Viser 41-60 ud af 263 resultater

21
Jan
event-img
Andet/Ukendt

Mariekiks

Søndag den 21. januar 2018. Koncertstart: kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 200,00 incl. gebyr. Koncerttype: Sidddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-.
Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Søn. d. 21. januar 2018, kl. 20.
22
Jan
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Bitten Damgaard, Lund. Et liv med kunst. Historien om museerne og Birk Centerpark m.m.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 22. januar 2018, kl. 14.30.
23
Jan
event-img
Foredrag

Foredrag om fremtidens fødevarer: insekter

Underviser: Nina Askov. Foredrag ved buglady Nina Askov om fremtidens fødevarer: Insekter. Insektspisning er en af tidens helt store gastronomiske trends, som mange medier taler om. Men kan vi virkelig spise dem? Bliver vi syge?
Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid? Nu er Danmarks Buglady nr. 1, Nina Askov, klar med sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse

Nina Askov aka Buglady er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og udvikle opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk

Hun står bag bloggen Buglady, der har til formål at oplyse om og inspirere til insektspisning eller entomofagi, som det også hedder. Nina Askov har serveret mad med insekter på flere forskellige madfestivaler rundt i Danmark:
De fleste, der skal prøve at smage, tøver meget i starten og tror ikke, de kan få sig selv til det. Men jeg oplever faktisk, at omkring 42% godt kan lide det. Det er jo bare en forestilling oppe i hovedet, at insekter er ulækre. Rundt i verden spiser mere end to milliarder mennesker insekter som en del af deres daglige kost.

Men én ting er at smage på insekter på en madfestival, noget andet er at tilberede maden selv, hvilket kan virke som en stor mundfuld for nogle. Derfor har Nina Askov lavet bloggen Buglady, hvor man finder masser af inspiration og tips til, hvordan man kan begynde at integrere insekter i den daglige madlavning
Orme har et kæmpe smagspotentiale alt efter, hvordan man tilbereder dem, og de er ikke svære at lave. De har en dyb smag af umami og kan bruges til alt, hvad der skal knase. Men de behøver ikke at være hele, man kan også sagtens lave dem til mel. Det handler om at få dem inkorporeret i den form, man synes er lækker.

I det grænseoverskridende og nytænkende foredrag får publikum et indblik i entomofagi, og så får de også lov at smage mad tilberedt med insekter.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning

Hold: 18064

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 23. januar 2018, kl. 18.30-20.20.
23
Jan
event-img
Foredrag

Foredrag om Fremtidens Fødevare: Insekter

Hør Danmarks Buglade nr. 1, Nina Askov, fortælle om insektspisning, som er blevet en af tidens helt store gastronomiske trends. Men kan vi virkelig spise dem? Bliver vi syge? Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid?
Det har Nina Askov et bud på i sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse.
Nina Askov er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok - og med en professionsbachelor i ernæring og sundhed - har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og har udviklet opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk.

"De fleste, der skal prøve at smage, tøver meget i starten og tror ikke, de kan få sig selv til det. Men jeg oplever faktisk, at omkring 42% godt kan lide det. Det er jo bare en forestilling oppe i hovedet, at insekter er ulækre. Rundt i verden spiser mere end to milliarder mennesker insekter som en del af deres daglige kost." (citat Nina Askov)

Arrangementet er lavet i samarbejde med AOF Herning

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 23. januar 2018, kl. 18.30-20.30.
24
Jan
event-img
Andet

Strikkecafé

Lad dig inspirere, eller del ud af idéer og erfaringer.
Er du vild med at strikke, og gerne vil dele din hobby med andre, kan du komme i strikkecafé på Biblioteket i Herning. Du kan lade dig inspirere, men også selv dele ud af ideer og erfaringer
Alle med interesse for strikning (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der vil ikke være en instruktør, derimod hjælper man hinanden.
Skulle du glemme strikketøjet, skal du ikke fortvivle. Der vil være en kurv med garn og pinde, så du kan strikke firkanter. De bliver syet sammen til tæpper, der bliver givet til hjemløse.

Du kan købe kaffe og kage i bibliotekets café, alternativt selv medbringe kaffen.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 24. januar 2018, kl. 16.
24
Jan
event-img
Skuespil

Welcome to Denmark

MAD &TEATER Medbring billetten hos Ristorante Ravello og få 20% rabat på maden (ikke drikkevarer).

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Ons. d. 24. januar 2018, kl. 19.30.
24
Jan
event-img
Andet/Ukendt

Espen Eriksen Trio (NO)

Espen Eriksen Trio ( NO ). Onsdag den 24.januar 2018. Koncertstart: kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 100,00 incl. gebyr. Medlemspris: kr. 60,00 incl. gebyr.
Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Koncerttype: Sidddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Ons. d. 24. januar 2018, kl. 20.
25
Jan
event-img
Foredrag

Good stuff for internationals

Get an informal introduction to the library in Herning.
The Library in Herning has something arranged especially for YOU the last Thursday of each month *
*except for December and July
In January we invite you to an informal introduction to the brand new library in Herning!

Did you know this about your library?
The library has books (both fiction and non-fiction) in languages other than Danish. Most likely our collection includes books in YOUR language as well! You're always welcome to ask a librarian about ordering materials that you are not able to find on the library shelves and it's free of charge!
The library offers a special service to its users: free access to a variety of newspapers and magazines from around the world through Press Reader and Zinio, where you can read the full text of your favorite papers and magazines - free of charge!
And a lot more!

Come and hear more - at the Library in Herning, Østergade 8
Thursday January 25, from 17.00 -18.00

It's FREE to participate!
To sign-up: Send an email to: bibtid@herning.dk

See you at the library!

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 25. januar 2018, kl. 17.
25
Jan
event-img
Foredrag

Vægttab med selvindsigt

Underviser: Anna Østergaard. Vægttab med selvindsigt. Har du elevatorvægt eller har du flere gange prøvet at tabe dig, hvor det ikke er lykkedes, kan det være det mentale der stopper dig.
Har du en spiseforstyrrelse eller hvad er det der gør, at du bruger så eget energi på vægt og krop? Hvad er overspisning og hvorfor har vi så svært ved at nå vores mål med vægten og finde balancen i den? Og hvad skal der til for at du kommer videre?

Anna Østergaard er ID Psykoterapeut, ICC coach, og har en master i familie-og parterapi og har specialiseret sig inden for området "spiseforstyrrelser". Du vil her få lejlighed til at få dine spørgsmål besvaret inden for emnet "overspisning".

Hold: 18030

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Tor. d. 25. januar 2018, kl. 19-20.14.
25
Jan
event-img
Andet/Ukendt

Elvis og gospelmusikken


Elvis Presley havde sin baggrund i kirkemiljøet og havde en særlig passion for gospelsange. Sangeren Karsten Holm fortæller historien og fortolker de store gospelnumre som "Crying in the chapel" og "Where could I go but to the Lord". Sangene akkompagneres på guitar af Karsten Holm selv og af pianisten Christian Spillemose.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Tor. d. 25. januar 2018, kl. 19.30.
25
Jan
event-img
Andet/Ukendt

Per Chr. Frost & Band

Det har været travle år for Per Christian Frost med Gnags, men nu er det igen blevet tid til en turné i eget navn for én af Danmarks mest kendte og anerkendte musikere og hans forrygende band.
Med 5 soloalbums i bagagen og et nyt album undervejs med forventet release i efteråret 2017 sætter Frost og hans musikere spilleglæden i højsædet. De er garanter for sublimt samspil og fængende mangfoldighed i krydsfeltet mellem r'n'b, rock, funk, singer/songwriter, reggae, blues, jazz og en lejlighedsvis afstikker til GNAGS repertoiret.

"De sidste 3 år har meget stået i GNAGS tegn, hvor jeg har fungeret som guitarist, kapelmester og producer, men et par mindre turnéer med mit eget repertoiret og band er der også blevet tid til. Senest i januar 2017 hvor jeg fik bekræftet at de 9-10 år jeg har været i gang med min solo-ting har bragt mig selv og bandet på et niveau hvor sangene, instrumentalnumrene og samspillet hver aften når nye højder. Det er til stor glæde og fornøjelse - ikke mindst fordi vi mærker en meget positiv respons og stigende interesse fra publikum og arrangører alle de steder vi har besøgt."

Den århusianske guitarist/sanger/bassist m.m. har siden debuten i slutningen af 60'erne været aktiv som professionel musiker i et utal af sammenhænge, men allerede i 1979 udsendtes den første soloplade. Vi skal dog helt frem til 2008 før Frost for alvor tager hul på solokarrieren live.

Per Christian Frost har medvirket på over 180 danske albumudgivelser - en enestående bedrift der samtidig betyder, at de fleste større solister i Danmark fra hans egen generation i et eller andet omfang har haft gavn af hans udtryksfulde spil som guitarist, bassist eller producer.

Udover 25 år i GNAGS er han mest kendt for længerevarende engagementer med Lis Sørensen, Sanne Salomonsen, Anne Dorte Michelsen, Poul Krebs og Allan Olsen.

