Viser 41-60 ud af 388 resultater

15
Aug
event-img
Messe

Formland Autumn 2019

Formland er designmessen, der gennem 34 år har samlet fagfolk med passion og kærlighed for design og interiør. Det er her, designbranchen mødes, netværk skabes, handler indgås og butikker opdateres med et væld af design- og interiørnyheder.
Som Danmarks største designmesse giver Formland dig et overblik over nyheder, trends og tendenser inden for nordisk design lige nu og i den nærmeste fremtid. Her mødes besøgende fra hele verden ansigt til ansigt med danske og udenlandske leverandører, samarbejdspartnere og kollegaer. Du kan lade dig inspirere samt handle og netværke med udstillere, designere og førende eksperter og stylister på messens mange trendzoner.

Gennem 69 messer har vi delt, elsket og ladet os begejstre over det nyeste, det bedste, det skæveste og mest inspirerende. Besøg Formland og få en unik messeoplevelse, som gør dig klar til 2018/19.

Formland er en messe for fagfolk og ikke for private personer, da leverandørerne, som udstiller på messen, henvender sig til forhandlere og indkøbere i branchen.

Formland Autumn: 15. - 18. august 2019

Læs mere på www.formland.dk

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Tor. d. 15. til søn. d. 18. august 2019, Tor-søn.
18
Jun
event-img
Andet

Sommerbogen 2019

Vær med i Sommerbogen 2019 og få en gratis bog!
Vær med i Sommerbogen sammen med Herning Bibliotekerne og www.biblo.dk.
Sådan gør du: Opret en profil på www.biblo.dk og skriv 3 anmeldelser, så vinder du en gratis bog. Samtidigt deltager du i konkurrencen om at vinde præmier, og selvfølgelig en masse spændende bøger.

Du skal bruge dit uni log-in.
Alle børn mellem 7 og 14 år kan deltage i Sommerbogen - der kræves ikke tilmelding. Man kan deltage på Biblioteket i Herning samt på lokalbibliotekerne i Aulum, Vildbjerg, Sunds, Hammerum og Kibæk.

Sommerbogen starter den 14. juni og slutter den 19. august

Læs mere

Biblioteket i Aulum
Markedspladsen 2, Aulum
Fre. d. 14. juni til man. d. 19. august 2019, kl. 00.
24
Aug
event-img
Rock/Pop

Scene 7 Open Air

Scene 7 Open Air 2019 byder for tredje år i træk på en udendørs festdag i musikkens tegn, med en bred vifte af rytmisk musik fra unge upcoming bands.

Læs mere

Kulturgården
Kulturgården, Nørregade 7, Herning
Lør. d. 24. august 2019, kl. 12.
25
Aug
event-img
Ekskursion

Søby graver det brune guld

AOF Midtjyllands arrangerer rundvisning på museet samt bustur gennem brunkulslejerne og Harrild Hede med forfatter Jan Svendsen som guide. Rundstykker og kaffe samt frokost i Forsamlingshuset. Tilmelding til AOF på 86 81 21 00.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Søn. d. 25. august 2019, kl. 10-13.30.
18
Jun
event-img
Kunsthåndværk

Særudstilling: Modernisér - ni tekstile nyfortolkninger

Gamle tekstiler opstår som nye, når 'Modernisér' - en udstilling og workshop skabt af ni tekstildesignstuderende - åbner på Tekstilmuseet i Herning.
Et gylp-plettet forklæde, en kedelig beige vest og en mølædt gammel dyne bliver moderniseret og relevante på ny. De ni tekstilnørder fra VIA Design, Herning, som står bag udstillingen, har taget udgangspunkt i historiske tekstiler fra museets samling og skabt ni helt nye broderede, strikkede og vævede værker, samt en broderiworkshop.

"Med udstillingen og workshoppen vil vi gerne vise hvordan tekstildesignere kan fortolke, nyskabe og videreudvikle med afsæt fra fortidens tekstiler," forklarer Michelle Drew Kristensen, som selv deltager på udstilling med produktet I tråd med 60'erne. De tekstildesignstuderende lærer ikke kun at væve, strikke og brodere på uddannelsen, men også at udstille og undervise i de tekstile håndværk. Derfor er det også de studerende, der står bag alt til udstillingen - fra grafik til opstilling og promovering.

De udstillede værker spænder fra installationer i akryl til tekstilkunst af genbrugsstof og modeskabende tøj. Designerne, som går på 6. semester på uddannelsen Tekstildesign, - håndværk og formidling, har ladet sig inspirere af mønstre, håndværksteknikker eller enkle detaljer fra de gamle genstande og brugt dem som udgangspunkt til nye og spændende produkter.

Udover værkerne giver designerne også et sjældent indblik i de trin, der ligger bag udvikling af et nyt design, i form af deres afprøvninger undervejs i processen. Ni procesprøver bliver udstillet sammen med hvert værk.

På den tilhørende broderiworkshop "Jeg sætter mit sting som jeg vil", som afholdes 18. maj, kan man gøre tekstildesignerne efter og brodere en taske med sit helt eget design.

Udstillingen kan ses indtil 25. august 2019

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Ons. d. 15. maj til søn. d. 25. august 2019, tir til søndag, kl. 11-16.
18
Jun
event-img
Billedkunst

The End - Fabio Mauri

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Lør. d. 23. marts til søn. d. 25. august 2019, tirs-søn 10 -16 man lukket.
18
Jun
event-img
Kunsthåndværk

Særudstilling: Midtjyske tæpper

Midtjyske tæpper er en fortælling om fire midtjyske lokaliteter, der har været igennem væveren Anne Mette Larsens tekstile vridemaskine.
Anne Mette Larsen har igennem mange år som væver og kunsthåndværker skabt et personligt udtryk karakteriseret af et anarkistisk farvevalg og en stram lodret/vandret komposition. Over for dette håndværk henter hun forskellige benspænd i sine omgivelser. Hun stiller sig den opgave, at formidle konkrete fakta, lovmæssigheder, behov eller tilfældigheder i sine værker.

Det udefrakommende benspænd er i denne udstilling de fire lokaliteter: Tinnet krat, hvor Skjernåen og Gudenåen har deres udspring, Klostermølle ved Mossø og Badeanstalten og Skovvillaen ved Silkeborg. Resultatet er en serie tæpper produceret på Røros Tweed i Norge.

Udstillingen illustrerer den kunstneriske tilblivelsesproces: hvordan går man fra fire lokaliteter til ni unikke uldtæpper? Det indebærer mønsterdannelse, farvevalg, tekniske og kunstneriske indkredsninger. Det færdige produkt er smukke, uopslidelige tæpper, der formidler deres forankring i Midtjysk kulturhistorie.

Tekstilmuseet har åbent tirsdag til søndag kl. 11.00-16.00

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Fre. d. 8. februar til søn. d. 25. august 2019, kl. 11-16.
29
Aug
event-img
Billedkunst

Lær Alt Om Indendørs Potteplanter

V/ Merete Guldager Dalgaard Knudsen.
Kom og lær alt om indendørs potteplanter.

Alle kan være med. Du er velkommen til at medbringe alt godt fra gemmerne, eller købe planter og potter i butikken.

Der vil den aften være 10% rabat på alle planter og potter i butikken

Læs mere

Lindvigs Blomster
Herning Centret Merkurvej 1, Herning
Tor. d. 29. august 2019, kl. 19-21.30.
31
Aug
event-img
Andet/Ukendt

Peter Viskinde

Fra hedengangne Big Fat Snake har fundet tilbage til magien ved det gode selskab i musikkens verden.
De gode år i Malurt og Big Fat Snake, som Peter Viskinde beskriver dem, var præget af sammenhold og fælles forståelse, hvor alle trak i samme retning og alle stolede på hinanden. Den magi har han genskabt på nyeste udgivelse Godt Selskab.

"Dengang opstod der en helt særlig god magi og utrolig gode sange," forklarer den 64 årige legendariske guitarist Peter Viskinde om hans genfundne glæde ved den sociale del af det at spille musik.

Efter otte år med tromme-samplinger og anden moderne studieteknik uden andre levende instrumenter, har han med kommende album lagt stilen om:

"Jeg har haft stor glæde af at indspille min musik (kun) i samarbejde med teknikker og musiker Steffen van Norde. Praktisk og effektivt, uden for meget sved på panden. Det har gjort det muligt at komme meget tæt på sang-sagens kerne og lyd, men sangenes sjæl har af og til været svær at finde," siger Peter Viskinde.

"Det vigtige element, hvor jeg billedligt talt kan lugte savsmuldet i manegen, når vi indspiller "live i studiet", har manglet. Så det bedste band er samlet og vi har indspillet SAMMEN. Godt selskab er det

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 31. august 2019, kl. 21.
1
Sep
event-img
Andet

Bamsefabrikken

Er du også pjattet med bamser - så er det måske nu de små skal forkæles med en sød lille bamse. Børnene kan vælge sin egen bamse til kun 10,- pr. bamse, og børnene kigger med når bamsen laves færdig. *Man må forvente ventetid.

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Søn. d. 1. september 2019, kl. 11.
30
Aug
event-img
Andet

Yellowdays

Tag familien med til Yellowdays 30 august til og med 1 september. Det bliver fantastisk. Vi skruer op for rabatterne og helt ned for priserne! Kom til 3 forrygende dage med masser af tilbud for hele familien.

