BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Event Information

Tirsdag den 20. oktober 2020 , kl. 19-21.

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20

(Entré: 70 kr (50 kr for medlemmer af museets støtteforeninger))

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Kallerupfundet

Bon Jovi Jam

Kom til arkæologisk foredrag og få et kig ind i den nordiske bronzealders trosverden.

Søg og du skal finde... Detektorfører Peter Jensen vil næppe klage over, at han ikke fandt de vragdele fra et nedskudt fly fra 2. verdenskrig, da han en kold februar dag gik over marken syd for Thisted. I stedet fandt han noget meget bedre - det vil arkæologerne og arkæologi-interesserede i hvert fald mene.

Ved foden af en overpløjet gravhøj stød han nemlig på en offernedlæggelse fra yngre bronzealder som bestod af en ceremoniel pragtøkse, et dobbeltansigtet mandshoved med hornet hjelm, og to dobbelte hestehoveder på en svunget hals. De fire figurer udgør tilsammen et offerfund som er omkring 3000 år gammelt. Det er mildest talt ikke hver dag, at man finder så flotte bronzegenstande - og slet ikke in situ og med mulighed for at udgrave fundene forsigtigt under kontrollerede forhold.

Afdelingsleder og museumsinspektør Niels Algreen fra Museum Thy tager os d. 20. oktober med på en spændende rejse, som vil føre os til Egypten, Cypern og Sardinien. Han vil fortælle meget mere om fundet ved Kallerup og tage fat i diskussionen af bronzealderens kosmologi med flertydige genstande, sammensmeltning af dyrefigurer og genstande af overnaturlige skabninger.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via denne side