BEMÆRK: Alle kulturinstitutioner i Herning Kommune følger myndighedernes anvisninger og lukker ned for at minimere smittespredning af corona. Hvis du har billetter til nogle af de aflyste / udskudte arrangementer, kan du se, hvordan du skal forholde dig på arrangørernes hjemmesider. Ha' tålmodighed - informationerne kommer så hurtig som muligt. HerningErKultur bliver også stille for en stund. Vi vil opdatere, når der er nye anbefalinger, der har betydning for kulturelle begivenheder i Herning. PAS PÅ HINANDEN! Du kan finde yderligere information om situationen i Herning på www.herning.dk

Viser 321-340 ud af 576 resultater

23
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Barselona

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 23. oktober 2020, kl. 21.
24
Okt
event-img
Show/stand up

Danmarks Største Halbal

Lørdag den 24. oktober 2020 kl. 18.00. Danmarks største Halbal gentager succesen i Herning. Der er lagt op til fest og farver, når Danmarks Største Halbal vender retur til Jyske Bank Boxen i 2020.
Det er femte gang, arrangementet løber af stablen i det midtjyske. Sidste gang var i 2019, hvor 3.000 gæster festede og dansede hele aftenen, så taget næsten lettede til sidst i Jyske Bank Boxen. Igen bliver god mad og festlig musik omdrejningspunktet i arenaen, der i anledning af arrangementet bliver forvandlet i gennemført halbal-stil med dug på bordene og masser af plads på dansegulvet. Kandis og Stig & Vennerne optræder igen med et veloplagt sceneshow, hvor der er garanti for genhør med de mange hits fra de to bands.

Vi glæder os allerede nu til endnu en festlig aften til Danmarks Største Halbal i Jyske Bank Boxen. Det har hvert år været en stor oplevelse at samle flere tusinde fest- og danseglade gæster til denne fantastiske aften med landets to største og bedste dansebands, fortæller Nicki Quist, leder af kultur i MCH.

Populære Kandis og Stig & Vennerne
Hvem har ikke sunget med på 'I En Lille Båd Der Gynger'? Eller danset 'Boogie-woogie' sammen med resten af festen? Til Danmarks Største Halbal får de flere tusinde gæster muligheden for begge dele, og mere til, når der bliver spillet op til dans i Jyske Bank Boxen. Stig & Vennerne leverer alle de folkekære Flemming Bamse Jørgensen-hits, og Kandis udgav i november en ny plade med både nye hits og gamle klassikere, som fans også kan se frem til at opleve live i Herning.

Det er vores oplevelse, at historien om Danmarks Største Halbal når længere og længere ud i landet. Derfor er der god grund til at skynde sig, hvis man vil sikre sig gode pladser i salen, afslutter Nicki Quist.

Yderligere information

Tid
Lørdag 24. oktober 2020 Program
Kl. 16.00: Dørene åbnes til ankomstbygningen
Kl. 17.00: Dørene åbnes for publikum
Kl. 18.00: Middagen starter
Kl. 20.00 - 01.00: KANDIS samt Stig & Vennerne underholder

Sted
Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning

Garderobe
Der er bemandet garderobe i Foyeren i Jyske Bank Boxen

Teleslynge
Der er mulighed for teleslynge til dette show
For udlevering af en teleslynge ret gerne henvendelse i Informationen i foyeren i Jyske Bank Boxen på selve showdagen

Arrangør
MCH

Transport

Bus
TRANSPORT FØR DANMARKS STØRSTE HALBAL:
Kør med linje 6 fra Herning Station til MCH Messecenter Herning, eller ekstra busserne på linje 6 fra Herning Station Perron 7 til Jyske Bank Boxen.

Find alle buskøreplaner på midttrafik.dk.

Tog
Se togtider på rejseplanen.dk Se oplysninger om priser og billetter på mitarriva.dk og dsb.dk

Taxa
Herning Taxa bestilles på tlf.: 9712 0777. kontakt: mch@mch.dk / 9926 9926

Læs mere

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Lørdag den 24. oktober 2020, kl. 18.
24
Okt
event-img
Show/stand up

Danglish 2

Dansk tekst (English below): Den britiske komiker Conrad Molden er klar med showet DANGLISH 2, opfølgeren til det udsolgte onemanshow i 2018, der spillede på over 35 forskellige spillesteder over hele landet.
Stadig forelsket i Danmark, er Conrad nu tilbage med sin helt nye comedy rutine, og meget er sket i hans liv, siden sidst! Conrad er ikke længere en ungkarl med 5 roommates, der lever af kop nudler til aftensmad. Conrad er blevet far og han navigerer nu igennem sit nye liv, hvor han prøver at holde fast i at være en glad, rødhåret, britisk fyr, der elsker at fortælle jokes.

Conrad kender du måske som semi-finalist ved DM I Stand Up 2017 eller finalist i 2018. Conrad var også med til at starte 'English Stand Up Comedy Aarhus' hvor han regelmæssigt sætter internationale open mikes op i hans nye hjemby, Aarhus.

En ting er helt sikkert, Conrad er klar til at tage nationen med storm igen, så gør dig klar til et dødsens sjovt show med Conrad, med grine og hygge garanti!

Show længde: 2t

Sprog: Engelsk

Billetter: www.conradmolden.dkEnglish text:

British comedian Conrad Molden is ready with DANGLISH 2, the follow-up to 2018 sold out one-man- show, which had people laughing at over 35 venues across this glorious nation. Still loving Denmark, Conrad is back with a brand new hour - a lot has happened in his life since! He is no longer a bachelor with five housemates, eating cup Noodles for dinner. Now a Dad, navigating his new life, he still tries to hold on to the happy, ginger, British guy who loves to tell jokes. You'll remember Conrad as a finalist and semi-finalist in 'DM i Stand Up' 2017 and 2018. He also co-founded English Stand Up Comedy Aarhus, bringing a regular international open mic to his new home town.

Conrad's ready to take the nation by storm, again! Get ready for a killer show from Conrad, laughs and hygge guaranteed!

Showtime: 2h

Language: English

Tickets: www.conradmolden.dk

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Lørdag den 24. oktober 2020, kl. 19.
25
Okt
event-img
Billedkunst

Slibekursus For Trædrejere

V/ Karsten Frahm.
Denne dag vil vi koncentrere os om slibning af drejeværktøj.

For at opnå et tilfredsstillende resultat er det nødvendingt med skarpe drejestål.
Vi vil se på skæreteknikker under drejning og se på slibevinkler af drejestålet. Der vil ikke blive lagt vægt på drejeopgaver under kurset, men tag gerne emner med hvorpå skæreteknikkerne kan afprøves.

Medbring eget slibe udstyr, slibesten, bænkslibe, slibeholdere og ellers hvad i benytter, så vi kan få en diskussion om forskellige typer slibeværktøj.

Der vil blive demonstreret forskellige typer af jigs samt vådslibere og bænkslibere

Læs mere

Aktiv Centret
Brorsonsvej 12, Herning
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 09-15.15.
25
Okt
event-img
Marked/byfest

Bagagerumsmarked Herning

Private sælger deres egne brugte ejendele og danske husflidsprodukter. Stadeholdere sælger ud af deres overskudslagre af ting og sager fra kælder og kvist, skuffer og skabe. Hygge og handel går op i en højere enhed.
Retro og nostalgi. Gå på opdagelse og gør et godt fund blandt de gamle og spændende ting på bagagerumsmarkedet.

Hvad kan du opleve som gæst?
Oplev ægte retro, nostalgi og vintageting i et hyggeligt miljø. Gå på opdagelse og gør et godt fund blandt de gamle og spændende ting. Få en rigtig hyggelig dag for dig og din familie på den lokale markedsplads.

Mulighed for at købe mad og drikke på markedspladsen.

Vil du tjene penge?
Så slå to fluer med et smæk og få ryddet op i dine brugte ejendele og husflidsprodukter fra pulterkammer, garage, kælder og loft, og sælg dem på bagagerumsmarkedet.

Stadepladsbestilling hos Ole S. Rask.
Kontortid: på telefon 2834 4878.

Mandage kl. 15.00-20.00
Tirsdage kl. 15.00-16.00
Onsdage kl. 18.00-19.00
Torsdage kl. 17.00-20.00

Tilmelding nødvendig.

Læs mere på bagagerumsmarkeder.dk

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 10.30-15.
25
Okt
event-img
Andet

Kirkekaffe / -frokost

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 11.30-12.30.
25
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Alan Doyle

Den canadiske entertainer er tilbage i Danmark i 2020 Efter stor succes på sin solo danmarksturné i 2019 vender Alan Doyle og the Beautiful Beautiful Band nu tilbage med alle de største folk-rockhits samt en hel ny samling sange fra den kommende EP: Rough.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 20.
24
Okt
event-img
Andet

Grundlæggende Fotokursus

V/ Carsten Toft Andersen.
Grundlæggende fotokursus - tag bedre billeder

På kurset lærer du at forstå og bruge kameraets mest almindelige funktioner, samt betydningen af grundlæggende begreber som iso, blænde- og lukketid. Ved hjælp af små praktiske opgaver kommer du til at lære om optagelsesteknik, billekomposition, krydret med gode råd og ideer til at tage bedre billeder.

Vi vil komme ind på overførsel af billeder til din PC, oprettelse af billedmapper m.v. Du får også en kort intro til billedoptimering på PC og billedarkiveringsprogrammer.

Medbring dit kamera. Det er en fordel at medbringe egen bærbar PC.

Læs mere

Hvad lærer jeg på et fotkursus for begyndere?
Udover alt det tekniske, kommer vi også ind på overførsel af billeder til din PC, oprettelse af billedmapper m.v. Du lærer, hvordan du sender dine billeder med e-mail og bruger billeder i tekstbehandling (sange m.v.) Og du får også en kort intro til billedbehandling på PC (dansk) og billedarkiveringsprogrammer.

Hvad skal jeg medbringe?
Medbring dit kamera og gerne brugsanvisning, og så anbefaler vi, at du medbringer din egen computer.

Hvordan tilmelder jeg mig?
Læs mere om det enkelte kursus i herunder. Her kan du også tilmelde dig holdene. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig på tlf. 9722 4744 eller e-mail info@fofherning.dk

Et fagligt og socialt fotofællesskab

Der er flere forskellige grunde til, at kursisterne kommer på FOF fotokurser.

Nogle interesserer sig for foto i deres fritid og har investeret i et godt kamera, som de gerne vil lære bedre at kende, og andre bruger primært deres kamera på ferier og ved familie begivenheder, imens andre har brugt deres kamera gennem længere tid og søger ny inspiration eller har brug for at lære at håndtere billedbehandlingsprogrammer.

Fælles for dem er glæden ved at dele interessen for fotografi med andre, og at de gerne bruger fællesskabet til at sparre med. Det giver noget til kursisterne at de mødes om den samme interesse. De kommer som regel med forskelligt ambitionsniveau og forskellige forudsætninger, også selvom de starter på et grundkursus, men de ser hurtigt sig selv som et hold.

Vægt på grundlæggende viden

Når et nyt fotohold starter op, får kursisterne mulighed for at få indflydelse på, hvad de kommer omkring i undervisningen - til en vis grænse, for den grundlæggende viden om fotografering er det centrale.

Der lægges meget vægt på, at kursisterne lærer at betjene kameraet, lærer at se efter motiv og komposition, og at de får en forståelse af iso, lukketid, blænde og brændvidde. Og så kigger vi på hinandens billeder og bruger tid på at snakke om billederne

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lørdag den 24. og søndag den 25. oktober 2020, kl. 09-13.30.
10
Okt
event-img
Andet

Space - Kom tæt på rummet


Oplev:

  • Komplet Solsystem med "De ni planeter"
  • Kopi af Rumfærge 2 x 3 meter
  • Kopi ad Planet fartøj i naturlig størrelse 1 x 1,25 meter
  • Original Rumdragt i montre
  • Kopi af Rumstation 3 x 4 meter
  • Storskærm med direkte forbindelse til Rumstationen - følg med hvad der sker i rummet
  • Kopi af satellit i 1 x 1,5 meter
  • Kopi af motions udstyr til astronauter


I uge 42 er der workshop for børnene, hvor de skal løse opgaver rundt i centret, iført rumdragt

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Lørdag den 10. til søndag den 25. oktober 2020, kl. 10.
26
Okt
event-img
Andet

Hyggeklubben

Vi spiller spil, strikker, læser, snakker m.v. Brød til kaffen medbringes på skift.

Læs mere

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Mandag den 26. oktober 2020, kl. 09.30.
27
Okt
event-img
Foredrag

Foredrag

Læs mere

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 19.30.
27
Okt
event-img
Musical

Close to you

Musik tekst: Carpenters. Manuskrift: Lars Oluf LArsen. Instruktør: Anders Bircow. Varighed: 2 timer inkl pause. Forestillingen foregår på Fermaten. Smallegade 4, 7400 Herning. Læs mere: mch.dk.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 19.30.
28
Okt
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 10-12.
28
Okt
event-img
Foredrag

Sogneaften

Fortælling om Jens Vejmand v/tidl. provst og sognepræst Asger Grove Korsholm.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 19.30.
28
Okt
event-img
Show/stand up

Jacob Taarnhøj - udsolgt

Danske comedyfans skal finde strygejern og steamers frem i 2020 - den fynske standupkomiker Jacob Taarnhøj vil nemlig krølle danskernes hjerner, når han drager på sin første store Danmarksturné med sit nye onemanshow Krøllehjern'.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 20.
29
Okt
event-img
Andet

Cafe Fred

Læs mere

Fredens Kirke
Sjællandsgade 34, Herning
Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 10-12.
29
Okt
event-img
Dansktop/underholdning

Stig Rossen live i Herning Kirke

FOF Herning præsenterer Stig Rossen live i Herning Kirke! Stig Rossen er kendt for sin store stemme, og få steder lader den stemme komme til sin ret så godt som kirkerummet.
Stig Rossen er kendt for sin store stemme, og få steder lader den stemme komme til sin ret så godt som kirkerummet.
Som uddannet skuespiller minder Stig Rossen os om, at kirken er et fortællingens rum. Uanset om det er i hjerteskærende fortolkninger af sange som "Gethsemane" fra Andrew Lloyd Webbers rockmusical "Jesus Christ Superstar", eller det er eftertænksomheden i små, bevægende fortællinger som Danny Kayes "The Ugly Duckling", leveres sangene med en indlevelse og nerve, der gør dem levende og nærværende.
Klassikere fra det engelsksprogede repertoire går hånd i hånd med det bedste fra det danske. 13 år i England fornægter sig ikke, men kernen i Stig Rossens koncerter er og bliver den danske sangskat, ny såvel som gammel.

Stig Rossen er kendt af hele Danmark for en række store musicals såsom Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Chess, Copacabana.
Stig Rossen er den som har spillet musical'en Les Miserables flest gange. Den kendte sang herfra "Bring him Home" er selvfølgelig en af de sange vi får at høre til koncerten, sammen med talrige andre mere og mindre kendte sange fra musical'ens og poppens verden.
Ved koncerten akkompagneres Stig Rossen af pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen.
Carl Ulrik Munk-Andersen er fra Herning, organist, pianist, arrangør og kapelmester. Sideløbende med hvervet som organist har Carl Ulrik Munk-Andersen bl.a. haft en omfattende musikalsk karriere indenfor teaterverdenen som kapelmester og musiker på diverse forestillinger, f.eks. Cyrano, Over the Rainbow, Miss Saigon, Tordenskjold m. fl. I en årrække var han pianist i DR Underholdningsorkestret

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 19.30.
30
Okt
event-img
Andet

Kirkens Legestue

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Fredag den 30. oktober 2020, kl. 09.30-12.30.
30
Okt
event-img
Andet

Open by Night - Hollywood

Tilbage til events Kom tæt på stjernerne, og få en lille smag af Hollywoods glimmer og glamour. Mere information følger senere.

Læs mere

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Fredag den 30. oktober 2020, kl. 10.
30
Okt
event-img
Andet

Babysalmesang - høst

Tryk her for at se programmet for efteråret Babysalmesang indbyder til ro og nærvær i en musikalsk ramme med salmerne i centrum - og skaber en fortrolighed med kirkerummet.
Barnet stimuleres også: sansemotorisk - gennem dans og bevægelsefølelsesmæssigt - i nærværet med digsocialt - i samværet med andre.sprogligt og musisk - gennem sang Alle babyer må være med ifølge med mor eller far. Det er op til forældrene, hvornår I synes baby har en passende alder. Baby vil nok få mest ud af det mellem 3 og 9 måneder. Vi mødes fredag kl. 10.00 i kirken, hvor vi synger, danser og spiller musik i kirkerummet ca. 40 min. Derefter byder vi på hygge, kaffe, saft, brød og lidt sødt i kirkens café. Vi satser på, at vi 4-5 gange om året rykker om på Fuglsangsø centeret, så beboerne kan få lov til at se på og synge med. Undervisere: - Organist Jane Samuelsen - Kirke- og kulturmedarbejder Eva Søndergård Krægpøth Tilmelding nødvendig på mail til sognemedhjaelper@baunekirken.dk

Læs mere

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Fredag den 30. oktober 2020, kl. 10.