BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 21-40 ud af 950 resultater

30
Sep
Fyraftensarr om Kvinder i kunsten
Andet

Fyraftensarr om Kvinder i kunsten

Fyraftensarrangement om Kvinder i kunsten Team Teatret - caféen, kl. 17.00 Litteraturformidler Anne Juul Andersen fra Herning Bibliotekerne præsenterer bøger, der fortæller om kvinder i kunsten, ikke mindst Frida Kahlo, Anna Ancher og Else Alfelt.
Anne Juul Andersen sørger også for en udstilling af bøger, som du både denne aften, og til opførelserne af forestillingen Kloder i gyldent rum, kan bladre i. Formidlingsinspektør Helle Forbech Hvergel fra CHP&EA- Museum fortæller om Else Alfelts liv og virke. Teaterleder Dorthe Bébe fortæller om forestillingen Kloder i gyldent rum, der portrætterer Else Alfelt

Læs mere Fyraftensarr om Kvinder i kunsten

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 17.
30
Sep
Fyraftensarrangement: Kvinder i Kunsten
Andet

Fyraftensarrangement: Kvinder i Kunsten

Kom til fyraftensarrangement og bliv inspireret til nye læseoplevelser om kvindelige kunstnere.
Kom en tur på Team Teatret og hør om Else Alfelt og andre stærke kvindelige kunstnere.
Litteraturformidler Anne Juul Andersen fra Herning Bibliotekerne præsenterer bøger, der fortæller om kvinder i kunsten og deres kunstneriske virke. Der vil være en udstilling af bøger, som du både denne aften, og til opførelserne af forestillingen Kloder i gyldent rum, kan bladre i.
Formidlingsinspektør Helle Forbech Hvergel fra Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum fortæller om Else Alfelts liv og virke. Teaterleder Dorthe Bébe fortæller om forestillingen Kloder i gyldent rum, der portrætterer Else Alfelt.

Arrangementet er gratis, men med billet af hensyn til antal pladser.

Tilmelding her >>

BEMÆRK: Arrangementet foregår på Team Teatret, Østergade 32, Herning

Læs mere Fyraftensarrangement: Kvinder i Kunsten

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 17.
30
Sep
Ordblind og studerende - UDSOLGT
Foredrag

Ordblind og studerende - UDSOLGT

Om at finde vej til drømme-uddannelsen - som ordblind.
ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSOLGT

Rasmus Østergaard er ordblind og studerende på maskinmesteruddannelsen.
Rasmus' ordblindhed blev opdaget ret sent, så Rasmus havde nogle svære år i folkeskolen, hvor han ikke troede, at han duede til noget.

Kom og hør Rasmus' inspirerende fortælling om vejen igennem uddannelsessystemet og hvordan han med de digitale værktøjer i dag klarer kravene på en videregående uddannelse.

Foredraget henvender sig primært til ordblinde børn, unge og deres forældre, men alle er velkomne.

Arrangementet er udsolgt, men du kan komme på venteliste ved at følge dette link >>
Der er dog ingen garanti for billet.

Efter foredraget med Rasmus Østergaard er der mulighed for at stille spørgsmål til Herning Kommunes læsekonsulent, Kristina Grindsted.

Foredraget er Herning Kommunes del af Uge 40 - den internationale ordblindeuge 2020 - og er planlagt i et samarbejde med Netværkslokomotivet, Herning HF & VUC, AOF MIDT Herning, Herning Kommune og Herning Bibliotekerne

Læs mere Ordblind og studerende - UDSOLGT

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 19.
30
Sep
Kloder i gyldent rum
Skuespil

Kloder i gyldent rum

Kloder i gyldent rum Spilleperiode: 24. sep. 9.okt. 2020 Løssalgspris kr. 190,- inkl gebyr.

Læs mere Kloder i gyldent rum

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 19.30.
30
Sep
Portræt af Yavor Petkov
Klassisk

Portræt af Yavor Petkov

Værker af: C.P.E. Bach, W. F. Bach, Yun & Danzi.
Vores stampublikummer kender formatet portræt-koncerter og har hørt dem før. Portrætkoncerten giver en udvalgt musiker fra ensemblet mulighed for at udfolde sig som musiker og menneske og i det hele taget sætte et personligt præg på en kon-certrække. I dette program kan publikum opleve Yavor Petkov, der med sin reflekterende og iagtta-gende musikalske sjæl fører publikum gennem en hvirvlvind af følelser fra tidlige klassiske værker til det moderne. Som han selv siger det, præsenterer han her: "Ernste Musik aus tiefstem Herzen"

Læs mere Portræt af Yavor Petkov

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 19.30.
30
Sep
Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen
Andet/Ukendt

Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen

Danmarks ukronede guitarhelte har slået pjalter, læderbukser og ridestøvler sammen med Danmarks egen kronede Rock Mama, Sanne Salomonsen.
De to guitar - ekvilibrister Søren Andersen og Mika Vandborg genoplivede sidste år Electric Guitars efter en kort pause. Da de samme år spillede sammen med Sanne Salomonsen til støttearrangementet "Rock For Hjemløse", stod det klart, at de alle tre ønskede at tage samarbejdet et skridt videre. "Hele idéen med at spille sammen er sprunget ud af den rå energi på scenen og et ønske om at lave en helt speciel tour sammen." - Søren Andersen Men.. kan Sanne holde 2 mænd i skak på scenen?

Naturligvis kan hun det, hvilket hun beviste på fornem vis som dommer i X - Factor for nogle år siden. Ingen anden kvindelig dommer har kunne få Blachmann og Remee til at tale pænt til hinanden. Dét kunne Sanne med en fast og kærlig hånd! Konstellationen med Sanne, Søren og Mika er nærmest et "match made in heaven" for fans af Classic Rock og Sannes rockede bagkatalog. Om der også kommer ny musik ud af samarbejdet vil parterne ikke ud med - men ét er sikkert: der kommer til at være sange fra alle Electric Guitars' plader og fra Sanne's fa ntastiske sangkatalog. Fundamentet til dette powerhouse i dansk rockhistorie er nu støbt, og Electric Guitars featuring Sanne Salomonsen er klar til at indtage de danske spillesteder til efteråret 2020 med hele 22 koncerter!

Facts om Sanne Salomonsen

Sanne har altid haft masser af "Body & Power" siden sine unge år. Med Anne Linnet Band, Sneakers og ikke mindst gennem sin respektindgydende solokarriere, har hun været tro mod den hun var, både som person og som populær og folkekær sangerinde. Sanne emmer af levet liv og en stolthed til sit virke som scenekunstner. Hendes status som en af landets mest populære sangerinder bekræftes af hendes mange år på scenen og hendes mange musikalske samarbejder gennem tiden. Respekten omkring Sanne blev yderligere bekræft et på den imponerende Anne Sanne Lis tour i 2019, som spillede for fulde huse i landets største koncert - arenaer.

Facts om Electric Guitars

Electric Guitars har siden 2012 udgivet tre studiealbum plus en live DVD. Bandet skrev og indspillede desuden sangen "Freewheeler" til filmen "Borg", der handler om opgøret mellem tennislegenderne John McEnroe og Bjørn Borg. Bandet spillede deres første tour i 2012, og siden er fanskaren vokset støt. Gennem årene har de blandt andet spillet Bøgescenen på Smukfest, sup port for Deep Purple i Danmark op til flere gange Skriv dine tanker her Få den feedback, du har brug for Tag nogen for at arbejde sammen om filen

Læs mere Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 21.
28
Sep
Udstilling
Billedkunst

Udstilling

Læs mere Udstilling

Ateliergalleriet Ulla Houe
Paghs Allé 4 C, Herning
Lørdag den 29. august til onsdag den 30. september 2020, Weekend 12-15.
28
Sep
Kunst og kærlighed
Billedkunst

Kunst og kærlighed

Med Carl-Henning Pedersens akvareller og Sidsel Ramsons fotografier fra deres mange rejser fortælles med denne udstilling historien om deres inspirerende samliv gennem 30 år. Et liv baseret på kærlighed og kunstnerisk samspil mellem fotos og malerier.
"At rejse er at leve" skrev H.C. Andersen i selvbiografien Mit Livs Eventyr fra 1855. At rejse var også en essentiel inspirationskilde for maleren Carl-Henning Pedersen og fotografen Sidsel Ramson. Deres mange rejser til fremmede himmelstrøg og andre kulturer, hvor de med hver deres udtryksform nedfældede deres indtryk - han i farvemættede malerier og akvareller, hun i fortællende fotografier - resulterede i en spændende dialog mellem de to kunstnere.

Hvor hun med sin kameralinse kom helt tæt på mennesker i situationer fra dagligdag, fest, krig og fattigdom - billeder der også er overraskende aktuelle i dag - gengav han i sine farverige akvareller lyset, varmen og fremmedheden i sin fantasikunst. For Carl-Henning Pedersen var rejser forbundet med at male akvarel - det var hans form for dagbog.

Med parallelle dagbogsskildringer land for land giver udstillingen et indblik i, hvordan maleren og fotografen omsatte deres oplevelser til individuelle kunstneriske udtryk i et kærligt samspil. Væggenes fyldes af akvareller - ikke tidligere udstillet - og velkomponerede, dynamiske fotografier.

'Kunst og kærlighed' er kurateret af Sidsel Ramson

Læs mere Kunst og kærlighed

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lørdag den 25. maj 2019 til onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
1
Okt
Pilgrimsvandring
Andet

Pilgrimsvandring

Læs mere Pilgrimsvandring

Gjellerup Kirke
Kirkebyvej 1, Gjellerup, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 09.
1
Okt
Babysalmesang
Andet

Babysalmesang

Læs mere Babysalmesang

Vinding Kirke
Præstevejen 2 A, Sørvad
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 10.
1
Okt
Kirkegårdskaffe
Andet

Kirkegårdskaffe

Læs mere Kirkegårdskaffe

Kirkegården
Gødstrupvej 3, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 10.
1
Okt
Babysalmesang
Andet

Babysalmesang

Læs mere Babysalmesang

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 10-11.
1
Okt
Morgensang på Ørnhøj Fri-plejehjem
Andet

Morgensang på Ørnhøj Fri-plejehjem

Læs mere Morgensang på Ørnhøj Fri-plejehjem

Ørnhøj Fri-plejehjem
Hovedgaden 36, Ørnhøj
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 10-11.
1
Okt
Cafe Fred
Andet

Cafe Fred

Læs mere Cafe Fred

Fredens Kirke
Sjællandsgade 34, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 10-12.
1
Okt
Babysalmesang
Andet

Babysalmesang

Læs mere Babysalmesang

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 10.15-11.
1
Okt
Torsdags Træf I Sunds - Udsolgt
Andet

Torsdags Træf I Sunds - Udsolgt

Efterårshygge i naturens tegn.
DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE LEDIGE PLADSER

Vel mødt til efterårets første Torsdags Træf. Vi har glædet os til at se jer!

I anledning af DR temaet Vores Natur står eftermiddagen i naturens tegn.

Christian Van Elzelingen fra Sunds Blomster kommer og viser os, hvordan man kan lave flotte og anderledes dekorationer med hjælp fra de ting, man kan finde i naturen på denne årstid.

Derefter får vi besøg af duoen "Laura og Mille's musikliv", to musikalske piger fra Sunds, som synger nogle sange for os.

Bemærk:
Alt er næsten som det plejer til Torsdags Træf, dog ikke helt:

Vi byder på kage og vand, men kaffe og te skal man selv medbringe.
Der er et begrænset antal pladser, så man skal tilmelde sig på Biblioteket i Sunds!

Der ligger en tilmeldings-liste fremme på biblioteket. Man er også velkommen til at melde sig til hos personalet i den betjente tid, personligt eller på tlf.: 96 28 88 66.

Torsdags Træf arrangeres i samarbejde med borgere fra Sunds og byder på uforpligtende samvær, krydret med vidt forskellige, inspirerende aktiviteter. Det er gratis - og første torsdag i hver måned

Læs mere Torsdags Træf I Sunds - Udsolgt

Biblioteket i Sunds
Sunds Hovedgade 50, Sunds
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 14.
1
Okt
Minikonfirmand
Andet

Minikonfirmand

Læs mere Minikonfirmand

Ørre Kirke
Ørre Byvej 64, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 14-16.
1
Okt
Spirekor
Andet

Spirekor

I spirekoret synger vi børnesange, børnesalmer, laver sanglege, danser, klapper, synger efter håndtegn og leger de gode sangvaner ind. Man behøver ikke at kunne læse, da vi lærer alting udenad.
Tilmelding på kirkens hjemmeside, under Aktiviteter eller tlf. 21515975

Læs mere Spirekor

Kirkens lokaler på Silkeborgvej 27 G
Silkeborgvej 27 G, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 14.30-15.30.
1
Okt
Kristen meditation
Andet

Kristen meditation

Læs mere Kristen meditation

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 16.15-17.15.
1
Okt
Kloder i gyldent rum
Skuespil

Kloder i gyldent rum

Kloder i gyldent rum Spilleperiode: 24. sep. 9.okt. 2020 Løssalgspris kr. 190,- inkl gebyr.

Læs mere Kloder i gyldent rum

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 16.30 & 19.30.