Viser 61-80 ud af 395 resultater

25
Okt
event-img
Foredrag

Den midtjyske tekstilindustri

Underviser: Den midtjyske tekstilindustri. Tekstilindustrien har som ingen anden branche formet det midtjyske område - og gør det stadig i dag.
På Tekstilmuseet får både store og små indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen - og identitet og udvikling.

Made in Midtjylland fortæller om, hvordan tekstilindustrien ændrede Midtjylland. I 1950'erne eksploderer industrien og byerne boomer. Mænd og kvinder ansættes på fabrikkerne eller starter deres egne i kældre og baghuse - og helt nye livsvilkår opstår. Det er fortællingen om, da Danmark blev moderne - og hvordan tekstilindustrien i det midtjyske ikke kun trak tråde ud i det lokale område og resten af landet, men også til resten af verden.?
Torsdag 25/10 kl. 18.30
Tekstilmuseet, Vestergade 20, Herning
Kr. 175 inkl. kaffe og kage

Hold: 18154

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 18.30-20.20.
25
Okt
event-img
Foredrag

Forfatteren & forskeren: Svend Åge Madsen og Henrik Skov Nielsen

Sven Aage Madsen i samtale med litteraturforsker Henrik Skov Nielsen.
Svend Åge Madsens forfatterskab er unikt ved sin sammenhæng og sammenbundethed. Personer går igen fra bog til bog; der fortælles videre på historier hen over et spand af år; læseren får ofte i en langt senere bog beskrevet en situation fra en ny vinkel, således at noget, der er en gåde i ét værk, opklares i et andet. Eller så noget, man troede at vide, viser sig at rumme en gåde.

Bøgerne slynger sig ind i hinanden og fortællingerne fortsætter i nye fortællinger. Det gælder både forfatterskabet som helhed og den enkelte tekst, at fortællingerne fortsætter uden at blive afsluttet i traditionel forstand. Svend Åge Madsen giver et omformende og skabende blik på verden og ændrer vores opfattelse af den og af litteraturen.

Henrik Skov Nielsen forsker i fiktion og fortællinger og særligt i, hvad mennesker bruger fortællinger om åbenlyst opfundne karakterer og begivenheder til.

I dialogen ser forfatteren og litteraten især på de litterære opfindelser, som Madsen introducerer eller forandrer eller er med til at gøre til trends i dansk litteratur.

Aftenen indeholder oplæsning, diskussion og snak om nye og ældre bøger af Madsen.

Pris: 160 kr. / 110 kr for studerende.
Billetter købes her

Fotograf: Thomas Knoop

Arrangementet er et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne og Folkeuniversitetet Aarhus

folkeuniversitetet_samlet_logo_sort.png

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 19.
25
Okt
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Syng dansk - syng sammen

Vi synger danske sange. Teaterleder Dorthe Bebe fra Team Teatret har valgt 3 sange som siger hende noget særligt. Dem skal vi også synge. Ved flyglet Agnethe Hastrup Pedersen.

Læs mere

Herning Valgmenighed
H.C. Ørsteds Vej 27, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 19.30.
25
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Mathilde Falch med band

Mathilde Falch udgav i 2017 sit 4. album 'Som Børn På Ny'- et mørktonet og dristigt rockalbum, der indeholder sange om smerte, kærlighed og håb.
Det er indspillet med Mathildes faste band, der også er med hende på landevejene: Adam Winberg (trommer), Morten Puper (keyboards), Jeppe Skovbakke (bas), Christian Ki (guitar) og Charlotte Schultz (kor). Med i studiet har hun en kærlighed, der er større til rock end til pop, og hun er stadig en sjælden fugl i sin generation.

'Som Børn På Ny' har Mathilde Falch skrevet til og om de børn der af den ene eller anden årsag er nødsaget til at blive voksne for hurtigt. Tvunget til at tage for stort et ansvar og gå glip af barndommens ro. Med et håb om at disse børn senere i livet kan finde ind til barndommen i sig selv.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 20.
25
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Illdisposed

Siden starten af 90'erne har Illdisposed været ét af de største bands på den nordiske dødsmetal-scene, lige som de har udgivet ikke færre end 14 album.
Med rødder netop i dødsmetal har Illdisposed udviklet deres eget udtryk, der blandt andet består af groovy rytmer, melodiske, men også hårdtslående riffs og en massiv wall of sound-lyd med en unik subwoofer-vokal i fokus.