I 1997 optrådte han med B.B. King ved blues-kongens besøg i Aarhus.
I 2005 modtog Per Chr. Frost den prestigefyldte Ken Gudman mindepris og har qua sit medlemskab af GNAGS modtaget flere Grammyer. Derudover har han været kapelmester ved adskillige store arrangementer - bl.a. Skanderborg Festivalens 25 og 30 års jubilæum samt flere andre TV transmitterede koncerter.

Bandet:
Per Chr. Frost: guitar/vokal
Lars Daugaard: trommer ( Savage Rose, Poul Krebs, GNAGS m.fl )
Peter Dencker: keys ( TV2, Bruce Guthro m.fl )
Henrik Møller Pedersen: bas ( Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen, Ida Corr m.fl )

Medlemsbillet: Hvis du købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Koncerttype: Stå & siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 25. januar 2018, kl. 20.
26
Jan
event-img
Andet/Ukendt

Hugo Helmig

Det er gået stærkt for den unge Hugo Helmig. Alle kan efterhånden synge med på hitsinglen 'Please Don't Lie', som lige nu ligger nummer 1 på den danske airplay chart og er blevet streamet over 2 mio. gange.
Det 19-årige talent er nu klar med en omfattende turné, hvor han besøger 21 byer landet over.

Hugo Helmig har netop spillet sine første udsolgte debutkoncerter med stor succes. Nu glæder han sig til at komme ud i hele landet og møde publikum live, når han i november besøger København og Aarhus og fortsætter turen rundt i 19 forskellige byer i starten af det nye år. Til koncerterne har Hugo Helmig samlet et ungt hold af talentfulde musikere, som spiller op til popfest tilsat soulede, funky og blues-inspirerede toner.

Hugo Helmig, der på rekordtid og med bare en enkelt single har gjort kometkarriere på den danske musikscene, siger selv:

"Det var en stor oplevelse at være ude og spille, så nu har jeg bare fået endnu mere blod på tanden. Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme rundt i landet og spille min musik sammen med drengene. Vi lover at det bliver en fest"

Til den totalt udsolgte debutkoncert i Aarhus kvitterede Gaffa med 4 stjerner og skriver blandt andet: "Samlet set må man sige, at den unge sanger har styr på sagerne. Ingen tvivl om, at han har flair for at skrive gode popnumre, men han har også styr på at sammensætte en sætliste, der mixer up tempo og sjælere".

Hugo Helmig henter sin musikalske inspiration fra store singer-songwritere som John Mayer og Ed Sheeran. Første singlen 'Please Don't Lie' er en veloplagt popsang om at skrue lidt ned for selviscenesættelsen på de sociale medier og slippe sig selv fri. Hugo udtaler selv:

" Vi ønsker alle at vise os som perfekte på de sociale medier, men det er der jo ingen, der er. Det er ærgerligt, at det er blevet normen, at vi skal fremstille os selv på denne her overmenneskelige måde. 'Please Don't Lie' er en kærlig opsang til os alle - inklusiv mig selv."

Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet - Husk dit medlemskort der skal fremvises ved indgangen. Koncerttype: Ståpladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 26. januar 2018, kl. 21.
27
Jan
event-img
Andet

Mød saxofonen - Herning Musikskole spiller op

Er det mon svært at spille på saxofon? Eller ville det mon være noget for mig?
Kom og mød saxofonlærer Birger Henriksen og en flok af hans swingende elever fra Herning Musikskole, når de lørdag 27. januar holder åben undervisning på Biblioteket i Herning. I en halv time fylder de Grotten ved børnebiblioteket med toner og snak, minikoncert og mulighed for selv at prøve instrumentet af

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 27. januar 2018, kl. 11.
27
Jan
event-img
Rock/Pop

Die Herren - U2 - BigBang

Die Herren har fra det det første undseelige sekund - siden de i 1991, så et lille lysglimt i U2's musik - været i bevægelse mod noget større !
Større forståelse for U2's musik og for at skabe den bedste koncert. Større musikalsk spændvidde. Større indlevelse i hvad publikum ønsker - og for hver gang, at gøre en Die Herren-koncert til noget større - selv i de mindste sammenhænge !

Det er ikke nødvendigvis kun et spørgsmål om mange og store højttalere, lamper og skærme - men i lige så høj grad et spørgsmål om nærvær og kontakt til publikum.

Et spørgsmål om opfindsomhed, intuition - og om at gribe nuet, krydret med ydmyghed, humor, fandenivoldsk nerve - og så selvfølgelig - dygtighed og overskud.

Efter mere end et kvart århundrede med U2's fantastiske sange har Die Herren fundet deres egen formel på at løfte sangene yderligere, så de opstår i en ny dimension i Die Herrens univers - men altid uden at miste deres særlige U2-kerne og -nerve !

