Viser 21-40 ud af 81 resultater

17
Apr
event-img
Andet/Ukendt

Sangaften

Hyggeaften med husorkestret. Lidt af årstidens toner og senere ønskekoncert. Kaffe og kage kr. 15.00. Kom og vær med, du behøver ikke at være medlem.

Læs mere

Fuglsangsø Centret
Fuglsang Toft, Herning
Tir. d. 17. april 2018, kl. 19-21.
18
Apr
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Folk og røvere i Kardemommeby med MidtVest Børnekor og band

Her er en sjælden mulighed for at opleve Thorbjørn Egner skønne klassiker i ren koncertversion sammen med MidtVest Børnekor og trio. Koncerten er for både børn, forældre og bedsteforældre - alle vil uden tvivl nikke genkendende til de skønne sange.

Læs mere

Herning Valgmenighed
H.C. Ørsteds Vej 27, Herning
Ons. d. 18. april 2018, kl. 17.
19
Apr
event-img
Klassisk

Beethoven & Schönberg


Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Strygetrio i c-mol, opus 9 nr. 3

August Klughardt (1847-1902)
Blæserkvintet i C-dur, opus 79

Arnold Schönberg (1874-1951)
Kammersymfoni nr. 1, opus 9, arr. for fløjte, klarinet, violin, cello og klaver af Anton von Webern

Arnold Schönberg blev kendt for både at udvide den traditionelle tyske romantiske stil og senere stå i spidsen for et skel-sættende opgør med tonaliteten med den såkaldte tolvtone-teknik. Schönbergs Kammersymfoni er skrevet i 1906 for 15 instrumenter, men arrangeret af hans elev Webern i 1922 for en mindre besætning, som her spilles af Ensemble MidtVest. Musikken har klare referencer til romantikken og dur-mol- tonaliteten, som brydes med til tider krasse og dissonerende passager, der varsler om, at nye "takter" er på vej.
Selvom den tyske komponist August Klughardt var interesseret i datidens moderne tendenser, må han nok betegnes som en ret konservativ komponist. I dag er hans musik stort set glemt med undtagelse af bl.a. hans blæserkvintet, som spilles fra tid til anden - og nu af Ensemble MidtVest

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Tor. d. 19. april 2018, kl. 19.30.
19
Apr
event-img
Andet/Ukendt

Mathias Heise Quadrillion

Et indlysende talent og overbevisende performance har - deres unge alder til trods - gjort Mathias Heise Quadrillions til et efterspurgt navn i udlandet, hvor de bl.a. har spillet på store festivaler i Kina, Hong Kong, Malaysia, Marokko og Tjekkiet.
Forrygende fusion, funk, rock og jazz! Det hele!
- Sådan skrev Gaffas anmelder Ivan Rod blandt andet i sin anmeldelse af Mathias Heise Quadrillion og deres seneste album ‘Decadence', der udkom i juni 2017.

Udover at mestre den svære kromatiske mundharpe er 24-årige Mathias Heise en eminent dygtig komponist og pianist, og han omgiver sig med et yderst kompe­tent og voldswingende fusionshold i bandet Mathias Heise Quadrillion, der består af jævnaldrende og lige så talentfulde musikere:

Mathias Heise Quadrillion har spillet sammen siden 2012 og har siden formået at skabe et anderledes, unikt og meget personligt nutidigt udtryk, der appellerer til både unge crossover fans og hardcore jazz-fusion nørder.

Iørefaldende kompositioner tilført jazzens harmonier og improvisation kombineres med rockens og funkmusikkens hårdtslående, primale rytmer og fusionerer i et sprudlende, farverigt og euforisk udtryk med elegancen og det sofistikerede som omdrejningspunkt.

Line-up:
Mathias Heise: Mundharpe & keyboards
Mads Christiansen: Guitar
David Vang: Bas
Aksel Stadel Borum: Trommer

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 19. april 2018, kl. 20.
20
Apr
event-img
Folk/Vise/Country

Nordisk viseaften

Velkommen til en oplevelse af at danske viser lever i bedste velgående. Halfdanskerne: Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold vækker stor begejstring i hele landet med deres meget personlige fortolkninger af Halfdan Rasmussen, Benny Andersen m.fl.
Som afslutning på sæsonen har Foreningen Norden Herning i en lang årrække haft Nordisk Viseaften på programmet. Denne gang inviterer foreningen til dansk visesang af højeste karat: Halfdanskerne er på alle måder Danmarks fornyende bud på hvordan danske viser skal spilles i dag! Benny Andersen siger:"At opleve mine egne såvel som Halfdans sange i en opdateret, forynget fremførelse af Halfdanskerne var en formidabel oplevelse".

I pausen serveres ost og vin

Læs mere

Herning Musikskole
Musikkens Hus, Nørregade 7 C, Herning
Fre. d. 20. april 2018, kl. 19.30.
20
Apr
event-img
Rock/Pop

The Simon and Garfunkel Story

Den legendariske musikduo vækkes til live. Det sker i hyldestshowet The Simon and Garfunkel Story den 20. april 2018.
Showet er det største og mest succesfulde show, der turnerer rundt i verden og hylder Simon and Garfunkels liv og musikalske karriere.

Bandet spiller salen op med Simon og Garfunkels hits som 'Mrs Robinson', 'Cecilia', 'Bridge Over Troubled Water', 'Homeward Bound' og mange flere. Simon og Garfunkel vil blive hyldet, og det er en aften, du ikke må gå glip af

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fre. d. 20. april 2018, kl. 20.
20
Apr
event-img
Andet/Ukendt

Østkyst Hustlers

Med et groovy funkorkester i ryggen og et bagkatalog fyldt med massive hits, kan Østkyst Hustlers sparke gang i en hvilken som helst scene fra de mindste til de allerstørste.
Vi skal tilbage til 1998 for at finde Østkyst Hustlers' sidste studiealbum. Men de tre hiphop-pionerer Jazzy H, Bossy Bo og Nikolaj Peyk har ikke ligget stille siden. Tvært imod har de opbygget et solidt renommé som et af landets bedste live-acts.

I foråret 2018 kommer så Østkyst Hustlers' længe ventede fjerde album. Ambitionerne er skyhøje, og endnu en gang kommer teksterne til at sætte nye standarder for, hvad det danske sprog kan bruges til. Når albummet rammer gaden, så skal der spilles masser af koncerter i hele landet. Og det glæder de tre raplegender sig sindssygt meget til. "Vi har Danmarks fedeste publikum", siger Peyk. "De gamle fans er blevet voksne, og en hel ny generation er kommet til. Alle rapper med og går amok, når vi spiller". Det er endnu for tidligt at sige, hvor mange af de nye sange, der skal med i live-settet, men én ting er sikkert: publikum bliver ikke snydt for klassikere som 'Han får for lidt', 'Håbløs' og 'Hustlerstil'. Som Bossy siger: "For os handler det om at lave en fest, og hvis vi sender publikum hjem uden hæse stemmer og ømme ben, så har vi ikke gjort vores job ordentligt ". Jazzy nikker og tilføjer: " Det er heldigvis ikke sket endnu"

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 20. april 2018, kl. 21.
21
Apr
event-img
Andet/Ukendt

Åbent Hus på Herning Musikskole

Kom og vær med! Hør musik! Prøv instrumenterne! For alle nysgerrige børn, unge og voksne.
Når Herning Musikskole lørdag den 21. april åbner dørene til Åbent hus kl. 10-13, er det første gang, vi afholder Åbent Hus.

Kl. 10 skyder vi dagen i gang med en åbningstale ved bestyrelsesformand Marianne Vihøj. Hun akkompagneres af blæsermusikken fra Gjellerup skolens Turbo band, som spiller Street Parade musik i dagens anledning.

Derefter inviterer musikskolen indenfor til åbne workshops og koncerter. Børn under 6 år kan deltage på et børnehold med sange og rytmelege. Alle kan gå ind og ud af de forskellige lokaler, gå på opdagelse og prøve instrumenter f.eks. trompet, trækbasun, trommer, guitar og klaver og se om det vækker en intereesse. Flere af musikskolens elever og lærere vil være til stede og i forbindelse med koncerten på Scene 7 med Trommer og Marimba, har publikum også mulighed for at spille med!

Læs mere

Herning Musikskole
Musikkens Hus, Nørregade 7 C, Herning
Lør. d. 21. april 2018, kl. 10-13.
21
Apr
event-img
Rock/Pop

Motor Mille & band

I 2016 spillede Motor Mille for første gang med sit eget band. Og med en næsten udsolgt forårs- og efterårsturné, har Motor Mille & Band nu besluttet, at gentage succesen i foråret 2018.
De seneste år, har man påRamasjang kunne møde Motor Mille. Du kender hende måske bedst fra bl.a. Monster Busters, Cirkus Summarum og ikke mindst Ramasjang Club, hvor hun elsker at danse. Alle børn og voksne er inviteret, så kom og oplev den seje pige med de lyse fletninger lave et fantastisk show. Showet er fyldt med sange, musik, dans, sjov og ballade. Børnene får rig mulighed for, at træde ind i dansens univers og hygge sig uden at snuble over krav og forventninger

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 21. april 2018, kl. 15.
21
Apr
event-img
Rock/Pop

Hit med 80'erne

Danmarks mest populære 80'er-orkester Hit med 80'erne som debuterede i julen 1992, altså et halvt år efter at Danmark havde vundet EM i fodbold, kunne i 2017 holde deres 25 års jubilæum.
Det, der dengang i 90'ernes begyndelse startede som en spøg, en parentes og et ønske om at spille til de kommende 30 års fødselsdage, endte med at blive et lille, dansk stykke musikhistorie.

For publikum tog fra starten godt imod den lidt pudsige ide med udelukkende at spille de danske hits fra det, der siden er blevet kaldt danskrockens guldalder. Med årene blev jobbene større og større, publikum voksede, og pludselig var det landsdækkende tv, festivaler, open air-arrangementer og landets mest anerkendte spillesteder, der tog imod, når Hit med 80'erne kom forbi.

De senere år har Hit med 80'erne spillet en lang række udsolgte koncerter over hele Danmark. Faktisk er sangene fra Poul Schlüters og Preben Elkjærs årti mere populære end nogensinde. Det var der ikke rigtig nogen, der forudså dengang i den kolde krigs årti, hvor Tøsedrengene, Dodo & The Dodo's, Rocazino, RayDeeOhh, News, TV2, Danseorkestret og alle de andre sprøjtede hits ud og solgte plader i et tempo, som i dag er helt uhørt.

Imens forsikrede førnævnte Schlüter, at der ikke var fejet noget ind under gulvtæppet, Elkjær med hul på buksebagen brændte straffespark i EM-semifinalen mod Spanien, og senere faldt Berlin-muren. I pastelfarvede habitjakker og Ecco-sko stod vi det hele igennem. Dengang.

Hit med 80'erne spiller ikke nødvendigvis sangene fuldstændig, som de lød på vinylet dengang. Overraskende medleys opstår, små tekst-temaer sættes sammen. Alt sammen for så respektfuldt som muligt at fortælle historien om et årti, som måske nok er længe siden, men som for mange musikelskere fylder så meget i erindringen.

Slutresultatet er under alle omstændigheder det samme: Fællessang, glæde og måske endda en lille tåre i øjenkrogen hos den del af publikum, der pludselig kan huske lige akkurat dén gymnasiefest eller den første kæreste.

Hit med 80'erne er:
Annette Søgaard: Vokal / kor
Ole Hansen: Vokal / kor / akk. guitar
Marianne Lewandowski: Vokal / kor / percussion
Brian Bannerholt: Guitar
Filip Winther: Keyboards / kor
Jakob Pagaard: Bas / kor
Kurt Nielsen: Trommer

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 21. april 2018, kl. 21.
25
Apr
event-img
Andet/Ukendt

Koncert i Aulum Mølle med Fischers

Læs mere

Aulum Mølle
Møllestræde 2, Aulum
Ons. d. 25. april 2018, kl. 19.30.
26
Apr
event-img
Rock/Pop

Chris Grey & The BlueSpand

Trioen Chris Grey & The BlueSpand er for alvor ved at bide sig fast hos musikelskere med hang til groovy og funky blues.
Bandet er gået viralt på Facebook med live-videoen "Grab'em by the elbow" der nærmer sig en million visninger, og senest videoen "Mammas Mammalaid" der blot 10 dage efter udgivelsen ramte én million views. Fusionen af blues, soul, funk, r´n´b etc. giver bandet deres sound og et afvekslende udtryk.

Det unikke og kreative sammenspil har ført til CD udgivelsen "Lotta Love", der allerede har skabt stor opmærksomhed blandt branchefolk og radiostationer i USA, Europa, Canada og Australien mm. Bandet har stor live-erfaring fra både Danmark, Tyskland og Sverige, hvor de har flere tournéer bag sig.

Sidste år var et af trækplastrene på Eutin Bluesfest Chris Grey & The BlueSpand, og i 2018 spiller de som hovednavn på både R'n'B festival i Letland og Blues'n'Jazz festival i Tyskland.

Line-up:
Chris Grey: Lead vokal/guitar
Kasper Lauersen: Bas/vokal
Lars von TrommenStick: Trommer/vokal

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 26. april 2018, kl. 20.
27
Apr
event-img
Andet/Ukendt

Fribytterdrømme

Support: Udengrund. Fredag den 27 april.2018. Koncertstart: kl. 21:00. Dørerne åbner kl. 20:00. Koncertinformation: Pris: kr. 150,00 incl. gebyr. Medlemspris: kr. 110,00 incl. gebyr.
Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Koncerttype: Ståpladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 27. april 2018, kl. 21.
28
Apr
event-img
Andet/Ukendt

Jacob Bellens

Fans af den karismatiske sanger og sangskriver Jacob Bellens kan allerede nu begynde at glæde sig til april, hvor han gæster Fermaten med band og et mere upbeat og groovebaseret udtryk. Koncerterne kommer i forlængelse af en ny udgivelse i marts.
Jacob Bellens udgiver sit fjerde soloalbum i marts 2018 og drager efterfølgende på turné rundt i Danmark, hvor han besøger 8 udvalgte byer. Her kan publikum se frem til at koncerter, der efter Bellens' eget udsagn bliver mere uptempo end tidligere:

"Stilen bliver til dels mere elektronisk, der vil være mere fokus på bas og trommer og efter al sandsynlighed fire mand udover mig selv på hhv. trommer/pads, synth, el og synthbas samt guitar. Vi rammer øvelokalet i slutningen af oktober og til at begynde med er planen at omsætte den kommende plade til et udtryk der giver mening i livekontekst."

Bellens seneste single 'Whenever', der er i høj rotation på dansk radio, viser den nok til dato mest poppede side af sangeren med den store stemme.

Udover sange fra den kommende udgivelse vil Jacob Bellens og band spille materiale fra bagkataloget, hvor han har udvalgt de mere rytmiske sange til setlisten. Bellens udtaler:

"Vi kommer også til at spille mit katalog, hvor jeg nok vil gribe fat i flere af de mere rytmisk funderede ting, som der ikke har været så meget fokus på i de senere års koncerter."

Det nye album følger op på den støt voksende succes, Bellens har oplevet rundt om i Europa. Sidste års Polyester Skin album, og i særdeleshed single-udspillet derfra, Untouchable, gav for alvor Bellens hul igennem derude.

Jacob Bellens har udgivet albums i forskellige konstellationer siden 2004, herunder 3 albums med duoen Murder, 4 albums som forsanger i I Got You On Tape samt 3 soloplader, The Daisy Age (2012), My Convictions (2014) og Polyester Skin (2016). Af anmelderne bliver han betegnet som "..en af de helt særlige og vigtige figurer i det danske musikmiljø"(Information), og hans stemme, fraseringer og sangskrivning er ".. et kapitel for sig" (Politiken).

Glæd dig til at opleve den ydmyge og gådefulde kunstners musik og lyrik i selskab med nyt band.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 28. april 2018, kl. 21.
3
Maj
event-img
Andet/Ukendt

Mynsterland

Venskab og spilleglæde - så enkelt kan Mynsterland beskrives.
De 13 unge musikere mødtes første gang i 2011 på Syddansk Folkemusik Talentskole, hvor de bl.a. fik undervisning af Harald Haugaard. Han tændte en ild i dem, som stadig brænder så stærkt, at de til trods for nu både at bo i øst og vest, og studerer alt fra musik til medicin, holder fast i hinanden.

Bandet består af nogle af de mest lovende og talentfulde unge musikere og komponister på folkemusikscenen idag. Kontemporær nordisk folkemusik er nøgleordene for repertoiret, der primært består af originale kompositioner. Til den første opstarts-øveweekend, da bandet om aftenen sad og lyttede på de ting der var blevet optaget i løbet af dagen, blev der sagt noget, som alle nikkede genkendende til: "Man kan høre at vi kan lide hinanden, man kan høre at vi elsker at spille sammen"

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 3. maj 2018, kl. 20.
4
Maj
event-img
Andet/Ukendt

Børnehave-forårskoncerten 2018

Koncerten er i samarbejde mellem Herning Kommune, Den Jyske Sangskole Herning Musikskole. Børn i koret på scenen skal IKKE have billet. Vi anbefaler at komme i god tid! Læs mere på mch.dk.

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fre. d. 4. maj 2018, kl. 15.
4
Maj
event-img
Rock/Pop

Nikolaj & piloterne samtalekoncert

Samtalekoncert med masser af ørehængere fra 90'erne.

Læs mere

Dagmar Bio
Bredgade 36, Sønder Felding
Fre. d. 4. maj 2018, kl. 20.
4
Maj
event-img
Andet/Ukendt

Danser Med Drenge

Efter 12 albums og mere end 700 koncerter siden debuten i 1993 varmer Danser med Drenge nu op til sit 25-års jubilæum i 2018.
Det sker med den nye single, "Hun har fyret dig", som udsendtes 29. september. Samtidig er Rie Rasmussen, Onkel Stanley, Klaus Kjellerup og de andre i bandet i fuld gang med at forberede jubilæumsaktiviteterne:

Et 25-års jubilæumsalbum med nye akustiske fortolkninger af gruppens store bagkatalog af ørehængere. Og 2018 vil naturligvis også byde på en 25-årsjubilæumsturné.

Danser med Drenge debuterede i 1993 med hit-singlen, "Hvor længe vil du ydmyge dig?" med afdøde sangerinde Philippa Bulgin. Siden dengang er det gået op og ned -men mest op - for Danser med Drenge. Bandet har bl.a. haft fire Grammynomineringer og lå otte uger i træk som nr. 1 på hitlisten i 2006.

I dag kaldes de "Et af Danmarks bedste livebands" af mange spillesteder rundt om i landet.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 4. maj 2018, kl. 21.
5
Maj
event-img
Rock/Pop

Thomas Buttenschøn

Det er en nærværende Thomas Buttenschøn på slap line, der forkæler publikum med charmerende og provokerende jokes krydret med både helt nye, men også kendte sange fra hans bagkatalog.
Han har siden 2006 hvor det hele for alvor startede, byttet øl ud med lortebleer, udgivet 7 albums, spillet over 1000 koncerter og alligevel overrasker han igen og igen, ved at blive bedre med årene.

Som titlen på dette års show afslører, så er han blevet far. Hele to gange. Derudover er han blevet gift. Og skilt igen. Han har med andre ord, fået livet vendt på hovedet og rystet posen.

Thomas Buttenschøn fortsætter sin række af soloshows og tager i 2018 på sin 4.forårstourné med en blanding af fortællinger fra hverdagen, stand-up og gode sange. Der vil både blive grint og grædt og Thomas formår om nogen, at skabe rum for, at det hele er okay

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 5. maj 2018, kl. 12.
5
Maj
event-img
Funk/Blues/R&B

The Blues Overdrive

Prisvindende blues med international klasse - sådan betegnes den danske succes The Blues Overdrive.
Bandets seneste udspil ‘Clinch!‘ blev for nyligt kåret til ‘Album of the Year' til European Blues Awards, da prismodtagerne blev annonceret under London BluesFest i O2 Arena. De er således det eneste skandinaviske band til at modtage denne prestigefulde pris. Med sejren indskriver Clinch! pladen sig som en milepæl i dansk blueshistorie. Med en Danish Music Award nominering og en flot placering som nr. 3 på Norges største rockmagasins top 50 over de bedste album i 2015 (foran b.la. Keith Richards, Mark Knopfler og Coldplay) har bandet modtaget airplay verden over, været ‘Ugens album' på flere bluesradioer og blevet spillet flittigt af Alex Nyborg Madsen på DR's P4.

Dertil kommer et overvældende antal af flotte anmeldelser. Blandt andet af Europas førende bluesmagasin Bluesnews kvitterede med 5 stjerner og ordene ‘Der er kort og godt en originalitet og et melodisk drev i dette band som det er let at blive besat af.' Den amerikanske blues-sværvægter Duke Robillard (som blandt andet har spillet med Bob Dylan og Tom Waits), har også opdaget det danske bands evner og medvirker således også på Clinch!' pladen. Tilbage i 2013 modtog de prisen som ‘Årets Debut Album' af det anerkendte tyske musikmagasin Wasser Prawda for deres første album og tilbage i 2003 slog The Blues Overdrive sit navn fast herhjemme ved at vinde den prestigefyldte jubilæumskonkurrence på det Skandinaviens bluesmekka, Mojo Blues Bar i København.

På scenen udviser de et meget højt niveau med de to guitarister Andreas Andersen og Martin Olsen i forgrunden. Deres samspil er nærmest telepatisk og er godt hjulpet på vej af den solide backing fra den texanske bassist Brother Birck og den svenske janitshar Louisian Boltner. Der balanceres hele tiden på en knivsæg - der hvor både musikere og publikum skal være på tæerne og der hvor det næste moment bliver uforudsigeligt og spændende! De får fortid til at lyde af fremtid og viser hvordan bluesmusik kan spilles i en spændende moderne form med stilsikre elementer fra Chicago blues til tranceagtige og hypnotiserende delta grooves.

Som et af landets mest efterspurgte bluesacts har de i de senere år spillet utallige koncerter. Deriblandt tæller Skanderborg Festivalen, Copenhagen. Jazz Festival, Copenhagen Blues Festival og mange store internationale festivaler og turneer i blandt andet England, Tyskland, Holland, Belgien, Polen og Skandinavien.

Med et underholdende show og et alsidigt repertoire er der noget for enhver musikelsker. Kort sagt: En af de koncerter man ikke må gå glip af!

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 5. maj 2018, kl. 21.

Kulturen syder og bobler i Herning. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet