BEMÆRK: Alle kulturinstitutioner i Herning Kommune følger myndighedernes anvisninger og lukker ned for at minimere smittespredning af corona. Hvis du har billetter til nogle af de aflyste / udskudte arrangementer, kan du se, hvordan du skal forholde dig på arrangørernes hjemmesider. Ha' tålmodighed - informationerne kommer så hurtig som muligt. HerningErKultur bliver også stille for en stund. Vi vil opdatere, når der er nye anbefalinger, der har betydning for kulturelle begivenheder i Herning. PAS PÅ HINANDEN! Du kan finde yderligere information om situationen i Herning på www.herning.dk

Viser 61-80 ud af 234 resultater

5
Sep
event-img
Undervisning

Mad Over Bål For Nybegyndere Med Grønt Fra Naturen

V/ Sara Bøndergaard.
Mad over bål - skøn familieaktivitet!

Vi skal lære at starte et godt bål og lidt om de forskellige båltyper. Dernæst lærer vi nogle enkle og genkendelige planter fra naturen, som vi bruger i mad.
Vi vil tilberede et enkelt og godt måltid ved hjælp af ilden. Husk at notere allergier eller fødevare-intolerance ved tilmelding.
Kom i praktisk tøj og fodtøj.
Pris til råvarer: ca 75 kr. pr. person

Læs mere

Løvbakke Naturskole
Løvbakkevej 32, Herning
Lørdag den 5. september 2020, kl. 10-15.
7
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Sundere Søde Lækkerier

V/ Hellan Krüger.
Hvis du holder af smagen af søde sager,

men gerne vil være fri for hvidt sukker, skal vi her smage på muffins, rawcake, proteinbare og kager uden hvidt sukker, mælk, hvedemel eller tomme kalorier.

Du får opskrifter på lækkerierne, som vi fremstiller og en god smag i munden. Alle råvarerne er naturligvis økologiske.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Mandag den 7. september 2020, kl. 18-21.05.
8
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Det Traditionelle Mexicanske Køkken

V/ Dorte Fløjgaard.
Hver stat i Mexico har sin egne kulinariske specialitet og opskrift. I mexicansk madlavning bruges flere krydderier, tortillas og forskellige slags chili. Tag med på en rundrejse i det mexicanske køkken.

Udgifter til råvarer kr. 120,- pr. person pr. gang

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 18-21.05.
8
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag med Hella Joof - Papmachéreglen

MOD TIL er stolte af at kunne præsentere endnu et spændende foredrag med den underholdende skønne ildsjæl, nemlig Hella Joof! Og denne gang er det Papmachéreglen! Tirsdag d. 8 september 2020 kl. 19.00-21.00 hos MCH Herning Kongrescenter.
Papmachéreglen: Med udgangspunkt i sin bestsellersucces "Papmaché-reglen" er Hella Joof aktuel med et foredrag af samme navn. Det vil omhandle de samme 25 livsråd, som hun behandler i bogen - alle med et komisk strejf af genkendelighed. Bogen blev især rost for sin enestående blanding af humor seriøsitet, hvilket så vil præge foredraget. Hør om alt fra den store kærlighed til hverdagens småproblemer, alt sammen i bedste Hella-stil.

"Papmaché-reglen" er Hella Joofs lune karismatiske succesbog, der udkom i oktober 2016 har ligget øverst på bestsellerlisten adskillige uger.

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle danskere som har haft MODET til at forfølge at realisere deres drøm.

Følg os på FB:

Bemærk: Begrænset antal billetter.. Det er ikke muligt at medbringe egne drikkevarer eller mad.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30.

Forlæng oplevelsen; køb kombi billet incl. tapas tallerken (fra kl. 17:00). Bord er automatisk reserveret

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 8. september 2020, kl. 19.
9
Sep
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 9. september 2020, kl. 10-12.
9
Sep
event-img
Foredrag

Foredrag med Hella Joof - Papmachéreglen

Hella Joof deler papmaché-regler og skæve livsråd med Herning Den folkekære forfatter og foredragsholder Hella Joof inspirerer publikum i MCH Herning Kongrescenter med 25 finurlige livsråd 9. september 2020.
'Papmaché-reglen' er titlen på Hella Joofs nye foredrag, som kan opleves i MCH Herning Kongrescenter onsdag 9. september 2020. Foredraget tager udgangspunkt i hendes bestsellersucces af samme navn, som har undertitlen '- og andre glimrende regler fra livets lovsamling'.

Foredraget vil omhandle de 25 livsråd, som hun behandler i bogen - alle med et komisk strejf af genkendelighed. Publikum vil kunne se frem til en lun, livsklog og lattermild aften

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 9. september 2020, kl. 19.
10
Sep
event-img
Møder

Spætten

Er Sct. Johannes Kirkes Børneklub for 4 - 8 år. Alle er velkomne!

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 10. september 2020, kl. 14.30-16.
10
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Lav Selv Din Egen Plantedrik Og -smøreost

V/ Hellan Krüger.
Det er så nemt at lave selv,

og så kan du selv bestemme, om plantedrikken skal laves på kerner eller mandler, og om den skal have et strejf af sødme. Vi vil også smage på plantebaseret milkshake.

Smøreosten fremstilles af forskellige nødder. Alle råvarer er naturligvis økologiske.

Medbring: din egen blender

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Torsdag den 10. september 2020, kl. 18-21.05.
10
Sep
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Torsdag den 10. september 2020, kl. 19.
13
Sep
event-img
Ekskursion

Natur-tur

Enestående tur i Søby Brunkulslejer omfattende museet og fugletårn samt køretur i egen bil gennem lejerne og landsbyer med stop ved Mount Søby og ørkenlandskabet. Pris inkl. entre, guide og frokost på museet. HUSK tilmelding på 53 37 14 59 senest 6/9.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Søndag den 13. september 2020, kl. 10-13.30 & 18.30-21.30.
14
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Det Traditionelle Indiske Køkken

V/ Dorte Fløjgaard.
Der er mange forskellige kulturer og traditioner samt en mangfoldig sammensætning af folkeslag i Indien.

Kommer du en dag til Indien, vil du opleve, at der er meget stor forskel på de enkelte områders mad.
Det indiske køkken er næsten mere vegetarisk end kødbaseret, og de er bare dygtigere til at bruge grøntsagerne, end vi er, og de er gode til at give retterne mere fylde og smag.

De varme indiske krydderier, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander, kanel, garam masala, kardemomme, bliver brugt flittigt i mange retter
Du bliver mæt på en anden måde og mæt før, når man spiser noget meget krydret og spicy, så smag dig frem flere gange, og find dit eget niveau, men det er vigtigt, at der er dybde. For lidt krydderi bliver kedeligt.

Det der danner basis for måltiderne i henholdsvis det nordlige og det sydlige Indien kan ses på eksempelvis brødprodukter.
I det nordlige Indien er Naan og Chapati daglige brød fra det traditionelle køkken. I det nordlige indien har man generelt en præference for brød og bagte ting.

Naan kan sagtens udgøre et måltid i sig selv - det smørsmurte brød kan snildt stå alene, og mætter fint - hvor chapati i højere grad anvendes som tilbehør eller snack til et måltid.

I det sydlige Indien foretrækkes kogte ris og grøntsager frem for brød. Du finder også et stort udbud af lækre vegetarretter i det sydindiske køkken, hvor du kan spise dig mæt i alt fra kartofler og auberginer til linser og okra samt andre grønsager.
I denne introduktion vil du møde både det vegetariske og det mere kødbaserede, der bliver 2 gange vegetarbaseret og 2 gange, som er kødbaseret. Lakshmi underviser ved vegetarbaseret og Bjarne underviser ved kødbaseret.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Mandag den 14. september 2020, kl. 18-21.05.
15
Sep
event-img
Foredrag

Folkekirkens sorgkonference 2020 - "Sammen om sorgen" - en folkelig tilgang til sorg - Sorg i

Teologisk perspektiv. Folkekirken inviterer tirsdag den 15. september 2020 kl. 9.30 - 16.00 til Sorgkonference i Herning i MCH Herning Kongrescenter. Bemærk - der er et begrænset antal billetter.
Kirken har gennem generationer mødt mennesker i sorg. Samtalt og prædiket om sorg. Skabt rum for sorg. Det er en af kirkens kerneopgaver. Der er også i sundhedsvæsenet og behandlingssystemet kommet et øget fokus på sorg og i 2018 gjorde WHO "Forlænget sorg" til en officiel diagnose.

På denne konference vil vi gerne sætte fokus på kirkens tilgang til sorg - vores teologiske egenart og styrke men samtidig også med fokus på, hvordan teologien og psykologien beriger og kan berige hinanden. Det er en understregning af, at kirken ikke er et behandlersystem, men at vi tilbyder et følge- og fællesskab.

Målgruppe: Alle, der møder sørgende eller arbejder med sorg i en folkekirkelig sammenhæng - og laver rammerne. Præster, sognemedhjælpere, gravere, menighedsrådsmedlemmer - MEN alle, der er interesseret, er velkommen til at deltage.

Pris: kr. 555,00 incl. billetgebyr på kr. 5,00

Sidste tilmeldingsfrist: 31. august 2020

Se det fulde program for dagen på Viborg Stifts hjemmeside

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 09.30.
15
Sep
event-img
Foredrag

Karen-Marie Lillelund

Oplev et inspirerende foredrag om "Hold balancen - Nyd livet" Livet er ikke en generalprøve med døden som premiere. Alligevel føles det indimellem som om vi bare ræser afsted i forsøget på at nå en eller anden mållinje, og glemmer at nyde vejen derhen.
Karen-Marie er en af Danmarks mest efterspurgte og sprudlende foredragsholdere.
Med sin smittende livsglæde og lattermildhed og sin evne til at formidle den har hun igennem mere end 15 år bragt både ny viden, eftertanke og til sine tilhørere

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19.
15
Sep
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde - Ilskov

Læs mere

Kirkely
Hestlundvej 2, Ilskov, Sunds
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19-21.
15
Sep
event-img
Foredrag

Feltpræst Alex Nielsen

Foredrag ved sognepræst Alex Nielsen fra Fredens Kirke om at være feltpræst. Samt orientering om menighedsrådsvalget.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19.30.
15
Sep
event-img
Møder

Valgforsamlingsmøde

I Klubhuset.

Læs mere

LandsbyCenter Vind
Holstebrovej 20 Vind, Holstebro
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19.30.
15
Sep
event-img
Foredrag

Menighedsrådsvalg 2020 - Valgforsamling

Valgforsamling og efterfølgende foredrag ved sognepræst Alex Nielsen fra Fredens Kirke om at være feltpræst.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19.30.
15
Sep
event-img
Foredrag

Samtalesalon & Tapas - "kloden I Gyldent Rum"

V/.
Samtalesalon & Tapas

Emne: Under overfladen

Samtale fremmer forståelse. Helt almindelige mennesker har mange meninger. Men hvor tit siger vi dem højt? Hvor tit bruger vi tid på at lytte? Hvor tit giver vi os tid til at være uenige eller til at opdage, at vi er enige?

Team Teatret og FOF Herning slår nu dørene op til en ny form for samtalesaloner, hvor vi taler med hinanden om det, der berører os hver især med udgangspunkt i et fælles tema.

Temaerne hentes fra teatrets aktuelle arbejde med teaterforestillingerne, og efter et oplæg fra teaterleder Dorthe Bébe, sætter en række spørgsmål samtalerne i gang i mindre grupper rundt ved bordene.
I september kigger vi Under overfladen og taler om de bekymringer, vi næsten ikke tør sætte ord på. Om de overvejelser vi hver især gemmer bag den politiske korrekthed. Og de frustrationer som istedet klemmes ud mellem sidebenene som personlige overhalinger fra vores indre svinehund.

Samtalens tema er hentet fra Team Teatrets aktuelle samfundskritiske forestilling af den tyske dramatiker Sibylle Berg, men det er ikke en forudsætning for samtalesalonen at have set forestillingen.

Billetprisen indkluderer en tapastallerken og et glas vin/vand/øl

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19.30-21.30.
16
Sep
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 16. september 2020, kl. 10-12.
16
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Fermentering

V/ Sofie Gangergaard Nielsen.
På dette kursus arbejder vi med fermentering af grøntsager. Fermentering er en oldgammel konserveringsmetode og udover at berige maden med massere af nærringsstoffer frembringer fermentering også mange fantastiske smage med sig.

Som underviser vil jeg guide dig gennem fermenteringens naturlige processer og klæde dig på til selv at kunne fermentere derhjemme.

Hver især fremstiller man et glas ferment og ud over det skal vi efterfølgende lave lidt let mad med fermenterede grøntsager, så du både kan smage og blive inspireret til hvorledes dit ferment kan bruges i dit eget køkken.

Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Onsdag den 16. september 2020, kl. 17-20.05.