Viser 41-60 ud af 217 resultater

7
Nov
event-img
Foredrag

Lev Mere Tænk Mindre V/pia Callesen

V/.
"LEV MERE - TÆNK MINDRE" OG "GRIB LIVET - SLIP ANGSTEN"

Den metakognitive tilgang er et helt nyt paradigme inden for psykologien, som handler om de mekanismer, der kontrollerer vores tænkning.
Psykolog Pia Callesen giver dig en introduktion til metoden, som mange oplever giver øget ro, overskud og selvværd.
Du får konkret viden og redskaber til, hvordan du selv kan styre bekymringer, tankemylder, stress, nedtrykthed, nervøsitet og angst.
Det handler ikke om at gøre de negative tanker mere positive eller komme dem til livs, men om at bruge mindre tid på tanke-håndtering, som f.eks. bekymringer

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Torsdag den 7. november 2019, kl. 19-21.
9
Nov
event-img
Foredrag

Generationer af højskole

Foredrag om højskolernes historie og fællessange fra Højskolesangbogen.
Højskolen har vist sig som en både en kulturbevarende og en dynamisk og tilpasningsdygtig institution. Hvordan har højskolen forandret og tilpasset sig, men også påvirket samfundsudviklingen? Og hvordan udtrykker højskolen væsentlige karakteristika ved det omgivende samfund?

Bliv klogere på højskolens rolle i det samfund, den voksede ud af - et samfund, der var præget af landbrug. Hør også om, hvordan de oprindelige højskoler tilpassede sig industrisamfundet, og hvad der kendetegnede datidens generation af højskoler. Herning Højskole blev grundlagt i 1961 og var tæt knyttet til Hernings tekstilindustri. I dag oplever højskolen en opblomstring i det post-industrielle eller senmoderne samfund. Men hvilken samfundsrelevans har højskolen som institution i dag? Professor emeritus i generel pædagogik Ove Korsgaard beretter.

På højskoleautentisk manér krydres aftenen med sange, der knytter an til de forskellige generationer og tider af højskolebevægelsen.

Der er et begrænset antal pladser og tilmelding skal ske via Folkeuniversitetets hjemmeside. Er der ledige billetter, kan disse købes i døren på dagen

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Lørdag den 9. november 2019, kl. 14-16.
10
Nov
event-img
Workshop

Mending café

Gå i klædeskabet og find tøj frem, som har brug for en kærlig hånd. Tekstilmuseet holder søndag d. 10. november mending café.
Vi ser på fortidens stoppeteknikker og lærer sammen med museets syersker at lave småreparationer på tøj.

Hver dag bombarderes vi med nyheder om overforbrug, klimakrise og ressourcemangel. Vi styrter lige lukt i afgrunden, hvis der ikke snart bliver gjort noget ved vores vanvittige forbrug. Du tænker måske, om vi overhovedet selv kan gøre noget. Det kan virke uoverskueligt, men nu melder Tekstilmuseet sig ind i klimakampen. Vi tror på, at vi alle sammen hver især med små skridt kan være med til at vende udviklingen. Det første lille bitte skridt tager vi søndag d. 10. november, hvor vi laver mending café.

Hvis du tænker - hvad er mending café - så er det et andet ord for at mødes og reparere tøj. Småhuller, en tabt knap eller sømme der er gået op, bør ikke være en hindring. Tøjet har måske stadig mange gode år i sig. Sammen med museumsinspektør Kristine Holm-Jensen går vi en tur i gemmerne og ser på hvad midtjyderne gjorde, dengang en vinterfrakke kostede en hel månedsløn og nyt tøj kun var noget man fik til konfirmation og bryllup. Vi kigger på fortidens metoder til at få tøjet til at holde længere og dykker ned i museets stoppede og lappede tøj og tekstil. Bagefter vil museets dygtige syersker demonstrere og dele deres tips og tricks til småreparationer, der gør tøjet næsten så godt som nyt. Tag gerne noget af dit eget eller familiens tøj med og bliv guidet i, hvordan du får det tilbage på sporet i stedet for at sende det i skraldespanden

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Søndag den 10. november 2019, kl. 14-16.
11
Nov
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Kaj Hartmayer, Holstebro. Norden rundt i 80 dage. Krydret med oplevelser anekdoter.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Mandag den 11. november 2019, kl. 14.30.
4
Nov
event-img
Undervisning

Sy Fastelavnstøj Til Dit Barn Eller Barnebarn

V/ Lone Jensen.
Ønsker dit barn at være en lyserød enhjørning med lilla vinger,

eller orange drage med grønne vinger, en prinsesse, eller en bjørn og det ikke lige er det man kan købe, eller ønsker du at lave dit barns fastelavnstøj selv.

Så er dette et kursus til dig. Underviseren medbringer færdige mønstre i størrelse 3 til 12 år. Alle kan deltage.

Medbring: Stof, tråd, tilbehør og din egen sysmaskine

Læs mere

Lundgårdskolen
Tjelevej 25, Tjørring, Herning
Mandag den 4. til mandag den 11. november 2019, kl. 18.30-21.35.
12
Nov
event-img
Foredrag

Bliv en sikker pilot for dit barn

Lær at sætte kursen for dit barn.
Mange forældre er i dag usikre på deres ret til at bestemme over deres barn.

Cand.psyk. Ulla Dyrløv mener, at én af årsagerne skal findes i, at vi har utrolig få timer med vores børn i hverdagen.

I foredraget vil hun bl.a. sætte fokus på, hvad der er kvalitets-tid med vores børn. Er det madlavning, rengøring og oprydning? Er det at lave noget hver især? Er det at ligge på gulvet og lege med sit barn? Er det, at alt praktisk er gjort, inden barnet kommer hjem? Er det at være glade hele tiden og ingen konflikter have?

Den voksne og barnet er ikke jævnbyrdige, men de skal være ligeværdige. Den voksne har en erfaring og et overblik, der giver dem det fulde ansvar for at styre og navigere. Men barnet er et menneske og lige så meget værd som en voksen.

Som forældre kan man nemt blive usikker på retten til at bestemme over sine børn. Men børn har brug for, at forældrene tager styringen. Den voksne har erfaring og overblik og det fulde ansvar for at styre og navigere i familien. Men hvordan gør man? Og hvad kan der ske, hvis man ikke gør det?

Ulla Dyrløv vil under foredraget også komme omkring, hvad skærme og internettet gør ved barnets trivsel og udvikling, og hvad det kan betyde for barnet med den manglende tid til nærvær og samvær med de voksne omkring barnet. Hun belyser brugen af sociale medier, computerspil og alt, hvad børn i øvrigt kan finde på internettet af både gode og dårlige ting.

Ulla Dyrløv driver til daglig Familiepsykologisk Praksis og er desuden kendt fra tv-programmerne 'Ingen styr på ungerne' og 'Når skærmene styrer familien'. Desuden er Ulla Dyrløv forfatter til blandt andre bøgerne 'Pilot for dit barn' og 'Få styr på dit barns digitale verden'.

Tilmelding og køb af billet (inkl. kaffe/te/vand)

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem:
Folkekirkens Familiestøtte, Herning Kommune & Herning Bibliotekerne
folkekirkensfamiliestotte.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18.30.
12
Nov
event-img
Foredrag

Mediernes ansvar - konstruktiv eller medløber?

Kan medierne gøre mere for at sikre sig mod fake news og halve sandheder?
Medierne kører hurtigere end nogensinde. Er det derfor, der sniger sig historier ind, hvor fakta måske ikke er helt rigtige....eller måske endda helt forkerte?

Er det de sociale mediers skyld?
Hvor meget "fake news" findes der i Danmark?
Og hvordan stiller den nye virkelighed medierne?

Chefforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jakob Linaa Jensen kommer med nogle bud. Det samme gør DR-journalist Allan Bo Poulsen, der har sin rod i den konstruktive journalistik som udnævnt Fellow ved Construktive institute. For hvad er konstruktiv journalistik? Og har den svaret på nogle af de udfordringer, der ligger i tiden?

Arrangementet er gratis, og man kan bare møde op. Men da Bibliotekscaféen lukker klokken 18, vil det være nødvendigt at bestille kaffe (25 kr.) på forhånd.

Bestil kaffe her

Kan det passe?
Arrangementet er en del af temaugen i uge 46 "Kan det passe? - en uge med fokus på Fake News og halve sandheder"

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18.30.
12
Nov
event-img
Foredrag

Mikkel Beha og den hvide verden

'Mikkel og den kolde hvide verden' er et underholdende, men også tankevækkende foredrag om familien Behas møde med den storslåede natur nordpå.

Læs mere

Skarrild-Karstoft Kultur- og Idrætscenter
Skolevejen 6, Skarrild, Kibæk
Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19.
12
Nov
event-img
Foredrag

Foredrag: Hvordan is og vand dannede Danmark (via livestream fra Aarhus Universitet)

Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark. Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt - og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag.
Forelæsere: professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt - og hvad er forbindelsen til de skandinaviske bjerge?

I første del af foredraget kan du høre om hvordan klima og pladetektonik over det meste af Jorden konkurrerer om bjergenes højde og form. Dernæst vil du høre om hvordan istiderne omformede bjergene i Norge og Sverige og frigjorde de materialer som senere endte med at udgøre det danske landskab. Hør endvidere om hvordan forskerne i et nyt laboratorium på Aarhus Universitet bruger kosmisk stråling og computersimuleringer til at afsløre hvordan Skandinaviens bjerge med høje flader og dybe fjorde har udviklet sig over millioner af år.

I anden del af foredraget vil du se highlights fra den nyeste forskning i istidernes Danmark. Med nye digitale terrænkort løftes sløret for helt nye detaljer i istidslandskaberne fra forskellige dele af Danmark. Du vil også se eksempler på de enorme mængder ler og sand isen og vandet flyttede rundt på. Fx blev der alene i Vendsyssel under den seneste istid, Weichsel-istiden, hvert år aflejret ler og sand svarende til 200.000 lastvognlæs - og det stod på i 100.000 år.
Istiderne har også indflydelse på hvordan landskabet udvikler sig i dag idet eftervirkningerne fra isens tyngde stadig får det meste af Danmark til at hæve sig - og det er gode nyheder da havspejlet nu stiger som følge af global opvarmning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
12
Nov
event-img
Foredrag

Hvordan is og vand dannede Danmark (via livestream fra Aarhus Universitet)

Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark. Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt - og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag.
Professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt - og hvad er forbindelsen til de skandinaviske bjerge?

I første del af foredraget kan du høre om hvordan klima og pladetektonik over det meste af Jorden konkurrerer om bjergenes højde og form. Dernæst vil du høre om hvordan istiderne omformede bjergene i Norge og Sverige og frigjorde de materialer som senere endte med at udgøre det danske landskab. Hør endvidere om hvordan forskerne i et nyt laboratorium på Aarhus Universitet bruger kosmisk stråling og computersimuleringer til at afsløre hvordan Skandinaviens bjerge med høje flader og dybe fjorde har udviklet sig over millioner af år.

I anden del af foredraget vil du se highlights fra den nyeste forskning i istidernes Danmark. Med nye digitale terrænkort løftes sløret for helt nye detaljer i istidslandskaberne fra forskellige dele af Danmark. Du vil også se eksempler på de enorme mængder ler og sand isen og vandet flyttede rundt på. Fx blev der alene i Vendsyssel under den seneste istid, Weichsel-istiden, hvert år aflejret ler og sand svarende til 200.000 lastvognlæs - og det stod på i 100.000 år.
Istiderne har også indflydelse på hvordan landskabet udvikler sig i dag idet eftervirkningerne fra isens tyngde stadig får det meste af Danmark til at hæve sig - og det er gode nyheder da havspejlet nu stiger som følge af global opvarmning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere

Studenterhuset - Birk Campus
Birk Centerpark 105, Herning
Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
12
Nov
event-img
Foredrag

Hvordan is og vand dannede Danmark (via livestream fra Aarhus Universitet)

Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark. Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt - og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag.
Forelæsere: professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt - og hvad er forbindelsen til de skandinaviske bjerge?

I første del af foredraget kan du høre om hvordan klima og pladetektonik over det meste af Jorden konkurrerer om bjergenes højde og form. Dernæst vil du høre om hvordan istiderne omformede bjergene i Norge og Sverige og frigjorde de materialer som senere endte med at udgøre det danske landskab. Hør endvidere om hvordan forskerne i et nyt laboratorium på Aarhus Universitet bruger kosmisk stråling og computersimuleringer til at afsløre hvordan Skandinaviens bjerge med høje flader og dybe fjorde har udviklet sig over millioner af år.

I anden del af foredraget vil du se highlights fra den nyeste forskning i istidernes Danmark. Med nye digitale terrænkort løftes sløret for helt nye detaljer i istidslandskaberne fra forskellige dele af Danmark. Du vil også se eksempler på de enorme mængder ler og sand isen og vandet flyttede rundt på. Fx blev der alene i Vendsyssel under den seneste istid, Weichsel-istiden, hvert år aflejret ler og sand svarende til 200.000 lastvognlæs - og det stod på i 100.000 år.
Istiderne har også indflydelse på hvordan landskabet udvikler sig i dag idet eftervirkningerne fra isens tyngde stadig får det meste af Danmark til at hæve sig - og det er gode nyheder da havspejlet nu stiger som følge af global opvarmning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere

Herning Friskole
H.C. Ørsteds Vej 68, Herning
Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
12
Nov
event-img
Foredrag

Foredrag: Hvordan is og vand dannede Danmark (via livestream fra Aarhus Universitet)

Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark. Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt - og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag.
Professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt - og hvad er forbindelsen til de skandinaviske bjerge?

I første del af foredraget kan du høre om hvordan klima og pladetektonik over det meste af Jorden konkurrerer om bjergenes højde og form. Dernæst vil du høre om hvordan istiderne omformede bjergene i Norge og Sverige og frigjorde de materialer som senere endte med at udgøre det danske landskab. Hør endvidere om hvordan forskerne i et nyt laboratorium på Aarhus Universitet bruger kosmisk stråling og computersimuleringer til at afsløre hvordan Skandinaviens bjerge med høje flader og dybe fjorde har udviklet sig over millioner af år.

I anden del af foredraget vil du se highlights fra den nyeste forskning i istidernes Danmark. Med nye digitale terrænkort løftes sløret for helt nye detaljer i istidslandskaberne fra forskellige dele af Danmark. Du vil også se eksempler på de enorme mængder ler og sand isen og vandet flyttede rundt på. Fx blev der alene i Vendsyssel under den seneste istid, Weichsel-istiden, hvert år aflejret ler og sand svarende til 200.000 lastvognlæs - og det stod på i 100.000 år.
Istiderne har også indflydelse på hvordan landskabet udvikler sig i dag idet eftervirkningerne fra isens tyngde stadig får det meste af Danmark til at hæve sig - og det er gode nyheder da havspejlet nu stiger som følge af global opvarmning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere

Trehøje Museum
Søndermarksvej 2, Ørnhøj
Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
13
Nov
event-img
Foredrag

FARLIGT - hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det

Journalist og forfatter Hans Jørgen Nielsen fortæller om medier, frygt og fornuftig skepsis.
Tag med på en humoristisk, dragende og vidensbaseret rejse ind i den farlige verden - og oplev, hvordan meget af al den farlighed, du dagligt bliver tilbudt, er det rene gas.

Og nej, det er ikke bare pressens skyld. Pressen er blot en del af et langt større billede, hvor også videnskabsfolk, politikere, embedsmænd, organisationer og virksomheder spiller hver deres roller.

Journalist Hans Jørgen Nielsen holder et foredrag, hvor der også er plads til debat. Han har sammen med professor Steffen Andersen skrevet bogen: Farligt - hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det (2018).

Pris 100 kroner.
Køb din billet her

Kan det passe?
Arrangementet er en del af temaugen i uge 46 "Kan det passe? - en uge med fokus på Fake News og halve sandheder".

Vær en af de 10 første der køber en billet, og modtag et eksemplar af "Den der råber lyver - mediebrugerens manual til løgnens tidsalder" skrevet af Lea Korsgaard, som er chefredaktør på Zetland. Hun har skrevet tre bøger og modtaget Berlingske Journalisters Pris og prisen som Årets Redaktør. Bogen modtages ved arrangementet

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 13. november 2019, kl. 18.30.
13
Nov
event-img
Foredrag

Foredrag med Sofie Linde

Fårking Gravid Kom og oplev hele Danmarks darling, Sofie Linde, i et hudløst ærligt og underholdende foredrag med udgangspunkt i hendes bog. Kendt fra bl.a. Sommer Summarum og X Factor.
Bogen hedder: Fårking Gravid - En fremmed flytter ind.

Et humoristisk og evigt aktuelt foredrag om at være gravid og hade det.

Målgruppen for foredraget er kvinder;De gravide og dem der har en eller flere graviditeter veloverstået samt til alle fagfolk, der arbejder med de gravide og selvfølgelig fædrene og nybagte forældrepar

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 13. november 2019, kl. 19.
30
Okt
event-img
Undervisning

Mad - Styrk Din Fordøjelse Med Ayurvedisk Mad

V/ Mette Brogaard.
Ayurveda betyder " livets videnskab"

og er en veldokumenteret gammel sundhedsvidenskab. På dette kursus vil du lære om principperne for Ayurvedisk madlavning.

Der vil være stor fokus på fordøjelse og hvordan du bruger råvarer, herunder også krydderier, som er livsfremmende og er specielt udvalgt pga. deres gunstige virkning på kroppen.

Vi vil lave lækre økologiske og vegetariske retter, som du efterfølgende kan arbejde med derhjemme, for at fremme din fordøjelse og vitalitet.

På kurset vil du også blive tilbudt at lave en Dosha test, såles du kan få indblik i hvordan dine Dosha energier er fordelt mellem Vatta, Pitta og Kapha.

Du vil herefter få gode råd til hvordan du gennem kosten, styrker din fordøjelse og fremmer vitalitet i krop og sind.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Onsdag den 30. oktober til onsdag den 13. november 2019, kl. 17.30-20.35.
14
Nov
event-img
Undervisning

Få hjælp i IT-caféen på biblioteket i Herning!

Dygtige og engagerede frivillige står klar til at hjælpe dig.
II-caféen drives af dygtige og engagerede frivillige, der står parat til at hjælpe med stort og småt indenfor it - så tøv ikke med at kigge forbi, hvis computeren, mobilen eller e-bogslæseren driller!

Du kan enten medbringe dit eget it-udstyr eller få hjælp på de opstillede pc'ere.

I IT-caféen kan du bl.a.:

Få hjælp til at komme i gang med at bruge en pc
Få hjælp til iPad, tablets, smartphones og lign.
Få hjælp til at bruge e-ressourcer som borger.dk og lign.
Og meget mere!
Du behøver ikke tilmelde dig. Du møder bare op med det emne, du gerne vil vide mere om eller har behov for hjælp til. Alle er velkomne!

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 14. november 2019, kl. 10.
14
Nov
event-img
Foredrag

TjekDet - Find vej gennem halve sandheder i medierne

En af Mandag Morgens faktatjekkere giver eksempler og gode råd.
Journalist Andreas Rasmussen er faktatjekker. Hans arbejde på mediet TjekDet (en del af Mandag Morgen) består i at kontrollere, om mediernes historier holder vand.

Og han og kollegerne har nok at tage sig til.

For har miljøministeren ret i, at danskerne er de værste til at producere skrald?
Har Radikale Venstre sendt en video til Trump fuld af fejl?
Er storesøskende virkelig dårligere til at køre bil?
Er så mange kendte rent faktisk blevet rige på Bitcoins?
Og er det fup, at du kan vinde biografbilletter på Facebook?

Andreas fortæller om nogle af de historier, TjekDet har optrævlet. Hør også om redaktionens måde at arbejde på.
Og ikke mindst kan du få gode tip til, hvordan du selv navigerer i en nyhedsstrøm, du ikke altid selv kan styre.

Arrangementet er gratis, og man kan bare dukke op.

Men da Bibliotekscaféen har lukket klokken 18, er der mulighed for at forudbestille en kop kaffe med en småkage for 25 kroner.

Køb kaffe her

Kan det passe?
Arrangementet er en del af "Kan det passe?" - en uge med fokus på fake news og halve sandheder.
Hvor sidder undre-musklen? Og hvordan gør vi den stærkere?

Vandrehistorier og halve sandheder er ikke noget nyt. Vi mennesker har altid troet på ting, vi måske ikke burde. Selv i vores tid, hvor vi har bedre mulighed for at få oplysninger end nogensinde før, er der masser af halve sandheder i omløb. Men hvorfor bliver vi ikke klogere? Og hvordan kan vi sammen blive lidt bedre til at spørge os selv "kan det nu passe?" Og hvordan finder vi de rigtige oplysninger?

På biblioteket sætter vi spot på undre-musklen i og omkring uge 46, for at vi alle kan få bedre vaner og gøre lidt mere modstand mod fake news og halve sandheder

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 14. november 2019, kl. 18.30.
14
Nov
event-img
Foredrag

Foredrag om energi og fødder

Underviser: Nana Michelsen. Foredrag - Ved energi og fødder. v. fodlæser Nana Michelsen. Alle har en holdning til fødder. Nogle elsker dem. Andre kan ikke fordrage dem. Specielt kan man have det svært med sine egne fødder.
Men hvad er det egentlig, dine fødder fortæller om dig med den måde, de ser ud på? Ja, det bliver du lidt klogere på i løbet af foredraget, hvor du får kendskab til fodlæsningens forunderlige verden. Du får ny viden om dine fødder og bliver aktiv, når vi læser hinandens fødder. Vi kommer ind på, hvad dine fødders udseende fortæller om din personlighed - og du får at vide, hvad fodtype du er. Vi starter med at aktivere kroppens energifelt igennem meditation, hvor dine energihjul, chakraerne, fyldes op og renses. Du får punkter, der kan afhjælpe stress, give dig god jordforbindelse og aktivere energien fra fødderne.
Fodlæser og kranio-sakral terapeut Nana Michelsen har en stor kærlighed til fødder og elsker at læse dem og prøve at tyde deres fortælling. Til februar starter Nana en fodlæseruddannelse som noget nyt i Danmark, hvor det er ukendt at læse og få læst sine fødder. Fodlæsning er beslægtet med håndlæsning. Men alligevel en anden måde at nærme sig din personlighed og din sjæl på. En fodlæsning viser dit udviklingspotentiale. De viser dig vej til at finde tilbage til dig selv. Den, du virkelig er. Din sjæl

Så det er et spændende eventyr, du begiver dig ud i - med masser af god energi og kærlighed til dine fantastiske fødder - og dig.

https://nanamichelsen.dk/fodlaesning

Hold: 19104

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Torsdag den 14. november 2019, kl. 18.30-20.
14
Nov
event-img
Foredrag

Stå stærkere - i krop og sind. Genvind kontrollen over vægt, helbred & glæde i hverdagen

Mød Anna Bogdanova og Louise Berner som gennem de seneste år har hjulpet mere end 8.000 kvinder med at knække koden til et stærkt og sundt liv. Her har du mulighed for at høre hvordan - og ikke mindst få input til, hvordan du kan knække koden selv.
Mød Anna Bogdanova og Louise Berner som gennem de seneste år har hjulpet mere end 8.000 kvinder med at knække koden til et stærkt og sundt liv.

Her har du mulighed for at høre hvordan - og ikke mindst få input til, hvordan du kan knække koden selv.

Anna Bogdanova og Louise Berner gør op med alle dogmatiske regler for, hvad du skal og bør og har gjort det til deres speciale at gøre livsstilsændringer til noget, som alle kan finde ud af.

I dette foredrag får du et unikt indblik i deres metode, som har hjulpet tusindvis af kvinder til at blive fri for skavanker, smerter, overvægt og stress.

Det handler nemlig ikke om besværlige kostdogmer eller tidskrævende udmattende træning.

Anna Bogdanova og Louise Berner kombinerer den seneste forskning med almindelig sund fornuft og menneskelig indsigt, til en cocktail af hverdagsnemme tiltag, som skaber store forandringer, når de laves kontinuerligt.

Du vil få deres mest virksomme værktøjer til at få mere energi og overskud også på den korte bane.

Der vil undervejs være øvelser, hvor du på egen krop kan mærke, at det er nemmere at slippe træthed og smerter og finde styrke og overskud, end du hidtil har troet var muligt.

Glæd dig til en aften med en masse aha-oplevelser og mulighed for at stille spørgsmål til de 2 eksperter

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Torsdag den 14. november 2019, kl. 19.
23
Okt
event-img
Undervisning

Mad - Finere Madlavning

V/ Hans Truelsen.
Kurset henvender sig til både nybegyndere og øvede,

der mangler inspiration til at tilberede en lækker gæstemenu.

Kurset tager udgangspunkt i både de klassiske opskrifter og tilberedningsmetoder, samt det mere moderne danske og internationale køkken.
Der vil blive arbejdet i små grupper og der tilberedes 2-3 retter hver kursusgang.

Udgifter til råvarer er ca. 70,-/ 90,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde og dine egne knive

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Torsdag den 10. oktober til torsdag den 14. november 2019, kl. 18-21.05.