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Fre. d. 30. august til søn. d. 1. september 2019, kl. 10.
4
Sep
event-img
Andet

Førstehjælpskursus Til Kørekort

V/ Jørn Jensen.
Førstehjælpskursus til kørekort (m. studierabat) Kurset opfylder krav til kørekort

Er du i gang med at tage kørekort og mangler et førstehjælpskursus? Book førstehjælpskursus til dit kørekort her! Det er hurtigt, nemt og billigt - vi har kurser over hele landet. Du modtager et certificeret førstehjælpsbevis.

Kurset er gyldigt i forhold til kørekort til bil, MC, knallert og traktor.

Er du bosiddende i Herning Kommune og modtager du SU, kan du få studierabat

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Ons. d. 4. september 2019, kl. 09-17.
4
Sep
event-img
Historisk

Tekstilmuseet i Herning

Vi bl.a. får et indblik i en gammeldags tekstilfabrik, der har givet folk fra hele verden tøj på kroppen. Efterfølgende kaffe og kage. Tilmelding - annonceres i Midtjysk Ugeavis.

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Ons. d. 4. september 2019, kl. 12.
5
Sep
event-img
Andet

Snejbjerg Ældreklub

Flemming Rishøj, Esbjerg: "De urartige piger på Sprogø".

Læs mere

Snejbjerg Menighedshus
Sydgaden 22, Snejbjerg, Herning
Tor. d. 5. september 2019, kl. 14.45.
5
Sep
event-img
Andet

Førstehjælpskursus For Forældre

V/ Anita Schalinski.
Førstehjælp til små børn

Kurset er også godkendt til repetitionskursus.

Lær, hvordan du mest hensigtsmæssigt hjælper i situationer, som f.eks. fremmedlegeme i luftvejene, forbrændinger, forgiftninger, skader mod hovedet (hjernerystelse og kraniebrud) samt drukneulykker.

På kurset lærer du også at yde førstehjælp til mindre skader - tandskader, næseblod, buler i panden, snitsår og hudafskrabning, fremmedlegeme i øjne/øre næse, samt bidsår m.m.

Materialeudgifter: Ønsker du et bevis koster det 30 kr, som afregnes til underviseren

Læs mere

Herning HF og VUC
Brorsonsvej 2, Herning
Tor. d. 5. september 2019, kl. 17-21.
5
Sep
event-img
Andet/Ukendt

Sam Kelly Trio

Er en hurtigt blevet et af de mest efterspurgte engelske folknavne. En utroligt iørefaldende, ung sanger med en fantastisk stemme og nogle herlige medrivende sange, der går lige i øregangen. Biografi Sam Kelly brød igennem i tv-programmet Britain's Got.
(et bevis på, at der af og til dukker noget brugbart op fra den slags!) og har siden etableret sig som et af de mest spændende unge engelske folknavne.

Hans fantastiske sangstemme, charme, energi og smittende humør kombineret med iørefaldende fortolkninger af gode sange har vundet ham mange fans - ikke mindst på Tønder Festival, hvor han sammen med sit band The Lost Boys tog stikket rent hjem både i 2017 og 2018; en klar publikums¬favorit.

I Sam Kelly Trio har han selskab af to af de "fortabte drenge" - Jamie Francis (banjo) og Archie Churchill-Moss (harmonika). Trioformatet ligger rigtig godt til Sam, og det var der han for alvor fik sit gennembrud.

Presseomtale
"What a beautiful singer. He has that really rare male voice, that soft-edged tone, you know those beautiful tenor voices of the 30's and 40's..it really draws you in. Sam's absolutely great, he's going to go places."
— Kate Rusby

"I think this guy is absolutely brilliant.. His voice is beyond sublime"
— Mike Harding

Udgivelser
Sam Kelly udgav i 2015 sit debutalbum The Lost Boys, der høstede et hav af gode anmeldelser og i 2016 fulgte en BBC Radio 2 Horizon Award. Sammen med The Lost Boys udgav han i oktober 2017 en opfølger, Pretty Peggy, der ligeledes er blevet rost til skyerne.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 5. september 2019, kl. 20.
6
Sep
event-img
Rock/Pop

60'er festen m/The Rocking Ghost

The Rocking Ghost - spøger igen. 2 x 60 min.
Pigtrådens pæne drenge - The Rocking Ghosts - kan efter 40 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en
glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet
overalt, hvor de kommer.
I 90'erne fik de et forrygende comeback, og succes'en er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at
de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne så glimrende leve af
musikken som i 60'erne, men i dag foretrækker de, at have den som en dejlig hobby ved siden af deres civile erhverv

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Fre. d. 6. september 2019, kl. 20.
6
Sep
event-img
Andet/Ukendt

Nive & The Dear Children

Albummet er produceret af engelske John Parish, der bl.a. er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. Samme år modtog Nive Nielsen også Kronprinsparrets Stjernedryspris. I sin motiveringstale sagde H.K.H. Kronprinsen: ".
Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada. 'Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Vi håber, at stjernedrysprisen vil inspirere Nive Nielsen til nye musikalske landevindinger. Tillykke!"