Die Herren har den fordel, at de kan det med deres koncerter - som U2 ikke kan mere i kraft af deres størrelse og popularitet - nemlig lade publikum komme meget tæt på, og få musik og band helt ind under huden.

Nærkontakten er essentiel for at skabe den bedste koncert !

Die Herren skaber selve braget - eksplosionen i spændingsfeltet mellem orkester og publikum - Et U2-BigBang! Og det gnistrer og brager, når Die Herren går scenen. De allerbedste U2-sange gennem snart 40 år sat sammen til et koncertforløb hvor publikum ikke på noget tidspunkt lades i stikken - men inkluderes og beriges !Livet er for kort til dårlige koncerter !

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 27. januar 2018, kl. 21.
29
Jan
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Per Lunde Lauridsen, Lem. Rakkere og natmandsfolk i Vestjylland.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 29. januar 2018, kl. 14.30.
29
Jan
event-img
Foredrag

Myanmar - indefra

Oplæg af to lokale piger der var i Myanmar for at arbejde med og for unge.
Tænker du også enten på Rohingya-flygtninge eller Burma, når nogen siger Myanmar? Kunne du tænke dig at blive klogere på, hvad Myanmar egentlig er for et land?
Vi får besøg af et par piger fra KFUM og KFUK og FDF's internationale projekt MinglabarMyanmar, som vil fortælle om deres rejse til Myanmar, samarbejdet med de frivillige i landet, og hvad sådan et projekt handler om og kan hjælpe unge myanmarere med.
Sammen med et oplæg kommer de med hjemmelavede myanmarske snacks og muligheden for at støtte projektet ved at købe forskellige produkter fra Myanmar og merchandise fra projektet. I løbet af aftenen vil der også være et dilemmaspil, hvor emnet "ulighed eller forskellighed" bliver taget op.

Oplægget foregår på Platformen, og tilmelding er ikke nødvendig

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 29. januar 2018, kl. 19.
31
Jan
event-img
Andet

Årsfest

Generalforsamlingen i missionshuset Silo. Kom og gør din mening gældende, og din stemme hørt.

Læs mere

Indre Mission, Hammerum
Hammerum Hovedgade 41, Herning
Ons. d. 31. januar 2018, kl. 19.
31
Jan
event-img
Musical

Der var engang?

Se SMUK teaters eventyrlige musical om venskab, fantasi, tro, sorg og kærlighed. Med masser af humor, dans, sang & musik.

Læs mere

Skarrild/Karstoft Kultur- og Idrætscenter
Skolevejen 6, Skarrild, Kibæk
Ons. d. 31. januar 2018, kl. 19.
31
Jan
event-img
Foredrag

Sundhed på kinesisk ved Denis Musu

Underviser: Denis Musu. Sundhed på kinesisk introduktion - foredrag med Denis Musu. Hvad er sundhed på kinesisk? Hvad er det, som kineserne gør i forhold til sundhed, som vi i vesten ikke gør?
Er du nysgerrig på østens mad og kultur, samt deres naturmedicin og sundhedsprincip, så kom til dette foredraget med Denis Musu. Han vil fortælle om hvordan kineserne ser på kost og ernæring, deres teori om de fem faser og årstiderne, brugen af urter, forebyggelse af sygdomme mm

Kom og hør en forunderlig fortælling om den kinesiske sundhedstilgang, som Denis selv har erhvervets sig i forbindelse med sit knap 1,5 års ophold i Kina

Hold: 18032

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Ons. d. 31. januar 2018, kl. 19-20.28.
1
Feb
event-img
Rock/Pop

Rock & regler - et rytmisk koncertforedrag

Allan Østerdahl og Troels Witter er gået på jagt blandt vor tids største sangskrivere, bl.a. The Beatles og Nick Cave , for at finde ud af, hvilke aftryk De Ti Bud har sat sig i den moderne musik.
I over 3000 år har De Ti Bud været en moralsk rettesnor for menneskeheden. De er ikke kun en religiøs verdensorden, men et menneskeligt grundvilkår, der stadig udgør fundamentet for hvordan vi har indrettet vores samfund.

Gennem musik, ord og film tager Østerdahl og Witter publikum med på en rejse, der både oplyser og underholder, og måske giver et par gode forslag til, hvordan vi kan blive bedre mennesker sammen.

Duoen, som er fra Silkeborg, består af Allan Østerdahl, der er musiker, sanger og sangskriver og Troels Witter, der er musiker, sanger, journalist og foredragsholder. De har flere gange optrådt på biblioteket med forskellige koncertforedrag, og der er helt sikkert garanti for en god musikoplevelse

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 1. februar 2018, kl. 18.30-20.30.

Kulturen syder og bobler i Herning. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet