Event Information

Tirsdag den 11. februar 2020 , kl. 11.

Herning Bibliotekerne, Østergade 8

Ukendt

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Mød læsehunden Liva

Bon Jovi Jam

Møde læsehunden Liva og hør mere om læsehundenes arbejde.

Mød Læsehunden Liva og hør mere om hvad en læsehund egentlig laver - måske er Liva dit barns nye bedste ven, der hjælper med læsningen!
Bemærk: Læsehunden holder pause fra kl. 12-13.

Hvad er en læsehund?
En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.
Læsehundene henvender sig til børn i 1. - 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på det lokale bibliotek, hvor barnet læser højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt 'hyggetid' for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder og nussetid.

Et læseforløb varer typisk 6. uger og barnet modtager et læsediplom den sidste gang med et billede af læsehunden og barnet sammen. Læsehunden og dens fører (tilsammen et Læseteam) uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde. Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en Læsehund.

Vinterferien på biblioteket står i Venskabets tegn! Her fejrer vi alle venskaber - både de gamle og de nye. Så tag din bedste ven under armen, eller kom alene og grib muligheden for at møde nye venner. Under alle omstændigheder garanterer vi en hyggelig oplevelse!