Den 1. februar 2016 udkom Nives 2. album 'Feet first' så. Albummet er optaget i perioden fra 2012 til 2015 og både i Grønland, Belgien, England og i fem forskellige starter i USA! Nive Nielsen fortæller, at hun følte, at det var af meget stor betydning for hende at rejse for at lave 'Feet first'. "Jeg følte, at hvis jeg konstant ændrede mine omgivelser og ikke blev hængende ét sted, så blev jeg også konstant udfordret til at forandre min opfattelse af tingene og ikke blive hængende ved bare én idé. Jeg ønskede bare, at disse sange skulle vokse sammen med mig på mine rejser", fortæller Nive, om musikken der har udviklet sig siden debuten, til sin helt egen udgave af grønlandsk indie americana folk.

Nive turnerer både i Europa og USA med sit band The Deer Children og med udgivelsen af hendes 2. CD satses der på at det danske publikum skal lære Nive og hendes band at kende. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele-guitar, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn, evt. cello, melodika og klokkespil - eller "glockenspil", som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live oplevelse.

Historien og biografien om den grønlandske folk-pop-sanger Nive Nielsen overgår fiktion. Selv et hold af de bedste børnebogsforfattere i verden ville ikke kunne forfatte hendes historie, som bl.a. indebærer en rolle i Hollywood filmen 'The New World' overfor Colin Farrell. Hun er Inuit - eller Inuk - indfødt grønlænder, og der er dagslys døgnet rundt hele sommeren, der hvor hun bor. Og så den der med, at første gang Nive optrådte i Danmark, var det på nationalt TV og foran den danske dronning!

Et par facts mere: Nive Nielsen har netop fået tilbudt sin første store rolle i Ridley Scotts nye serie (2017). Nive Nielsen vandt en IMA Independent Music Award i USA (2012) og blev nomineret til en Scandinavian Grammy, arbejdede sammen med Tchad Blake, Howe Gelb & John Parish and Friends fra indiebands som The Black Keys og Wolf Parade. Ja, den er god nok!

Hvad der overrasker endnu mere er, at hendes forunderlige baggrund matcher så godt med hendes storytelling evner. Nogle gange blot antydet af hendes varme, rørende stemme. Undertiden kommer sangen ud som en retro ottendedelsnode, undertiden som en blød, barnagtig mumlen.

Sne-sange? Inuit Indie?

Tjek Nive & The Deer Children!

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 6. september 2019, kl. 21.
7
Sep
event-img
Andet

Dissing og Las synger Strid

Sprudlende musikalsk underholdning for alle der er vilde med Strids univers.
Vi får en fest når Dissing & Las optræder med deres anmelderroste musikalske fortolkninger af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog "Min mormors gebis".
En bog, der har solgt 37.000 fysiske eksemplarer, og som indeholder en perlerække af opfindsomt illustrerede og rablende rimede tekster.

Las & Dissing kan nu opleves i denne familiekoncert, og de spiller frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde. Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

Las & Dissings album er præmieret i 2015 af Statens Kunstfond med ordene: "Hvem krammer det vilde barn, hvem roser ballademageren, hvem folder sørøver-fantasien ud og ikke ind, på barnet der går planken ud? På "Min Mormors Gebis" har Dissing og Las taget sine mange års bandsamarbejde med ind i en generøs musikalitet og søsat Strids skæve børneunivers.

"Min mormors gebis" er en gratis koncert for alle børn og voksne som elsker god musikalsk underholdning og rablende vrøvlede rim. Hør bl.a. om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.

Koncerten er gratis men kræver bestilling af billet her

NB. Både børn og voksne skal have billet.

Den 7. september kan voksne også møde Dissing og Las på Fermaten til en aftenkoncert.

Køb billet til koncerten på Fermaten her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 7. september 2019, kl. 11.
7
Sep
event-img
Rock/Pop

60'er festen m/The Rocking Ghost

The Rocking Ghost - spøger igen. 2 x 60 min.
Pigtrådens pæne drenge - The Rocking Ghosts - kan efter 40 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en
glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet
overalt, hvor de kommer.
I 90'erne fik de et forrygende comeback, og succes'en er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at
de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne så glimrende leve af
musikken som i 60'erne, men i dag foretrækker de, at have den som en dejlig hobby ved siden af deres civile erhverv

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Lør. d. 7. september 2019, kl. 20.