Den erfaring, som bandet har fået ud af arbejdet med 14 album og adskillige koncerter i hele Europa og endda så fjernt som New Zealand, har klædt bandet endog særdeles godt på: Illdisposed ved, hvad det hele drejer sig om.Over årene er det ikke blot lykkedes at få succes på metalscenen: Således har mange af bandets seneste album opnået placeringer på Danmarks officielle album-hitliste (det bedst placerede landede på nummer 32) - faktisk er Illdisposed det første dødsmetal-band, der har opnået så høje hitliste-placeringer. Musikvideoen til "Still Sane" var den mest ønskede metal-video på Viva Plus i to uger, og nummeret "Dark" var at finde på soundtracket til horror-blockbusteren "Saw".I efteråret 2009 var Illdisposed hovednavn på MTV Headbangers Ball Tour i Danmark. Derudover har de været hovednavn på adskillige turnéer rundt omkring i Europa.Illdisposed betragtes af mange - herunder ikke mindst metal-eksperter - som en form for synonym med metalmusik af fineste kvalitet. Et synonym, der blot blev styrket af bandets seneste album, "Grey Sky Over Black Town" (2016).

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 21.
26
Okt
event-img
Andet

Mød en bedemand og se en kiste på biblioteket

Mød en bedemand og se en kiste, samt alle bibliotekets fine børnebøger om døden.
"Hvad sker der egentlig, når man dør?" Børn har mange tanker omkring døden og livet. Før eller siden kommer vi alle i berøring med døden, og børn må også forholde sig til at miste. Det kan være brat eller ventet, et kæledyr eller et familiemedlem. Uanset hvad, giver det altid anledning til mange spørgsmål. Det kan nogle gange være svært for de voksne at give svar, men her kan bibliotekets mange bøger om døden være en hjælp til at få en god snak både i institutionen og derhjemme.
Nu får familierne mulighed for i trygge hverdagsrammer på biblioteket at møde en bedemand og på nært hold se en rigtig kiste og en urne.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med Ødegaard Begravelser

Nedenunder ser I et udvalg af bibliotekets mange fine billedbøger om døden:

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Fre. d. 26. oktober 2018, kl. 15.
26
Okt
event-img
Andet

Vildtaften

Bord reserveret kl 18.00 i Restaurant Teaterkælderen.

Læs mere

Restaurant Teaterkælderen
Østergade 37, Herning
Fre. d. 26. oktober 2018, kl. 18.
26
Okt
event-img
Skuespil

Koncert for Lou

Koncert for Lou Fredag den 26.10.18 kl. 19.30 Unummererede siddepladser Arrangør: Team Teatret.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Fre. d. 26. oktober 2018, kl. 19.30.
26
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Illdisposed

Fredag den 26 oktober 2018. Koncertstart: kl. 21:00. Dørene åbner kl. 20:00. Koncertinformation: Pris: kr. 150,00 incl. gebyr. Medlemspris: kr. 110,00 incl. gebyr. Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort.
Koncerttype: Ståpladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 26. oktober 2018, kl. 21.
27
Okt
event-img
Andet

Brætspilscafé

Vi spiller både sjove familiespil, hurtige runder og nogle af de mere udfordrende spil.
Kom og spil med nogen, du kender eller nye venner.

Caféen holder til i Gadeplan på Biblioteket i Herning. Der spilles i tidsrummet 10-15 og både børn og voksne er velkomne til at bruge de spil, der står fremme ... eller tage et yndlingsspil med hjemmefra.
Initiativet til brætspilscaféen kommer fra en gruppe voksne venner, der elsker at spille, og som fik ideen til at rykke spilledagene ud af deres hjem og ind på biblioteket, fordi der er bedre plads, mulighed for at møde andre med samme passion og for at prøve nye spil af.
Medlemmer af gruppen vil være til stede i brætspilscaféen og spiller med på lige fod med alle andre, der har lyst til enten en hurtig runde familiespil eller at fordybe sig i et af de mere komplicerede setups.

Der er foreløbig aftalt brætspilscafé disse lørdage: 25. august, 29. september, 27. oktober, 17. november (2018) & 26. januar (2019)

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 10.
27
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Vestjylland synger rytmisk

Sprudlende rytmisk korstævne med Tine Ohrt. Alle kan være med. Tilmelding på www.KOR72.dk, senest d. 7.10. Pris: 175 kr (85 kr for studerende).
Tine Ohrt laver spændende rytmisk korstævne for alle kor og enkeltpersoner i Midt- og Vestjylland. Tine er kendt for stor musikalsk og inspirerende indstudering af sange. Denne dag skal der bl.a. synges "I follow rivers" (Lykke Li).

