BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 41-60 ud af 1063 resultater

26
Aug
event-img
Andet

Babysalmesang

Læs mere

Gjellerup Kirke
Kirkebyvej 1, Gjellerup, Herning
Onsdag den 26. august 2020, kl. 10.
26
Aug
event-img
Ekskursion

Barnevognsbyvandring

Som noget nyt tilbyder Museum Midtjylland nu en byvandring målrettet fædre og mødre på barsel, som trænger til at komme ud og trille med barnevognen og samtidig vil høre gode historier fra Hernings fortid.
Det er Kristine Holm-Jensen fra Museum Midtjylland, der fører an på turen. Hun har tilrettelagt turen, så der er plads og tid til de smås behov. Turen slutter på Tekstilmuseet, hvor der er faciliteter til at skifte, amme eller få sig en kop kaffe i hyggelige omgivelser.

Turen handler om, hvordan nutidens Herning på rekordtid blev forvandlet fra en lille flække på heden til pulserende industriby. I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med få indbyggere. Bare 100 år senere var byen ophøjet til købstad med flere tusinde indbyggere og en spirende industri. Turen giver indblik i, hvad der lå bag denne eksplosive udvikling, og hvad der siden skete.

Vandringen starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i første halvdel af 1800-tallet. Turen går herefter via torvet hen til Herning kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Herefter går turen til Dalgasgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkræft for byens vækst i det meste af 1900-tallet. Vi slutter i Vestergade, hvor området omkring Herning Klædefabrik i mange år nærmest udgjorde en by i byen.

Barnevognsturen er den anden af Museum Midtjyllands i alt tre rullende byvandringer. D. 23. august er der Pedaltramp og historie, og torsdag d. 27. august er der byvandring for folk med rollator og kørestole. Alle tre er tilpasset målgruppernes behov.

Tilmelding er nødvendig og kan ske på vores hjemmeside.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 26. august 2020, KL. 10-11.30.
26
Aug
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 26. august 2020, kl. 10-12.
26
Aug
event-img
Andet

Børnekor

I børnekoret synger vi børnesange, salmer, laver sanglege, danser, klapper, synger efter håndtegn og leger de gode sangvaner ind. Tilmelding på Kirkens hjemmeside, under Aktiviteter eller på tlf. 21517559.

Læs mere

Kirkens lokaler på Silkeborgvej 27 G
Silkeborgvej 27 G, Herning
Onsdag den 26. august 2020, kl. 14.30-15.30.
26
Aug
event-img
Andet

Juniorkor

Læs mere

Kirkens lokaler på Silkeborgvej 27 G
Silkeborgvej 27 G, Herning
Onsdag den 26. august 2020, kl. 15.20-16.20.
26
Aug
event-img
Andet

Spaghetti-spisning

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 26. august 2020, kl. 17.45-19.
26
Aug
event-img
Anden forestilling

Mød mig i mørket på Vind kirkegård

'Mød mig i mørket' er en teaterforestilling, hvor indholdet er baseret på fortællinger eller historier fra den lokale kirkegård, hvor forestillingen foregår.

Læs mere

Vind Kirke
Råstedvej 2, Holstebro
Onsdag den 26. august 2020, kl. 19.30.
27
Aug
event-img
Andet

Pilgrimsvandring

Læs mere

Gjellerup Kirke
Kirkebyvej 1, Gjellerup, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 09.
27
Aug
event-img
Andet

Babysalmesang

Læs mere

Vinding Kirke
Præstevejen 2 A, Sørvad
Torsdag den 27. august 2020, kl. 10.
27
Aug
event-img
Andet

Babysalmesang

Læs mere

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Torsdag den 27. august 2020, kl. 10-11.
27
Aug
event-img
Ekskursion

Rullende historie

Historisk byvandring for gangbesværede og rollator- og kørestolsbrugere.
Nu afholder Museum Midtjylland historisk byvandring for gangbesværede samt rollator- og kørestolsbrugere. I et roligt tempo drager vi gennem bymidten, hvor vi skal høre om Hernings byudvikling i 1800- og 1900-tallet.

I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med ganske få indbyggere. I 1827 anlægges der imidlertid et tinghus på en markvej, fem år senere et apotek, og bydannelsen begynder at udvikle sig i dette område øst for den gamle landsby.

Den gradvise udbygning af infrastrukturen med landevejen mellem Aarhus og Ringkøbing og den senere anlæggelse af jernbanen satte for alvor gang i byens vokseværk. Hertil kom også den spirende industri. Et foreløbigt højdepunkt nåede man i 1913, hvor Herning blev købstad og for længst var blevet hedens hovedstad for handel og vandel.

Turen starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i den første halvdel af 1800-tallet. Samtidig fortæller vi om jernbanens store betydning for byens og egnens vækst.

Turen går herefter via torvet hen til Herning kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Turen slutter ved Føtex i Bredgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkræft for byens vækst i det meste af 1900-tallet.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via vores hjemmeside.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 10-11.30.
27
Aug
event-img
Andet

Babysalmesang

Kl. 10.00-10.45. Efterfølgende er der kaffe og hygge. Deltagelse gratis.

Læs mere

Kirkens lokaler på Silkeborgvej 27 G
Silkeborgvej 27 G, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 10-12.
27
Aug
event-img
Andet

Spirekor

I spirekoret synger vi børnesange, børnesalmer, laver sanglege, danser, klapper, synger efter håndtegn og leger de gode sangvaner ind. Man behøver ikke at kunne læse, da vi lærer alting udenad.
Tilmelding på kirkens hjemmeside, under Aktiviteter eller tlf. 21515975

Læs mere

Kirkens lokaler på Silkeborgvej 27 G
Silkeborgvej 27 G, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 14.30-15.30.
27
Aug
event-img
Blandet/Ukendt

Kom tættere på kunsten med KLUB Cobra-aften

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum inviterer medlemmer af museumsklubben KLUB Cobra til en hyggelig aftenomvisning ved museumsleder Lotte Korshøj.
På denne aften kommer du tættere på museets udstillinger og tættere på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts kunst.

Lotte Korshøj vil levende fortælle om udstillingerne og kunsten, deres tilblivelse og vej til museet. Samtidig vil du få et gensyn med elskede værker, og aftenen vil måske også skabe anledning til undren og inspiration.

Arrangementet afsluttes med en let anretning og et godt glas.

Læs mere om KLUB Cobra-medlemskab på vores hjemmeside www.chpeamuseum.dk

Tilmelding til chpevent@herning.dk

Læs mere

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 17.
27
Aug
event-img
Klassisk

Orgelkoncert med domorganist

Jørgen Ellekilde blev den 1. marts 2019 udnævnt til domorganist ved Budolfi kirke i Aalborg. Han er ikke blot uddannet organist men også pianist.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 19.30.
27
Aug
event-img
Foredrag

Sognehusaften

Tidl. kongelig konfessionarius Erik Normann Svendsen: "Præst for Gud, Dronning og fædreland".

Læs mere

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Torsdag den 27. august 2020, kl. 19.30-21.30.
27
Aug
event-img
Andet/Ukendt

Moi Caprice

Efter næsten 12 års pladepause er moi Caprice nu endelig klar med deres femte studie-album;.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 20.
27
Aug
event-img
Historisk

Sæt lyd på historien

Hvordan lyder historien? På Frilandsmuseet Herning kan museets gæster være med til at skabe deres helt egen unikke lydkulisse, når vi åbner dørene for en helt særlig lydinstallation i august.
Via autentisk udviklede lyde bliver vi sat tilbage til Midtjylland i midten af 1800-tallet og kan gennem ørerne opleve hedebondefamiliens dagligdag.

Lyden aktiveres ved hjælp af sensorer, så den forandrer sig afhængigt at, hvor i rummet man befinder sig. Det er også muligt at sætte flere lyde i gang på samme tid. Hver gæst vil derfor få sin egen helt unikke oplevelse afhængigt af, hvordan gæsten bevæger sig rundt i rummet.

Museets frivillige vil også være på museet og demonstrere gamle håndværk. Der er aktiviteter for børn og voksne.

Lydkulissen er et eksperiment, som kun står på museet i kort tid. Det kan opleves i weekenden d. 15.-16. august samt to torsdage d. 20. og 27. august. Med lydkulissen ønsker museet at undersøge, hvad der sker med vores museumsbesøg, når høresansen kommer i spil. I hverdagene er områdets skoler og daginstitutioner inviteret til at besøge museet og opleve lyden af historien.

Eksperimentet er resultatet af et samarbejde mellem Museum Midtjylland, Skanderborg Museum, Struer Museum og forskningscentret CAVI ved Aarhus Universitet. Formålet med samarbejdet er gennem en nyskabende, eksperimenterende og udforskende tilgang at give museumsgæsterne mulighed for at skabe deres helt egen unikke oplevelse med lyd i museernes autentiske rum.

Projektet er finansieret af Region Midtjylland og har i foråret 2020 modtaget en større bevilling fra Velux Fonden til en videreførelse af projektet.

Museum Midtjylland og museets frivilliggruppe, Landsbylauget, glæder sig til at se jer til nogle sjove dage på Frilandsmuseet Herning

Læs mere

Frilandsmuseet Herning, Museum Midtjylland
Museumsgade 32, Herning
Torsdag den 27. august 2020, kl. 9-15.
14
Aug
event-img
Billedkunst

Aflyst! Socle du Monde Biennale 2020 på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Socle du Monde Biennalen er den ældste danske biennale for samtidskunst. Under titlen 'Welcome back my friends to the show that never ends' reflekterer Socle du Monde 2020 over en verden i forandring.
Biennalens titel har navn efter Piero Manzonis skelsættende skulptur "Socle du Monde" fra 1961. Biennalen fejrer Piero Manzoni ved både at vende blikket frem og tilbage i tiden til nogle af de bedste og mest spændende kunstnere. Samtidig præsenteres en lang række værker, der aldrig før har været vist i Skandinavien.

Biennalen finder foruden Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum sted på HEART - Herning Museum of Contemporary Art, Tekstil Museet, Herning Højskole samt i Herning by og i området i Birk.

Socle du Monde Biennalen 2020 er arrangeret af Tijs Visser, Maria Finders, Bruno Cora, Holger Reenberg, Michael Bank Christoffersen, Lotte Korshøj og Laura Liv Weikop

Læs mere

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Fredag den 24. april til torsdag den 27. august 2020, kl. 10.
28
Aug
event-img
Andet

Kirkens Legestue

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Fredag den 28. august 2020, kl. 09.30-11.30.