BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 41-60 ud af 343 resultater

26
Aug
event-img
Møder

Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab

Velkommen til denne aften i Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab, hvor programmet står på kvinde - + mandeaften. Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab er et fællesskab for alle. Her undersøger vi, hvad Bibelen siger om Gud, og vi deler liv og tro.
Vi synger sammen og slutter af med kaffe. Alle aftener begynder klokken 19.30 og afholdes i Nørrelandskirkens lokaler, medmindre andet bliver meldt ud. Hold øje med flere informationer i kirkens kalender eller på Facebook

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Onsdag den 26. august 2020, kl. 19.30-21.30.
19
Aug
event-img
Undervisning

Mad - Spansk Tapas

V/ Bjarne Ahrens.
Spanske tapas á to omgange.

På dette kursus laver vi en stribe suveræne spanske tapas, tag med på en rejse rundt i det spanske tapaskøkken, med mange forskellige små tapas. Disse to aftener laver vi en række lette og lækre tapasretter, der også egner sig godt til en hyggeaften derhjemme.

Spansk mad er rigtig populært, hvor tapas og paella nok er det mest kendte. Tapas vil altid smage spansk, og vi laver en blanding af gamle og nye retter. Det er retter, som du nemt kan lave bagefter med råvarer, som er til at købe i almindelige supermarkeder.

Jeg har valgt at lave to grove opdelinger af tapas; enkle tapas, der ikke kræver særlig megen forberedelse og tilberedte tapas, der kræver arbejde i køkkenet, men begge kræver lidt arbejde ved serveringen og præsentationen.

Udgifter til råvarer er ca. 80,- til 100,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Onsdag den 19. til onsdag den 26. august 2020, kl. 18-21.05.
27
Aug
event-img
Foredrag

Sognehusaften

Tidl. kongelig konfessionarius Erik Normann Svendsen: "Præst for Gud, Dronning og fædreland".

Læs mere

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Torsdag den 27. august 2020, kl. 19.30-21.30.
30
Aug
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 30. august 2020, kl. 11.30-12.30.
1
Sep
event-img
Foredrag

Konfirmandindskrivning

Læs mere

Sunds Kirke
Skivevej 15, Sunds
Tirsdag den 1. september 2020, kl. 18.30-22.
2
Sep
event-img
Foredrag

Rockklubben: Joni Mitchell

Koncertforedrag ved Louise Noes og Jesper Frost Bylling om Joni Mitchells liv.
I Rockklubben skal vi i aften høre om Joni Mitchell, der startede sit musikalske liv i folkemusikken og bevægede sig over rock- til jazzgenren. Hun har på alle måder en musikalsk karriere, der er beundringsværdig, men samtidig en genremæssig vandring.
Som med hendes musik og tekster rummer også hendes liv fortællinger, som rammer os i hjertet.
Med udgangspunkt i biografien Reckless Daughter fra 2017 vil sangerinde og foredragsholder Louise Noes sammen med musiker Jesper Frost Bylling, gennem musik og tekster, fortælle om Joni Mitchells liv.

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på musik? Så er Rockklubben lige noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller musik.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.

Yderligere information: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 2. september 2020, kl. 19.
2
Sep
event-img
Foredrag

Christian Grau

Onsdag 2. september 2020 kl. 19.00. Bil- og livsstilsekspert Christian Grau underholder i Herning.
Bil- og livsstilsekspert Christian Grau tager publikum med på en forrygende tur rundt på det danske vejnet, når han indtager scenen i MCH Herning Kongrescenter. Kun to ting er givet på forhånd: ingen kan vide sig sikre, men alle vil føle sig godt underholdt. Der er lagt op til en underholdende aften, hvor publikum uden tvivl vil kunne nikke genkendelse til flere af Christian Graus betragtninger om biler og ikke mindst om, hvem der kører dem.

Bilentusiast med stort B
Christian Grau er TV-vært, livsstilsekspert og bilentusiast med stort B. Han er blandt andet kendt fra 'Go' morgen Danmark', DR1's 'Kender du typen?' og bilprogrammet 'Vi elsker biler' på TV 2, hvor Christian Grau og Anders Breinholt deler deres kærlighed for biler med resten af Danmarks befolkning. I 2009 udgav Christian Grau bogen 'Mænd og biler', som siden er udkommet i fire udgaver og solgt i over 15.000 eksemplarer. Christian Grau har en fantastisk evne til at tale om biler, så kvinderne lytter, og om livsstil så mændene nikker genkendende
Arrangør: TIKKO

TID
Onsdag 2. september 2020 kl. 19.00 - 21.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 2. september 2020, kl. 19.
3
Sep
event-img
Møder

Spætten

Er Sct. Johannes Kirkes Børneklub for 4 - 8 år. Alle er velkomne!

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 3. september 2020, kl. 14.30-16.
3
Sep
event-img
Møder

Gospel-kids øver

I tårnet. Alle børn fra 7-12 år er meget velkomne! Vi synger sange med rytme og fagter.

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 3. september 2020, kl. 15.30-16.30.
3
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Vegansk Mad

V/ Hellan Krüger.
En aften i den veganske verden

Vi skal smage på forretter, hovedretter, desserter og kager helt uden at bruge produkter fra dyreriget. Alle råvarer vil være plantebaseret og naturligvis økologisk.

Du behøver ikke at være veganer, for at deltage. Der vil være inspiration til en grønnere hverdag, samt opskrifter på alt, hvad vi fremstiller.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 70,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Torsdag den 3. september 2020, kl. 18-21.05.
3
Sep
event-img
Foredrag

Skrivecafé: Foredrag om forlagets rolle i bogens liv

Drømmer du om at udgive en bog en dag?
Så kom og hør Line Lybecker fortælle om forlagets rolle i bogens liv!

I foredraget gennemgår Line bogens vej fra forfatter til læser, sådan som den ser ud på et traditionelt forlag. Hun tager udgangspunkt i sine egne erfaringer som forfatter, forlagsejer og freelancer, men kommer også ind på hvordan andre - både større og mindre - forlag går til de forskellige stadier og processer. Hun fortæller også om fordele og ulemper ved selv at udgive og ved at udkomme på medudgiver- eller betalingsforlag.

Sigtet med foredraget er at afmystificere forlagsbranchen og give indblik i udgivelsesprocessen, og du har efter foredraget mulighed for at stille spørgsmål til både forlagsarbejdet og forfatterlivet.

Foredraget er gratis, men der er kun 20 pladser, så du bedes trække en billet her

Om Line Lybecker:

Line var som sekstenårig med til at starte foreningen Håbefulde Unge Forfattere (www.HUF.dk), og siden har bogbranchen fyldt meget i hendes liv. Hun har i mange år arbejdet som korrekturlæser, hun har været formand i HUF og i Dansk Forfatterforenings gruppe for forfattere til børne- og ungdomsbøger, og i dag er hun både forfatter, medejer af forlaget Ulven og Uglen og arbejder freelance som redaktør og korrekturlæser for flere andre forlag

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 3. september 2020, kl. 18.30.
5
Sep
event-img
Undervisning

Mad Over Bål For Nybegyndere Med Grønt Fra Naturen

V/ Sara Bøndergaard.
Mad over bål - skøn familieaktivitet!

Vi skal lære at starte et godt bål og lidt om de forskellige båltyper. Dernæst lærer vi nogle enkle og genkendelige planter fra naturen, som vi bruger i mad.
Vi vil tilberede et enkelt og godt måltid ved hjælp af ilden. Husk at notere allergier eller fødevare-intolerance ved tilmelding.
Kom i praktisk tøj og fodtøj.
Pris til råvarer: ca 75 kr. pr. person

Læs mere

Løvbakke Naturskole
Løvbakkevej 32, Herning
Lørdag den 5. september 2020, kl. 10-15.
6
Sep
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 6. september 2020, kl. 11.30-12.30.
7
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Sundere Søde Lækkerier

V/ Hellan Krüger.
Hvis du holder af smagen af søde sager,

men gerne vil være fri for hvidt sukker, skal vi her smage på muffins, rawcake, proteinbare og kager uden hvidt sukker, mælk, hvedemel eller tomme kalorier.

Du får opskrifter på lækkerierne, som vi fremstiller og en god smag i munden. Alle råvarerne er naturligvis økologiske.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Mandag den 7. september 2020, kl. 18-21.05.
8
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Det Traditionelle Mexicanske Køkken

V/ Dorte Fløjgaard.
Hver stat i Mexico har sin egne kulinariske specialitet og opskrift. I mexicansk madlavning bruges flere krydderier, tortillas og forskellige slags chili. Tag med på en rundrejse i det mexicanske køkken.

Udgifter til råvarer kr. 120,- pr. person pr. gang

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 18-21.05.
8
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag med Hella Joof - Papmachéreglen

MOD TIL er stolte af at kunne præsentere endnu et spændende foredrag med den underholdende skønne ildsjæl, nemlig Hella Joof! Og denne gang er det Papmachéreglen! Tirsdag d. 8 september 2020 kl. 19.00-21.00 hos MCH Herning Kongrescenter.
Papmachéreglen: Med udgangspunkt i sin bestsellersucces "Papmaché-reglen" er Hella Joof aktuel med et foredrag af samme navn. Det vil omhandle de samme 25 livsråd, som hun behandler i bogen - alle med et komisk strejf af genkendelighed. Bogen blev især rost for sin enestående blanding af humor seriøsitet, hvilket så vil præge foredraget. Hør om alt fra den store kærlighed til hverdagens småproblemer, alt sammen i bedste Hella-stil.

"Papmaché-reglen" er Hella Joofs lune karismatiske succesbog, der udkom i oktober 2016 har ligget øverst på bestsellerlisten adskillige uger.

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle danskere som har haft MODET til at forfølge at realisere deres drøm.

Følg os på FB:

Bemærk: Begrænset antal billetter.. Det er ikke muligt at medbringe egne drikkevarer eller mad.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30.

Forlæng oplevelsen; køb kombi billet incl. tapas tallerken (fra kl. 17:00). Bord er automatisk reserveret

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 19.
7
Jul
event-img
Undervisning

Mindful Bevægelse

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Mindful bevægelse har100%fokus på at skabe flow i krop og sind, med øvelser som især er med til at skabeen bedre kropsbevished.
Med rolige undersøgende bevægelser, øgesevnen til selv at fornemme, hvad der er bedst for egen krop, og målet er samtidig at få en mere tonet, smidig og stærk krop. Undervisningen er opdelt i 3 forskellige dele, alle med en kort pause imellem. Først opvarmervi ved at masserer bindevævet, muskler, senerogtriggerpunkteri kroppen.Har du muskelspændinger,smerter, kramper ellerskader, kan massagemed boldeofte lindre/dæmpe og over tid evt.helt fjerne symptomer.Øget flow i kroppen fjerner affaldsstoffer, løsner spændinger, og ny forskning sandsynliggør, at smidiggørelse af bindevævet effektivt bekæmper den genstridige appelsinhud, som mange kvinder kæmper med. Efter en kort pause fortsætter vi medøvelserisær inspireret af Yin og Hata yoga. Øvelser som igenbearbejder bindevævet med roligmindfulbevægelse, og hvorflowetilter og løsner spændingerog blokeringeri kroppen -hvilketer en vigtig forudsætningfor fri bevægelse. Der undervises differentieret, så alle får mest mulig ud af træningen uanset personlige begrænsninger og udfordringer. Efter en kort pause, lægger du dig under tæppet, og gør dig klar til luksus afspænding med klag-massage og til lyden af de beroligende tibetanske klangskåle samt andre meditative instrumenter,der healer dit energisystem og skaber restitution på dybt celleplan. Pulsen sænkes, celler afbalanceres, organer stimuleres og nervesystem beroliges. Hold 320378a

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Tirsdag den 7. juli til tirsdag den 8. september 2020, 10 kursusdage kl. 13.30.
7
Jul
event-img
Undervisning

Seniortræning

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Senior træning kommer omkring alle kroppens muskler med stående og liggende øvelser.
Der benyttes til tider redskaber, men fokus er mere mindet på bevægelighed, styrke, balance samt koordination. Der undervises differentieret, så alle får mest mulig ud af træningen uanset personlige begrænsninger og udfordringer. Musikken er afstemt efter aldersgruppen, så vi får en god og hyggelig stemning. Hold 320378c

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Tirsdag den 7. juli til tirsdag den 8. september 2020, 10 kursusdage kl. 14.45.
9
Sep
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 9. september 2020, kl. 10-12.
9
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag med Hella Joof - Papmachéreglen

Hella Joof deler papmaché-regler og skæve livsråd med Herning Den folkekære forfatter og foredragsholder Hella Joof inspirerer publikum i MCH Herning Kongrescenter med 25 finurlige livsråd 9. september 2020.
'Papmaché-reglen' er titlen på Hella Joofs nye foredrag, som kan opleves i MCH Herning Kongrescenter onsdag 9. september 2020. Foredraget tager udgangspunkt i hendes bestsellersucces af samme navn, som har undertitlen '- og andre glimrende regler fra livets lovsamling'.

Foredraget vil omhandle de 25 livsråd, som hun behandler i bogen - alle med et komisk strejf af genkendelighed. Publikum vil kunne se frem til en lun, livsklog og lattermild aften

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 9. september 2020, kl. 19.