Viser 21-40 ud af 263 resultater

9
Jan
event-img
Skuespil

I fornuftens land

Tekst og musik af Niels Hausgaard.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Tir. d. 9. januar 2018, kl. 19.30.
9
Jan
event-img
Andet/Ukendt

MGK MidtVest orienteringsmøde


Dyrk dit talent og bliv klar til en musikalsk karriere:

MGK har til formål dels af uddanne musikudøvere, som kan stimulere det lokale musikliv, dels kan forberede til optagelsesprøve på et af musikkonservatorierne med henblik på en professionel uddannelse som musiker eller musikpædagog.

Tilmeldingsfrist til optagelsesprøve er 1. februar 2018

Læs mere

Herning Musikskole
Musikkens Hus, Nørregade 7 C, Herning
Tir. d. 9. januar 2018, kl. 19.30.
10
Jan
event-img
Andet

Strikkecafé

Lad dig inspirere, eller del ud af idéer og erfaringer.
Er du vild med at strikke, og gerne vil dele din hobby med andre, kan du komme i strikkecafé på Biblioteket i Herning. Du kan lade dig inspirere, men også selv dele ud af ideer og erfaringer
Alle med interesse for strikning (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der vil ikke være en instruktør, derimod hjælper man hinanden.
Skulle du glemme strikketøjet, skal du ikke fortvivle. Der vil være en kurv med garn og pinde, så du kan strikke firkanter. De bliver syet sammen til tæpper, der bliver givet til hjemløse.

Du kan købe kaffe og kage i bibliotekets café, alternativt selv medbringe kaffen.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 10. januar 2018, kl. 16.
10
Jan
event-img
Skuespil

I fornuftens land

Tekst og musik af Niels Hausgaard.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Ons. d. 10. januar 2018, kl. 19.30.
11
Jan
event-img
Skuespil

I fornuftens land

Tekst og musik af Niels Hausgaard.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Tor. d. 11. januar 2018, kl. 19.30.
12
Jan
event-img
Skuespil

I fornuftens land

Tekst og musik af Niels Hausgaard.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Fre. d. 12. januar 2018, kl. 19.30.
13
Jan
event-img
Andet

Sundhedsmesse 2018

Kom til Sundhedsmesse - og få gjort alvor af nytårsfortsætterne!
Herning Bibliotekerne og Østergades Apotek inviterer for tredje gang alle interesserede til Sundhedsmesse. Der er noget for enhver smag, og det er ganske gratis.
Temaet er Motion og Velvære og Sundhedsmessen vil være oplagt at besøge, hvis du ønsker at finde inspiration til at leve sundere, øge din fysiske aktivitet, øge dit velvære eller f.eks. finde den rette sportsgren. Alle stande vil stå klar med information, gode tilbud, tests og konkurrencer i sundhedens tjeneste.

På messen kan du møde: Herning Svømmehal, LOOP Herning, Selvhjælp Herning, AC Fodterapi - Klinik for fodterapi, FysioDanmark Herning, Bibliotekscaféen, Lookfit, Dansk Vandrelaug, Anja Dahl (Kostvejleder m.m.), Herning Kommune, Cityfys, DGI Huset, DiabetesForeningen: Herning lokalforening, Herning Østergades Apotek og Herning Bibliotekerne

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 13. januar 2018, kl. 10.
14
Jan
event-img
Klassisk

Nytårskoncerten 2018

Underholdningsorkestret Lauseniana byder velkommen til koncert nr 41 i rækken, og denne gang med baryton Frederik Rolin.
Promenadeorkestret Lauseniana vil gennemføre aftenen i koncertsalen

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søn. d. 14. januar 2018, kl. 15.
17
Dec
event-img
Blandet/Ukendt

Bjørn Nørgaard: Marat - Hvem var Corday

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Lør. d. 9. september 2017 til søn. d. 14. januar 2018
17
Dec
event-img
Blandet/Ukendt

Mathias & Mathias - Artie

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Lør. d. 9. september 2017 til søn. d. 14. januar 2018
17
Dec
event-img
Blandet/Ukendt

Jannis Kounellis - 1936-2017 In Memoriam

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Lør. d. 9. september 2017 til søn. d. 14. januar 2018
17
Dec
event-img
Billedkunst

Mathias & Mathias og Bjørn Nørgaard

HEART præsenterer de to store installationer: Bjørn Nørgaard, Marat -Hvem var Corday? fra 1976 samt Mathias & Mathias, Artie fra 2017.
Bjørn Nørgaard, Marat -Hvem var Corday? 1976

En menneskekrop i et badekar stjæler opmærksomheden. Kroppen er en gipsafstøbning af kunstneren Bjørn Nørgaards overkrop. Et spejl danner baggrund.Rundt om badekarret er bl.a.; en bibel, Anders And blade, æg, dåseøl, brød, et stearinlys samt kunstnerens dagbog og udklip med fotografier af ukendte og kendte mennesker, der har kæmpet for en sag. Dagbogen indeholder bl.a. notater om den franske revolutionspolitiker Jean-Paul Marat (1743-93), der skabte grundlaget for vores vesteuropæiske demokratiske frihedsidealer, og Nørgaards personlige tanker og overvejelser om det at være kunstner og politisk aktiv.

Du kender måske bedst Bjørn Nørgaard for nogle af hans senere værker, f.eks. sarkofagen, tiltænkt hendes Majestæt Dronning Margrethe den 2. og Prinsen; eller for de storslåede gobeliner? Nørgaard er en alsidig kunstner, der har lavet aktioner i det offentlige rum og arbejdet som billedhugger, tegner, keramiker og filmmager. Værket "Marat - hvem var Corday?" markerer afslutningen på en periode, hvor Bjørn Nørgaard sammen med sin hustru Lene Adler Petersen (1944 -) var optaget af at arbejde med en slags politisk teater. De opførte f.eks. den berømte "Hesteofringen" i ´70, hvor en arbejdshest blev slagtet, som et opråb om de grusomheder, der fandt sted under Vietnamkrigen, eller den meget omtalte performance "Den kvindelige Kristus" i ´69, hvor Lene Adler som en protestmanifestation gik nøgen gennem kapitalens hovedsæde Børsen.

Værket "Marat - hvem var Corday?" fra 1976 er et hovedværk i museets samling. Installationen er en billedlig fortolkning af mordet på én af den franske revolutions store skikkelser, nemlig Marat. Han blev i 1793 myrdet i sit badekar af den unge kvinde Charlotte Corday, der opfattede ham som revolutionens personificerede tyranni. Hun blev få dage efter knivmordet henrettet i guillotinen. Historien fortæller, at Corday var en både karakterfast og målbevidst kvinde, og de skrifter man fandt efter hendes død vidner om et stort intellektuelt overskud.
I Bjørn Nørgaards installation sidder helten Marat i et badekar, nøjagtigt som på et berømt billede af Marat malet af kunstneren Jacques-Louis David i 1797. På den måde får Nørgaard med værket sat fokus på en blodig historie om frihed, lighed og broderskab, og samtidig gennem henvisningen til Jacques-Louis David maleri af Marat og via sine dagbogsnotater trukket tråde til både fortiden og nutiden.Mathias & Mathias, Artie, 2017

»Kunsten er flygtet fra bygningen.« »Ja! Det virker som om den er aldeles forsvundet. « En af medarbejderne bekræftede. »Kunsten har hvad!?« »Kunsten er flygtet. Den er væk, forsvundet ud i den blå luft.«

I værket Artie fra 2017 træder du som museumsgæst ind på en scene, på samme måde som en skuespiller i teateret. I rummet er placeret fire store skærme i glas med menneskeskikkelser påtegnet. En fremmedartet lyd fylder rummet, og midt i det hele står en række skulpturer.

Ved indgangen udleveres en tekst skrevet af værkets kunstnere, den danske kunstnerduo Mathias Toubro (f. 1986) og Mathias Dyhr (f. 1991). Teksten fortæller historien om den forsvundne kunst, og indledes med ordene "kunsten er flygtet fra bygningen". Det er et tragikomisk drama, der udspiller sig på en kunstinstitution ikke ulig HEART, og handler om et museumspersonale, der desperat jagter kunsten. Historien leder tankerne hen på det folkekære H. C. Andersen eventyr om kejserens nye klæder. - For hvad er ´ægte´, rigtig kunst forstået i betydningen meningsfuld kunst, og hvad er uærlig kunst uden indhold og betydning..? Lige under Mathias og Mathias' ironiske distance til museet som institution, lurer altså diskussionen om, hvad kunst er og skal være, og hvilken rolle du som beskuer og besøgende spiller i forståelsen af kunstværket og museet som kulturinstitution. Jagten efter "Artie", sker både i tekstens fiktive univers i installationens konkrete virkelighed, med dig som hovedperson. I museets café kan Mathias og Mathias' artievand købes med hjem som en souvenir, eller skulle du blive tørstig under jagten på "Artie".

Teksten til værket udleveres i receptionen.

Kunstnerduoen Mathias Toubro og Mathias Dyhr har arbejdet sammen siden 2012, og er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016. Mathias og Mathias har tidligere udstillet på udstillingsstedet Tranen, Kunsthal Charlottenborg, NHL Space, Last Resort og Sculpture by the Sea.

For yderligere info og pressebilleder kontakt Thilde Nyborg: tnn@heartmus.dk

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Lør. d. 9. september 2017 til søn. d. 14. januar 2018, tirs -søn 10-16.
17
Dec
event-img
Billedkunst

Jannis Kounellis - In Memoriam

Jannis Kounellis døde d. 16. februar 2017 i Villa Mafalda i Rom. HEART åbnede med en stor udstilling af ham i 2009 og museets samling omfatter flere af hans værker.
Jannis Kounellis var ikke Italiener. Han blev født d. 23. marts 1936 i Piræus. I 1956 forlod han sit fødested og begav sig på en rejse, som til slut førte ham til Rom, hvor han siden boede. Kounellis har holdt rejsen levende i sit værk - både det at rejse, men særligt denne rejse fra sit fødeland til Italien. Som en slags program for et liv og en kunst, han endnu var uvidende om, genopførte han den græske kulturs overførsel og transformering i den romerske.

Kounellis blev i løbet af 1960'erne en del af gruppen af italienske kunstnere kendt under betegnelsen Arte Povera. Hvor udtrykket end er blevet anvendt siden, er det stort set aldrig blevet oversat. På dansk betyder det "Fattig kunst", men "povera" betyder bl.a. også, "sparsom", "stakkels" eller "afdød", og kun på italiensk kan man bibeholde betegnelsens flertydighed. "Arte Povera" henviser til de materialer kunstnerne anvendte. I Kounellis tilfælde, ild, jern, træ, kul, dyr og planter, civilisationens og naturens byggesten, som i Kounellis' hænder bliver ladet med poesi. Brutalitet og skønhed skaber et sensuelt "Wunderkammer", hvor duft, syn og lyd genantænder vores ofte slumrende verden af kulturhistoriske referencer og arketypiske drømme.

Hos Kounellis bliver historien levende: den bliver gennem poetiseringen af det velkendte en levende del af nuet. Det sanselige og sansede rum, historien og moderniteten som konditionerne i menneskets tilværelse, er et afgørende tema i hele Kounellis' værk. Hans spørgsmål lyder: "Man kan ikke undslippe 3000 års kulturhistorie..så hvordan kan man være moderne under vægten af tradition og historie?

Spørgsmålet har relevans for et hvilket som helst samfund i verden, som oplever konflikterne mellem tradition og modernitet, som er den hurtige moderniserings og kommercialiserings følgesvende. To selvmodsigende og komplementære sider af samme sag, hvis erkendelse og besvarelse er hver generations vilkår.

For yderligere info og pressebilleder kontakt Thilde Nyborg: tnn@heartmus.dk

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Lør. d. 9. september 2017 til søn. d. 14. januar 2018, tirs -søn 10-16.
15
Jan
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Lene og Kaj Bach Pedersen, Bording. Fra badesandaler til U.S.A.s højeste bjerg. 22 dage i ødemarken.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 15. januar 2018, kl. 14.30.
18
Jan
event-img
Folk/Vise/Country

Allan Olsen - solo

Allan Olsen står mere og mere som et fyrtårn på den danske musikscene. I hvert fald som solist i ordets egentlige forstand: Alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum.
Fire år efter den succesfulde udgivelse, JØWT, der solgte til både guld og platin, udgiver Olsen i dette forår sit i alt nittende album: HUDSULT.
Et dobbelt-album der genremæssigt spænder over hård rock, til folk og rap.

De seneste par år har Allan Olsen afholdt en lang række solo-koncerter, samt en omfattende Danmarksturne med sit femmands-band. Og efter 19 plade-udgivelser og tusindvis af koncerter, er Allan Olsen altid garant for et sjældent højt niveau, ved sine optrædener.

Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit dejlige publikum..

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 18. januar 2018, kl. 20.
18
Jan
event-img
Rock/Pop

The Bootleg Beatles

Når først The Bootleg Beatles går ombord i de udødelige klassikere, bliver stil og tone slået an i både musik og humør.
De kan deres Beatles til mindste detalje og deres musikalske dygtighed, deres kropssprog og intelligente jokes er i en klasse for sig. Samtidig mestrer de kunsten at hoppe ud af rollen og i et splitsekund minde os om, at vi befinder os i nutiden og blot er samlet for at more os

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 18. januar 2018, kl. 20.
19
Jan
event-img
Rock/Pop

Joey Moe

Siddekoncert i teatersalen Når Joey Moe omarrangerer sine store popsange til de akustiske koncerter, så er det en ny side af den populære sanger, der åbenbares.
Publikum vil opleve, hvordan hans stærke vokal folder sig ud og åbner op for nye stemninger og fortolkninger.I 2016 udgav Joey Moe singlerne "Smukkest på en søndag" og "Eneste" der tilsammen har streamet tæt på 20 millioner. Nyeste skud på stammen er singlen "Udenpå indeni", der udkom 127. februar i år

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fre. d. 19. januar 2018, kl. 20.
17
Dec
event-img
Billedkunst

Fernisering

Kunstmaler Christian Daugaard Herning og musiker Peter Christian Sejr Århus samt PH vine Herning.

Læs mere

Ateliergalleriet Ulla Houe
Paghs Allé 4 C, Herning
Lør. d. 2. december 2017 til fre. d. 19. januar 2018, kl. 16 -22 på åbningsdagen 2.12 ellers weekend 12-15 eller after aftale 22998650.
20
Jan
event-img
Rock/Pop

Sko/Torp live- & intimkoncert

Til januar gæster den populære duo Sko/Torp for anden gang Dagmar Bio. Det bliver en aften med både nye numre fra duoens seneste udgivelse "After hours", men også alle de numre vi der festede i 90'erne kender.
Sko/Torp udgav i september 2016 albummet 'After Hours', deres første album siden
'Heartland' fra 2010.
Trods albumpausen er 'After Hours' ifølge Søren Sko, ene halvdel af den danske
duo, ikke et comeback. For Sko/Torp har aldrig været væk.
Med godt 80 koncerter Danmark rundt på årlig basis er duoen et af landets
absolut mest utrættelige, og elskede, livebands, hvor sangene fra Sko/Torps
bundsolide bagkatalog - der har strukket sig over adskillige årtier, siden de i
1990'erne cementerede deres status som et af landets mest velansete orkestre -
har fået nyt liv i intime, akustiske rammer.
»Når man har været på landevejen siden 2005, kommer man på et tidspunkt til et
punkt, hvor man har brug for noget ny brænde på bålet. Vi er skabende kunstnere
og laver løbende nye malerier - men de skal også udstilles, så folk kan opleve og
mærke dem. De nye sange, vi har valgt, hænger smukt sammen med vores tidligere
meritter«, forklarer Søren.
Derfor har det været følelsen fra de akustiske koncerter, som har været helt
central for Sko/Torp at genskabe på albummet. For duoen handler det om at
holde musikken varm, akustisk og ærlig med fokus på de vedkommende tekster.
'After Hours' er lyden af de sene aftentimer - de stunder, hvor man for alvor
reflekterer - hvor Palle Torps eminente guitarspil og Søren Skos sjælfulde vokal
maler emotionelle billeder over albummets 10 numre

Læs mere

Dagmar Bio
Bredgade 36, Sønder Felding
Lør. d. 20. januar 2018, kl. 20.
20
Jan
event-img
Andet/Ukendt

Mariekiks

Lørdag den 20. januar 2018. Koncertstart: kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 200,00 incl. gebyr. Koncerttype: Sidddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-.
Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 20. januar 2018, kl. 20.

Kulturen syder og bobler i Herning. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet