Viser 1-20 ud af 217 resultater

23
Okt
event-img
Foredrag

Godnat - og sov OK

Søvnproblemer. Hjerteforeningen Herning inviterer til gratis foredrag, åben for alle. Kom og lær mere om søvn og søvnbesvær - og få redskaber til at sove bedre.
Peter Askou Jakobsen er psykolog og har specialiseret sig i søvn og behandling af søvnproblemer. Han fortæller om almindelig søvn, og om hvordan søvnproblemer opstår. Han fortæller også om mekanismerne, der kan vedligeholde søvnproblemer, og giver tips og redskaber til at få styr på søvnen igen.

Redskaberne kommer fra den metode, Peter til daglig bruger i sin klinik i Viborg. Metoden hedder Kognitiv Adfærdsterapi for Insomni (CBT-i). Det er en evidensbaseret metode - og det vil sige, at det med forskning er bevist, at metoden virker. Samtidigt har det også vist sig, at metoden er den bedste - når der er tale om vedvarende søvnproblemer, der ikke har en fysisk årsag

Tilmelding til: Herning@hjerteforeningen.dk

Læs mere

Sundhedshuset-Herning
Vejlevej 1, Herning
Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 16-18.
23
Okt
event-img
Undervisning

Mad - Kun For Kålhoveder

V/ Hellan Krüger.
Kål indeholder sunde plantestoffer, og har en inflammationshæmmende virkning i kroppen.

Få en god smagsoplevelse, samtidig med, du bliver mæt og gør noget godt for din krop. Vi vil på dette kursus blandt andet smage på grønkålschips, blomkålsbøffer, broccolipesto, spidskålstrifli, rødkålstzatziki og grønkålstærte. Alle råvarer er selvfølgelig økologiske.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 70,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

Lundgårdskolen
Tjelevej 25, Tjørring, Herning
Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 18-21.05.
23
Okt
event-img
Foredrag

Silomøde "Mod på livet som kristen II" (Bibelkursus)

Kursets taler er Leif Andersen. Leif er rejsepræst i Indre Mission.

Læs mere

Hammerum Missionshus
Hammerum Hovedgade 41, Herning
Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
24
Okt
event-img
Konference/seminar

Pej Kids

Det får du: Tidsåndsopdatering og forbrugertrends frem mod 2020 Detail- og nethandelstrends med fokus på børn 6 megatrends, der dikterer forbrug for forældre og børn Trendtemaer fordelt på 3 aldersgrupper og 4 stilretninger Case: Rebuybaby - luksusbabytøj.
pej gruppen står bag Skandinaviens mest kommercielle trendbøger til mode og interiør og lancerer i september den tredje udgave med fokus på børn. Trendbogen 'pej kids 2020+' er en unik trendbog udarbejdet til professionelle aktører, der har familier og børn som målgruppe og som ønsker ny inspiration.

På pej kids seminaret i oktober kombineres en præsentation af indholdet i 'pej kids' med opdatering på tidsånd, forbrugertrends, detailhandels og nethandelstrends samt en personlig beretning fra stifterne af Rebuybaby, der står bag den succesfulde abonnementsløsning med luksusbabytøj.

Det får du:
Tidsåndsopdatering og forbrugertrends frem mod 2020
Detail- og nethandelstrends med fokus på børn
6 megatrends, der dikterer forbrug for forældre og børn
Trendtemaer fordelt på 3 aldersgrupper og 4 stilretninger
Case: Rebuybaby - luksusbabytøj på abonnement

I pauserne vil det også være muligt at se det store udvalg af internationale trend- og farvebøger til børn, som pej gruppen er agenter for.

Indlægsholdere:
Louise Byg Kongsholm, trendforsker og ejer af pej gruppen
Rie Fjordsøe Rasmussen, trendredaktør og kvinden bag pej kids
Michelle Lindhardt og Christian Møller, stiftere af Rebuybaby

Dato: 24. oktober 2019
Tid: 13.00-16.00
Tjek ind fra kl. 12.30
Sted: Strategihuset, pej gruppen, Bitsovvej 2

Pris: 1.295 kr.

Mulighed for tilkøb af trendbogen 'pej kids' til kun 4.000 kr (Spar 1.000 kr / normalpris 5.000 kr)

Læs mere

Pej gruppen
Bitsovvej 2, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 12.30-16.
24
Okt
event-img
Ekskursion

Virksomhedsbesøg på ANKY i Sunds

Underviser: Morten Dilling Bertelsen. Kom med på virksomhedsbesøg hos undertøjsvirksomheden ANKY i Sunds. En virksomhed, hvor miljørigtig produktion er grundstenen og af samme årsag modtog ANKY også en klimapris i 2018.
Kom ud og se hvor det hele startede for den familieejede tekstilvirksomhed ANKY (som i dag sælges under varemærket DILLING). Når ulden skal farves benyttes kun de reneste farvestoffer og kemikalier, hvilket betyder, at farveriet i Bredsten, som det eneste i Danmark, er Svanemærket. ANKY benytter forskellige økologiske uldkvaliteter i produktionen, og netop uld og bæredygtighed er i fokus, når DILLINGs direktør, Morten Dilling Bertelsen, viser rundt på virksomheden. Det hele startede i 1916 med købet af et stykke hede, og i dag beskæftiger virksomheden ca. 300 medarbejdere på 4 lokationer og driver onlinesalg på 8 europæiske markeder. (Rundvisningen sluttes af med muligheden for at handle i lagerbutikken)

Rundvisningen tager ca. 2 timer.

Tilmelding nødvendigt.
Hold: 19124 Mødested: ANKY , Sunds

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 17-19.
24
Okt
event-img
Foredrag

Spis med EU - Per Nyholm om EUs fremtid

Fik vi det Europa vi vil have - eller fik ved det Europa, vi fortjener?
Endnu en hyggelig og informativ om EU, som er blevet ekstra aktuelt i forbindelse med det (måske) forestående Brexit.

Konceptet er, at aftenens ekspert først kommer med et kort oplæg (15-20 min), herefter samtales under maden.
Efter maden kommer oplægsholderen med et lidt længere oplæg (20-30 min), hvorefter der samtales ved bordene under desserten/kaffen.

Madbilletter koster 50 kroner (kan fravælges).
Køb billetter her

Tredive år efter Berlinmurens fald og kommunismens undergang indbyder Herning Bibiliotek til en aften i Huset nr. 7 med Per Nyholm, Jyllands-Postens mangeårige korrespondent i London, Rom og Wien.

Per Nyholm vil tale om det næste Europa. Om det Europa, der var, og det Europa, der venter os i de kommende fem år.

1. november er skiftedag i Bruxelles. En ny kommission træder til, og Storbritannien træder ud (forventeligt). Et nyt EU-parlament sidder allerede i Strasbourg.

Tredive år efter Europas store omvæltning, går det i alt væsentligt kontinentet godt, men Europa har også sine problemer: indre og ydre sikkerhed, en uberegnelig regering i Washington og en alt for beregnelig regering i Moskva. Polen og Ungarn kritiseres for at krænke EUs værdier. Østrig og Italien har nye regeringer efter de tidligere regeringers fald under skandaløse omstændigheder, Spanien går mod nyvalg i utide. Andre valg forestår i Polen og Rumænien

Mellemøsten, Nordafrika, Catalonien og Ukraine giver anledning til bekymring. Et økonomisk tilbageslag hævdes at være på vej. Kan Storbritannien overhovedret hænge sammen? Og hvordan skal det gå briterne udenfor EU. Skotland overvejer endnu engang at opsige statsfællesskabet med England, Irland og Wales. Hvordan vil en skotsk enegang påvirke selvstændighedsbevægelsen i Spanien? Nærmer vi os et nyt Balkan syd for Pyrénæerne?

Per Nyholm, journalist siden 1960, taler 22. oktober om sit Europa og det næste Europa, herunder behovet for at staternes Europa forvandles til folkenes Europa. Per Nyholm var fra 1980 til 2013 Jyllands-Postens korrespondent i London, Rom og Wien. Han dækkede Berlinmurens fald og kommunismens undergang i 1989 og krigene på Balkan. Han har også skrevet fra Mellemøsten, USA og Latinamerika. Han leverer i disse år hver søndag en fast, ofte håndfast klumme til avisens lederside. Per Nyholm var 2013-14 medlem af EU-kommissionens kulturudvalg med den opgave at bidrage til En Ny Europæisk Fortælling. Han forlod opgaven i protest mod, hvad han anså for udvalgets udiscipliner arbejdsgang. Han har skrevet flere bøger, bl.a. "Europæerne. Reportager fra en rejse i Europas erindring" (2008).

BEMÆRK: Arrangementet foregår i Huset No7, Nørregade 7A, 7400 Herning

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 18.
24
Okt
event-img
Foredrag

Niels Krøjgaard

V/.
Tankevækkende og intelligent underholdning, som vil forføre, forundre og forbavse

Niels Krøjgaard er vor tids svar på en moderne Sherlock Holmes. Han lægger mærke til signaler i dit kropssprog, du ikke var klar over du udsendte. Han tolker signalerne og ved præcis, hvilke tanker i dit sind, som har frembragt dem. Lyver du - så bliver du afsløret! Han kan tale til din underbevidsthed og styre dine tanker og handlinger. Du tror, du agerer selvstændigt. Men du er styret af ham!

Manipulation med et glimt i øjet
Aftenen indledes med et kort show, hvor I kommer til at grine og forundres. Showet er både fascinerende, tankevækkende og underholdende på én gang. En blanding af svindel, hypnose, psykologi og ikke mindst showmanship.

Underholdende show og lærerigt foredrag om nonverbal kommunikation
Efter showet tager Niels Krøjgaard deltagerne med ind i den amerikanske psykolog Paul Ekmans forskning i følelser, og hvordan de manifesterer sig i ansigtet (kendt fra TV serien "Lie To Me"). Foredraget tager afsæt i evidensbaseret videnskab og giver dig teoretisk viden kombineret med praktiske værktøjer. Alt sammen serveret indlevende, letforståeligt - og ikke mindst virkelig underholdende.

Om Niels Krøjgaard
Niels Krøjgaard er både en af landets absolut førende psykologiske entertainere og samtidig også en yderst efterspurgt foredragsholder af fagprofessionelle. Med mange års erfaring inden for nonverbal kommunikation har Niels Krøjgaard undervist på Politiskolen, løst opgaver for PET og været med til at uddanne specialstyrker hos Rigspolitiet. Nogle af landets dygtigste efterforskere bruger endda Niels' viden i forbindelse med afhøring af kriminelle

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19-21.
24
Okt
event-img
Foredrag

Merete Harding om Trap Danmark

Fagredaktør Merete Harding fortæller om arbejdet med den nye udgave af Trap Danmark. Bindet med Herning udkommer snart.

Læs mere

Herning Friskole
H.C. Ørsteds Vej 68, Herning
Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.30.
25
Okt
event-img
Undervisning

Mad - ægte Fredagshygge I Gastromiens Tegn

V/ Hans Truelsen.
Tag hul på weekenden på et skønt madkursus i gastromiens tegn.

Aftenen tager udgangspunkt i "torvekøkkenet", hvor de klassiske tilberedningsmetoder danner basis for finere madlavning med et tvist af det moderne, lette og elegante internationale køkken.

Vi vil tilberede en lækker 3-retters menu, under kyndig vejledning og rart samvær - både under tilberedningen og den efterfølgende middag.

Tag gerne din yndlingsvin, øl eller sodavand med - dine bedste knive og måske et forklæde - og glæd dig til en skøn aften ude med lækker hjemmelavet mad.

Kurset er både for begyndere og øvede. Prisen er incl. råvarer

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Fredag den 25. oktober 2019, kl. 17.30-21.30.
26
Okt
event-img
Workshop

Lørdagsværksted

Tryk og tricks - 3 timers workshop med tryk på Billedskolen.
3 timers workshop med eksperimenter i tryk. Du behøver ikke at kunne en hel masse i forvejen. Du skal bare være begyndt at gå i skole. Billedskolens undervisere igangsætter, hjælper og vejleder alle aldersgrupper. Vi står klar med inspiration og materialer i vores dejlige og lyse lokaler i Nørregade 7. Vi arbejder fra 11-14 med en lille middagspause med tid til at spise en madpakke. Kom endelig i noget tøj, der kan tåle en malerklat.

Hvem kan deltage: alle børn, der er begyndt at gå i skole

Sted: Herning Billedskole, Nørregade 7, 3. sal, Herning

Pris: kr. 100

Tilmelding: på mail til tilmelding@herningbilledskole.dk

Læs mere

Herning Billedskole
Nørregade 7, Herning
Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 11-14.
27
Okt
event-img
Undervisning

Pileflet

V/ Jane Enemark.
Kan du lide at arbejde med hænderne?

Er du vild med naturmaterialer? Vil du gerne udfordres? Så er et kursus i pileflet lige noget for dig.

Vi vil lave kurve, fuglefoderhuse, bakker, hjerter, stjerner, kranse, plantestativer og mange andre ting. Du vil komme til at lære flere forskellige teknikker og prøve forskellige modeller af.

Er du nybegynder starter vi med noget der er overkommeligt, har du flettet før, er der mulighed for større udfordringer. Du kommer hjem med forskellige ting i pil, som du vil glædes over i mange år frem.

Medbring beskærersaks. Materialepris kr. 130,- pr. deltager. Max 12 deltagere.

Specielt vedrørende forårskurserne i pileflet: Vil du lave plantestativer, eller levende flettede træer, skal du også medbringe en spand eller krukke, samt sand eller jord til at lave dem i

Læs mere

Lundgårdskolen
Tjelevej 25, Tjørring, Herning
Søndag den 27. oktober 2019, kl. 09.30-16.30.
28
Okt
event-img
Foredrag

Lind seniorklub

Ellen Skov Birk, Aarhus. Drageløberen. Khaled Hosseinis gribende roman.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Mandag den 28. oktober 2019, kl. 14.30.
28
Okt
event-img
Undervisning

Spansk café

ØHablas español?
Er svaret "sí" er Spansk Café på Biblioteket i Herning garanteret noget for dig!

Den spanske café er din mulighed for mødes med andre spansktalende og "træne" sproget.
Om du har spansk som modersmål eller har lært det senere i dit liv, er underordnet - alle er velkomne. Blot skal du have lysten til at deltage i en samtale - på spansk !

Spansk Café er ikke et undervisningstilbud - og der er ingen underviser tilstede. Caféen er et sted, hvor du kan møde andre spanske og danske (eller andre nationaliteter), der - ligesom du - har lyst til at konversere på spansk. Den spanske café er åben hveranden mandag kl. 17-18 (lige uger) på Biblioteket i Herning.

Det er gratis at deltage. Tilmelding ikke nødvendig.

Yderligere information: Tina Daugaard, tlf. 51 70 29 33, bibtid@herning.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Mandag den 28. oktober 2019, kl. 17.
28
Okt
event-img
Undervisning

Livreddende førstehjælp

Underviser: Bodil Kjær Markmøller. Efter dette kursus kan deltagerne yde hjerte- lungeredning samt yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der fx medfører spærring af luftvejene, nedsat eller standset vejrtrækning, standsning af blødninger og chok mv.
HUSK praktisk tøj.
Materialeudgift ca. 150 kr. - betales til læreren. Der udstedes kursusbevis.

Hold: 19079

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Mandag den 28. oktober 2019, kl. 18-22.
28
Okt
event-img
Foredrag

Hjælp vi har en teenager i huset

Om debatarrangementet "hjælp vi har en teenager i huset" Børn er søde og rare og trofaste. Teenagere er sure, dovne og utilfreds Tilmelding: Lof.MidtVest.dk.
Om debatarrangementer "hjælp vi har en teenager i huset"

Børn er søde og rare og trofaste. Teenagere er sure, dovne og utilfreds.

Men behøver det at være sådan, og kan vi som forældre gør noget ved det?

Ja til begge spørgsmål.

De fleste teeanager skal gøre oprør mod deres forældre.

Det er en del af det at blive voksen og selvstændig.

Og vi som forældre kan sagtens blive bedre til at tumle de udfordringer, ungerne giver os.

Det behøver slet ikke udvikle sig til skrig, skrål og døres klapren. Ingen udfordringer er så store, at de ikke kan løses med et smil.

Debatten tager udgangspunkt i, at teenageren er skøn, herlig og vidunderlig. Vi skal så bare lære, hvordan vi altid for de sider frem i dem. Det gør vi først og fremmest ved positiv tænkning, ros og forandringsledelse. Det sidste kan godt trække øjenbrynene lidt op på nogle, så det tager vi en snak om.

Hans grundholdning er, at han er den voksne og de er børn eller unge. At man som voksen har en rolle og et ansvar.

Mød op til en lærerig aften

Læs mere

Hammerum Fri- og Efterskole
Tornebuskvej 2, Hammerum, Herning
Mandag den 28. oktober 2019, kl. 19.
29
Okt
event-img
Foredrag

Eftermiddagsmøde

Vi får besøg af Christian Poulsen, som taler over et aktuelt emne.

Læs mere

Hammerum Missionshus
Hammerum Hovedgade 41, Herning
Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 14.30.
29
Okt
event-img
Foredrag

Karen Marie Lillelund

Humor som værktøj til arbejdsglæde Det humoristiske overskud starter hos os selv og Karen Marie Lillelund giver i dette foredrag mange forskellige bud på, hvor vi kan begynde i det nære, på job, i parforhold og til os selv.
Karen Marie Lillelund er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere. Med sin smittende livsglæde og lattermildhed og sin evne til at formidle den, har hun igennem mere end 15 år bragt både ny viden, eftertanketil sine tilhørere.

Unummererede pladser

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.
29
Okt
event-img
Foredrag

Bente Klarlund

V/.
Sandheden om sundhed

Vi dyrker vores krop og sundhed, som om det er en ny religion. Men det kan være svært at navigere rundt i sundhedsjunglen.

Hvad er sandt og falsk, når det gælder sundhed og motion?
I dette foredrag holder Bente Klarlund sig ikke tilbage. Hun giver dig opskriften på, hvordan man kan opnå at leve 14 år længere - vel at mærke 14 år uden sygdom - og vel at mærke 14 år med bedre livskvalitet.

Det handler om KRAM-faktoren. KRAM står for Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Når det er nemmere sagt end gjort at holde vægten,

kvitte smøgerne, drikke mådeholdent og motionere dagligt, skyldes det, at vi påvirkes af en lang række omstændigheder, som vi ikke er bevidste om.

En væsentlig vej til succes i sundhedslivet er derfor viden, viden og mere viden

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19-21.
29
Okt
event-img
Foredrag

Viden om vand (via livestream fra Aarhus Universitet)

Vand er ikke bare et simpelt molekyle. Hør om hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber, og hvordan vandmolekylerne i samspil med hinanden spiller en vital rolle i biologiske- og klimarelaterede processer på Jorden.
Forelæser: professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding, Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Når vi søger efter liv i universet leder vi efter vand da det er grundlaget for alle de livsformer vi kender - fx udgør vandmolekyler 75 % af vores krop. Selvom vandmolekylets kemiske formel, H2O, er simpel og kendt af næsten alle, så er vand alligevel det mest forunderlige af alle stoffer. Hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber - dermed også forståelsen af vandets betydning for liv - ligger ikke i det enkelte vandmolekyle, men i samspillet mellem vandmolekylerne.

Ved brug af ny laserteknik, med blandt andet ultrakorte laserpulser, har forskerne fået ny indsigt i hvordan de enkelte vandmolekyler bevæger sig og forskerne har fået viden om det komplicerede samspil mellem molekylerne. Med denne viden forstår vi bedre de mange biologiske processer hvor vandmolekylet spiller en afgørende rolle - fx i planternes fotosyntese, i øjets synssans og i at beskytte cellernes DNA.
Det er også vands usædvanlige egenskaber der er afgørende for Jordens klima og den måde Solens energi fordeles på Jordkloden. Du vil støde på begreber som kemisk binding, energi, varmekapacitet, overfladespænding samt fotoner og få en større forståelse af hvorfor vand har så stor betydning for os og vores klode.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19-21.
29
Okt
event-img
Foredrag

Viden om vand (via livestream fra Aarhus Universitet)

Vand er ikke bare et simpelt molekyle. Hør om hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber, og hvordan vandmolekylerne i samspil med hinanden spiller en vital rolle i biologiske- og klimarelaterede processer på Jorden.
Professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding, Institut for Kemi, Aarhus Universitet

Når vi søger efter liv i universet leder vi efter vand da det er grundlaget for alle de livsformer vi kender - fx udgør vandmolekyler 75 % af vores krop. Selvom vandmolekylets kemiske formel, H2O, er simpel og kendt af næsten alle, så er vand alligevel det mest forunderlige af alle stoffer. Hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber - dermed også forståelsen af vandets betydning for liv - ligger ikke i det enkelte vandmolekyle, men i samspillet mellem vandmolekylerne.

Ved brug af ny laserteknik, med blandt andet ultrakorte laserpulser, har forskerne fået ny indsigt i hvordan de enkelte vandmolekyler bevæger sig og forskerne har fået viden om det komplicerede samspil mellem molekylerne. Med denne viden forstår vi bedre de mange biologiske processer hvor vandmolekylet spiller en afgørende rolle - fx i planternes fotosyntese, i øjets synssans og i at beskytte cellernes DNA.
Det er også vands usædvanlige egenskaber der er afgørende for Jordens klima og den måde Solens energi fordeles på Jordkloden. Du vil støde på begreber som kemisk binding, energi, varmekapacitet, overfladespænding samt fotoner og få en større forståelse af hvorfor vand har så stor betydning for os og vores klode.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere

Studenterhuset - Birk Campus
Birk Centerpark 105, Herning
Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19-21.