Viser 21-40 ud af 220 resultater

18
Sep
event-img
Foredrag

En stærk hjerne. Et stærkt netværk

Foredrag med Ellen Garde om demens og hjernens forunderlige netværk.
Hvordan sætter livet spor i vores hjerner? Hvor påvirkelig er en hjerne egentlig? Hvordan passer du bedst på din? Og hvordan kan du støtte dem i dine omgivelser, der har demens?

Dette er nogle af de spørgsmål, som læge og hjerneforsker Ellen Garde vil sætte fokus på i foredraget "En stærk hjerne - et stærk netværk".
Kom og hør om hvordan fysisk aktivitet, netværk og venlighed kan være nøglen til det bedste liv - for din hjerne, for dig og for dem omkring dig.

Tilmelding og køb af billet (inkl. en kop kaffe/te) til 25 kr. her

Foredraget arrangeres i samarbejde med DGI og Alzheimerforeningen

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 18. september 2019, kl. 10.30.
18
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Antiinflammatorisk Grøn Mad

V/ Hellan Krüger.
Spis mere grønt og dæmp inflammationen i kroppen,

som kan danne baggrund for mange sygdomme. Hvad er bedst at spise og drikke, få tips og opskrifter, der er inflammationshæmmende.

Sammen smager vi på retterne, og taler om, hvad de gør ved kroppen. Alle råvarer er naturligvis økologiske.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 70,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Onsdag den 18. september 2019, kl. 18-21.05.
19
Sep
event-img
Foredrag

Foredragsrække ved folkeuniversitetet: Kunst og kærlighed, GERDA WEGENER OG LILI ELBE

GERDA WEGENER OG LILI ELBE v/ Amalie Grubb, cand. mag. i kunsthistorie. Med afsæt i kunsthistorien fra 1900-tallet og frem til i dag dykker forelæsningsrækken ned i forskellige kunstnerpar og ser på deres parløb i kunst og kærlighed - og deres værker.

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Torsdag den 19. september 2019, kl. 19-20.45.
5
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Thai Mad

V/ Hans Truelsen.
Kurset henvender sig til dig, der gerne vil lære at lave lækre thai retter til både hverdag og fest.

Kurset vil være på et niveau hvor alle kan være med, men hvor man også bliver udfordret.

Der vil blive lavet spændende retter med kød, kylling, fisk og skaldyr, hvor de primære smagsgivere fra det Thailandske køkken vil være chili, lime, citrongræs, hvidløg, ingefær og palmesukker.

Udgifter til råvarer er ca. 70,-/ 90,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde og dine egne knive

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Torsdag den 5. til torsdag den 19. september 2019, kl. 18-21.05.
21
Sep
event-img
Undervisning

Kend Din Overlocker

V/ Dorte Kreiberg.
Kom og lær trådning, spænding og sting.

Bliv fortrolig med de mange smarte ting din overlocker kan.Både for dig der lige har købt overlocker og dig der har haft din maskine i lang tid

Medbring venligst: din egen overlocker inkl manual, 4 forskellige farver tråd og forskellige stoffer, både stræk og fastevævede stoffer.
Jeg medbringer også tråd og stof til prøver så der vil være et mindre gebyr der betales direkte til underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lørdag den 21. september 2019, kl. 10-14.55.
21
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Persisk Tapas

V/ Mehran Zandian.
Tapas hedder mazzeh på persisk og ordet betyder bogstaveligt talt smag.

Når man først sætter sig ved et mazzehbord, er der ikke længere noget, der hedder min eller din mad. Alle deler og smager.

Vi tager en tur igennem friske krydderurter og grøntsager og det syrlige element, som er hovedtrækkene i det persiske køkken.

Det persiske umami, kashk og den magiske safran fra Iran med sin solgule farve.

Udgifter til råvarer er 150,- kr. pr. deltager og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lørdag den 21. september 2019, kl. 11-15.25.
13
Sep
event-img
Undervisning

Raku-Keramik

Underviser: Kirsten Kjær Nørgaard. Raku-keramik: Raku-keramik er en japansk brændingsteknik, som giver sit helt eget unikke udtryk, idet glasuren krakelerer i de flotteste mønstre.
Der kan fremstilles figurer, dyr, relieffer, fliser til ophæng, fade, vaser, huse, lågkrukker, små skåle og meget mere - næsten kun fantasien sætter grænser. Vi arbejder i et værksted med mange remedier, så mulighederne er mange
De første 5 gange producerer vi tingene - fortrinsvis vha. Kvætsning, pladeteknik, modelering og støbning. Der er en enkelt elektrisk drejemaskine og en sparkedrejemaskine, hvis nogle gerne vil forsøge sig med drejning også. Er der interesse for det på holdet, kan vi endvidere sætte en gang af til at fremstille egne gips-støbeforme. 6. Gang glaseres tingene og den hele lørdag skal det brændes i rakuovnen. Se evt. film om teknikken og inspiration på Kirstens glas og raku på facebook

Når I har formet jeres figurer skal de tørre til leret er helt frit for vand. Derefter forgløder jeg det i keramikovnen. Efterfølgende er det klar til at blive glaseret for derefter at blive brændt i rakuovenen. Rakuovnen er en olietønde, hvortil en gasflamme varmer tingene op til knap 1000 grader på 15 -20 min. Ved denne temperatur løftes tingene forsigtigt med en tang over i en bøtte med savsmuld, hvor savsmulden antændes, men hurtigt slukkes igen. Ved denne process trækkes ilten ud af leret og det ler, som før var hvidt bliver nu sort. Ved den hurtige afkølingsproces krakelerer glasuren og der fremkommer de flotteste krakeleringer og også nogle gange spændende farvespil. Når tingene har ligget i savsmuld lidt tages de op til hurtigere afkøling. Til sidst skrubbes tingene rene for sod med skurecreme og knofedt.

Der er ingen deltagerforudsætninger - ud over lyst, tålmodighed og gå på mod.

Materialeudgifter: 90 kr pr kg brugt ler. Bruger vi støbeler er det 140 kr pr kg. Gips: 20 kr. pr. kg. Materiale udgifterne dækker ler, gas, strøm, glasur, brug af værktøj, forme m.m.

Undervisningen foregår ved Kirstens Glas og Raku - Gudumkærvej 9, Herning
Hold: 19089

Læs mere

Kirstens glas og raku
Gudumkærvej 9, Herning
Fredag den 13. til lørdag den 21. september 2019, 3 kursusdage kl. 16-21.
22
Sep
event-img
Undervisning

Brikvæv For Børn Og Voksne

V/ Lone Jensen.
Væv et bånd med brikvæv.

Brikvævning er en ældgammel teknik, til at væve bånd. Du kan væve det alle steder, og der skal ikke mange materialer til at komme i gang.

Prøv kræfter med teknikken og lav dine egne brikker, til brikvævning, som du kan bruge til at væve med når du kommer hjem.

På kurset får du mulighed for at væve et armbånd, en nøglering, en keyhanger, et hunde halsbånd, en hundesnor, eller hvad du kan finde på...

Måske det kunne være en lille julegave idé?

Medbring: pap eller spillekort til brikker, garn til at væve med, saks, målebånd, ternet papir og skrivegrej. Underviseren vil også have garn med, der kan købes til fordelagtige priser.

Prisen er for 1 voksen og 1 barn. Børn fra 8 år og opefter

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Søndag den 22. september 2019, kl. 10-14.25.
23
Sep
event-img
Foredrag

Samtalesalon & Tapas

V/.
Samtalesalon & Tapas

Emne: Under overfladen

Samtale fremmer forståelse. Helt almindelige mennesker har mange meninger. Men hvor tit siger vi dem højt? Hvor tit bruger vi tid på at lytte? Hvor tit giver vi os tid til at være uenige eller til at opdage, at vi er enige?

Team Teatret og FOF Herning slår nu dørene op til en ny form for samtalesaloner, hvor vi taler med hinanden om det, der berører os hver især med udgangspunkt i et fælles tema.

Temaerne hentes fra teatrets aktuelle arbejde med teaterforestillingerne, og efter et oplæg fra teaterleder Dorthe Bébe, sætter en række spørgsmål samtalerne i gang i mindre grupper rundt ved bordene.
I september kigger vi Under overfladen og taler om de bekymringer, vi næsten ikke tør sætte ord på. Om de overvejelser vi hver især gemmer bag den politiske korrekthed. Og de frustrationer som istedet klemmes ud mellem sidebenene som personlige overhalinger fra vores indre svinehund.

Samtalens tema er hentet fra Team Teatrets aktuelle samfundskritiske forestilling af den tyske dramatiker Sibylle Berg, men det er ikke en forudsætning for samtalesalonen at have set forestillingen.

Billetprisen indkluderer en tapastallerken og et glas vin/vand/øl

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Mandag den 23. september 2019, kl. 19.30-21.30.
18
Sep
event-img
Undervisning

Forny Eller Dekorere Med Broderi

V/ Lone Jensen.
Forny eller dekorere med broderi.

Har du en skjorte, et viskestykke, en sofapude, eller en taske og måske en skraldespand der lige mangler det et lille pift, eller har din ynglings trøje fået nogle grimme pletter du ikke kan få af, så kan broderi være lige det der mangler.

