BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 21-40 ud af 359 resultater

29
Jul
event-img
Undervisning

Klangmeditation/massage

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Klang kan ikke forklares - det skal opleves. Du får med klang en heltspeciel mulighed for at lære din krop og dit sind bedre at kende.
Tibetanske klang-, syngeskåle samt andre meditative instrumenter bringer med universelle lyde og vibrationer,ro og nærvær til en stresset og træt krop. Du bringes i en mediterende tilstand, hvor der kun findes dig og din krop, og hvor du føler dig fuldstændig tryg og sikker. Hvis din krop aldrig får tilstrækkelig hvile, kan symptomerne være søvnløshed og ondt i muskler og bindevæv, hvor krop og sind er i alarmberedskab 24/7. Mange oplever så stress, alvorlig stress med f.eks. glædeløshed, hovedpine, mavesmerter, hukommelsesbesvær og let til gråd. Har du ikke redskaberne til at ændre dit liv, er der stor risiko for, at din stress kan udvikle sig til depression, angst og kroniske lidelser. Med lyde og vibrationer hvor man bl.a. sætter klangskålene fysisk på kroppen, kan muskelkramper og spændinger over tid lindres eller måske helt forsvinde, og med vedvarende klangmeditation/massage får nervesystemet mulighed for at slippe sit tag i dig. Klangenes badende frekvenser pakker dig nænsomt ind i et tæppe af lydterapi, som afspænder muskler og led samt beroliger dit bindevæv og nervesystem. Klang er en fantastisk måde at forkæle krop og sjæl på - din krop vil elske dig for det. Hold 320378j

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Onsdag den 29. juli 2020, kl. 12.30.
2
Aug
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 2. august 2020, kl. 11.30-12.30.
3
Aug
event-img
Undervisning

Klangmeditation/massage

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Klang kan ikke forklares - det skal opleves. Du får med klang en heltspeciel mulighed for at lære din krop og dit sind bedre at kende.
Tibetanske klang-, syngeskåle samt andre meditative instrumenter bringer med universelle lyde og vibrationer,ro og nærvær til en stresset og træt krop. Du bringes i en mediterende tilstand, hvor der kun findes dig og din krop, og hvor du føler dig fuldstændig tryg og sikker. Hvis din krop aldrig får tilstrækkelig hvile, kan symptomerne være søvnløshed og ondt i muskler og bindevæv, hvor krop og sind er i alarmberedskab 24/7. Mange oplever så stress, alvorlig stress med f.eks. glædeløshed, hovedpine, mavesmerter, hukommelsesbesvær og let til gråd. Har du ikke redskaberne til at ændre dit liv, er der stor risiko for, at din stress kan udvikle sig til depression, angst og kroniske lidelser. Med lyde og vibrationer hvor man bl.a. sætter klangskålene fysisk på kroppen, kan muskelkramper og spændinger over tid lindres eller måske helt forsvinde, og med vedvarende klangmeditation/massage får nervesystemet mulighed for at slippe sit tag i dig. Klangenes badende frekvenser pakker dig nænsomt ind i et tæppe af lydterapi, som afspænder muskler og led samt beroliger dit bindevæv og nervesystem. Klang er en fantastisk måde at forkæle krop og sjæl på - din krop vil elske dig for det. Hold 320378o

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Mandag den 3. august 2020, kl. 16.30.
5
Aug
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Onsdag den 5. august 2020, kl. 10-12.
5
Aug
event-img
Undervisning

Klangmeditation/massage

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Klang kan ikke forklares - det skal opleves. Du får med klang en heltspeciel mulighed for at lære din krop og dit sind bedre at kende.
Tibetanske klang-, syngeskåle samt andre meditative instrumenter bringer med universelle lyde og vibrationer,ro og nærvær til en stresset og træt krop. Du bringes i en mediterende tilstand, hvor der kun findes dig og din krop, og hvor du føler dig fuldstændig tryg og sikker. Hvis din krop aldrig får tilstrækkelig hvile, kan symptomerne være søvnløshed og ondt i muskler og bindevæv, hvor krop og sind er i alarmberedskab 24/7. Mange oplever så stress, alvorlig stress med f.eks. glædeløshed, hovedpine, mavesmerter, hukommelsesbesvær og let til gråd. Har du ikke redskaberne til at ændre dit liv, er der stor risiko for, at din stress kan udvikle sig til depression, angst og kroniske lidelser. Med lyde og vibrationer hvor man bl.a. sætter klangskålene fysisk på kroppen, kan muskelkramper og spændinger over tid lindres eller måske helt forsvinde, og med vedvarende klangmeditation/massage får nervesystemet mulighed for at slippe sit tag i dig. Klangenes badende frekvenser pakker dig nænsomt ind i et tæppe af lydterapi, som afspænder muskler og led samt beroliger dit bindevæv og nervesystem. Klang er en fantastisk måde at forkæle krop og sjæl på - din krop vil elske dig for det. Hold 320378k

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Onsdag den 5. august 2020, kl. 12.30.
4
Aug
event-img
Workshop

Gratis kunstworkshop for unge mellem 12 og 16 år

Er du mellem 12 og 16 år og har du lyst til at være kreativ i din sommerferie? I uge 32 har vi en sjov og spændende kunstworkshop for unge, og det er ganske gratis Læs mere og tilmeld dig nedenfor, der er tilmeldingsfrist d. 20.juli.
Tre dages kreativitet på HEART 4. - 6. august

Du har sikkert taget en selfie mange gange, men har du nogensinde prøvet at lave et portræt af dig selv som et ekspressionistisk maleri eller en kubistisk collage? Med udgangspunkt i udstillingerne på HEART udformer vi hver dag vores egne selvportrætter med sjove teknikker, oliefarver, akryl og collage og lærer på den måde os selv at kende.

Over tre dage her på HEART kan du lære den kunstneriske genre 'selvportrættet' at kende. På vores kunsthold lærer du om, hvordan selfien kan bruges til iscenesættelse i både kunsten og popkulturen. Vi sammenligner billeder fra snapchat og instagram med værkerne i udstillingen And Everything Was True af Chloe Wise, og vi taler om, hvad forskellen på en selfie og et selvportræt egentlig er. Vi diskuterer, hvornår et selvportræt er godt, hvad der er smukt, spændende, provokerende, og 'for meget' - og hvorfor...Men, vi skal først og fremmest være kreative og have det sjovt.

Tilbuddet er gratis. Så, hvis du er mellem 12 og 16 år, og hvisdu har lyst til at bruge tre dage af din sommerferie på ateksperimentere med din kunstneriske side, så meld dig til!

Målgruppe
12-16 år, både drenge og piger.
Man behøver ikke at være dygtig til at tegne eller male iforvejen.
HEART stiller alle materialer til rådighed - Det eneste du selv skal medbringe er din madpakke.

Ugeplan
Vi starter hver dag med en introduktion og en kort rundtur i HEARTs to udstillinger, hvor vi ser på et udvalg af portrætterog selvportrætter. Vi dykker især ned i værker af Chloe Wise og undersøger hendes brug af virkemidler såsom farver, stil/tøj, blik/udtryk, kropssprog, objekter og symboler. Bagefter giver vi os i kast med at lære en udvalgt teknik,som vi bruger til at udforme dagens selvportræt. Rent teknisk tager vi udgangspunkt i et foto af os selv (taget med telefonen), og på baggrund af det, laver vi værker medforskellige materialer fx akrylmaling og fedtfarve.
Vi arbejderogså med forskellige metoder som f.eks. maleri og collage og taler om, hvordan metoden har betydning for resultatet.

Tirsdag
Teknisk forløb: Ekspressionisme/cobra (kubisme)Materialer og metoder: Fedtfarver og papir

Onsdag
Teknisk forløb: Surrealisme/magisk realisme/symbolismeMaterialer og metoder: Akryl og lærred

Torsdag
Teknisk forløb: Pop-artMaterialer og metoder: Fedtfarver, akryl, collage og papir

Tidspunkt: UGE 32
Tirsdag d. 4. aug. : 11.00 - 14.00
Onsdag d. 5. aug. : 11.00- 14.00
Torsdag d. 6. aug. :11.00 - 14.00

Målgruppe: 12- 16 år, drenge og piger
Gratis at deltage

Tilmelding til Anja Lemcke Stær: als@heartmus.dk
send navn, køn og alder, samt et mobil nr.

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 20 juli
Max: 15 deltagere

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Tirsdag den 4. til torsdag den 6. august 2020, kl. 11-14.
9
Aug
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 9. august 2020, kl. 11.30-12.30.
11
Aug
event-img
Møder

Senior Café

Med aktuelt kvarter og hyggeligt samvær!

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Tirsdag den 11. august 2020, kl. 14.30-16.30.
12
Aug
event-img
Foredrag

Kirkecafe

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Onsdag den 12. august 2020, kl. 10-12.
12
Aug
event-img
Foredrag

Kfum & k senior

Foredrag ved Kirsten Mørch-Nielsen."Lys bag døden" - om nærdødsoplevelse.

Læs mere

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 12. august 2020, kl. 19.30.
13
Aug
event-img
Ekskursion

Det vilde Herning

Museum Midtjylland inviterer på byvandring om tekstilmesser, uddannelse og provokunst.
Efter slutningen af 2. Verdenskrig gik udviklingen på mange måder stærkt i Herning. Ikke mindst tekstilindustrien oplevede en voldsom vækst, og mod slutningen af 1950'erne husede byen ca. 260 større eller mindre tekstilfabrikker. Samtidig hermed så tekstilmesserne og en egentlig tekstilfagskole også dagens lys.

Kunst blev for mange fabrikanter en ny måde at udtrykke sig på, og ikke mindst området omkring Th. Nielsens Gade blev arnestedet for byens provokunst.

Alle disse tiltag var medvirkende til at definere det moderne Herning i midten af det 20. århundrede.

Turen tager sin begyndelse ved Herning Kongrescenter, hvor vi skal høre om etableringen af Herning Hellen og de første tekstilmesser. Herefter går turen videre til Nygade, hvor Midtjysk Tekstilskole tog sit udspring. Efter en vandring ad Th. Nielsens Gade gør vi holdt ved Aage Damgaards sorte fabrik, og turen sluttes med udsigt til Mads Eg Damgaards skæve hus på Silkeborgvej.

Tilmelding er nødvendig og kan ske her på vores hjemmeside.

Mødested: MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 13. august 2020, kl. 18.30-20.
13
Aug
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde

Mødet er offentligt.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Torsdag den 13. august 2020, kl. 19.
13
Aug
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Torsdag den 13. august 2020, kl. 19.
13
Aug
event-img
Møder

Orienteringsmøde om menighedsrådsvalget

Der inviteres til et orienteringsmøde forud for valgmødet. Mød op og hør lidt om det at sidde i menighedsråd.

Læs mere

Ørnhøj kirkecenter
Hovedgaden 72, Ørnhøj
Torsdag den 13. august 2020, kl. 19-20.
13
Aug
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde - Ilskov

Læs mere

Kirkely
Hestlundvej 2, Ilskov, Sunds
Torsdag den 13. august 2020, kl. 19-21.
16
Aug
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 16. august 2020, kl. 11.30-12.30.
18
Aug
event-img
Foredrag

Byvandring om Herning på genforeningens tid

Leif Sepstrup fra Slægtshistorisk Forening Herning og Kristine Holm-Jensen fra Museum Midtjylland inviterer på en gåtur i Hernings gader mens de fortæller om hvordan genforening udspillede sig i Herning-området.
I Sønderjylland var der fest og farver og en konge, der red over grænsen på sin hvide hest. Men hvad foregik der egentlig i Herning på samme tid? Var Herningenserne også optaget af genforeningen, og er der stadig spor i byen efter de sindsoprivende uger og måneder i 1920?

De spørgsmål har Leif Sepstrup og Kristine Holm-Jensen stillet sig selv. Resultatet er en fælles byvandring. De vil fortælle historier om menneskene i Herning, og hvordan de oplevede genforeningen i 1920. Det rummer både et tilbageblik til krigen i 1864 og mødet med en nationalt vakt skolelærer.

Efter den 2. Slesvigske Krig i 1864 tabte Danmark de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Tyskland og Østrig. I vinteren 1920 stemte borgerne i Slesvig om, hvor de ville høre til. Fra den 15. juni 1920 var Nordslesvig under dansk suverænitet. Den 10. og 11. juli 1920 blev Genforeningen fejret gennem kong Christian 10.s indtog i Sønderjylland.

Tilmelding er nødvendig og kan ske på vores hjemmeside. Mødested foran Herning Bibliotek.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

Oplever du at byvandringen er fuldt booket, så send en mail til booking@museummidtjylland.dk for at komme på venteliste. Pt. følger vi forsamlingsforbuddet på max 10 personer, men hvis dette åbner op, vil der blive flere ledige pladser

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 18. august 2020, kl. 18.30-20.
18
Aug
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde - Haderup

Læs mere

Haderup Præstegård
Kirkevej 11, Haderup
Tirsdag den 18. august 2020, kl. 18.30-21.
18
Aug
event-img
Møder

Orienteringsmøde

Om menighedsrådsvalg 2020.

Læs mere

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Tirsdag den 18. august 2020, kl. 19.
19
Aug
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Onsdag den 19. august 2020, kl. 10-12.