Event Information

Søn. d. 17. marts 2019 , kl. 14-15.30.

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20

(Entré: 75,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger))

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Foredrag med Anne Mette Larsen

Bon Jovi Jam

I forbindelse med udstillingen Midtjyske tæpper holder Anne Mette Larsen et foredrag om hendes arbejdsprocesser, om Midtjyske tæpper, og om hendes aktuelle projekt, som involverer en cykeltur fra Berlin til Moskva!

Anne Mette Larsen har igennem mange år som væver og kunsthåndværker skabt et personligt udtryk karakteriseret af et anarkistisk farvevalg og en stram lodret/vandret komposition. Over for dette håndværk henter hun forskellige benspænd i sine omgivelser. Hun stiller sig den opgave, at formidle konkrete fakta, lovmæssigheder, behov eller tilfældigheder i sine værker.

Midtjyske tæpper er en fortælling om fire midtjyske lokaliteter, Tinnet krat, hvor Skjernåen og Gudenåen har deres udspring, Klostermølle ved Mossø og Badeanstalten og Skovvillaen ved Silkeborg, der alle har været igennem Anne Mette Larsens tekstile vridemaskine. Resultatet er en serie tæpper produceret på Røros Tweed i Norge.

Udstillingen illustrerer den kunstneriske tilblivelsesproces: hvordan går man fra fire lokaliteter til ni unikke uldtæpper? Det indebærer mønsterdannelse, farvevalg, tekniske og kunstneriske indkredsninger. Det færdige produkt er smukke, uopslidelige tæpper, der formidler deres forankring i Midtjysk kulturhistorie.

Læs mere om udstillingen her: https://museummidtjylland.dk/midtjyske-taepper/

Særpris for foredrag og adgang til Tekstilmuseets udstillinger: 125 ,-