Viser 61-80 ud af 467 resultater

4
Mar
event-img
Andet

Generalforsamling folkevirke

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Man. d. 4. marts 2019, kl. 14.
4
Mar
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Ivar Brændgaard, Holstebro. Et levet liv set i bakspejlet. Fra roehakker over sprogofficer til højskoleforstander og senere T.V. direktør.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 4. marts 2019, kl. 14.30.
4
Mar
event-img
Foredrag

Jorden rundt med Emil, Theis og Havana

Første gang på scenen sammen i Herning! På denne unikke aften har du mulighed for at opleve et helt nyt foredrag, hvor Emil og Theis Erichsen samlet fortæller om deres opvækst i nok landets mest kendte sejlerfamilie.
Theis og Emil var kun 20 og 23 år gamle, da de drog ud på den tre år lange jordomsejling, og mange danskere kiggede med hjemmefra, da drengenes rejse også blev til tv-serien Kurs mod fjerne kyster.

Men ikke alle historier fik plads i TV-programmerne, og nu tager Emil og Theis ud og fortæller om alt det, der også foregik, når kameraet ikke var med ombord.

Med klip og billeder fra rejsen fortæller de humoristisk og levende om at leve helt enormt tæt på hinanden, at kunne følge med i alles toiletbesøg, at lære hinandens styrker og svagheder at kende og om at opleve glæden ved at kunne virkelig meget, når du lærer at udnytte fællesskabets styrker.

Kom helt tæt på to meget forskellige, men tæt forbundne brødre

På aftenen tager de os også med tilbage i tiden til dengang, de var børn og sejlede rundt med deres forældre ude på de store oceaner. De fortæller om, hvordan livet til søs har rustet dem til voksenlivet og givet dem glæden ved friheden og den forunderlige verden, vi lever i.

En aften med Emil og Theis er ikke bare en rejse rundt om jorden, men også et møde med to meget forskellige brødre og ikke mindst en aften med plads til masser af grin.

God foredragsoplevelse - i gode rammer
Vi ønsker at give dig en god aften og foredragsoplevelse og afholder derfor altid vores arrangementer i behagelige og professionelle rammer. Der er typisk mange mennesker til foredragene, men vi har meget fokus på, at der altid er gode pladser til alle. Derfor sælges der kun så mange billetter, at alle får en rigtig god oplevelse

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Man. d. 4. marts 2019, kl. 19.
5
Mar
event-img
Andet

Valgfrihed Er Nøgleordet Til En God Pension

V/ John Andersen.
Pensionsopsparing Er pensionsopsparing den eneste vej til en tryg alderdom?
Du har her mulighed for at få professionel vejledning og indblik i de opsparingsmuligheder, der er for at sikre dig en økonomisk tryg alderdom.

Læs mere om pensionsopsparing

Ved foredraget vil John Andersen give dig nogle værktøjer og alternative muligheder, så du kan blive mere bevidst om, hvad der kan være det rette for dig at gøre.

Bankerne og politikerne mener, at indbetaling på pensionsopsparing er det eneste rigtige, har de ret? Forbered dig på, at du måske kommer hjem med et nyt syn på, om pensionsopsparingerne er den eneste eller bedste måde at spare op.

"... fik svar på alle spørgsmål og mere til" "Jeg var positiv overrasket, fik svar på alle mine spørgsmål og mere til. John er en seriøs og behagelig mand, som ved hvad han taler om. Kurset kan bestemt anbefales." - Doris

Læs mere

Herning HF og VUC
Brorsonsvej 2, Herning
Tir. d. 5. marts 2019, kl. 18.30-20.30.
5
Mar
event-img
Foredrag

Foredrag med Hella Joof - et sprudlende foredrag om Lykke

Foredrag med Hella Joof - et sprudlende foredrag om Lykke. MOD TIL er stolte af at kunne præsentere endnu et spændende foredrag - denne gang med den inspirerende, underholdende skønne ildsjæl, nemlig Hella Joof!
Hella Joof: "Lykken kommer nogle gange ind fra siden i virkelig grimme sko en mærkelig vindjakke". I mange år havde Hella Joof regler for næsten alt. Særligt for hvilken mand, hun skulle have. Men i et liv fuld af regler er der sjældent plads til de ting, der kommer fra den blinde vinkel. Og det er oftest dem, der gør dig lykkeligst, har Hella Joof erfaret. Hellas sprudlende foredrag tager sit afsæt i begrebet: "Lykke" er intet mindre end fyldt med humor, glæde, satire, alvor andre gode ingredienser fra det virkelige liv.

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle danskere som har haft MODET til at forfølge at realisere deres drøm.

Følg os på FB:

Bemærk: Begrænset antal billetter.. Det er ikke muligt at medbringe egne drikkevarer eller mad.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30.

Forlæng oplevelsen; køb kombi billet incl. tapas tallerken (fra kl. 17:00). Bord er automatisk reserveret

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tir. d. 5. marts 2019, kl. 19.
6
Mar
event-img
Andet

Morgensang

Start dagen med et skud godt humør og fællesskab.
Alle onsdage i lige uger, er der mulighed for at synge med på både klassiske og mere moderne sange.

Arrangeres og gennemføres af dygtige frivillige på sangholdet.

Kan du lide klassisk musik? Har du lyst til at dele din musikinteresse med andre? Så vær med i DR Klub Klassisk.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 6. marts 2019, kl. 09.
6
Mar
event-img
Andet

Babysalmesang - en stjernestund for baby og mor/far

Vi synger salmer og fagtesange, vugger i lagner, puster sæblebobler og går på opdagelse i kirkerummet.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Ons. d. 6. marts 2019, kl. 10.
6
Mar
event-img
Andet

Strikkecafé

Kom og hyg dig med andre strikkere og bliv inspireret.
Er du vild med at strikke, og vil du gerne dele din hobby med andre? Så kom og vær med i strikkecaféen på Biblioteket i Herning. Tilbring et par timer i godt selskab med dit strikketøj, og lad dig inspirere af de øvrige deltagere og nye strikkebøger.
Alle med interesse for strik (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der er ikke en instruktør tilstede, men alle hjælper hinanden.

Kaffe og kage kan købes i bibliotekets café, alternativt medbringes.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 6. marts 2019, kl. 16.
6
Mar
event-img
Show/stand up

Foredrag med Hella Joof

Arrangøren MODTIL har herned fornøjelsen at kunne præsentere foredrag med Hella Joof i MCH Herning Kongrescenter.
Foredraget afholdes i teatersalen

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Ons. d. 6. marts 2019, kl. 19.
6
Mar
event-img
Foredrag

Din teenager er dit spejl -tør du kigge i det?

-Du forstår ingenting! En pludselig lukket dør, undvigende svar, en rutchebanetur af følelser og kaos af rod på værelset er ofte en del af livet med en teenager i huset. Få bud på, hvordan du kommer gennem den udfordrende teenage-tid.
Det er en kæmpe omvæltning, når ens barn bliver teenager.

Dette foredrag går dybere i forståelsen af, hvorfor det er så udfordrende at have en teenager i huset (og hvorfor det er så udfordrende at VÆRE teenager). Du får bud på, hvordan man som forælder kommer godt igennem den svære teenagetid og ud på den anden side med relationen i behold.

Jo mere hård en facade, jo mere har de brug for os.

I afmagt kan vi nemt komme til at gøre vores teenagere forkerte. Typisk reagerer de prompte. Enten med vrede, raseri eller de klapper i som en østers. Det er ikke vores intention. Det sker bare. Ofte i afmagt og uvidenhed. De fjerner sig mere og mere fra os og afmagten vokser. Det skaber en negativ spiral af endnu mere vrede og afstand. Både indeni os og i vores teenager. Lysten til at give op ligger og lurer lige om hjørnet. Vi trøster os med, at det nok er helt normalt. Det går over igen. Det er nok en naturlig løsrivelsesproces. Men vores unge mennesker har brug for os. Jo mere kold og hård facaden er, jo mere har de brug for os.

Foredraget vil handle om:

 • Hvad der sker i en teenagers hjerne.
 • Hvordan vi kan kommunikere, så vores teenager ikke står af.
 • Hvordan vi bliver bedre til at se om bag vores teenagers provokerende adfærd.
 • Hvordan vores egne skyggesider og teenage-tid kan medvirke til, at vores teenager hverken føler sig set eller forstået.
 • Hvordan vi undgår at aktivere "forkerthedsknappen".
 • Mindfulness kan hjælpe -en guidet øvelse.

  "TAK for et meget spændende og lærerigt foredrag i går. Du formidlede din viden på en meget god, autentisk, nærværende og inddragende måde. Så dejligt at mærke al den tillid og åbenhed der var i rummet.


Mange hilsner Lene Bjerre"

"Hej Lotte, jeg var til dit fremragende, oplysende og tankeprovokerende foredrag i går på Godsbanen. Tak! Det var rart at blive bekræftet i den tilgang, jeg har over for mine 3 børn på henholdsvis 20, 17 og 13. Samt få nogle værktøjer til, når vores dialog alligevel går skævt. Noget af det, der især virkede for mig var at se på mine egne skyggesider med åbent sind.

Masser af tanker fra Nora"

"Tusinde tak for et inspirerende og tankevækkende oplæg i Odense forleden. Du formår om nogen at tale så budskabet står lysende og klart. Vi fik alle rigtig meget ny viden at gå hjem og møde vores teenager med. Tak for det. "

Gro

" Vi går hjem med en stor varme og kærlighed til vores teenagere og en fornemmelse for, at vi har et vigtigt arbejde med os selv ifht hvad vi selv kan gøre for at have det bedst muligt med vores unge. Det kan jeg virkeligt godt lide."

Signe, mor til 2 teenagere

Om foredragsholder og psykoterapeut Lotte Palsteen

Jeg kender selv følelsen af afmagt og utilstrækkelighed.
Jeg er mor til to teenagere og har alle glæderne og udfordringerne tæt inde på livet.

Jeg har selv mærket vreden over at få et flabet svar og på et splitsekund reagere som om, jeg selv var teenager.

Jeg har kigget på billeder fra de var små og grædt salte tårer og mærket sorgen over, at de ikke er små længere.

Jeg har ligget søvnløs, mens den ældste var på sin første festival.

Siddet i mørket og trøstet, når der var kærestesorg.

Jeg har oplevet skuffelsen over at have lavet mad i flere timer og så sidder der en surmulende teenagere, der ikke gider sige et ord og på ingen måder bidrager til den gode stemning. Og ikke altid selv have taklet det særlig voksent...

Heldigvis kender jeg også stoltheden over at ens store børn kan være så velformulerede og reflekterede i spændende samtaler.

Jeg kender fryden over at kunne grine af de samme ting.

Taknemmeligheden over den tillid, de viser ved at dele deres følelser og tanker.

Glæden ved at høre om deres drømme for fremtiden.

Den nye frihed, der giver mulighed for at tage på kæreste-weekend, mens ens teenagere nyder at være alene hjemme og faktisk klarer det ret godt.

I min psykoterapeut-praksis taler jeg med mange teenagere, der ikke føler sig forstået af deres forældre og savner tid med dem.

Mange unge føler sig i det hele taget ekstremt pressede og kæmper med stress, ensomhed eller angst. De har brug for os.

Man skal have lyst til at reflektere over sin egen forælderrolle, og hvad man selv har med i baggagen.
Der vil være små reflektionsspørgsmål, så medbring gerne en notesbog.
Det, man erkender, er ikke noget, man kommer til at dele med nogen, hvis ikke man ønsker det.

Foredraget holdes flere steder i landet i 2019

Læs mere om Lotte Palsteen på www.lottepalsteen.dk

Mød foredragsholder Lotte Palsteen i medierne:

RADIO DIABLO: https://youtu.be/MjypJAhBjxw

RADIO 24/7, FORÆLDREINTRA: https://www.radio24syv.dk/programmer/foraeldreintra/19943223/velkommen-i-teenage-vaerelset?start=0

EN LILLE FILM:https://www.facebook.com/lottepalsteen.dk/videos/2008039886124369/

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Ons. d. 6. marts 2019, kl. 19.
6
Mar
event-img
Foredrag

KLF aften

Møde med generalsekretær Mikael Arendt Laursen. Der er 10over7 bøn.

Læs mere

Hammerum Missionshus
Hammerum Hovedgade 41, Herning
Ons. d. 6. marts 2019, kl. 19.30.
6
Mar
event-img
Andet/Ukendt

Snorre Kirk & Stephen Riley (DK /

Snorre Kirk & Stephen Riley (DK/US). Onsdag den 6 marts 2019. Koncertstart: kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 140,00 incl. gebyr. Medlemspris: kr. 100,00 incl. gebyr.
Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Ons. d. 6. marts 2019, kl. 20.
7
Mar
event-img
Andet

Torsdags Træf i Sunds

Fastelavnsfest for voksne.
Hvorfor er det kun børn, der må slå katten af tønden? Efter en vel overstået fastelavnsweekend i Sunds, hvor børnene har moret sig, byder biblioteket de voksne indenfor til fastelavnsfest med hygge, kaffe, the og lækre fastelavnsboller! Undervejs slår vi katten af tønden, der er fyldt med godter til voksne. Du må selvfølgelig gerne komme festligt klædt, men det er bestemt ikke et krav! Vel mødt til en helt sikkert festlig eftermiddag.

Torsdags Træf arrangeres i samarbejde med borgere fra Sunds og byder på uforpligtende samvær, krydret med vidt forskellige, inspirerende aktiviteter.

Det er gratis - og altid første torsdag i hver måned

Læs mere

Biblioteket i Sunds
Sunds Hovedgade 50, Sunds
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 14.
7
Mar
event-img
Andet

Snejbjerg Ældreklub

Annemarie Hessellund, Beanland: "Fra millionær til. hvordan man går på rø.uden at slå numsen".

Læs mere

Snejbjerg Menighedshus
Sydgaden 22, Snejbjerg, Herning
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 14.45.
7
Mar
event-img
Andet

Læseklubben for de 11-14 årige

Er du mellem 11-14 år, og er du vild med at læse? Så er det nu du skal melde dig!
Biblioteket starter til oktober endnu en børne-læseklub op, og her sætter vi fokus på de mange sjove og forskellige læseoplevelser man får, når man kaster sig over forskellige genrer.
Er du vant til kun at læse en bestemt type bøger? - Så udvid din horisont og kast dig over krimi, spænding, fantasy, sjove bøger eller noget helt andet. I læseklubben læser vi til hvert møde en ny bog inden for en særlig genre, og bliver klogere på, hvad vi selv kan lide. Samtidigt er der plads til masser af hygge med snak, popcorn og sodavand. Klubben mødes 6 gange, og slutter til marts med en eksklusiv event kun for klubbens medlemmer. Hvem ved - måske kommer der en forfatter forbi?

Der er kun plads til 10 børn i klubben, så meld dig før din nabo!

Husk på at du så vidt muligt deltager alle 6 gange. Den første bog der skal læses i klubben bliver udleveret som boggave på første møde i oktober.
Vi mødes den 1. torsdag i måneden kl. 16-17 med start den 4. oktober og afslutning den 7. marts.

Hvad skal vi lave i Læseklubben?

 • Vi skal hygge
 • Vi læser fede bøger og snakker sammen om dem
 • Vi får måske besøg af en kendt bogblogger?
 • Måske tager vi i biografen og ser en film
 • Vi spiser popcorn og drikker sodavand
 • Vi læser uddrag af nye bøger
 • Inden vi går hjem lånes bogen til næste møde
Tilmelding skal ske til Anni Lauritsen på mail: bibaka@herning.dk hurtigst muligt.

Den nyeste undersøgelse om børns læsevaner viser, at børn læser mindre og mindre. Det vil vi på biblioteket selvfølgelig gerne ændre på. Især fordi vi ved, at der findes masser af læselystne børn derude!
Vores læseklubber til børn leverer et uforpligtende miljø til de læseglade børn, hvor der er plads til at fordybe sig i litteraturens verden samt læse, snakke og få gode læseoplevelser med ligesindede. Et rum hvor litteraturen bliver levende, og hvor børnene kan blive inspirerede til den videre læsning

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 16.
7
Mar
event-img
Andet

Foreningstorv - Soroptimisternes samtalecafé for kvinder

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts inviteres kvinder til samtalecafé.
Hvem er vi? Hvad står vi for .... og hvordan kan vi hver for sig og - især - sammen gøre en indsats for at forbedre kvinders og børns vilkår lokalt, nationalt og verden over?
Det bliver essensen i den samtalecafé Soroptimisterne International Herning afvikler som en markering af Kvindernes Internationale Kampdag fredag den 8. marts.
SI Herning er en del af den verdensomspændende organisation Soroptimist International, som har rådgivende status i FN. Derfor bliver der mulighed for at høre om soroptimisternes arbejde med FNs målsætninger, herunder for eksempel Stop vold mod kvinder og Ligeberettigelse.

Der er kaffe på kanden og også lejlighed til at få en snak om, hvad der rører sig lokalt gennem Selvhjælp Herning, Herning Krisecenter og Mødrehjælpen, som soroptimisterne også bakker op om.

Arrangementet kræver ikke tilmelding. Man møder bare op til en god samtale.

Foreningstorvet på Biblioteket i Herning

Mangler jeres forening et sted at fejre internationale mærkedage eller en lokal begivenhed, så kunne biblioteket være stedet for jer.

Hver torsdag i tidsrummet 16 - 18 har kommunens foreninger nemlig mulighed for at vise sig frem for bibliotekets gæster, og fortælle om jeres aktiviteter og tilbud. Passer en anden dag end torsdag jer bedre, tager vi gerne en snak om mulighederne.

For at få det optimale ud af foreningstorvet, har erfaringen vist, at det er en rigtig god idé at have en aktivitet med, som nysgerrige kan prøve. Det er naturligvis helt op til jer, hvordan I vil præsentere jeres forening, vær blot opmærksom på, at gevinsten vil være størst, hvis I er aktivt opsøgende over for vores brugere og i formidlingen af jeres budskab. Som reklame for jeres foreningstorv, lægger vi arrangementet på vores hjemmeside samt viser torvet på vores dags- og månedsprogram.

Foreningstorvet har plads (ca. 5 kvadratmeter) på Biblioteket i Herning. Er der tale om aktiviteter, som kræver mere plads, kan arrangementet flyttes udenfor på Tinghuspladsen. Er I fysisk tættere på vores lokalbiblioteker i Aulum, Hammerum, Kibæk, Sunds eller Vildbjerg, har I også mulighed for at afholde jeres foreningstorv der.

Nærmere information og/eller tilmelding kan ske til Brian Bruhn på mail bibbnb@herning.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 17.
7
Mar
event-img
Andet

Spis med EU - Hvorfor blev vi medlem af EF?

Bliv klogere på EU sammen med Huset No7 og Herning Bibliotekerne. I en række af 5 arrangementer prøver vi samme at blive klogere på EU. Hvorfor blev vi medlem af EF i 1972, hvad har det betydet for os danskere?
Bliv klogere på EU sammen med Huset No7 og Herning Bibliotekerne.

Pris for aftensmad og kaffe 50 kr. - maden skal bestilles via billetlinket. Det er ikke et krav at man skal købe mad for at deltage i arrangementet, maden er dog et integreret element i aftenen.

I en række af 5 arrangementer prøver vi samme at blive klogere på EU.
Hvorfor blev vi medlem af EF i 1972, hvad har det betydet for os danskere? En foredragsholder fra Demokrati i Europa Oplysningsforbundet gør os klogere på emnet

Kommende datoer:
4. april De 4 forebehold, hvad betyder de for os idag? Derek Beach, Aarhus Universitet.
I maj bliver der en afsluttet debat med kandiater fra de opstillede partier, endelig dato kommer snarest

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 18.
7
Mar
event-img
Klassisk

Morgendagens Stjerner

Et tilbagevendende samarbejdsprojekt mellem MGK MidtVest, OrkesterEfterskolen og Ensemble MidtVest.
I en uge far unge, klassiske musikelever i Midt- og Vestjylland mulighed for at blive undervist af og spille sammen ensemblets musikere. Det intense forløb afsluttes med en offentlig koncert pa HEART, hvor publikum kan opleve de ambitiøse unge deltagere i samspil med Ensemble MidtVest

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 19.30.
7
Mar
event-img
Rock/Pop

Sko/Torp

Med godt 80 koncerter Danmark rundt på årlig basis, er duoen et af landets absolut mest utrættelige, og elskede livebands.
Sangene fra Sko/Torp's bundsolide bagkatalog - der har strukket sig over adskillige årtier, siden de i 1990'erne cementerede deres status som et af landets mest velansete orkestre - har fået nyt liv i intime, akustiske rammer

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 20.
7
Mar
event-img
Andet/Ukendt

Hugo Helmig

2018 vil uden tvivl være et år, Hugo Helmig sent glemmer. Han har spillet over 70 koncerter i Danmark og udland, modtaget 2 Gaffa Awards og Politikens iByen Pris. Hans seneste single Wild er på under to måneder blevet spillet over 5 millioner gange.
på diverse streamingtjenester, og ligesom debutsinglen 'Please Don't Lie', har den ligget nummer 1 på den danske airplay chart flere uger i træk.

Hugo Helmig har efterhånden etableret sig som et af Danmarks allerstørste pop-talenter. Med singlerne 'Eyes Wide Shut', 'Times of War' og 'Please Don't Lie' fra debut EP'en Promise har sangeren taget det danske publikum med storm. Sidstnævnte single var den mest spillede danske sang på radio sidste år samt er blevet streamet over 30 millioner gange. Den seneste single 'Wild' følger i debutsinglens fodspor og har ligget nummer et på dansk radio de seneste fire uger. Det er ikke blot danskerne, der har fået øjnene op for den unge sanger og sangskriver. I Tyskland kravlede 'Please Don't Lie' hele vejen op ad hitlisterne og endte som nummer tre på den officielle tyske airplay chart. Opfølgeren 'Wild' er i skrivende stund på vej i Top 20 i Tyskland.

Udover hans forårs-tour i starten af året, har den 20-årige sanger haft en meget travl sommer, hvor det er blevet til koncerter på bl.a. Spot Festival, Smukfest, Jelling Festival, Nibe Festival samt flere tyske festivaler.

Hugo Helmig udtaler sig om sit gennembrudsår:

"Det har været et fantastisk år. Jeg har ligesom fået taget min mødom flere gange. Første festival, første tv-show, første pris, første tyske koncert. Der har været fart på, men jeg føler også, at både jeg selv og bandet er vokset helt vildt. Nu glæder jeg mig bare til, at vi skal afsted igen og besøge de danske byer og spille en masse nye sange."

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 7. marts 2019, kl. 20.