Viser 41-60 ud af 546 resultater

6
Sep
event-img
Andet/Ukendt

Nive & The Dear Children

Albummet er produceret af engelske John Parish, der bl.a. er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. Samme år modtog Nive Nielsen også Kronprinsparrets Stjernedryspris. I sin motiveringstale sagde H.K.H. Kronprinsen: ".
Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada. 'Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Vi håber, at stjernedrysprisen vil inspirere Nive Nielsen til nye musikalske landevindinger. Tillykke!"

Den 1. februar 2016 udkom Nives 2. album 'Feet first' så. Albummet er optaget i perioden fra 2012 til 2015 og både i Grønland, Belgien, England og i fem forskellige starter i USA! Nive Nielsen fortæller, at hun følte, at det var af meget stor betydning for hende at rejse for at lave 'Feet first'. "Jeg følte, at hvis jeg konstant ændrede mine omgivelser og ikke blev hængende ét sted, så blev jeg også konstant udfordret til at forandre min opfattelse af tingene og ikke blive hængende ved bare én idé. Jeg ønskede bare, at disse sange skulle vokse sammen med mig på mine rejser", fortæller Nive, om musikken der har udviklet sig siden debuten, til sin helt egen udgave af grønlandsk indie americana folk.

Nive turnerer både i Europa og USA med sit band The Deer Children og med udgivelsen af hendes 2. CD satses der på at det danske publikum skal lære Nive og hendes band at kende. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele-guitar, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn, evt. cello, melodika og klokkespil - eller "glockenspil", som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live oplevelse.

Historien og biografien om den grønlandske folk-pop-sanger Nive Nielsen overgår fiktion. Selv et hold af de bedste børnebogsforfattere i verden ville ikke kunne forfatte hendes historie, som bl.a. indebærer en rolle i Hollywood filmen 'The New World' overfor Colin Farrell. Hun er Inuit - eller Inuk - indfødt grønlænder, og der er dagslys døgnet rundt hele sommeren, der hvor hun bor. Og så den der med, at første gang Nive optrådte i Danmark, var det på nationalt TV og foran den danske dronning!

Et par facts mere: Nive Nielsen har netop fået tilbudt sin første store rolle i Ridley Scotts nye serie (2017). Nive Nielsen vandt en IMA Independent Music Award i USA (2012) og blev nomineret til en Scandinavian Grammy, arbejdede sammen med Tchad Blake, Howe Gelb & John Parish and Friends fra indiebands som The Black Keys og Wolf Parade. Ja, den er god nok!

Hvad der overrasker endnu mere er, at hendes forunderlige baggrund matcher så godt med hendes storytelling evner. Nogle gange blot antydet af hendes varme, rørende stemme. Undertiden kommer sangen ud som en retro ottendedelsnode, undertiden som en blød, barnagtig mumlen.

Sne-sange? Inuit Indie?

Tjek Nive & The Deer Children!

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 6. september 2019, kl. 21.
7
Sep
event-img
Andet

Dissing og Las synger Strid

Sprudlende musikalsk underholdning for alle der er vilde med Strids univers.
Vi får en fest når Dissing & Las optræder med deres anmelderroste musikalske fortolkninger af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog "Min mormors gebis".
En bog, der har solgt 37.000 fysiske eksemplarer, og som indeholder en perlerække af opfindsomt illustrerede og rablende rimede tekster.

Las & Dissing kan nu opleves i denne familiekoncert, og de spiller frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde. Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

Las & Dissings album er præmieret i 2015 af Statens Kunstfond med ordene: "Hvem krammer det vilde barn, hvem roser ballademageren, hvem folder sørøver-fantasien ud og ikke ind, på barnet der går planken ud? På "Min Mormors Gebis" har Dissing og Las taget sine mange års bandsamarbejde med ind i en generøs musikalitet og søsat Strids skæve børneunivers.

"Min mormors gebis" er en gratis koncert for alle børn og voksne som elsker god musikalsk underholdning og rablende vrøvlede rim. Hør bl.a. om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.

Koncerten er gratis men kræver bestilling af billet her

NB. Både børn og voksne skal have billet.

Den 7. september kan voksne også møde Dissing og Las på Fermaten til en aftenkoncert.

Køb billet til koncerten på Fermaten her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lørdag den 7. september 2019, kl. 11.
7
Sep
event-img
Messe

North Grow Medicinsk Cannabismesse

Kom til North Grow medicinsk cannabismesse i MCH messecenter Herning i dagene 6-7-8 september. Mød dine lokale danske forhandlere de kvalificerede talere på vores åbne konference få svar på alle dine spørgsmål om cannabis.
Oplev industrien et væld af udstillere gør gode køb til spotpriser

Lørdag d. 7. september byder vi desuden på afterparty for alle deltagere med en 3 dages billet

Vi ses i MCH messecenter Herning

Billettyper:
Messe adgang alle dage kl. 11.00-19.00

1 dags billet til messen koster 75 kr. + gebyr

Læs mere på www.north-grow.com www.facebook.com/northgrow

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Lørdag den 7. september 2019, kl. 11.
7
Sep
event-img
Rock/Pop

60'er festen m/The Rocking Ghost

The Rocking Ghost - spøger igen. 2 x 60 min.
Pigtrådens pæne drenge - The Rocking Ghosts - kan efter 40 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en
glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet
overalt, hvor de kommer.
I 90'erne fik de et forrygende comeback, og succes'en er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at
de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne så glimrende leve af
musikken som i 60'erne, men i dag foretrækker de, at have den som en dejlig hobby ved siden af deres civile erhverv

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Lørdag den 7. september 2019, kl. 20.
7
Sep
event-img
Andet/Ukendt

Dissing & Las

Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen tilhører den absolutte top indenfor den nye generation i dansk musik. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd.
Dissing og Las inviterer, med den største selvfølgelighed, publikum indenfor, og fortællinger og fantasier viser vej gennem aftenens sange. Der bliver grinet og grædt, rocket og rislet.

De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, var det med det samme tydeligt, at det var en rigtig god idé. Med de tre album 'Lige Præcis' (2008), 'Balladen med Bartof' (2010) og nu 'Kig op' (2013) i bagagen har Las Nissen og Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en enhed man skal regne med fremover.

Udgivelserne høstede masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark.

Arven fra den ældre Dissing ligger som en smuk og kærlig tone i bunden af trioens tekster og lyd og Dissing & Las er i disse år i deres livs form som sangskrivere og musikere.

"Giver man sig selv lov, åbner der sig en hamrende poetisk, vidunderligt vedkommende og fortættet musikalsk fortælling om en skæbne, alle kender. De tre musikere har alle skrevet fremragende tekster, hvilket skaber tyngde og variation. " Stjerneøje" er en af de smukkeste tekster, jeg har hørt i år. Fremragende metaforer skåret så alle forældre får en klump i halsen. Et helstøbt album med afdæmpet voksen poprock med et budskab." Fyens Stiftstidende, Simon Staun

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 7. september 2019, kl. 21.
8
Sep
event-img
Messe

North Grow Medicinsk Cannabismesse

Kom til North Grow medicinsk cannabismesse i MCH messecenter Herning i dagene 6-7-8 september. Mød dine lokale danske forhandlere de kvalificerede talere på vores åbne konference få svar på alle dine spørgsmål om cannabis.
Oplev industrien et væld af udstillere gør gode køb til spotpriser

Lørdag d. 7. september byder vi desuden på afterparty for alle deltagere med en 3 dages billet

Vi ses i MCH messecenter Herning

Billettyper:
Messe adgang alle dage kl. 11.00-19.00

1 dags billet til messen koster 75 kr. + gebyr

Læs mere på www.north-grow.com www.facebook.com/northgrow

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Søndag den 8. september 2019, kl. 11.
8
Sep
event-img
Omvisning

Kunst- og arkitekturvandring

Følg arkitekt MAA Hanne Ortvad på kunst- og arkitekturvandring i Birk. Hør fortællingen om områdets start, om udviklingen til at blive et særligt område for kunst, arkitektur, landskabskunst, uddannelse og erhverv. Turen starter på CHPEA-Museum.

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 8. september 2019, kl. 14-15.30.
8
Sep
event-img
Andet

Søndagscafè

Fællesnævner for disse eftermiddage er først og fremmest hyggeligt samvær men også kaffedrikning, snak, evt. spil, oplæsning og fælles sang. Pris incl. kaffe og kage 25,-kr. Søndagscafeerne afholdes følgende søndage kl. 14.30-16.00,.

Læs mere

Rosenlund Aktivitetshus
Sydgaden 8, Herning
Søndag den 8. september 2019, kl. 14.30.
8
Sep
event-img
Messe

North Grow Medicinsk Cannabismesse 3-dages billet

Kom til North Grow medicinsk cannabismesse i MCH messecenter Herning i dagene 6-7-8 september. Mød dine lokale danske forhandlere de kvalificerede talere på vores åbne konference få svar på alle dine spørgsmål om cannabis.
Oplev industrien et væld af udstillere gør gode køb til spotpriser.

Vi ses i MCH messecenter Herning.

7 september fra kl 21.00 med optræden af blandt andre Benny Jamz
Adgang til messen udenom køen
Ekstra gode rabatter hos udvalgte udstillere
Gratis goodiebag til de 1000 først solgte 3 dages billetter

Billettyper:
Messe adgang alle dage kl. 11.00-19.00

1 dags billet til messen koster 75 kr. + gebyr

Læs mere på www.north-grow.com www.facebook.com/northgrow

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Søndag den 8. september 2019, kl. 19.
6
Sep
event-img
Ekskursion

Esport Tour 2019

Fra fredag d. 6 til søndag d. 8 september kan du komme og prøve kræfter med esport. herningCentret og Atlando Esports åbner dørene op for Esport Tour for gæster. Kom ind og få et game mod spillere og andre gæster i CS:GO, LoL, Fortnite og ChaseRace.

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Fredag den 6. til søndag den 8. september 2019, kl. 10.
19
Aug
event-img
Billedkunst

Uden titel - Værker af Troels Wörsel (1950 -2018) fra HEARTs samling

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Lørdag den 23. marts til søndag den 8. september 2019, tirs -søn 10 -16, man lukket.
19
Aug
event-img
Billedkunst

Bevidst Koks - William Skotte Olsen

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Lørdag den 23. marts til søndag den 8. september 2019, tirs-søn 10-16, man lukket.
9
Sep
event-img
Foredrag

Lind seniorklub

Fhv. Højskolelærer Peter Værum, Ry. Kunsten at bære en hård skæbne-om Karen Blixen, tabet af farmen, sygdommen.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Mandag den 9. september 2019, kl. 14.30.
10
Sep
event-img
Andet

Banko

Alle er velkommen Pris:1 Plade:10,-kr.,3 stk: 25,-kr. kl.14.00 til 15.30:.

Læs mere

Rosenlund Aktivitetshus
Sydgaden 8, Herning
Tirsdag den 10. september 2019, kl. 14.
10
Sep
event-img
Foredrag

Jakob Stegelmann - Mit liv som Nørd!

Oplev Jakob Stegelmann på en fantastisk aften, når han med vanlig lune og humor tager os med ind i nørdernes underfundige verden - og på en rejse fra de allerførste tegnefilm til den allernyeste digitale underholdning.
Jakob Stegelmann fortæller på denne aften om sit forunderlige liv som nørd. Kom og hør hvilke film, bøger, spil og tankesæt, der har formet, præget og påvirket ham - og dermed også været med til at omvende alle os andre til ægte nørder...

Et liv med sci-fi, gaming, tegneserier, monstre og animationsfilm
Jakob Stegelmann har i mere end 40 år beskæftiget sig med film og filmanmeldelser, typisk i den mere nørdede genre, og har været med hele vejen efterhånden som sci-fi, monstre, gaming og animationsfilm blev mainstream. Siden 1989 har Jakob været vært på Troldspejlet, hvor han også har anmeldt tegneserier, spil og en masse andet i den kulørte kulturgenre.

Med Troldspejlet og sin svaghed for det obskure, det sære og det oversete skabte Jakob Stegelmann et univers og et fællesskab, der begyndte som undergrund, men som i dag er udbredt og en væsentlig del af vores kulturforbrug. Vi er derfor rigtig spændte på at høre hans historie og sammen tage en tur ned af "memory lane" :-)

Jakob Stegelmann
startede tilbage i 1980 "Så Er Der Tegnefilm" og i 1989 fulgte Troldspejlet, der har kørt lige siden. Han var også med i redaktionen af kultprogrammerne Gotha og Planet X. For slet ikke at tale om det ugentlige Disney Sjov, som han har redigeret siden starten i 90érne. Ved siden af sit tv-arbejde har Jakob skrevet bøger om f.eks. Carl Barks, Walt Disney og populærkultur generelt og var også blandt producenterne af den legendariske danske tegnefilm "Valhalla". Og så har han desuden på skift været tilknyttet en lang række aviser som anmelder af både film, computerspil og tegneserier

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 10. september 2019, kl. 19-21.
12
Sep
event-img
Andet

Snejbjerg Ældreklub

Kurt Jørgensen, Herning: "Træk af Hernings Historie".

Læs mere

Snejbjerg Menighedshus
Sydgaden 22, Snejbjerg, Herning
Torsdag den 12. september 2019, kl. 14.45.
12
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag: Kærlighed til sidste blik

Underviser: Anna Østergaard. Kærlighed til sidste blik. ER du interesseret i at bibeholde eller få et godt parforhold?. HAR du/I et mønster i havner i konstant?. ER I kørt fast, eller har du svært ved at være i et parforhold?
Parforholdet er udfordret i disse år. Hvorfor er det så svært, at finde ud af det sammen. Med dine, mine og vores børn bliver udfordringen ikke mindre. Hvordan opnår vi harmoni så kærligheden blomstrer. Denne aften dykker vi ned i de ting vi selv kan gøre for, at bevare kærligheden til sidste blik. Anna er uddannet psykoterapeut, parterapeut og Hypnoterapeut og vil denne aften øse ud af hendes generelle erfaringer fra parterapien og give dig øvelser og fif med på vejen. Du vil gå fra foredraget med ny viden og mod på at komme videre. Du kan komme med eller uden partner eller som single. Alle vil kunne få udbytte af foredraget.
____________________________________

Hold: 19081

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Torsdag den 12. september 2019, kl. 19-20.15.
13
Sep
event-img
Club/DJ

NEW ERA - urban/hiphop på Scene 7

Velkommen til en ny udgave af THE NEW ERA TOUR; en landsdækkende turné, som helliger sig aktuelle upcoming artister.
Tidligere har New Era præsenteret alt fra metal, punk, hardcore til reggae, pop, indie-folk over til pop-rock og trap.

Denne gang står den på urban / hiphop med nøje udvalgte artister, der bringer noget nyt til bordet og lige nu er med til at tegne den kommende lyd herhjemme.

Det er netop dét New Era forsøger at være så minutiøse omkring i udvælgelsen; at finde nogle nye artister, som skubber til grænserne og skaber noget nyt herhjemme.

Her er de allerede bekræftede artister tre af de stærkeste repræsentanter indenfor urban og hiphop;

SHAMBS med sin voldsomme vokal-stil og knapt 2 m står som et fyrtårn på en scene, LILLEBITTEBOCK har allerede sat nye standarder for innovative musikvideoer herhjemme og MICHAEL WILLIAMS tager trap-genren helt, helt ud.

De er opfindsomme og nyskabende på hver deres måde

Læs mere

Fermaten - Scene 7
Nørregade 7 B, Herning
Fredag den 13. september 2019, kl. 21.
14
Sep
event-img
Andet

35. års jubilæum Miami Vice

16. september 1984 blev de 2 pilot afsnit af Miami Vice vist for første gang, det fejre vi med en Miami Vice Marathon hvor vi ser hele 1 sæson på 23. afsnit.

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Lørdag den 14. september 2019, kl. 12.
15
Sep
event-img
Skuespil

Pinocchio

Pinocchio 8-12 år Spilledage: 15.09.19, kl. 10.00. Varighed: 60 min. Arr. Team Teatret.

Læs mere

6 Kanten
Højskolevej 11, Birk, Herning
Søndag den 15. september 2019, kl. 10.