På kurset vil du lære hvordan en tegning kan overføres til tekstil, både som frie sting eller i tællesyning. Alle kan deltage også børn fra 10 år.

Medbring: det du gerne vil have broderet, garn til at brodere med, nål, saks, skrivegrej, papir og broderiring.
Jeg har broderiringe og nåle man kan låne, garn der kan tilkøbes

Læs mere

Lundgårdskolen
Tjelevej 25, Tjørring, Herning
Onsdag den 18. til onsdag den 25. september 2019, kl. 18.30-21.05.
26
Sep
event-img
Foredrag

Livet med en alkoholisk far - Foredrag m/Marie Brixtofte

Oplev et foredrag, der handler om, hvordan det er at vokse op med en far, der drikker. Få en personlig og ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og om kampen for at beskytte sin far og hans omdømme.
Marie Brixtofte fortæller om sin barndom og opvækst med sin far, den populære Farumborgmester og Venstrepolitiker Peter Brixtofte, som kæmpede med et massivt alkoholmisbrug.

Oplev et foredrag, der handler om, hvordan det er at vokse op med en far, der drikker. Få en personlig og ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og om kampen for at beskytte sin far og hans omdømme.

Peter Brixtofte døde i 2016, og derfor fortæller Marie også om, hvordan hun blev væltet omkuld af den store sorg.

Marie Brixtofte har også beskrevet sin historie omkring farens alkoholmisbrug i bogen "Kun når det regner". Her kommer hun ind på alle de påvirkninger, som hendes fars misbrug og død har haft på hende og hendes liv - både på godt og ondt.

Hvis vi lærer at tale sammen om alkoholmisbrug, så bliver det lettere at hjælpe pårørende og dem, der selv er ramt af et alkoholmisbrug. Marie er i dag autoriseret psykolog hos organisationen Børn, Unge & Sorg og bruger sine egne erfaringer til at tale med dem, der befinder sig midt i en svær periode

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Torsdag den 26. september 2019, kl. 19.
19
Sep
event-img
Undervisning

Tunesisk Hækling

V/ Elisabeth Jensen.
Tunesisk hækling, også kaldet hakning, er en mellemting mellem strik og hækling.

Med denne teknik får du en smuk overflade, der næsten ser vævet ud.

Hakning er ideelt til puder, plaider, halstørklæder og lign. Tunesisk hækling er ikke svært, det kræver kun de basale hækleteknikker, som luftmasker og stangmasker.

Du skal selv medbringe garn og hakkenål, du vil få brug for tykt garn (rester) i lyse farver, svarende til strikkepind 4 - 4½-5 eller tykkere samt en hakkenål 6, 7 eller 8.

Hakkenålen skal være 2 til 3 nummer større end den vejledende str. pind, der er angivet på garnet. - hvis garnet svarer til strikkepind 4 skal hakkenålen være 6 eller 7. Hakkenålen skal hellere være for stor end for lille

Læs mere

Herningsholmskolen
Sjællandsgade 86 - 88, Herning
Torsdag den 19. til torsdag den 26. september 2019, kl. 18.30-21.05.
28
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Kombucha

V/ Sofie Gangergaard Nielsen.
På dette kursus skal vi lave vores egen kombucha.

Kombucha er fermenteret te og har længe været hverdagskost i Asien. I de amerikanske supermarkeder bugner hylderne af flasker med kombucha og interessen er så småt begyndt at sprede sig til Europa.
Som underviser vil jeg guide jer gennem de naturlige processer i fremstillingen af kombucha.

Du får din egen Scoby, som er en vigtig del af det at lave kombucha og som du kan brygge videre på.

Derudover skal du selvfølgelig lave din egen kombucha og du vil få opskrifter og inspireres til hvordan du kan lave det derhjemme. Du vil kunne smage på en færdig kombucha.

Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lørdag den 28. september 2019, kl. 10-12.10.
28
Sep
event-img
Foredrag

Historien om Kim Larsen - Et musikalsk talkshow

Et musikalsk talkshow om legenden Kim Larsen. Levende og humorisktisk fortalt af en anden legende: Steffen Jungersen. Talkshowet suppleres med et udvalg fra Kim Larsen's gigantiske sangbog.

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Lørdag den 28. september 2019, kl. 20.
29
Sep
event-img
Undervisning

Lær At Væve På En Søndag

V/ Vivi Bach Mailund.
At begive sig ud i vævning kan virke uoverskueligt og kompliceret,

men vævning på væveramme kræver hverken en stor investering eller plads. Kurset er egnet for nybegyndere og let øvede.

På denne workshop er udgangspunktet opsætning af vævning 15 x 20 cm og præsentation af nogle få væveteknikker. Herefter opfordres du til at eksperimentere med garnernes tykkelser, kvaliteter og farver. Alt efter behov vil du løbende blive præsenteret for nye teknikker. Kun din fantasi sætter grænsen og efter endt kursus vil du have kreeret dit eget personlige væveværk.

Væverammer, redskaber og garner står til rådighed under hele kurset, men du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe dit eget garn m.m.

Materialeudgifter er på ca. 50,- kr. pr. deltager og dækker udgifterne til garn. Beløbet betales direkte til underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Søndag den 29. september 2019, kl. 10-16.05.
29
Sep
event-img
Foredrag

Søndags-salon På Skarrildhus M. Brunch

V/.
Musiksalon med brunch på Skarrildhus

Musiksaloner hos FOF Herning er en blanding af foredrag, musik og brunch i skønne omgivelser.

Evergreens med Ole Jørgensen

Musiksalonen byder på Evergreens (New York New York - Smile - Alle går rundt og forelsker sig m.fl.) Musicals (Anthem; Sweet Heaven; Cabaret m.fl.) og sange fra den Danske Sangskat. Men den byder også på fællessange - sange vi alle kender og kan så godt - og du kan synge med, uanset om du synes, du kan synge eller ej.

Der er dømt god og hyggelig stemning og godt selskab, når Ole Jørgensen med sin pianist byder indenfor i Musiksalonen.

Skarrildhus' berømte brunch
Brunchmenuen på Skarrildhus er tilpasset med sæsonens gode "nu og her" råvare. Der er indkøbt lokalt, regionalt og altid økologiske, hvor det lader sig gøre. Alt brød er hjemmebagt med økologiske danske kornsorter.

På bordet vil der være et udvalg fra hvad bondemanden, marken, skoven, haven, slagteren, fiskemanden, osteriet, mejeriet har at tilbyde af gode danske råvarer.

Skarrildhus bager, sylter, henkoger, salter og røger selv, og vi tager os tid til at fremstille specialiteterne fra bunden. Til brunchen og den efterfølgende musiksalon serveres der økologisk kaffe samt juice og lokalt most.

Efter brunch er der en lille "strække ben" pause, hvor vi får en kort fortælling om Skarrildhus' oprindelse og derefter musikalske smagsprøver.

Til salonen serveres der champagne og hjemmelavet saft

Læs mere

Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference
Sdr. Ommevej 4, Skarrild, Kibæk
Søndag den 29. september 2019, kl. 10.30-14.30.
28
Sep
event-img
Undervisning

Kreativ mindfulness

Underviser: Yvonne Thrane. Kreativ mindfulness.
Med en rolig opmærksomhed i kroppen, finder vi vores naturlige ressourcer frem og laver skabende arbejde i, maleri, collage og ler.Værkerne vil være en slags aftryk af dig og din form/dagsform, som du vil kunne bruge til spejling og inspiration og til at dele med andre.
Der vil være både stilhed og meditativ musisk inspiration, samt opsamlende samtale enkeltvis og i plenum.

Hold: 19110

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Lørdag den 28. og søndag den 29. september 2019, 2 kursusdage kl. 09.30-15.
30
Sep
event-img
Foredrag

Lind seniorklub

Fhv. Lektor Sven Ove Thim, Hjørring. Fascination af bjerge. Billedforedrag om vandring og bjergbestigning i Alperne m.m.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Mandag den 30. september 2019, kl. 14.30.
1
Okt
event-img
Ekskursion

Søby graver det brune guld

Læserklubben Herning Folkeblad/Midtjyllands Avis arrangerer rundvisning på museet samt bustur gennem brunkulslejerne og Harrild Hede med forfatter Jan Svendsen som guide. Rundstykker og kaffe samt frokost i Forsamlingshuset. Tilmelding på 92 26 37 56.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 10-13.30.
1
Okt
event-img
Foredrag

Peter Lund Madsen

V/.
Frihedens pris

Kom med på en rejse gennem hjernens evolutionshistorie, og bliv klogere på, hvilken betydning hjernens funktionsevne har for stress, demens, angst, skizofreni og meget mere.

Denne aften fortæller Peter Lund Madsen om, hvorfor alle moderne mennesker bærer kimen til mental ubalance i sig, og om, dengang han selv var bange for at blive sindssyg.

Men hvad sker der egentlig i hjernen, når virkelighedsopfattelsen forsvinder, og man ikke kan genkende sig selv i spejlet?

Når man bliver så angst, at hjertet hamrer, gulvet forsvinder, og man ikke kan trække vejret?

Peter Lund Madsen har netop udgivet bog »Frihedens pris - en kort historie om menneskehjernen«

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 19-21.