Viser 61-80 ud af 473 resultater

1
Okt
event-img
Andet

Vær med i Biblioteket i Aulums læsekreds

Lån bogen på biblioteket og kom til en uformel snak om bogen.
Biblioteket i Aulum inviterer til læsekreds-arrangement.

Tema:
Katrine Marie Guldager: Ulven. Bogen kan lånes på Biblioteket i Aulum fra 3. september.

Det er gratis at deltage. Tilmelding til Biblioteket i Aulum senest onsdagen før. Det er muligt at tilmelde sig ét eller flere af læsekreds-arrangementerne.

Yderligere information fås på biblioteket eller hos læsekredsens tovholder Jørn Katkjær, tlf. 20480552.

Vel mødt til alle !

Læs mere

Biblioteket i Aulum
Markedspladsen 2, Aulum
Man. d. 1. oktober 2018, kl. 19.
2
Okt
event-img
Andet

Tech Tema: Kodning - Robothockey

Vi koder hockeyrobotter og laver udstyr til dem.
Vi koder vores hockey-robotter - og måske det kalder på racerløb og forhindringsbane?

Der er ingen tilmelding - du kommer bare.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 15.
2
Okt
event-img
Andet

Open Space

Du har ideerne eller projektet - vi har teknologierne.
Hver tirsdag kl. 17-19 og hver torsdag kl. 14-16 er der åbent for alle i bibliotekets MakerSpace.

Du inviteres indenfor - tag din søster, søn eller kammerat med.

 • Kom forbi og lav et personligt print på din T-shirt.

 • Brug en lasercutter til spillebrikker, smykkedesign, påskepynt og meget mere.

 • Find en samarbejdspartner til spiludvikling og find sammen løsning på en fælles udfordring.

 • Design jeres eget logo og se det broderet - eller som klistermærker.

 • Samarbejd om kodning og find ud af, hvor meget du kan bruge kodning til i din dagligdag.

 • Du kommer med dine kreative projekter - biblioteket stiller udstyr og hjælp til rådighed.Tilmelding er ikke nødvendig - du kommer bare!

Læs mere om Makerspace her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 17.
2
Okt
event-img
Foredrag

Fra ide til Ordblind

Peter Bjerre fik en god ide og startede sit eget firma.
Peter Bjerre, som er ordblind, fik en god idé om bæredygtigt hundefoder med insektprotein og tog springet - og blev iværksætter. Det blev til firmaet Inusect.

Peter fortæller om livet som ordblind iværksætter - og hvilke værktøjer, der gør hverdagen lettere for ham. Hør om, hvordan han klarer kravene om skriftlighed fra banker, samarbejdspartnere og kunder ved brug af IT- værktøjer, apps, lydbøger og sekretærhjælp.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 18.
2
Okt
event-img
Skuespil

Lejlighed nr. 50

Lejlighed 50 Spilleperiode: 18.09.18 - 10.10.18 Unummererede siddepladser Arrangør: Team Teatret.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 19.30.
2
Okt
event-img
Skuespil

Henrik Ibsens Peer Gynt

På Peer Gynts store livsrejse, der fører ham jorden rundt, prøver Peer det meste. Han forfører kvinder på stribe og han forlader dem. Han bliver rig, og han mister det hele. Han bliver profet og han bliver vanvittig.
Undervejs indser Peer Gynt, at han i sin ihærdige søgen er flygtet fra de vigtigste relationer i sit liv: Familien, kæresten, barnet - alle dem, der kunne have hjulpet ham med at finde sit sande jeg

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 19.30.
2
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Elias Ehlers

"Far" er Elias Ehlers tredje one-man show. Som titlen afslører handler showet om Elias' nye rolle i livet - en rolle som har vendt op og ned på hans verden.
Elias blev far for lidt over et år siden og besluttede sig ret hurtigt for, at han ville lave et show, der handler om det første år som nybagt far. Det er en hektisk og overvældende periode, hvor der ikke rigtig er rum nogle steder til at få sagt alle de ting, der får ens hoved til at eksplodere.

Det rum skaber Elias med "Far" og inviterer publikum med helt indenfor i en for ham, smuk, skræmmende og fuldstændig vanvittig tid, som også har fået ham til at kigge indad og se på, hvem han egentlig selv er, og hvem han gerne vil være. Det er der kommet et ustyrligt underholdende show ud af, som man måske også kan gå hen og blive klogere af - uanset hvor I livet man er.

Selv siger komikeren om showet:

"Det at blive far er en fuldstændig vanvittig tid, hvor man ikke har styr på en skid, men det har samtidig for mig været en overflod af tanker, situationer og begivenheder, som jeg har kunnet bruge i showet og jeg har faktisk slet ikke kunnet lade være med at lave det her show. Det er i den grad skrevet med hjertet og jeg har fundet ud af, at når jeg skriver om de ting, som er tættest på mig, så er jeg bedst".

Elias har brugt 11/2 år på showet, så kun det allerbedste er kommet med og han håber at han med det 3. show kan vise, at han aldrig har været skarpere og mere selvsikker end nu.

"Hele målet showet er at vise mine fans, at jeg kan tale om noget ret seriøst og voksent, samtidigt med at det bliver sjovere end noget, jeg nogensinde før har lavet"

Om Elias

Elias er en fabelagtig historiefortæller, som gennemgående leverer modigt og gennemtænkt materiale. Allerede i 2006 stak han af med førstepladsen til "DM i stand-up" og vandt hele sæsonen af "Comedy Fight Club" på TV2 Zulu i 2007.

Sidenhen har Elias bl.a optrådt i TV2 Zulus sketch show "De nøgne", "Mørks Jul", DR2s "Wulffs Magasin" og "Comedy Aid". Derudover spiller Elias "Carsten" i filmen "Submarino" og "Parfumeprinsen" i "Sorte Kugler", sammen med kollegaen Anders Mattesen og er i det hele taget hyppig deltager i diverse comedy shows og tv programmer.

I 2012 turnerede Elias hele landet med sit første one-man show "Fucking glad", som to år efter blev efterfulgt af hans andet solo show "Helt perfekt". Her tog Elias os på en guidet, satirisk stand-up tour igennem sine eksistentialistiske kriser i sit voksenliv. I 2012 slog Elias også pjalterne sammen med vennen og kollegaen Martin Nørgaard og udgav podcastet "Det dystre skæg", som stadig kører i dag og som ledte frem til en populær fælles turné i 2016. Senest har han været aktuel i "Comedy Aids" 25 års jubilæumsshow.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 20.
3
Okt
event-img
Andet

Morgensang

Start dagen med et skud godt humør og fællesskab.
Alle onsdage i lige uger, er der mulighed for at synge med på både klassiske og mere moderne sange.

Arrangeres og gennemføres af dygtige frivillige på sangholdet

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 3. oktober 2018, kl. 09.
3
Okt
event-img
Andet

Strikkecafé

Lad dig inspirere, eller del ud af idéer og erfaringer.
Er du vild med at strikke, og gerne vil dele din hobby med andre, kan du komme i strikkecafé på Biblioteket i Herning. Du kan lade dig inspirere, men også selv dele ud af ideer og erfaringer
Alle med interesse for strikning (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der vil ikke være en instruktør, derimod hjælper man hinanden.
Skulle du glemme strikketøjet, skal du ikke fortvivle. Der vil være en kurv med garn og pinde, så du kan strikke firkanter. De bliver syet sammen til tæpper, der bliver givet til hjemløse.

Du kan købe kaffe og kage i bibliotekets café, alternativt selv medbringe kaffen.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 3. oktober 2018, kl. 16.
3
Okt
event-img
Andet

Rockklubben: Fermaten

Denne aften besøger klubben Fermaten og Ron Hacker & The Hacksaws.
Klubben skal i aften besøge spillestedet Fermaten. Der vil være en rundvisning og præsentation af huset efterfulgt af et besøg backstage hos Ron Hacker & The Hacksaws. Aftenen afrundes med en gang svedig amerikansk bluesmusik med Ron Hacker & Band.
Ron er The Blues. Han er kendt for sin unikke og meget energiske stil og har en helt igennem kompromisløs attitude. I dag bor han i New Orleans, men har spillet sin delta-blues primært i San Francisco i mere end 35 år og har adskillige gange optrådt på alle store festivaler der. Han har også turneret flittigt i det meste af Europa. Læs mere om koncerten her

Arrangementet før koncerten er for Rockklubbens medlemmer. De får direkte besked om tilmeldingsfrist m.m. Er du interesseret i Rockklubben, kan du henvende dig til Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk.
Det er gratis at deltage i Rockklubben, men du skal tilmelde dig, da der er et begrænset antal pladser.

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på forskellige slags musik inden for rockgenren? Så er Rockklubben noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller lydoptagelser.
Temaet kan være identisk med temaerne i P6 BEAT KLUB, der er et samarbejde mellem DR P6 Beat, musikmagasinet Gaffa og bibliotekerne. Men ofte har klubben valgt andre temaer, f.eks. for at markere et jubilæum, en fødselsdag eller lign. i rockverdenen

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 3. oktober 2018, kl. 18.30.
3
Okt
event-img
Foredrag

Mit liv som Ulf - foredrag med Ulf Pilgaard

Glæd dig til en fantastisk foredragsaften med Ulf Pilgaard, hvor mere end 50 års sjov, revy og teater smelter sammen.
Ulf Pilgaard fortæller nu endelig, efter mere end 50 år med hovedroller på landets teater- og revyscener, i radio samt i tv-serier og film, hele historien om sin enestående karriere. Tag med Ulf på en rejse tilbage til gennembruddet på ABC Teatret, de mange forskellige roller på teatrene og de mere end 30 år i Cirkusrevyen.

På denne aften giver Ulf dig også et unikt indblik i de store personligheder, som han arbejder og har arbejdet sammen med: blandt andre Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl. Det hele serveret i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem og med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen samt tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet.

Om Ulf Pilgaard
Ulf Pilgaard er en af Danmarks største skuespillere og har været i branchen siden 1963, da han debuterede i Collage-truppen. Han har i over 40 år spillet med i revyer og på teatret, herunder gennem 30 år i Cirkusrevyen. Han har også haft enkelte større filmroller som i Nattevagten af Ole Bornedal, men er også kendt fra den første Olsen Banden-film, tv-serien Borgen, spillefilmene Nøddebo Præstegård, Kandidaten, Arven og mange flere.

Ulf Pilgaard er som på scenen en levende, rutineret og humørfyldt fortæller - så der venter en helt særlig foredragsaften fyldt med varme og sjove, spændende betragtninger og anekdoter fra et langt og enestående liv på de danske scener :-)

Spændende foredragsoplevelser i gode rammer
Vi ønsker at give dig en god aften til vores foredrag, og derfor sørger vi altid for, at alle pladser i salg er gode pladser. Disse er som udgangspunkt unummererede, men som noget nyt har vi åbnet op for tilkøb af pladsreservationer: Hvis du ønsker det, kan du derfor nu sikre dig en plads på en af de allerforreste rækker.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en fantastisk og humoristisk aften :-)

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Ons. d. 3. oktober 2018, kl. 19-21.
3
Okt
event-img
Skuespil

Lejlighed nr. 50

Lejlighed 50 Spilleperiode: 18.09.18 - 10.10.18 Unummererede siddepladser Arrangør: Team Teatret.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Ons. d. 3. oktober 2018, kl. 19.30.
3
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Ron Hacker ( US ) & The Hacksaws

Den amerikanske blues-slide guitarst Ron Hacker kommer atter til Danmark!
Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Ons. d. 3. oktober 2018, kl. 20.
4
Okt
event-img
Andet

Open Space

Du har ideerne eller projektet - vi har teknologierne.
Hver tirsdag kl. 17-19 og hver torsdag kl. 14-16 er der åbent for alle i bibliotekets MakerSpace.

Du inviteres indenfor - tag din søster, søn eller kammerat med.

 • Kom forbi og lav et personligt print på din T-shirt.

 • Brug en lasercutter til spillebrikker, smykkedesign, påskepynt og meget mere.

 • Find en samarbejdspartner til spiludvikling og find sammen løsning på en fælles udfordring.

 • Design jeres eget logo og se det broderet - eller som klistermærker.

 • Samarbejd om kodning og find ud af, hvor meget du kan bruge kodning til i din dagligdag.

 • Du kommer med dine kreative projekter - biblioteket stiller udstyr og hjælp til rådighed.Tilmelding er ikke nødvendig - du kommer bare!

Læs mere om Makerspace her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 14.
4
Okt
event-img
Foredrag

Snejbjerg Ældreklub

Leif Sepstrup, Snejbjerg: "Den ukendte familie".

Læs mere

Snejbjerg Menighedshus
Sydgaden 22, Snejbjerg, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 14.45.
4
Okt
event-img
Foredrag

Ordblind og studerende

Emma Trillingsgaard læser til sygeplejerske - og klarer det rigtig godt som ordblind.
Emma Trillingsgaard fortæller om de udfordringer og kampe, hun har taget i folkeskolen, på HF og SOSU-uddannelsen. I dag læser Emma til sygeplejerske og klarer sig rigtigt godt - trods sin ordblindhed. Hun har lært sig nogle strategier, bruger gode IT-værktøjer og har i dag masser af "gå-på-mod".

Emma er ikke i tvivl om at man godt kan få sig en uddannelse, endda en god én, selvom man er ordblind.

Kom og høre Emmas historie og bliv inspireret.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 15.
4
Okt
event-img
Andet

Læseklubben for de 11-14 årige

Er du mellem 11-14 år, og er du vild med at læse? Så er det nu du skal melde dig!
Biblioteket starter til oktober endnu en børne-læseklub op, og her sætter vi fokus på de mange sjove og forskellige læseoplevelser man får, når man kaster sig over forskellige genrer.
Er du vant til kun at læse en bestemt type bøger? - Så udvid din horisont og kast dig over krimi, spænding, fantasy, sjove bøger eller noget helt andet. I læseklubben læser vi til hvert møde en ny bog inden for en særlig genre, og bliver klogere på, hvad vi selv kan lide. Samtidigt er der plads til masser af hygge med snak, popcorn og sodavand. Klubben mødes 6 gange, og slutter til marts med en eksklusiv event kun for klubbens medlemmer. Hvem ved - måske kommer der en forfatter forbi?

Der er kun plads til 10 børn i klubben, så meld dig før din nabo!

Husk på at du så vidt muligt deltager alle 6 gange. Den første bog der skal læses i klubben bliver udleveret som boggave på første møde i oktober.
Vi mødes den 1. torsdag i måneden kl. 16-17 med start den 4. oktober og afslutning den 7. marts.

Hvad skal vi lave i Læseklubben?

 • Vi skal hygge
 • Vi læser fede bøger og snakker sammen om dem
 • Vi får måske besøg af en kendt bogblogger?
 • Måske tager vi i biografen og ser en film
 • Vi spiser popcorn og drikker sodavand
 • Vi læser uddrag af nye bøger
 • Inden vi går hjem lånes bogen til næste møde
Tilmelding skal ske til Anni Lauritsen på mail: bibaka@herning.dk hurtigst muligt.

Den nyeste undersøgelse om børns læsevaner viser, at børn læser mindre og mindre. Det vil vi på biblioteket selvfølgelig gerne ændre på. Især fordi vi ved, at der findes masser af læselystne børn derude!
Vores læseklubber til børn leverer et uforpligtende miljø til de læseglade børn, hvor der er plads til at fordybe sig i litteraturens verden samt læse, snakke og få gode læseoplevelser med ligesindede. Et rum hvor litteraturen bliver levende, og hvor børnene kan blive inspirerede til den videre læsning

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 16.
4
Okt
event-img
Andet

Gå-til-Tech, uge 39-41: Kodning med Micro:Bit

Er du mellem 9 og 99 år og har lyst til at lære at kode og programmere med Micro:Bit?
Micro:Bit er en mikrocomputer, der kan kodes via et enkelt visuelt programmeringssprog.

Det foregår 3 torsdage kl. 16.30-18.30 fra den 27.9.18 - 11.10.18
Bemærk at der er en vis progression, og at man derfor tilmelder sig hele forløbet.
Gratis tilmelding er nødvendig og kan gøres her

Indhold de enkelte gange:

27.9: Introduktion til Micro:bit og programmering af micro:bits LED'er og knapper.
4.10: Vi tager udgangspunkt i fortællingen om Alice i eventyrland, og koder os igennem eventyret.
11.10: Vi begiver os endnu længere ind i fortællingen om Alice i eventyrland, imens vi koder nogle af fortællingens elementer

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 16.30.
4
Okt
event-img
Foredrag

Jeg Er Ordblind- Danmarks eneste podcast om at være ordblind

Hør Sanne og Andreas fortælle om deres podcast om ordblindhed.
Sanne og Andreas har siden 2015 produceret Danmarks eneste podcast om ordblindhed. De giver et inspirerende oplæg, hvor du får en bunke sjove historier og ny viden om det at være ordblind. Sanne og Andreas snakker om ordblindhed på godt og ondt - men altid med et smil på læben.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Alle er velkomne

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 18.
4
Okt
event-img
Foredrag

Foredrag med Per Larsen

"På kanten af livet".
Dato: 04.10.2018 kl. 19.00. Foredrag "På kanten af livet" med Per Larsen, formand for Børnerådet og med en lang karriere hos politiet bl.a. som chefpolitiinspektør i Københavns Politi. Han har stået i spidsen for efterforskningen af Blekingegadesagen og kriminaliteten i forbindelse med rockerkrigen.Han er særlig rådgiver for kriminalitetsforebyggelse og bandekonflikter i København. Personligt har han kæmpet igennem to kræftsygdomme. Han er en medlevende og oprigtig fortæller, der formidler både vedkommende og humoristisk. Varighed: 2 timer. Arr: SOS-børnebyerne lokalgruppe Herning Tak, fordi du er med til at gøre en forskel! Alle indtægter går ubeskåret til SOS-Børnebyernes arbejde for forældreløse og sårbare børn

Læs mere

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 19.