Instruktøren
Tine Ohrt Højgaard arbejder som korleder, underviser, arrangør og sanger. Hun er uddannet cand.mag. i musik fra Aalborg Universitet med specialisering i rytmisk korledelse.
Tine startede sin karriere som vocal coach i flere store musicalproduktioner, og har siden dirigeret alt fra børnekor til små jazzensembler og større gospelkor.
Ud over at være fast dirigent for SONO, underviser hun til daglig på Klejtrup Efterskole i musik og matematik - samt i rytmisk korledelse på Aalborg Universitet og på Nordjysk Musikkonservatorium.
Ved siden af det faste arbejde afholder Tine workshops i korledelse for både kommende og nuværende rytmiske kordirigenter, samt små og store korworkshops for alt fra børn til erfarne sangere. På disse workshops bliver der lagt særlig vægt på begreberne groove og feeling som musikkens rytmiske grundlag.
Tine har desuden beskæftiget sig meget med "circle singing", en sangform oprindeligt kreeret af vokallegenden Bobby McFerrin, hvor en gruppe sangere, på stedet, improviserer sig frem til musikken

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 10-17.
27
Okt
event-img
Foredrag

Vintage foredrag med Pia Storm

Foredraget tager udgangspunkt Pia Storms bog, Vintage, og hendes personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne sin femininitet og hellige sig farverige vintagekjoler.
For udover en smukkere og mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop - det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt, og er en inspiration til at indrage mere vintage i en moderne garderobe. Og det er der flere gode grunde til at gøre - du får bedre kvalitet for færre pengene og hjælper også miljøet på vej, ved at købe brugt. Og ikke nok med at det gamle tøj er bæredygtigt, så er der noget magisk ved at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid, vintage indeholder både gemte og glemte fortællinger om historiske begivenheder, verdenskrige, kvindekamp og kropsidealer.

Pris: 80 ,- (65 ,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 13.30.
27
Okt
event-img
Andet

Ak! Hvor forandret! Bogpræsentation

Lørdag den 27. oktober afholder Blicher-Selskabet bogpræsentation på Herningsholm Museum.
Her vil Erik og Bente Harboe præsentere selskabets seneste bogudgivelse Ak! Hvor forandret! og 17 andre noveller. Der er tale om en flot novellesamling med i alt 18 Blichernoveller. Bogen udkommer desuden med 10 illustrationer af tegneren Henrik Monved.

Ved indmeldelse i Blicher-Selskabet (kr. 150) vil man modtage den nye novellesamling gratis.

På dagen vil der også være indlæg af forfatter Karin Bang, der vil fortælle om Erling Kristensen og St. St. Blicher, ligesom Karsten Sand Iversen vil fortælle om sit oversætterarbejde og forfatterskab.

De frivillige ildsjæle i Herningsholmlauget vil servere kaffe og the.

Det er gratis at deltage i bogpræsentationen

Læs mere

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland
Herregårdsparken 1, Herning
Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 14-16.
27
Okt
event-img
Dansktop/underholdning

Danmarks Største Halbal

Show, musik og dans fra kl 18-01 i Jyske Bank Boxen med underholdning fra Stig og Vennerne samt Kandis !

Læs mere

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 18.
27
Okt
event-img
Show/stand up

Christian Fuhlendorff - "Går over i historien" - 2. del

Christian Fuhlendorff er i 2018 klar med et nyt one man show der, som titlen antyder, Går over i historien. Igennem hans tidligere shows er vi kommet tæt på Christian og.
Hans familie på både godt og ondt og i DR-programmet Mig og klassen fik man et indblik i hans noget aparte skoletid. Denne gang er det ikke kun hans historie vi kommer tættere på men vores allesammens historie. Fuhlendorff vil nemlig gennemgå hele verdenshistorien. Og der er så meget at fortælle, at showet kommer i to dele

Fuhlendorff har flere gange taget tilløb til at give verdenshistorien et vrid og han har da også haft historiske nedslagspunkter i sine tidligere shows, der ellers mest har
handlet om hans forhold til familien og omverdenen. For eksempel i Enestående hvor anmelderne var vilde med hans parodi på Thor og Loke. Denne gang lader han familien
blive hjemme og kaster sig i stedet over en kronologisk og meget morsom gennemgang af verdenshistorien, som vi aldrig har hørt den før.

Om motivationen bag Går over i historien fortæller Fuhlendorff: Min datter spurgte
mig, "far, har du altid været her?". Og efter et kluntet forsøg på at forklare hende
verdenshistorien, gik det op for mig, at det her krævede, at jeg satte mig ind i det. Så
det har jeg gjort, eller så godt man nu kan sætte sig ind i noget, når ens højeste
akademiske formåen har været 10. klasse. Det bliver Danmarks første stand-up toologi,
for der er sket alt for meget til, at jeg ville kunne nå det hele i ét show. Håber I
er klar på jeres historie, aber!

Hvert show bliver en oplevelse i sig selv, men der vil selvsagt være en helhed i at se begge dele.
Billetter kan købes til hvert show særskilt men der er også et pakketilbud med rabatfordele ved at købe billetter til begge shows samlet.

Sådan præsenterer Fuhlendorff sine kommende to shows:

Del 1 den 24. marts 2018

I første del tager Christian os fra begyndelsen, mere præcist the big bang, videre til skabelsen af vores solsystem, forbi livets begyndelse, menneskets oprindelse, og hele vejen frem til grækerne, filosofferne og vestens fødsel. Hvordan kan ingenting blive til alting? Og hvordan kan en svag abe gå fra at være i bunden af fødekæden, startende på alle fire, til at stå oprejst på to ben på toppen af hele lortet. Vi skal igennem 13,8 milliarder år, så spænd jer selen, vi har travlt!

Del 2 27. oktober 2018

Man siger jo, at alle veje fører til Rom, hvilket betyder, at alle veje også fører derfra. Så det er et godt sted at begynde. Igennem krige, opfindelser, riger, der falder, og andre, der bliver skabt, finder vi frem til netop nu. Hvorfor falder store civilisationer fra hinanden, og er det dét, der er ved at ske for vesten netop nu? Hvor første del handlede om begyndelsen, handler anden del i højere grad om slutningen.

Hvert show bliver en oplevelse i sig selv, men der vil selvsagt være en helhed i at se begge dele.
TID
Lørdag den 27. oktober 2018 kl. 19.00STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 19.
28
Okt
event-img
Marked/byfest

Bagagerumsmarked Herning

Private kan her sælge deres egne brugte ejendele og danske husflidsprodukter. Hygge og handel går op i en højre enhed. Her kan private stadeholdere sælge ud af deres overskudslagre af ting og sager fra kælder og kvist, skuffer og skabe.
Retro og nostalgi. Gå på opdagelse og gør et godt fund blandt de gamle og spændende ting på bagagerumsmarkedet.

Hvad kan du opleve som gæst?
Oplev ægte retro, nostalgi og vintageting i et hyggeligt miljø. Gå på opdagelse og gør et godt fund blandt de gamle og spændende ting. Få en rigtig hyggelig dag for dig og din familie på den lokale markedsplads.

Mulighed for at købe mad og drikke på markedspladsen.

Se og hør mere om, hvad et bagagerumsmarked er, ved at klikke her

Vil du tjene penge?
Så slå to fluer med et smæk og få ryddet op i dine brugte ejendele og husflidsprodukter fra pulterkammer, garage, kælder og loft, og sælg dem på bagagerumsmarkedet.

Stadepladsbestilling hos Ole S. Rask.
Kontortid: på telefon 2834 4878.
Mandage kl. 15.00-20.00
Tirsdage kl. 15.00-16.00
Onsdage kl. 18.00-19.00
Torsdage kl. 17.00-20.00

Tilmelding nødvendig.

Ole S. Rask
Pallisvej 31
DK-8220 Brabrand

Telefon: +45 2834 4878

bagagerumsmarkeder.dk

Arrangeret af: Rask Event / Bagagerumsmarkeder.dk / Ole S. Rask

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-15.30.
28
Okt
event-img
Show/stand up

KMF 336 - Åbningskoncert

Wienermusik Baryton Bo Skovhus og Ensemble MidtVest tager publikum med til Wien og reæsenterer bl.a. populære Mozartarier, kendte operettetoner og romantiske Schubert-lieder.
Koncerten er i teatersalen

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søn. d. 28. oktober 2018, kl. 15.
15
Okt
event-img
Billedkunst

Udstilling og Fernisering Kjeld Jørgen Jensen

Fernisering vinsmagning og uderholdnind.

Læs mere

Ateliergalleriet Ulla Houe
Paghs Allé 4 C, Herning
Lør. d. 15. september til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 15-18.
29
Okt
event-img
Foredrag

Fridtjof Nansens første ekspedition der krydsede indlands isen

Erik Lindebjerg fortæller om den norske polarforsker Fridtjof Nanse.

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Man. d. 29. oktober 2018, kl. 14-1600.
29
Okt
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Leo Skåning, Herning. Min barndom og opvækst på Vesterbro. Leo Skåning Fortæller om hans opvækst på stenbroen, om trange kår i et udpræget arbejdermiljø.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 29. oktober 2018, kl. 14.30.