Viser 61-80 ud af 375 resultater

3
Mar
event-img
Blandet/Ukendt

Udstilling i Herning Husflid

Udstilling af sæsonens arbejder.
Vi viser nogle af de mange ting, vi har lavet i sæsonens løb. Der er næsten alt inden for håndarbejde, trædrejning, stenhugning, maling, sølvarbejder mm

Læs mere

Herning Husflid
Museumsgade 32, Herning
Lør. d. 3. marts 2018, kl. 10-16.
3
Mar
event-img
Andet

Fantasy-dag

Spændende fantasy-dag med både forfatteren Nicole Boyle Rødtnes og en rollespils-workshop.
Som en del af vores kick-off event for vores nye Fantasy-læseklub holder vi Fantasy-dag på biblioteket. Dagen er for alle de 10-14 årige der er bidt af en gal fantasy-læser, og som måske vil være med i vores nye læseklub.

På dagen vil der være mulighed for at møde den storskrivende og storsælgende fantasy-forfatter Nicole Boyle Rødtness, og bagefter vil der være rig mulighed for at tage fantasien og kroppen i brug, når vi får besøg af RolleSpilsAkadamiet, der laver workshop mellem reolerne. Der er selvfølgelig også mulighed for at vinde et gavekort, så du kan få fingre i din ynglings fantasy-bog - det kræver bare at du deltager i den store fantasy-quiz!

Træk en gratis billet til et eller begge arrangementer, og tilbring dagen i magisk selskab på Biblioteket. Du skal selv medbringe madpakke om nødvendigt og der vil være tid til at spise mellem arrangementerne. Begge arrangementer er for de ca. 8-13 årige.

Du kan læse mere om vores nye fantasy-læseklub her
Læseklubben har opstart onsdag den 7. marts, og kræver tilmelding.

Mød en Fantasy-forfatter kl. 11-12
Nicole Boyle Rødtnes har skrevet en lang række fantasybøger. Kom og hør hende fortælle om serierne Elverskud, Skeletter i skabet og Ilttyv. Nicole vil fortælle om sine bøger, sin kærlighed til fantasy-genren, og også give et par tips til, hvordan man selv kan skrive fantasy. Der bliver god tid til spørgsmål, og så er der også mulighed for at vinde en bog.
Træk gratis billet her

Rollespils-workshop kl. 12.30-14.30
Eventyret mellem bøgerne
I bøgernes verden findes både helte, skurke og mystiske væsener fra fantasiens verden, men nogle af dem er sluppet ud af bøgerne og vandrer nu rundt på biblioteket - og ikke alle personer fra eventyrene er skabt til at færdes i vores verden. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at få dem tilbage på plads! Har I hvad der skal til for at løse de magiske opgaver og besejre Bøgernes Herre?

Eventyret mellem bøgerne er et rollespil for børn og barnlige sjæle, der lærer deltagerne om litteratur ved at bringe fiktionens mest elskede figurer til live på selve biblioteket - mellem bøgerne.
Og der er selvfølgelig et monster med!
Træk gratis billet her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 3. marts 2018, kl. 11.
3
Mar
event-img
Andet

Fantasy-dag: Nicole Boyle Rødtness

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 3. marts 2018, kl. 11.
3
Mar
event-img
Andet/Ukendt

Night Train BigBand

Bigbander er en flok entusiastiske jazz-elskere der øver en gang ugentlig på Herning Musikskole.
Repertoiret er blandet, og der spilles både god gammeldags bigbandmusik med Basie og Frank Sinatra, samt nyere numre med bl.a. Michael Bublé, weather report, Bob Mintzer samt forskelligt filmmusk som f.eks. "The James Bond Theme". Orkestret har både kvindelig og mandlig vokal

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 3. marts 2018, kl. 12.
3
Mar
event-img
Andet

Rollespils workshop

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 3. marts 2018, kl. 12.30.
3
Mar
event-img
Andet/Ukendt

Cindy Wilson (US)

Cindy Wilson har gennem 40 år været kendt som sangerinde, sangskriver og en af stifterne af det amerikanske rockband The B-52s, som mange nok især kender for hittet "Love Shack".
Nu er Cindy Wilson ude i eget navn og har for nyligt udgivet soloalbummet "Change". Som soloartist byder Wilson på en mere følelsesmæssig og subtil vokal, og albummet markerer en betydelig afvigelse fra B-52s råbende "rock voice".

"With ‘Change' Wilson was able to experiment with her own creativity and learn about music in an entirely different light. The result is something melodic, calm even, and at times fueled by disco-tinged rhythms" skrev Billboard om tilblivelsen af albummet.

For Wilson begyndte den nye æra, da hun for næsten et årti siden delvist vendte tilbage til hjembyen Athens i Georgia, USA. Her mødte hun den lokale multi-instrumentalist Ryan Monahan og trommeslageren Leumuel Hayes, som var hyret til at spille til Wilsons søns fødselsdagsfest med deres Beatles cover-band. Wilson, Monahan og Hayes begyndte at spille sammen og optrådte en tid med covernumre af klassisk garage- og psykedelisk rock, før de endelig gik i studiet sammen for at skabe ny musik. Siden blev musikeren og produceren Suny Lyons optaget i gruppen, og det samarbejde resulterede i første omgang i den roste EP "Sunrise and Supernatural" og siden i albummet "Change".

Som soloartist er Wilson lige så dristig og banebrydende som hun gennem fire årtier har været med The B-52s, og albummet "Change" er en musikalsk smeltedigel af blandt andet fremtids-pop, disco drama, amerikanske standarder og electronica i en særegen kreativ vision. Nye sange som "Mystic" og titelsangen "Change" er indviklede og opfindsomme, frodige og lysende, med strygere, synthesizers, harmonier og Wilsons helt særlig vokal-magi.

"Everyone has other bands, other jobs," fortæller Cindy Wilson. "I've got the B-52s' fortieth anniversary, there's a lot going on with that. At the same time, I'm very committed to this record and continuing to perform with these guys. We're trying to go into the studio at least once a month, to continue working creatively and keep the songs coming. We're still experimenting, still growing, but it retains a certain sound. I feel very comfortable in this band. I'm loving it."

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 3. marts 2018, kl. 21.
4
Mar
event-img
Andet/Ukendt

MGP Børnekoncert 2018

Igen i 2018 blænder DR op for MGP. Finalisterne har været i gennem en lang udvælgelsesproces og alle er enige om, at niveauet igen i år er tårnhøjt. Den 17. februar 2018 kåres vinderen af MGP 2018 ved et stort show i Gigantium i Aalborg.
Traditionen tro tager de dygtige og talentfulde deltagere ud og optræder sammen til en række fantastiske koncerter over hele landet.
Vi kan garantere, at det vil blive en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn - både på og foran scenen.
Som altid, vil det være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne.Traditionen tro tager de dygtige og talentfulde deltagere ud og optræder sammen til en række fantastiske koncerter over hele landet.
Vi kan garantere, at det vil blive en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn - både på og foran scenen.
Som altid, vil det være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne.

Traditionen tro tager de dygtige og talentfulde deltagere ud og optræder sammen til en række fantastiske koncerter over hele landet.Vi kan garantere, at det vil blive en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn - både på og foran scenen. Som altid, vil det være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søn. d. 4. marts 2018, kl. 11 & 14.
4
Mar
event-img
Andet/Ukendt

Søndags cafe´

Alex Pedersen - sang og harmonika.

Læs mere

Rosenlund Aktivitetshus
Sydgaden 8, Herning
Søn. d. 4. marts 2018, kl. 14.30.
4
Mar
event-img
Andet/Ukendt

Nana Mouskouri

Forever Young Tour.

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søn. d. 4. marts 2018, kl. 20.
5
Mar
event-img
Andet

Fremskudt Sundhedsindsats

Opsøgende sundhedsarbejde hos psykisk sårbare og udsatte borgere i Herning.
Psykisk sårbare og socialt udsatte lever gennemsnitligt kortere tid end den øvrige befolkning. Deres samlede situation er ofte præget af fysiske, psykiske og sociale udfordringer. Forskning peger på, at psykisk sårbare og udsatte, er mindst lige så motiveret for at ændre deres sundhedsvaner, som den øvrige befolkning.

I Projekt Fremskudt Sundhedsindsats arbejder vi for at forebygge udviklingen af somatiske sygdomme og fremme sundhed og trivsel for mennesker som er psykisk sårbare og socialt udsatte.

Projektet Fremskudt Sundhedsindsats hjælper blandt andet psykisk sårbare og socialt udsatte med

  • Sundhedskonsultationer og samtaler om helbred og trivsel

  • Hjælp til at bruge sundheds-, fritids- og kulturtilbud

  • Brobyggere til det etablerede sundheds-system

  • Hjælp til at følge en behandling ved læge eller hospitalKom og hør mere om projektet på Biblioteket i Herning, hvor du også kan få en snak med teamets medarbejdere omkring din sundhed og trivsel og få gode råd og vejledning

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 5. marts 2018, kl. 10.
5
Mar
event-img
Andet

Højtlæsning i Børnebiblioteket

Højtlæsning med fokus på kroppen i uge 9 og 10.
Kroppen er en forunderlig maskine. Herning Bibliotekerne sætter fokus på kroppen på et utal af måder gennem hele uge 9 og 10 - blandt andet med højtlæsning i børnebiblioteket. Kom og lyt med.

Aktiviteten er målrettet de 2-6 årige og varer max. en ½ time

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 5. marts 2018, kl. 10.30.
5
Mar
event-img
Andet

Lind Seniorklub

Carl Erik Lundgaard, Assens. Fra poliopatient til professionel musiker.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 5. marts 2018, kl. 14.30.
5
Mar
event-img
Andet

Dokumentarfilm om kroppen

Vi viser DR's dokumentarfilm om kroppen.
Arrangementet er en del af temasamarbejdet mellem Herning Bibliotekerne og Danmarks Radio. Temasamarbejdet handler i foråret 2018 om "Videnskab og kroppen".
Mere information følger

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 5. marts 2018, kl. 15.
5
Mar
event-img
Andet

Kom og løb sammen med Herning Løbeklub fra biblioteket

Kom og vær med, når Herning Løbeklub indbyder til en løbetur med start fra Herning Bibliotekerne.
Der er ruter på 5, 7 og 10 km - og er man nybegynder kan man nøjes med 3 km.

Arrangementet er en del af temasamarbejdet mellem Herning Bibliotekerne og Danmarks Radio. Temasamarbejdet handler i foråret 2018 om "Videnskab og kroppen"

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 5. marts 2018, kl. 18.30.
5
Mar
event-img
Andet

Kroppen i vægtløs tilstand

Hvad sker der med kroppen, når den opholder sig i et vægtløst miljø i længere tid?
Rumalderen er over os, og mennesket tager længere og længere ophold i vægtløse miljøer. Men hvad sker der med kroppen, når tyngdekraften ikke trækker i os og belaster vores skelet og muskler over længere tid? Kom og vær med, når astrofysiker Majken B. E. Christensen fortæller om kroppen i miljøer uden tyngdekraft.

Arrangementet er gratis og kræver ikke billetter.

Arrangementet er en del af temasamarbejdet mellem Herning Bibliotekerne og Danmarks Radio. Temasamarbejdet handler i foråret 2018 om "Videnskab og kroppen"

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 5. marts 2018, kl. 19.
6
Mar
event-img
Andet

Højtlæsning i Børnebiblioteket

Højtlæsning med fokus på kroppen i uge 9 og 10.
Kroppen er en forunderlig maskine. Herning Bibliotekerne sætter fokus på kroppen på et utal af måder gennem hele uge 9 og 10 - blandt andet med højtlæsning i børnebiblioteket. Kom og lyt med.

Aktiviteten er målrettet de 2-6 årige og varer max. en ½ time

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 6. marts 2018, kl. 10.30.
6
Mar
event-img
Foredrag

Sov Godt

Mød Søvnterapeut og Exam. Psykoterapeut Susse Bredahl Nielsen, ansat på søvnklinikken ScanSleep. Susse fortæller kort om hendes egen historie mod en bedre søvn, gode råd om søvn og hvordan søvnforstyrrelser kan behandles.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 6. marts 2018, kl. 12.
6
Mar
event-img
Andet

Mød Hjerteforeningen

Få målt dit blodtryk.
I forbindelse med det store tema "Viden Skaber Os" om kroppen får bibliotekets Foreningstorv besøg af Hjerteforeningen.
Her har du blandt andet muligheden for at få målt dit blodtryk og en snak om hjerter og hjertesygdomme.

Arrangementet er en del af temasamarbejdet mellem Herning Bibliotekerne og Danmarks Radio. Temasamarbejdet handler i foråret 2018 om "Videnskab og kroppen"

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 6. marts 2018, kl. 13.
6
Mar
event-img
Andet

Bliv snydt på sanserne

Vi sætter en masse sjove eksperimenter og øvelser op.
Kom og bliv snydt på sanserne. I forbindelse med DR's tema om kroppen sætter vi på biblioteket en masse sjove eksperimenter og øvelser op, som udfordrer dine sanser. Måske er tingene ikke helt som de ser ud? Og tør du reelt gå planken ud i vores VR simulator? Du kan også teste din smagssans eller opleve optiske illusioner.

Kan du se den gemte haj i billedet til højre? Lås øjnene fast på midten af billedet og se på det hele og ingenting. Pludselig bliver billedet levende og hajen dukker op.

Arrangementet er en del af temasamarbejdet mellem Herning Bibliotekerne og Danmarks Radio. Temasamarbejdet handler i foråret 2018 om "Videnskab og kroppen"

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 6. marts 2018, kl. 14.
6
Mar
event-img
Andet

Open Space

Det handler om sjov, teknologi og nørderi.
Open Space kalder vi det tidsrum, hvor makerspace er åbent for alle.
Det sker tirsdage og torsdage mellem kl. 14 og 16.

Det handler om sjov, teknologi og nørderi.
Bibliotekets makerspace er et konkret fysisk sted/lokale, som er indrettet til, at man kan arbejde med kreativ produktion; et sted med plads til at rode og eksperimentere. I bibliotekets makerspace præsenterer vi forskellige teknologier, fx 3D print, sy/broderimaskiner, vinylskærer, wearables, laserskærer, robot-teknologi, kodning og meget, meget mere. Her har alle mulighed for at realisere og fremstille egne designs og produkter og dermed konstruere og bygge fysiske genstande alene eller sammen med andre - mens man lærer og oplever teknologi på egen krop.

Kom forbi og lav et personligt print på din T-shirt.
Brug en lasercutter til spillebrikker, smykkedesign, påskepynt og meget mere.
Find din samarbejdspartner til spiludvikling og find sammen løsning på en fælles udfordring.
Design jeres eget logo og se det broderet - eller som klistermærker.
Samarbejd om kodning og find ud af, hvor meget du kan bruge kodning til i din dagligdag.
Du kommer med dine kreative projekter - biblioteket stiller udstyr og hjælp til rådighed.

Tilmelding ikke nødvendig - du kommer bare.
Det vil være muligt at få hjælp til dine projekter og håndtering af maskiner og teknologier.

Vil du høre mere eller træffe særlige aftaler, så kontakt Karin Guldbrand på bibkgu@herning.dk og 21 34 17 42

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 6. marts 2018, kl. 14.

Kulturen syder og bobler i Herning. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet