Viser 61-80 ud af 336 resultater

2
Maj
event-img
Opera/Operette

Flagermusen - en verdens mest populære operetter

Den melankolske små-pimpende Rosalinde og den travl, fraværende Einsteins ægteskab sejler, stuepigen Adele smutter til bal i en af fruens fineste rober og fængselsbetjenten arresterer den forkerte. Så lægger Prins Orlofsky festsal til et stemningsskift.
Kom og hør den storslåede Csárdás med vores heltinde, Urduetten, Champagnesangen, Min Hr. Marquis og mange flere. Medv. bl.a. Jens Søndergaard som Falke og Lisbeth Kjærulff som Adele.

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 2. maj 2019, kl. 19.30.
2
Maj
event-img
Klassisk

Kegler og Eventyr

Gæstekoncert med Ensemble Storstrøm!
Kombinationen klarinet, bratsch og klaver blev opfundet af Mozart til hans sa°kaldte Keglebanetrio. Bratsch og klarinet har nogenlunde samme toneomfang, men helt forskellig klang og udtryk, og det giver nogle interessante kontraster og samspilsmuligheder, som senere komponister ogsa° har eksperimenteret med

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Tor. d. 2. maj 2019, kl. 19.30.
2
Maj
event-img
Show/stand up

Rune Klan - Håbefuld

Alle nysgerrige bydes på en tur i Rune Klan's magiske univers - med noget på hjerte! Senest han ramte de danske scener med showet Barnløs, blev han hyldet som modig, original, fantastisk, genial, rørende og overraskende.
Rune har en efterhånden velkendt og unik showform, der med effektfuld snilde og charme blander humor eftertænksomhed og tryl i verdensklasse. Som altid er det sparsomt med oplysninger om selve showet, men han lover, at ambitionerne ikke er sænket siden sidst

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 2. maj 2019, kl. 20.
20
Apr
event-img
Billedkunst

Påskeudstilling

Blomsterportrætter v. Hanen Paulsen.

Læs mere

Ateliergalleriet Ulla Houe
Paghs Allé 4 C, Herning
Lør. d. 13. april til tor. d. 2. maj 2019, kl. 12.
3
Maj
event-img
Andet

Open by Night

Nu kan du igen shoppe helt til kl. 22:00 Butikkerne er fyldt op med masser af gode tilbud og centret byder velkommen til en masse spændende aktiviteter. Se den flotte have udstilling på centertorvet, og støt UNICEF når du køber en billig buket med roser.

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Fre. d. 3. maj 2019, kl. 10.
3
Maj
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Børnehavernes Forårskoncert 2019

For 3. år i træk kan forældre, søskende og bedsteforældre opleve børnehavernes fantatsiske forårskoncert.
411 børn fra 14 daginstitutioner i Herning Kommune vil i de kommende måneder øve en række sange, som skal fremføres fredag 3. maj i MCH Herning Kongrescenter's store koncertsal.

Der deltager børn fra Galaxen, Hvepsereden/Midgaarden, Natur- og idrætsinstitutionen Klatretræet, Børnhuset Solstrålen, Solsikken, Højgård Børnehus, Kernehuset-Engblommen, Børneoasen-Koustrupgård, Østbyens Børnehuse, Læringscenter Syd, Skalmejegården, Brændgård, Kildebakken og Vinding Børnehus.

Med Børnehavernes Forårskoncert har vi skabt en ny tradition for de 5-6-årige, der er lige så hyggelig som de populære Familiejulekoncerter for skolernes skolekor - en tradition, der har eksisteret de seneste 38 år.

Projektet er et partnerskab mellem Herning Kommune, Den Jyske Sangskole og Herning Musikskole

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fre. d. 3. maj 2019, kl. 15.
3
Maj
event-img
Rock/Pop

Silas Bjerregaard

Forsanger i Turboweekend, og deltager i Toppen af Poppen, er nu klar med sin første solo-turné, og kommer forbi MCH Herning Kongrescenter.
Koncerten finder sted i teatersalen, og der vil ikke være pause undervejs

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fre. d. 3. maj 2019, kl. 20.
4
Maj
event-img
Andet

Ensomhedens dag

Ventilen Herning sætter fokus på ensomheden blandt unge. Kom og få en hyggelig aktivitetfyldt dag!
Kom og vær med til "Ensomhedens dag - plads til hinanden" på Biblioteket i Herning - afholdt af Ventilen Herning. En dag hvor vi sætter fokus på at bekæmpe ensomheden blandt unge mellem 15-25 år. Dagen bliver præget af samvær, kreativitet og hygge, hvor vi har aktiviteter kørende hele dagen. Så kom ned og få en snak med de frivillige i Ventilen Herning eller blot hygge i godt selskab.

Dagens aktiviteter:

  • Lav dit egen badge
  • Brætspilscafé
  • Vær med til at beskrive ensomheden med 3 ord
  • Hygge med kaffe og lidt lækkert

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 4. maj 2019, kl. 10.
4
Maj
event-img
Andet/Ukendt

Karolinekorets årlige forårskoncert

Karolinekorets traditionsrige koncert byder igen på dejlig korsang der tolker både kendte og mindre kendte viser og sange.

Læs mere

Herning Musikskole
Musikkens Hus, Nørregade 7 C, Herning
Lør. d. 4. maj 2019, kl. 15.
4
Maj
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Højskole sang maraton

Så syng da. hele dagen ved bla. Rasmus Skov Borring og 4 lokale ildsjæle.

Læs mere

Aktivitets Centret Alhuset
Kastanie Alle 27, Kibæk
Lør. d. 4. maj 2019, kl. 9-17.
5
Maj
event-img
Andet

Lav din egen potteplante

Så kan børnene lave sin helt egen potteplante, som de selvfølgelig får med hjem. Vi sørger for jord, planter og potter - og glæder os til at hygge med børnene.

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Søn. d. 5. maj 2019, kl. 11.
5
Maj
event-img
Ekskursion

Brunkul og mountainbike

Rundvisning på museet samt hyggetur på mountainbike gennem brunkulslejerne. Vi kommer på nye stier og udsigtspunkter, herunder Mount Søby på 83 meter. Guide: Jan Svendsen.Ingen tilmelding, men køreklar cykel! Sydlige del kl. 9.30 og nordlige kl. 13.00.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Søn. d. 5. maj 2019, kl. 9.30 og 13.
4
Maj
event-img
Andet

Praktisk Foto

V/ Carsten Toft Andersen.
Praktisk foto

Kom og arbejd med natur- og landskabsfoto samt Makrofoto.

Efter en kort introduktion - vil vi tage ud i naturen for at arbejde med teorien i praksis. Vi vil derefter gennemgå og arbejde videre med billederne på PC.

Emner som f.eks. udstyr, kamera-teknik, komposition m.v. vil naturligvis indgå i kurset. Du får en masse gode råd og inspiration i kammeratlig samvær om en fælles interesse.

Medbring kamera og gerne stativ.

Forudsætninger: Du vil gerne lære dit kamera bedre at kende samt lyst til at lege med foto.

Læs mere

Hvad foregår der på et kursus i praktisk foto?

Efter en kort introduktion - tager vi ud i naturen for at arbejde med teorien i praksis. Derefter gennemgår og arbejder vi med billederne på PC. Du får et godt indblik og kendskab til emner som f.eks. udstyr, kamera-teknik, komposition med mere vil naturligvis indgå i kurset, samt en masse gode råd og inspiration i kammeratlig samvær om en fælles interesse.

Hvad skal jeg medbringe?
Medbring: kamera og gerne stativ.Vi anbefaler du også medbringer din egen computer. Har du brug for at låne en af FOF, så ring til os på tlf. 97 22 47 44.

Et fagligt og socialt fotofællesskab

Der er flere forskellige grunde til, at kursisterne kommer på FOF fotokurser.

Nogle interesserer sig for foto i deres fritid og har investeret i et godt kamera, som de gerne vil lære bedre at kende, og andre bruger primært deres kamera på ferier og ved familie begivenheder, imens andre har brugt deres kamera gennem længere tid og søger ny inspiration eller har brug for at lære at håndtere billedbehandlingsprogrammer.

Fælles for dem er glæden ved at dele interessen for fotografi med andre, og at de gerne bruger fællesskabet til at sparre med. Det giver noget til kursisterne at de mødes om den samme interesse. De kommer som regel med forskelligt ambitionsniveau og forskellige forudsætninger, også selvom de starter på et grundkursus, men de ser hurtigt sig selv som et hold.

Vægt på grundlæggende viden

Når et nyt fotohold starter op, får kursisterne mulighed for at få indflydelse på, hvad de kommer omkring i undervisningen - til en vis grænse, for den grundlæggende viden om fotografering er det centrale.

Der lægges meget vægt på, at kursisterne lærer at betjene kameraet, lærer at se efter motiv og komposition, og at de får en forståelse af iso, lukketid, blænde og brændvidde. Og så kigger vi på hinandens billeder og bruger tid på at snakke om billederne

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lør. d. 4. og søn. d. 5. maj 2019, kl. 09-13.30.
20
Apr
event-img
Andet

Pilates For Begyndere (h)

V/ Marianne Christiansen.
Pilates for begyndere (H)
Her er et motionshold specielt til dig, som døjer med gener i blandt andet ryggen, skuldrene, hofterne, knæene. Pilates er en både skånsom og samtidig meget effektiv træningsform, men træningen henvender sig bestemt også til raske og aktive mennesker.
Læs mere om pilates
Øvelserne kan alle tilpasses deltagernes niveau og fysiske formåen. Således kan også mennesker uden problemer i bevægeapparatet og idrætsudøvere drage stor fordel af træningen.

Hvad kan jeg lære på kurset?
På dette kursus vil vi arbejde med de mange afspændings- og strækøvelser som er sammensat efter de unikke pilatesprincipper som har taget verden med storm.

På pilatesholdet for begyndere lægger vi stor vægt på at øvelserne tilpasses netop dig og dine behov, sådan at du får den bedste træning af kroppen, uden at overbelaste dine led og muskler.

Træningen foregår på mindre hold, med fokus på kvalitet frem for kvantitet og god mulighed for at yde den bedste vejledning til hver enkelt deltager.

Hvad får jeg ud af dette kursus?
Den systematiske opbygning af kroppen sikrer, at denne form for træning kan bruges som rehabilitering/genoptræning af eksempelvis diskusprolapser i et meget tidligt stadie, slidgigt, langvarige smerter i ryggen og/eller nakke/skuldre, og også brystopererede har stor effekt af træningen.

Tilmeld dig kurset med det samme og begynd din hensyntagende pilatestræning i dag

HENSYNTAGENDE (H)
Dette hensyntagende hold er for dig, der har gigt, iskias,nakke-/skulderproblemer, piskesmæld eller andet.
Maks 7 deltagere på holdet

Læs mere

DGI-huset
Kousgaards Plads 3, Herning
Man. d. 7. januar til man. d. 6. maj 2019, kl. 09.15-10.25.
20
Apr
event-img
Andet

Pilates For øvede (h)

V/ Marianne Christiansen.
Pilates for øvede (H)

Har du et godt kendskab til grundprincipperne og basisøvelserne i pilates, og er du klar til at bygge mere på? Vi tilføjer nogle af de mest populære træningsredskaber, og resultaterne bliver endnu bedre.

HENSYNTAGENDE (H)
Dette hensyntagende hold er for dig, der har gigt, iskias,nakke-/skulderproblemer, piskesmæld eller andet.

Maks 7 deltagere på holdet

Læs mere

DGI-huset
Kousgaards Plads 3, Herning
Man. d. 7. januar til man. d. 6. maj 2019, kl. 10.45-12.
20
Apr
event-img
Andet

Yoga (h)

V/ Grethe Garchial.
Yoga (H) For dig med nakke-/skulderproblemer, gigt,iskias, piskesmæld eller andet.

Alle kan lave yoga, idet øvelsernes sværhedsgrad tilpasses den enkeltes formåen. Vi arbejder med
den forløsende energi, der er i åndedrættet, når den flyder frit, og afslutter med 15 min. afspænding.

HENSYNTAGENDE (H)
Dette hensyntagende hold er for dig, der har gigt, iskias,nakke-/skulderproblemer, piskesmæld eller andet.

Maks 7 deltagere på holdet

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Man. d. 7. januar til man. d. 6. maj 2019, kl. 11-12.30.
20
Apr
event-img
Andet

Pilates For Begyndere Og Letøvede

V/ Michelle Mylius Jor.
Pilates for begyndere og letøvede er for dig,

der ønsker at få et godt kendskab til grundprincipperne og basisøvelserne i pilates, og som er klar til at bygge mere på.

På pilates for letøvede bliver grundprincipperne repeteret. Øvelserne bliver mere udfordrende, og vi når flere af dem.

Pilates-øvelserne er stadig både effektive, velgørende og fyldte med forkælelse til krop og sind.

Vi afslutter træningen med en velgørende afspænding.

Deltager-udtalelser: Førhen var jeg ofte nød til at få behandlinger hos min fysioterapeut, fordi jeg havde så mange spændinger og myoser. Efter jeg er begyndt at gå til pilates, behøver jeg ikke behandlingerne mere, fortæller Grethe fra pilates-holdet. Andre deltagere fortæller, at de oplever, de har fået mere styrke, bedre balance, øget smidighed og mere ro i sindet. Pilates-træning bare én gang om ugen kan gøre underværker for mange

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tir. d. 22. januar til tir. d. 7. maj 2019, kl. 18.30-19.45.
20
Apr
event-img
Andet

Yin Yoga

V/ Michelle Mylius Jor.
Yin Yoga I den vestlige verden lever de fleste af os et travlt og udadvendt liv, som er yangkvaliteter, mens yin står for det indadvendte, rolige og tilbagetrukne. Yin yoga består derfor af blide, dybe stræk, som holdes længe, ofte i flere minutter.
I yin yoga er der ingen muskulære udfordringer. Tværtimod giver vi musklerne og kroppen et åndehul og en mulighed for at give slip på spændinger og stress.

Vi befinder os oftest 3-5 minutter i en yin yogastilling. Det kan sammenholdt med andre yogaformer synes som lang tid, men når først man vænner sig til det, føles det vidunderligt, at få lov at give slip og at have god tid til det.

Vil du gerne meditere, men har du svært ved at finde ro i din meditation, kan yin yoga være en rigtig fin praksis at have inden meditation

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tir. d. 22. januar til tir. d. 7. maj 2019, kl. 19.50-20.50.
8
Maj
event-img
Historisk

Udflugt til Søby Brunkulslejer

Vi kommer helt tæt på en af fortidens farligste arbejdspladser, hvor der i sin tid boede og arbejdede 3000 - 4000 mennesker. I perioden 1940 - 1970 blev der produceret ca. 50 mil. M3 brunkul. I dag er det et fantastisk naturområde.
En lokal guide fortæller og kører med rundt i området og dykker ned i historien. Vi får radioer med i bilerne så alle kan høre.

Vi kører fra Linå forsamlingshus i egne biler kl. 15.45.

Forhør om evt. samkørsel kørsel ved tilmelding.

Tilmelding på tlf. 2670 1273 (Karen) senest d. 1. maj.

Pris for middag og entre 175,00 kr.

Foreningen betaler for GUIDEN.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Ons. d. 8. maj 2019, kl. 15.45.
8
Maj
event-img
Andet/Ukendt

Mark Le Fêvre - Ekstrashow

Onsdag den 8 maj 2019. Koncertstart: kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 195,00 incl. gebyr. Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Ons. d. 8. maj 2019, kl. 20.