Viser 21-40 ud af 366 resultater

23
Jul
event-img
Billedkunst

Jens Søndergaard - Farvekraft ad Helvede til

Farver, følelser og fandenivoldskhed for fuld udblæsning på HEART Til januar slår vi dørene op for en omfattende retrospektiv udstilling med maleren Jens Søndergaard under titlen "Farvekraft ad Helvede til".
Udtrykket, der er lånt fra Søndergaard selv, indkapsler hans syn på kunsten: Her kommer det vilde temperament og menneskets store følelser i frit spil på lærredet. Kvinderne i hans liv og den barske natur i hans barndomsegn i Thy var gennem hele Søndergaards liv motiver for hans store passionerede og traditionsbrydende malerkraft.

Selvom Søndergaard døde i en alder af blot 61 år formåede han at sætte varige spor i den danske kunsthistorie og hans stjerne er stadig lysende blandt en stor skare af passionerede kunstsamlere. Filmskaberen Anne Moulvad har som medproducent på udstillingen skabt en fantastisk medrivende dokumentar om netop de samlere i Danmark, der lever med Søndergaards værker. Filmen kan opleves på HEART ligesom et stort udvalg af samlernes værker og helt særlige personlige historier vil blive vist i udstillingen.

For yderligere info og pressebilleder kontakt Thilde Nyborg: tnn@heartmus.dk

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Lør. d. 27. januar til søn. d. 19. august 2018, kl. 10-16.
22
Aug
event-img
Andet

Strikkecafé

Lad dig inspirere, eller del ud af idéer og erfaringer.
Er du vild med at strikke, og gerne vil dele din hobby med andre, kan du komme i strikkecafé på Biblioteket i Herning. Du kan lade dig inspirere, men også selv dele ud af ideer og erfaringer
Alle med interesse for strikning (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der vil ikke være en instruktør, derimod hjælper man hinanden.
Skulle du glemme strikketøjet, skal du ikke fortvivle. Der vil være en kurv med garn og pinde, så du kan strikke firkanter. De bliver syet sammen til tæpper, der bliver givet til hjemløse.

Du kan købe kaffe og kage i bibliotekets café, alternativt selv medbringe kaffen.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 22. august 2018, kl. 16.
24
Aug
event-img
Andet

Frivillighedsdag

Mød Hernings mange frivillige foreninger.
Årets Frivillig Fredag finder sted på Herning Bibliotek og Tinghuspladsen fredag d. 24. august. Vi glæder os til en festlig dag, hvor vi sammen sætter frivilligheden og alle de mange ildsjæle i centrum.
På foreningsmarkedet vil de deltagende foreninger fra hver deres stand fortælle om deres aktiviteter og gøre opmærksom på deres tilbud. Undervejs i foreningsmarkedet vil der være forskellige indslag, primært af musikalsk karakter.

Der kommer selvfølgelig et mere udførligt program, når vi har det på plads

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Fre. d. 24. august 2018, kl. 14.
24
Aug
event-img
Dans

Foreningstorvet - Footloose Linedancers

Oplev livsglæden ved den traditionelle linedance.
Kom og mød Footloose Linedancers
Foreningen står klar på Tinghuspladsen med et festligt show og byder også gerne interesserede op til en dans. Du kan også høre meget mere om klubbens aktiviteter.

Vis din forening frem
Hver torsdag i tidsrummet 16 - 18 giver Biblioteket i Herning en af kommunens foreninger mulighed for at vise sig frem for bibliotekets ca. 2000 daglige brugere.

Vi lægger arrangementet på vores hjemmeside som reklame for jeres stand, sætter skilte op på dagen og stiller gerne borde og stole til rådighed. Der er også mulighed for at vise en video uden lyd eller billeder på en ni-skærms væg bag jer som blikfang for jeres forening.
For at få det optimale ud af et foreningstorv er det en rigtig god idé at have en aktivitet med, som nysgerrige kan prøve. Det er naturligvis helt op til jer, hvordan I vil præsentere jeres forening, men erfaringen har vist, at gevinsten vil være størst, hvis I er aktivt opsøgende over for vores brugere og i formidlingen af jeres budskab.

Foreningstorvet har plads (ca. 5 kvadratmeter) i bibliotekets gadeplan. Er der tale om aktiviteter, som kræver mere plads, kan arrangementet flytte udenfor på Tinghuspladsen.

Hvis din forening gerne vil møde folk i øjenhøjde, så bestil plads på Foreningstorvet. Nærmere information og/eller tilmelding kan ske til Brian Nygaard Bruhn - email: bibbnb@herning.dk eller tlf: 25768900

Vi håber, I har tid og lyst til at være med på vores foreningstorv!

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Fre. d. 24. august 2018, kl. 15.
25
Aug
event-img
Andet

Brætspilscafé

Vi spiller både sjove familiespil, hurtige runder og nogle af de mere udfordrende spil.
Kom og spil med nogen, du kender eller nye venner.

Caféen holder til i Gadeplan på Biblioteket i Herning. Der spilles i tidsrummet 10-15 og både børn og voksne er velkomne til at bruge de spil, der står fremme ... eller tage et yndlingsspil med hjemmefra.
Initiativet til brætspilscaféen kommer fra en gruppe voksne venner, der elsker at spille, og som fik ideen til at rykke spilledagene ud af deres hjem og ind på biblioteket, fordi der er bedre plads, mulighed for at møde andre med samme passion og for at prøve nye spil af.
Medlemmer af gruppen vil være til stede i brætspilscaféen og spiller med på lige fod med alle andre, der har lyst til enten en hurtig runde familiespil eller at fordybe sig i et af de mere komplicerede setups.

Der er foreløbig aftalt brætspilscafé disse lørdage: 25. august, 29. september, 27. oktober, 17. november (2018) & 26. januar (2019)

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 25. august 2018, kl. 10.
25
Aug
event-img
Andet

Fiske- og skaldyrsaften

Bord reserveret kl 18.00 i Restaurant Teaterkælderen. Børn t.o.m. 12 år spiser til halv pris.

Læs mere

Restaurant Teaterkælderen
Østergade 37, Herning
Lør. d. 25. august 2018, kl. 18.
23
Jul
event-img
Andet

Sommerbogen 2018

Vær med i Sommerbogen sammen med Herning Bibliotekerne og www.biblo.dk.
Sådan gør du: Opret en profil på www.biblo.dk og skriv 3 anmeldelser, så vinder du en gratis bog. Samtidigt deltager du i konkurrencen om at vinde en Ipad mini samt en masse spændende bøger!
Du skal bruge dit uni log-in.
Alle børn mellem 7 og 14 år kan deltage i Sommerbogen - der kræves ikke tilmelding. Man kan deltage på Biblioteket i Herning samt på lokalbibliotekerne i Aulum, Vildbjerg, Sunds, Hammerum og Kibæk.

Sommerbogen starter den 15. juni og slutter den 25. august

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Fre. d. 15. juni til lør. d. 25. august 2018, kl. 00.
26
Aug
event-img
Marked/byfest

Bagagerumsmarked Bilka Herning

Bagagerumsmarkedet foregår på Bilka Hernings parkeringsplads. Bilka åbner mulighed for at koble dit "gamle guld" sammen med nye brugere, som kan få glæde af dine ting i bedste god gammel loppemarkeds-stil.
Hver salgsplads koster 50 kroner, og pengene går ubeskåret til Bilkas velgørenhedsarbejde - Børns Vilkår Børnetelefonen.

-Der må ikke sælges levende dyr, kopivarer samt føde- og drikkevarer ved bagagerumsmarkedet.
-Husk kontanter, så du ikke går glip af en god handel og en hyggelig dag i Bilka.
-Salgspladser koster 50 kroner

Læs mere

Bilka Herning
Golfvej 5, Herning
Søn. d. 26. august 2018, kl. 10-15.
26
Aug
event-img
Ekskursion

Søby Brunkulslejer og Harrild Hede - bustur

Underviser: Jan Svendsen. Søby Brunkulslejer og Harrild Hede - bustur. Denne bustur tager os med rundt i området med Søby Brunkulslejer og Harrild Hede. Formand og forfatter Jan Svendsen står for rundvisning på museet.
Turen begynder på Søby Brunkulsmuseum, og derefter er der rundvisning og bustur rundt i området, en tur på ca. 35 km. Turen slutter af med eftermiddagskaffe på Søbyhus Cafeteria.

Søby Brunkulsmuseum, Brunkulsvej 29, Herning

Formand og forfatter Jan Svendsen

Hold: 18148 Mødested: Søby Brunkulsmuseum , Herning

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Søn. d. 26. august 2018, kl. 13-15.30.
28
Aug
event-img
Andet/Ukendt

Open Mic - fra USA til Herning

"Open Mic - Fra USA til Herning" er et koncept hvor værtsbandet "Bechman Sidenius" åbner med et kort set, hvorefter tilmeldte bands og solister optræder med hvad de har at byde på. Dette tilbagevendende event kan opleves månedligt frem til november 2018.

Læs mere

Scene 7
Nørregade 7 B, Herning
Tir. d. 28. august 2018, kl. 19.
30
Aug
event-img
Foredrag

Good stuff for internationals

Get an informal introduction to the library in Herning.
The Library in Herning has something arranged especially for YOU the last Thursday of each month *
*except for December and July
In August we invite you to an informal introduction to the brand new library in Herning!

Did you know this about your library?
The library has books (both fiction and non-fiction) in languages other than Danish. Most likely our collection includes books in YOUR language as well! You're always welcome to ask a librarian about ordering materials that you are not able to find on the library shelves and it's free of charge!
The library offers a special service to its users: free access to a variety of newspapers and magazines from around the world through Press Reader and Zinio, where you can read the full text of your favorite papers and magazines - free of charge!
And a lot more!

Come and hear more - at the Library in Herning, Østergade 8
Thursday August 30, from 17.00 -18.00

It's FREE to participate!
To sign-up: Send an email to: bibtid@herning.dk

See you at the library!

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 30. august 2018, kl. 17.
30
Aug
event-img
Foredrag

Vægt, mad og krop - foredrag med Anna Østergaard

Underviser: Anna Østergaard. Vægt, mad og krop - foredrag med Anna Østergaard. ER du en af dem der bruger meget energi på vægt, mad og krop?. HAR du elevatorvægt og kæmper konstant med, hvad du må spise og hvad du skal undgå?
ER du også træt af, at det skal være en daglig kamp, der føles uendelig?

Så er foredraget her, som kan hjælpe dig videre. For det handler ikke om mad, og heller ikke om viljestyrke. Anna er psykoterapeut, coach og parterapeut med speciale i spiseforstyrrelser. Hun vil denne aften fortælle sin egen historie ud af helvedet med mad, vægt og krop. Hun vil også give dig tips og tricks til, hvordan du kan arbejde med dine mønstre og hvor og hvordan du skal starte. Denne aften vil også oplyse dig i det psykologiske bag ved en evt. overspisning. Hvorfor gør vi som vi gør. Der vil være små øvelser undervejs i foredraget, som vil bevidstgøre dig om dine arbejdspunkter. Du vil kunne få dine spørgsmål besvaret inden for overspisning (og evt. andre spiseforstyrrelser).

Hold: 18123

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Tor. d. 30. august 2018, kl. 19-20.15.
1
Sep
event-img
Andet/Ukendt

Spjustfrost

Så skete det Det som mange fans har ventet på i årevis. SPJUSTFROST tager endnu en gang på danmarksturné. Efter mange års pause, er De Tre Musketerer ud i svedig New Orleans-stemning atter samlet for at dyrke deres store passion og fælles musikinteresse.
Koncerttype: Stå & siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 1. september 2018, kl. 21.
3
Sep
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Fhv. Jordmoder Mila Pajovic, Århus. Mila Pajovic kom til Danmark fra Montenegro som 19. årig. Omplantningen til en meget anderledes kultur lykkedes.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 3. september 2018, kl. 14.30.
3
Sep
event-img
Andet

Vær med i Biblioteket i Aulums læsekreds

3 læsekreds-arrangementer i Aulum i efteråret.
Biblioteket i Aulum inviterer til læsekreds-arrangement. Lån bogen på biblioteket og kom til en uformel snak om bogen.

Tema:
William Heinesen: De fortabte spillemænd. Bogen kan lånes på Biblioteket i Aulum fra 6. august.

Det er gratis at deltage. Tilmelding til Biblioteket i Aulum senest onsdagen før. Det er muligt at tilmelde sig ét eller flere af læsekreds-arrangementerne.

Yderligere information fås på biblioteket eller hos læsekredsens tovholder Jørn Katkjær, tlf. 20480552.

Vel mødt til alle !

Læs mere

Biblioteket i Aulum
Markedspladsen 2, Aulum
Man. d. 3. september 2018, kl. 19.
4
Sep
event-img
Foredrag

Anders Agger

Sømanden, Helmig og Heavy Agger - et tv-foredrag med Anders Agger DR's Anders Agger kommer rundt i landet.
Og i verden. Der leder han primært efter fællesskaber og forskelle. For så at veksle det til tv i bedste sendetid.

Uanset om det er en døende sømand på et hospice i Hvide Sande. Enkrølhåret popsanger fra Aarhus, der pludselig går på Hærvejen for at finde sig selv. Eller en gruppe unge, rebelske heavy metal-drenge md nordvest, der er blevet ældre. Dette er et lavpraktisk medie-foredrag, hvor publikum må stille spørgsmål, når de opstår

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tir. d. 4. september 2018, kl. 19.
5
Sep
event-img
Andet

Morgensang

Start dagen med et skud godt humør og fællesskab.
Alle onsdage i lige uger, er der mulighed for at synge med på både klassiske og mere moderne sange.

Arrangeres og gennemføres af dygtige frivillige på sangholdet

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 5. september 2018, kl. 09.
5
Sep
event-img
Andet

Foreningstorv - Selvhjælp Herning

Mød Selvhjælp Herning og få en snak om arbejdet som frivillig.
IND I FÆLLESSKABET er Frivilligcenter Hernings 3-årige projekt for ensomme ældre i Herning Kommune.

Vi arbejder på at danne små grupper af de ældre, som ellers ikke har så let ved at komme af sted til de eksisterende tilbud. Projektet er finansieret af TrygFonden og kører frem til september 2020.

Kontakt projektleder Kurt Jeppesen på 5216 7976 eller kurt@fcherning.dk for at høre mere.

Foreningstorv på Biblioteket i Herning

Mangler jeres forening et sted at fejre internationale mærkedage eller en lokal begivenhed, så kunne biblioteket være stedet for jer.

Hver torsdag i tidsrummet 16 - 18 har kommunens foreninger nemlig mulighed for at vise sig frem for bibliotekets gæster, og fortælle om jeres aktiviteter og tilbud. Passer en anden dag end torsdag jer bedre, tager vi gerne en snak om mulighederne.

For at få det optimale ud af foreningstorvet, har erfaringen vist, at det er en rigtig god idé at have en aktivitet med, som nysgerrige kan prøve. Det er naturligvis helt op til jer, hvordan I vil præsentere jeres forening, vær blot opmærksom på, at gevinsten vil være størst, hvis I er aktivt opsøgende over for vores brugere og i formidlingen af jeres budskab. Som reklame for jeres foreningstorv, lægger vi arrangementet på vores hjemmeside samt viser torvet på vores dags- og månedsprogram.

Foreningstorvet har plads (ca. 5 kvadratmeter) på Biblioteket i Herning. Er der tale om aktiviteter, som kræver mere plads, kan arrangementet flyttes udenfor på Tinghuspladsen. Er I fysisk tættere på vores lokalbiblioteker i Aulum, Hammerum, Kibæk, Sunds eller Vildbjerg, har I også mulighed for at afholde jeres foreningstorv der.

Nærmere information og/eller tilmelding kan ske til Brian Bruhn på mail bibbnb@herning.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 5. september 2018, kl. 09.30.
5
Sep
event-img
Andet

Strikkecafé

Lad dig inspirere, eller del ud af idéer og erfaringer.
Er du vild med at strikke, og gerne vil dele din hobby med andre, kan du komme i strikkecafé på Biblioteket i Herning. Du kan lade dig inspirere, men også selv dele ud af ideer og erfaringer
Alle med interesse for strikning (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der vil ikke være en instruktør, derimod hjælper man hinanden.
Skulle du glemme strikketøjet, skal du ikke fortvivle. Der vil være en kurv med garn og pinde, så du kan strikke firkanter. De bliver syet sammen til tæpper, der bliver givet til hjemløse.

Du kan købe kaffe og kage i bibliotekets café, alternativt selv medbringe kaffen.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 5. september 2018, kl. 16.
5
Sep
event-img
Andet

Rockklubben: U2

Oplæg ved Jens Moesgaard, der til daglig er præst i Herning Kirke, og stor U2-fan.
Vi skyder efteråret i Rockklubben i gang med U2. Bandet giver koncerter i Royal Arena i slutningen af september og "P6 Beat elsker U2" sendes d. 29. september. Det markerer vi med et oplæg ved Jens Moesgaard, der til daglig er præst i Herning Kirke, men han er også en stor U2-fan. Og for U2-fans her på egnen er han kendt for koncerter i kirken med U2-kopibandet Die Herren.
Jens vil gennemgå bandets udviklingstrin med udgangspunkt i U2's fem trilogier og fortælle om deres udvikling musikalsk, personligt, eksistentielt og religiøst. Og så skal vi selvfølgelig høre noget musik fra den spæde start til nu.

Jens har sammen med Jørgen Lasgaard skrevet bogen Himmel og hav i ét, som handler om U2s sange som salmer. Den kan lånes på biblioteket eller som e-bog i ereolen

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på forskellige slags musik inden for rockgenren? Så er Rockklubben noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller lydoptagelser.
Temaet kan være identisk med temaerne i P6 BEAT KLUB, der er et samarbejde mellem DR P6 Beat, musikmagasinet Gaffa og bibliotekerne. Men ofte har klubben valgt andre temaer, f.eks. for at markere et jubilæum, en fødselsdag eller lign. i rockverdenen.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.

Yderligere information: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 5. september 2018, kl. 19.