BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 21-40 ud af 434 resultater

19
Aug
Nils Villemoes
Show/stand up

Nils Villemoes

Torsdag 19. august 2021. Foredrag om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger:.
"Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri"

Ledelse handler om at lave en strategi, udvikle en organisation og vigtigst af alt at skabe rammer for samarbejde. Men det er ikke altid så let, som det lyder - tværtimod er det ofte ret bøvlet! Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Det er ifølge Nils Villemoes faktisk et af samfundets allerstørste problemer. Der er ikke bøvl nok til alle! :-)

Oplev en tour de force på en stand-up-agtigt aften med en af landets mest ikoniske foredragsholdere om ledelse. Hør bl.a. bud på:

Hvordan SAMFUNDET er skruet sammen?
Hvorfor alting hele tiden skal laves om?
Hvorfor LEDELSE tit går op i en spids?
Hvad der ligger i bunden af lederSKABET?
Hvor UDVIKLINGEN går hen, mens vi sover?

Et enormt inspirerende og humoristisk foredrag - uanset om du selv er leder, bliver ledet eller bare er interesseret i en skæv og underholdende vinkel på ledelse.

Nils Villemoes' foredrag handler også om at se. Hvert eneste menneske lever i sin egen virkelighed, når det kommer til stykket, og det er det, der gør os interessante. Det gælder i høj grad også i forhold til et begreb som ledelse, som kan anskues fra mange forskellige vinkler, også fra en personlig: Livet er faktisk en ledelsesopgave, hvor vi hver især kun har én medarbejder, nemlig os selv.

Om Nils Villemoes
Nils Villemoes er en af landets mest populære foredragsholdere inden for ledelse. Han har mere end 35 års erfaring som lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, er uddannet cand. merc. og er autodidakt ekspert i ledelse, udvikling og strategi.

På en aften med Nils vil du dog mest mærke hans fantastiske evne til med masser af humor at spidde samfundsudviklingen, ledelsesteorier- og tendenser samt mange af de klassiske begreber vi i et væk bruger både professionelt og privat. Nils går kritisk til værks i forhold til ledelse, når han belyser, hvad god ledelse er, og hvorfor vi overhovedet har brug for god ledelse i organisationer.

Håber vi ses til et underholdende og alternativt ledelses-foredrag om sammenhængen mellem liv, leg og lyst, løn og ledelse, længsel og lediggang samt løgn og latin!

Arrangør: TIKKO

TID
Torsdag 19. august 2021

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og caféer i Herning her. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Nils Villemoes

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 19. august 2021, kl. 17.30-18.50 & 20-21.20.
19
Aug
Vandretur i Søby Brunkulslejer
Natur

Vandretur i Søby Brunkulslejer

Start på Søby Brunkulsmuseum. Derefter i bil til Mount Søby, som vi bestiger og går 5 km til ørkenlandskabet. Entre inkl. entre, guide og kaffe. Tilmelding senest tirsdag før på 53 37 14 59.

Læs mere Vandretur i Søby Brunkulslejer

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Torsdag den 19. august 2021, kl. 18.30-20.30.
19
Aug
Burning Wheels Jubilæumskoncert
Rock/Pop

Burning Wheels Jubilæumskoncert

I 2020 skulle 50 års jubilæet for Burning Wheels skulle fejres til en udsolgt koncert på Kulturmøllen, men måtte desværre aflyses pga. corona. Nu prøver vi igen.
"Burning Wheels" startede for over 50 år siden.Af de nuværende medlemmer har 3 været med fra starten: Niels Erik Nielsen på keyboard, Finn Rasmussen på trommer og Aage B. Nielsen på guitar. Desuden var Hugo B. Nielsen med på bas. Det blev til et utal af baller i det meste af Jylland fra 1971 til omkring 1980. Så blev orkesteret sat på standby i mange år - men for ca. 20 år siden blev musikken taget op igen - mest for hyggens skyld. John Kristensen kom med som 4. mand på bas. John spillede i gamle dage i "Klit Boys". Repertoiret er pop og rock fra 1960'erne og frem til i dag.

Bandet går på kl. 19.30

Læs mere Burning Wheels Jubilæumskoncert

Kulturmøllen Kibæk
Møllevænget 19, Kibæk
Torsdag den 19. august 2021, kl. 19.30.
23
Aug
Den Danske Salmeduo
Jazz

Den Danske Salmeduo

Duoen består af Christian Vuust på saxofon og Hans Esbjerg på klaver. De vil denne aften fylde kirken med jazz, hvor vi bl.a. skal høre nogle af de velkendte salmer i jazzudgave.

Læs mere Den Danske Salmeduo

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Mandag den 23. august 2021, kl. 19.
24
Aug
Gåtur fra Løvbakke naturcenter med Fodslaw Herning
Vandretur/stavgang

Gåtur fra Løvbakke naturcenter med Fodslaw Herning

Tirsdag d. 24. august kl. 10.00. Gåtur på cirka 5 km i moderat tempo alle kan være med til. Turen er gratis og der kræves ikke medlemsskab af Fodslaw Herning. Turleder: Hanne Andersen mobiltlf.27432628.

Læs mere Gåtur fra Løvbakke naturcenter med Fodslaw Herning

Løvbakke Naturcenter/Løvbakke Skov
Løvbakkevej 32, Løvbakkerne, Herning
Tirsdag den 24. august 2021, kl. 10.
24
Aug
25 år med internet i Herning
Foredrag

25 år med internet i Herning

Kattevideoer og kildekritik - kan vi kende forskel?
I august 2021 er det 25 år siden, at biblioteket gjorde internettet offentligt tilgængeligt i Herning Kommune. 6 pc'er blev stillet til rådighed for borgerne og her kunne de surfe på World Wide Web med den svimlende hastighed af 64 KB!. 25 år er gået og det markerer biblioteket ved at invitere filosof Mads Vestergaard til på humoristisk vis at fortælle om, hvad internettet har gjort ved os.

Aldrig før har så meget information være så let tilgængelig for så mange mennesker. Som resultat af internettet kan vi i dag lynhurtigt tilgå uhyre mængder af alt fra underholdning, nyhedsstof og politik til viden og videnskabelig forskning. Men betyder al den information og viden - al den oplysning - at vi er blevet mere oplyste? Det lader det ikke til. Eksempelvis trives digital misinformation, fake news, videnskabsskepsis, konspirationsteorier, ekstremisme og politisk propaganda godt online og spredes hastigere og bredere end afbalanceret journalistik og videnskabelig viden. Dét er der ikke meget oplysning i.
Men hvorfor er det sådan? Og hvorfor er det vi misinformeres, manipuleres og bliver mobilafhængige? Der er god grund til, at tryllekunstnere ikke fortæller om deres tricks - så falder vi nemlig ikke helt så let for dem. Denne aften vil Mads Vestergaard derfor også fortælle om de tricks som tryllekunstnerne fra tech-branchen i Silicon Valley bruger.

Foredraget bygger på Mads Vestergaards bøger "Fake News - når virkeligheden taber" og "Digital totalitarisme", som kan lånes på biblioteket.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig her >>

I ugerne 33-34 markerer biblioteket 25-års jubilæet og vi har derfor været i scrapbøgerne for at finde artikler om dengang internettet blev tilgængeligt på biblioteket. Det er der kommet en lille udstilling ud af og i den kan du også prøve at klikke dig ind på hjemmesider, som de så ud for 25 år siden

Læs mere 25 år med internet i Herning

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 24. august 2021, kl. 19.
25
Jul
Varmtvandstræning for gravide
Andet motionstilbud

Varmtvandstræning for gravide

Underviser: Pernille Kjellstrøm. Motion er essentielt for dit humør,detgør dig fysisk stærkere og giver dig overskud i din graviditet. Motion forebygger sukkersyge og andre svangerskabslidelser.
Træning i vand er en skånsom motionsform, hvor du undgår de mange hårde "stød", somfrarådes,når du er gravid. Derfor er træning i vand med til at styrke dig til at møde alle faser i din graviditet med overskud, styrke og godt humør - ifølge British Journal of Obstetric and Gynaecology. Vi træner hele kroppen til dejlig musik, hvor du får mulighed for at mærke dine muskler og føle din puls. Du vil blive udfordret på det niveau, du er på. Så kom endelig og vær med. Hvis holdet er startet, og der stadig er ledig plads, kan du sagtens komme med. Ring til os for tilmelding 70222109. Hold 321280aj

Læs mere Varmtvandstræning for gravide

DGI Huset Herning
Kousgaards Plads 3, Herning
Tirsdag den 25. maj til tirsdag den 24. august 2021, 10 kursusdage kl. 18.15.
25
Aug
Kirkecafé
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere Kirkecafé

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Onsdag den 25. august 2021, kl. 10-12.
25
Aug
Gospelkids
Gospel/Kor/Fællessang

Gospelkids

Læs mere Gospelkids

Sdr. Felding Sognehus
Skolegade 7, Sønder Felding
Onsdag den 25. august 2021, kl. 14.15-15.30.
25
Aug
Abekejser
Andet/Ukendt

Abekejser

Blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra.
stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, så er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica. Abekejser er en firkløver fra toppen af det pulserende, århusianske musikmiljø, der sammen har skabt en instrumental port til et fremmed univers. Selvom alle fire musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektroniske samples og akustisk trommesæt.

Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier. Selvom vores numre har komplekse undertoner, så er det netop vores mål at bygge broer og åbne op for en musikalsk verden, der måske ellers kan virke farlig. Vi kan bedst lide at spille et sted, hvor der er en bar, og hvor bassen kan blive tung nok til at gå i kroppen på folk. Det er umuligt at stå stille til Abekejser, siger guitarist Jeppe Lavsen.

Inkluderende instrumentalmusik
Så uanset om du er mest klar på at sidde i sofaen og drømme dig væk, eller om den står på svedig dansefest, så er Abekejserens tro væbnere leveringsdygtige i soundtracket. De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås. Vi er først og fremmest fire gode venner, der sammen har en skyhøj ambition om at vise verden, at instrumentalmusik har så sindssygt meget at byde på. Med Abekejser har vi ramt en kreativ nerve, hvor alle har følelsen af, at hvis man kommer med en idé og putter den ind i maskinen, så kommer der noget federe ud, siger Jeppe Lavsen.

Andet album på vej
Abekejser planlægger udgivelse af deres andet album Blueprint til udgivelse til sommer. Albummet er produceret og indspillet af bandmedlemmerne selv, og udmunder i en Danmarksturné i efteråret

Læs mere Abekejser

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 25. august 2021, kl. 20.
26
Aug
Sognehusaften
Foredrag

Sognehusaften

Emne: "Parforhold er pr. definition vanskelige" ved Steen Kruse. Entré kr. 50,00.

Læs mere Sognehusaften

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Torsdag den 26. august 2021, kl. 19.30-21.30.
26
Aug
Isam B: Support Mattis
Rock/Pop

Isam B: Support Mattis

Løbende har Isam B udgivet numre det seneste stykke tid. Bl.a. sangen 'Bølger', som han optrådte med til sidste års Melodigrandprix. 'Ramadan i København', som Isam lavede sammen med Özcan Ajrulovski, Anders Greis og Nana Jacobi,.
som netop er blevet optaget i den nyeste version af højskolesangbogen.

Grundet den fortsatte nedlukning i Danmark, er Isam B nødsaget til at rykke sin turné til foråret. Han udtaler:

'Jeg er glad for, at det har kunnet lykkedes at flytte touren til foråret, hvor alt formodentlig ser lysere ud! Pas på Jer selv i de næste måneder, så ses vi til koncerterne i april og maj!'

Når Isam B drager på turné i foråret 2021, kan publikum se frem til en intim koncertoplevelse, hvor den altid karismatiske sanger rammer og rør de tilhørende med sine stærke historier om livet og hverdagen. For Isam B er der altid noget på spil i mødet med sit publikum og i livet generelt, hvor det handler om at vække vores bevidsthed, være åben for forandringer og få det bedste ud af livet.

Isam B og hans band besøger i alt 12 byer, som nu er blevet rykket til foråret. Han spiller gamle klassikere fra sit danske album 'Institution', der bl.a. indeholder ny-klassikeren, den smukke fortolkning af H.C. Andersens tekst 'I Danmark er jeg født. Fans kan også forvente at høre sange, som 'Bølger' og 'Ramadan i København' samt nogle af hans største engelsksprogede sange

Læs mere Isam B: Support Mattis

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 26. august 2021, kl. 20.
27
Aug
Morgensang og officiel åbning
Klassisk

Morgensang og officiel åbning

Hvilken bedre måde at starte dagen på end med skønsang og lækre toner til øregangen? Fredag morgen byder på den officielle åbningstale v/ borgmester Dorte West og fælles morgensang med et opera twist.
Vært: Dorte West, borgmester
Solister: Sine & Maria Ringblom
Musik: Eunjin Ko Dey
Varighed: 45 minutter

Der skal ikke bestilles billet til arrangementet, som er gratis og for alle.

Læs mere på www.herningoperafestival.dk

Praktisk information:
De fleste arrangementer foregår udendørs. I tilfælde af regnvejr anbefaler vi regntøj og regnslag frem for paraplyer, da disse vil være til stor gene for andres udsyn og oplevelse.

Meddelelser og eventuelle ændringer i program med videre annonceres via hjemmeside og Facebook. Det er muligt at finde yderligere oplysninger om indgang, parkering, salg på pladserne og så videre på hjemmesiden.

Corona er stadig blandt os, og vi overholder retningslinjerne. Vejledning om evt. krav om Corona-pas eller andre ting, vil fremgå af hjemmesiden.

Bag arrangementet står operakomiteen, der består af kunstnerisk chef på Den Jyske Sangskole og direktør i Sangens Hus Mads Bille, kulturjournalist og historiker Kurt H. Jørgensen, direktør for KPC Kurt Poulsen, kulturchef ved Herning Kommune Søren Juul Baunsgaard og formand for operakomiteen Helge Sander.

Projektledelsen varetages af Line Nordentoft og Rikke Ramm Eberlein, Den Jyske Sangskole samt Pia Worm og Sune Madsen, Herning kommune.

Herning Opera Festival støttes af følgende sponsorer og bidragydere: KPC, Spar Nord Fonden, Ege, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Danske Forskningsfond, Salling Fondene, Kulturministeriet, Herning Kommune, A Hereford Beefstouw, Bosweel, Herning City, Kyocera, Den Jyske Sangskole, Midtjydsk Skole- og Kulturfond, Mediehuset Herning Folkeblad, Lysgaard Fonden og Østergaards Hotel

Læs mere Morgensang og officiel åbning

Torvet
Torvet, Herning
Fredag den 27. august 2021, kl. 09.30.
27
Aug
Fernisering af lydværket OPHAV af Ditte Rønn 27. august kl. 15.00
Fernisering

Fernisering af lydværket OPHAV af Ditte Rønn 27. august kl. 15.00

Fernisering af lydværket OPHAV skabt af komponist Ditte Rønn til Carl-Henning Pedersens hovedværk fra 1966-68 "Fantasiens leg om livets hjul".
Velkomst og taler foregår i Carl-Henning Pedersens hovedværk Fantasiens leg om livets hjul.

OPHAV er en del af projektet Kunsten & Klangen - et skabende møde mellem billedkunst, scenekunst og musik

Læs mere Fernisering af lydværket OPHAV af Ditte Rønn 27. august kl. 15.00

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Fredag den 27. august 2021, kl. 15.
27
Aug
Ophav
Klassisk

Ophav

FErnisering af Komponist Ditte Rønns nye lydværk OPHAV, der omslutter de besøgende gæster med en 360 grader lydoplevelse i dialog med Carl-Henning Pedersens imponerende keramiske billedværk - 'Fantasiens leg om livets hjul".
Lydværket består af optagelser af Herning Kirkes Drengekor, orgelimprovisationer af Kristian Marius Andersen, samt lydflader af Ditte Rønn.

Komponist: Ditte Rønn

Sangere: Indspillet - Herning Kirkes Drengekor

Sted: Angligården / CHPEA-Museum

Varighed: 60 minutter

Der skal ikke bestilles billet til arrangementet, som er gratis og for alle. Der er begrænset antal pladser

Læs mere på www.herningoperafestival.dk

Praktisk information:
De fleste arrangementer foregår udendørs. I tilfælde af regnvejr anbefaler vi regntøj og regnslag frem for paraplyer, da disse vil være til stor gene for andres udsyn og oplevelse.

Meddelelser og eventuelle ændringer i program med videre annonceres via hjemmeside og Facebook. Det er muligt at finde yderligere oplysninger om indgang, parkering, salg på pladserne og så videre på hjemmesiden.

Corona er stadig blandt os, og vi overholder retningslinjerne. Vejledning om evt. krav om Corona-pas eller andre ting, vil fremgå af hjemmesiden.

Bag arrangementet står operakomiteen, der består af kunstnerisk chef på Den Jyske Sangskole og direktør i Sangens Hus Mads Bille, kulturjournalist og historiker Kurt H. Jørgensen, direktør for KPC Kurt Poulsen, kulturchef ved Herning Kommune Søren Juul Baunsgaard og formand for operakomiteen Helge Sander.

Projektledelsen varetages af Line Nordentoft og Rikke Ramm Eberlein, Den Jyske Sangskole samt Pia Worm og Sune Madsen, Herning kommune.

Herning Opera Festival støttes af følgende sponsorer og bidragydere: KPC, Spar Nord Fonden, Ege, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Danske Forskningsfond, Salling Fondene, Kulturministeriet, Herning Kommune, A Hereford Beefstouw, Bosweel, Herning City, Kyocera, Den Jyske Sangskole, Midtjydsk Skole- og Kulturfond, Mediehuset Herning Folkeblad, Lysgaard Fonden og Østergaards Hotel

Læs mere Ophav

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Fredag den 27. august 2021, kl. 15.
27
Aug
Åbningskoncert
Klassisk

Åbningskoncert

Operafestivalens åbningskoncert slår tonen an til en fantastisk festival. Anlægget fyldes med lyden af velkendte melodier, når Ingeborg Børch, Jens Søndergaard og Lars Møller indtager den store operascene.
Prinsens Musikkorps leverer musikken - og er garant for en åbningskoncert med fest, farver og fart over feltet.

Solister: Lars Møller, Jens Søndergaard og Ingeborg Børch

Musik: Prinsens Musikkorps

Sted: Sdr. Anlæg

Varighed: 75 minutter

Der skal ikke bestilles billet til arrangementet, som er gratis og for alle.

Læs mere på www.herningoperafestival.dk

Praktisk information:
De fleste arrangementer foregår udendørs. I tilfælde af regnvejr anbefaler vi regntøj og regnslag frem for paraplyer, da disse vil være til stor gene for andres udsyn og oplevelse.

Meddelelser og eventuelle ændringer i program med videre annonceres via hjemmeside og Facebook. Det er muligt at finde yderligere oplysninger om indgang, parkering, salg på pladserne og så videre på hjemmesiden.

Corona er stadig blandt os, og vi overholder retningslinjerne. Vejledning om evt. krav om Corona-pas eller andre ting, vil fremgå af hjemmesiden.

Bag arrangementet står operakomiteen, der består af kunstnerisk chef på Den Jyske Sangskole og direktør i Sangens Hus Mads Bille, kulturjournalist og historiker Kurt H. Jørgensen, direktør for KPC Kurt Poulsen, kulturchef ved Herning Kommune Søren Juul Baunsgaard og formand for operakomiteen Helge Sander.

Projektledelsen varetages af Line Nordentoft og Rikke Ramm Eberlein, Den Jyske Sangskole samt Pia Worm og Sune Madsen, Herning kommune.

Herning Opera Festival støttes af følgende sponsorer og bidragydere: KPC, Spar Nord Fonden, Ege, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Danske Forskningsfond, Salling Fondene, Kulturministeriet, Herning Kommune, A Hereford Beefstouw, Bosweel, Herning City, Kyocera, Den Jyske Sangskole, Midtjydsk Skole- og Kulturfond, Mediehuset Herning Folkeblad, Lysgaard Fonden og Østergaards Hotel

Læs mere Åbningskoncert

Søndre Anlæg
Godsbanevej 2, Herning
Fredag den 27. august 2021, kl. 17.
27
Aug
Opera i Sommernatten
Klassisk

Opera i Sommernatten

Deltag i en fantastisk og humørfyldt sommeraften med opera serveret af garvede Jens-Christian Wandt og Nickie Johansson. Sammen leverer de en perlerække af folkekære operasange, der vil passe perfekt med et koldt glas hvidvin eller en frisktappet fadøl.
Solister: Jens-Christian Wandt og Nickie Johansson

Musik: Kristian Marius Andersen

Varighed 60 min

Der skal ikke bestilles billet til arrangementet, som er gratis og for alle.

Læs mere på www.herningoperafestival.dk

Praktisk information:
De fleste arrangementer foregår udendørs. I tilfælde af regnvejr anbefaler vi regntøj og regnslag frem for paraplyer, da disse vil være til stor gene for andres udsyn og oplevelse.

Meddelelser og eventuelle ændringer i program med videre annonceres via hjemmeside og Facebook. Det er muligt at finde yderligere oplysninger om indgang, parkering, salg på pladserne og så videre på hjemmesiden.

Corona er stadig blandt os, og vi overholder retningslinjerne. Vejledning om evt. krav om Corona-pas eller andre ting, vil fremgå af hjemmesiden.

Bag arrangementet står operakomiteen, der består af kunstnerisk chef på Den Jyske Sangskole og direktør i Sangens Hus Mads Bille, kulturjournalist og historiker Kurt H. Jørgensen, direktør for KPC Kurt Poulsen, kulturchef ved Herning Kommune Søren Juul Baunsgaard og formand for operakomiteen Helge Sander.

Projektledelsen varetages af Line Nordentoft og Rikke Ramm Eberlein, Den Jyske Sangskole samt Pia Worm og Sune Madsen, Herning kommune.

Herning Opera Festival støttes af følgende sponsorer og bidragydere: KPC, Spar Nord Fonden, Ege, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Danske Forskningsfond, Salling Fondene, Kulturministeriet, Herning Kommune, A Hereford Beefstouw, Bosweel, Herning City, Kyocera, Den Jyske Sangskole, Midtjydsk Skole- og Kulturfond, Mediehuset Herning Folkeblad, Lysgaard Fonden og Østergaards Hotel

Læs mere Opera i Sommernatten

Torvet
Torvet, Herning
Fredag den 27. august 2021, kl. 21.
28
Aug
Morgensang
Klassisk

Morgensang

Hvilken bedre måde at starte dagen på end med skønsang og lækre toner til øregangen?
Morgensangen styres af en vært, der har udvalgt skønne morgensange og leder slagets gang. En udvalgt solist vil synge for og give et indslag, som med sikkerhed vil give dig en god start på dagen.

Vært: Allan Kristensen, citychef

Solist: Kristian Bordoy

Musik: Laurie Otto

Varighed: 30 min.

Der skal ikke bestilles billet til arrangementet, som er gratis og for alle.

Læs mere på www.herningoperafestival.dk

Praktisk information:
De fleste arrangementer foregår udendørs. I tilfælde af regnvejr anbefaler vi regntøj og regnslag frem for paraplyer, da disse vil være til stor gene for andres udsyn og oplevelse.

Meddelelser og eventuelle ændringer i program med videre annonceres via hjemmeside og Facebook. Det er muligt at finde yderligere oplysninger om indgang, parkering, salg på pladserne og så videre på hjemmesiden.

Corona er stadig blandt os, og vi overholder retningslinjerne. Vejledning om evt. krav om Corona-pas eller andre ting, vil fremgå af hjemmesiden.

Bag arrangementet står operakomiteen, der består af kunstnerisk chef på Den Jyske Sangskole og direktør i Sangens Hus Mads Bille, kulturjournalist og historiker Kurt H. Jørgensen, direktør for KPC Kurt Poulsen, kulturchef ved Herning Kommune Søren Juul Baunsgaard og formand for operakomiteen Helge Sander.

Projektledelsen varetages af Line Nordentoft og Rikke Ramm Eberlein, Den Jyske Sangskole samt Pia Worm og Sune Madsen, Herning kommune.

Herning Opera Festival støttes af følgende sponsorer og bidragydere: KPC, Spar Nord Fonden, Ege, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Den Danske Forskningsfond, Salling Fondene, Kulturministeriet, Herning Kommune, A Hereford Beefstouw, Bosweel, Herning City, Kyocera, Den Jyske Sangskole, Midtjydsk Skole- og Kulturfond, Mediehuset Herning Folkeblad, Lysgaard Fonden og Østergaards Hotel

Læs mere Morgensang

Torvet
Torvet, Herning
Lørdag den 28. august 2021, kl. 09.30.
28
Aug
Gåtur på Ovstrup Hede med Fodslaw Herning
Vandretur/stavgang

Gåtur på Ovstrup Hede med Fodslaw Herning

Lørdag d. 28. august kl. 10.00: Ovstrup Hede, Bindstowvej 20, 7400 Herning. P-pladsen v. Ovstruptårnet Turen er på ca. 12 km (+ pause) - vi går ca. 5 km i timen. Husk evt mad og drikke til pausen. Turleder: Jens Peder Kristiansen mobiltlf.29702624.
Bemærk: Ovstruptårnet kaldes også Fugletårnet eller Hjortetårnet.

Link til Google maps: https://goo.gl/maps/Jntj9o36mxyxYpQTA

Læs mere Gåtur på Ovstrup Hede med Fodslaw Herning

Ovstruptårnet
Bindstowvej 20, Herning
Lørdag den 28. august 2021, kl. 10.
28
Aug
ELVIS - The king of Rock n'Roll
Andet/Ukendt

ELVIS - The king of Rock n'Roll

Jesper Lundgaard har gennem årene besøgt utallige koncerthuse teatre med sit prisbelønnede show "Elvis - En mand hans musik", der på enestående vis formidler The Kings største sange historier fra en utrolig skelsættende karriere.
Jesper Lundgaard har stemmen, passionen energien til at fortolke de bløde, de energiske de store sange, som Elvis fyldte det musikalske univers med. Der er garanti for livsglæde fællessang!

Koncerten slutter ca kl 17.00

Forlæng oplevelsen med en tapas-planke med 3 kolde tapas, en lun tapas samt sødt til kr 175,- pr pers. i Restaurant Teaterkælderen;
Bestil bord på tel 99 26 99 27 eller på mail TK@mch.dk.
Restauranten åbner kl 12.30.

Læs mere: mch.dk

Læs mere ELVIS - The king of Rock n'Roll

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 28. august 2021, kl. 15.