikas evne til at balancere det ufatteligt triste med det tragisk og absurd-komiske, stadig centreret omkring Annikas sang og sangskrivning.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 17. november 2018, kl. 12.
18
Nov
event-img
Omvisning

Offentlig omvisning

Tag med på en offentlig omvisning og få en hyggelig søndag eftermiddag med fortællinger om Carl-Henning Pedersen, Else Alfelt og CoBrA med afsæt i museets særudstilling SANS & SAMLING. Varighed: ca. en time.
I 2018 kan CoBrA-bevægelsen fejre sin 70-årsfødselsdag. Det markerer vi på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum med fire nye udstillinger under temaet SANS & SAMLING, der præsenterer aktuelle tematikker i museets righoldige samling.

Klub Cobra-medlemmer har fri entré på museet. Læs mere

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søn. d. 18. november 2018, kl. 14.
19
Nov
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Gunhild og Frode Agergaard, Hover. På cykeltur ned i Europa-når man cykler oplever man mere end fra en bil.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 19. november 2018, kl. 14.30.
19
Nov
event-img
Andet

Da Danmark var udvandreland

Professor Dr.phil. Torben Grøngaard Jeppesen, Odense har forsket i den danske udvandring til USA. Han har udgivet bogen: Dannebrog på den amerikanske prærie.
I 2017 forsvarede Torben Grøngaard Jeppesen sin doktorafhandling om "Danske i USA 1850 - 2000" Det vil blive et interessant foredrag, om hvordan udvandrene og deres efterkommere klarede sig og blev amerikanere

Læs mere

Historiens Hus
Museumsgade 32, Herning
Man. d. 19. november 2018, kl. 19.
20
Nov
event-img
Foredrag

Snejbjerg Ældreklub

Helle Asmild, Skanderborg: "En flygtnings fortælling".

Læs mere

Snejbjerg Menighedshus
Sydgaden 22, Snejbjerg, Herning
Tir. d. 20. november 2018, kl. 14.45.
20
Nov
event-img
Foredrag

Nordboer, klimaændringer og Grønlands natur

Uwe Lindholdt fra Aabenraa fortæller om oplevelser og arbejde på og med Grønland.
En stor mundfuld for ét foredrag, men er der nogen dansker, som kan magte opgaven, er det fhv. lektor Uwe Lindholdt fra Aabenraa. Han er uddannet cand. scient. i biologi og kemi og har foruden sit undervisningsvirke i Danmark også været lærer ved Grønlands Seminarium og Midtgrønlands Gymnasium begge beliggende i Nuuk.
I Grønland etablerede han i 1977 den første miljøgruppe med sloganet 'Hold Grønland rent', og i 2006 Grønlands første natur- og miljøforening, Avataq, som i dag aktivt tager del i debatten om Grønlands natur- og miljøproblemer. Han var også med på Galathea 3-ekspeditionen fra Grønland med undersøgelse af pukkelhvaler og har været guide i Grønland og på krydstogtskibe i Nordatlanten.

Uwe Lindholdt vil i ord og billeder fortælle om Grønland, verdens største ø, der har oplevet 3 eskimoiske og en nordisk indvandring. Med den sidste blev Grønland en del af det norske og senere dansk-norske rige. Hvad skete der med de tidligere befolkninger?
Desuden fortæller han om tidligere og nuværende klimaændringer i Grønland og hvordan det har påvirket og i dag påvirker mennesker og dyr og planter. Hvem bliver taber og vinder ved et varmere klima i Grønland?
Vi får også indblik i den grønlandske natur, som er arktisk, altså skovløs og med en temperatur under 10 grader i gennemsnit i juli måned. Grønlandske dyr og planter har tilpasset sig til det barske miljø, men er også sårbare over for menneskelige påvirkninger bl.a. i form af jagt, forurening og klimaændringer. Den korte men intense sommer præges af mange smukke blomster. Isbjørnen, det største rovdyr, er om noget dyr indbegrebet af det vilde dyreliv. Den hvide isbjørn pryder Grønlands rigsvåben som symbolet for et vidtstrakt land, der også rummer andre særprægede dyr som moskusoksen, narhvalen, hvalrossen og spændende fugle.

Billetter á 75 kr.(inkl. kaffe/te) kan købes her eller ved indgangen.

Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Norden Herning og HerningBibliotekerne.

foreningen_norden_logo.jpg

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 20. november 2018, kl. 19.
20
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Sangaften

Hyggelig sangaften med 3-mands orkester.

Læs mere

Fuglsangsø Centret
Fuglsang Toft, Herning
Tir. d. 20. november 2018, kl. 19-21.
20
Nov
event-img
Foredrag

Foredrag: Antistof (via livestream fra Aarhus Universitet)

I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction. Studier af antistof kan måske afsløre hvorfor stjerner, planeter, og mennesker faktisk er til.
Forelæser: professor i fysik Jeffrey S. Hangst, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Ordet 'antistof' fremkalder ofte vilde forestillinger om fx dommedagsvåben eller energikilde til rumskibe. Men hvad er de videnskabelige facts om antistof?

I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction.
Og hvorfor er der så stor interesse for dette gådefulde antistof? Fordi universet slet ikke burde eksistere. For da universet opstod ved Big Bang, burde der være skabt lige meget stof og antistof, og de ville tilintetgøre hinanden. Men antistoffet er pist forsvundet.
Studier af antistof gemmer måske på nøglen til at forstå hvorfor at fx stjerner, planeter og mennesker faktisk er til.

I foredraget vil du få en introduktion til fysikernes teori bag antistof og dernæst en dybere gennemgang af det eneste antistofatom som det er lykkedes forskerne at fremstille: antihydrogen. Antihydrogen, som også kaldes antibrint, er antistof-modstykket til det mindste atom i vores almindelige stofverden, hydrogen - hvis struktur Niels Bohr optrevlede for mere end 100 år siden.

Aftenens forelæser, Jeff Hangst, leder et af eksperimenterne på CERN, det fælleseuropæiske center for partikelfysik ved Alperne. Hans forskergruppe, ALPHA, har for nyligt opnået en række gennembrud - dels i at fremstille og fange antihydrogen, dels i forståelsen af om hydrogen og antihydrogen opfører sig "ens" og adlyder de samme fysiklove. Ifølge de nuværende teorier bør de være perfekte spejlbilleder af hinanden. ALPHA-eksperimentet ved CERN vil måske også snart give svar på spørgsmålet: falder antistof opad eller nedad?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tir. d. 20. november 2018, kl. 19-21.
21
Nov
event-img
Andet

DR Klub Klassisk - Richard Strauss

Klubmedlem Troels Johansen fortæller om Vier letzte Lieder.
Richard Strauss komponerede i årene før sin død i 1949 sangcyklussen "Vier letzte Lieder" for sopran og orkester og blev uropført posthumt i London i 1950.
Troels Johansen, som er et mangeårigt medlem af DR Klub Klassisk på biblioteket, vil fortælle om "Vier letzte Lieder", men også om personen Strauss og vil omtale/afspille en del af hans musik. Richard Strauss bliver af mange betragtet som en forfærdelig vanskelig komponist, hvilket måske ikke er helt rigtigt. Men det vil man finde ud af, hvis man deltager i klubaftenen.

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til klassisk musik sammen og tale om den. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en oplægsholder med en musikfaglig baggrund, som guider deltagerne gennem værket, andre gange er det et af klubbens medlemmer.
DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne.

Kontakt biblioteket, hvis du er interesseret i at være med DR Klub Klassisk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 21. november 2018, kl. 19.
22
Nov
event-img
Andet

Gå-til-Tech, uge 46-48: Kodning med SAM labs

Er du mellem 9 og 99 år og har lyst til at lære at kode med Sam Labs?
Med SAM Labs kan man lære de grundlæggende principper og begreber inden for elektronik og kodning.
SAM Labs er en masse forskellige trådløse elektroniske moduler, som kan bruges af alle til at bygge nye smarte opfindelser.

Det foregår 3 torsdage kl. 16.30-18.30 fra den 15.11.18- 29.11.18
Da der er en vis progression melder man sig til alle tre gange.
Gratis tilmelding nødvendig og kan gøres her

Indhold de enkelte gange:

15.11: Vi arbejder med det grundlæggende i Sam Labs. Vi lærer hvordan vi forbinder de trådløse moduler og laver nogle enkle øvelser.
22.11: Vi arbejder med at lave smarte løsninger med lys og sensorer.
29.11: Vi skal lave den smarteste dørklokke, der involverer brug af lys og lyd

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 22. november 2018, kl. 16.30.
23
Nov
event-img
Folk/Vise/Country

Lars Lilholt

Storyteller - Kapitel 3 Disse koncerter blev i sin tid startet som en mulighed for at høre hans sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier.
Forsangene er ikke grebet ud af den blå luft. De er alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholt's efterhånden lange liv

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fre. d. 23. november 2018, kl. 20.
23
Nov
event-img
Club/DJ

Soulworkers

De 10 medlemmer brænder for soulmusikken og hylder alle de gamle mestre bl.a. James Brown, Otis Redding, Wilson Pickett, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Winwood og Al Green.
De legendariske film The Commitments og The Blues Brothers har blandt andet inspireret bandet, men der hentes også inspiration andre steder, hvor Soul staves med stort S

Med gennemarbejdede flotte blæserarrangementer, en rytmegruppe, der lægger det sejeste groove og fire stærke vokaler med hver sin personlighed og power, er Soulworkers ude at erobre landets musikscener med saftig soul, der rykker folk ud på dansegulvet.

Soulworkers er garvede musikere, der har rødder i rock, soul, blues og jazz. Bandets medlemmer fandt sammen omkring den fælles kærlighed til rendyrket soulmusik og er ude på deres egen toptunede mission med mottoet:
"Det skal sidde i skabet - og det skal saftsuseme være sjovt".

Soulworkers:
Lone "Kram" Rasmussen: Vokal
Flemming Bülow Poulsen: Vokal, percussion
Brian "Svensker" Søegaard: Vokal
Per Vindum: Trompet
Hanse Jensen: Tenorsax
Erling Mathiesen: Barytonsax
Jørgen "Mulle" Mogensen: Bas
Henrik Flugt: Guitar
Jan "Chang" Østergaard: Trommer
Kim Ipsen Byriel: Tangenter, Vokal

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 23. november 2018, kl. 21.