BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 21-40 ud af 295 resultater

9
Feb
Menighedsrådsmøde
Møder

Menighedsrådsmøde

Dagsorden fås ved henvendelse til formand Pia Volsgaard.

Læs mere Menighedsrådsmøde

Ørnhøj kirkecenter
Hovedgaden 72, Ørnhøj
Tirsdag den 9. februar 2021, kl. 19.
9
Feb
Foredrag med Martin Bentsen
Foredrag

Foredrag med Martin Bentsen

"Fra kriminel til kristen" Han har sammenlagt siddet i fængsel i 13 år. Det første fængselsophold som 16-årig satte skub i kriminaliteten og et stofmisbrug, og han blev optaget i Bandidos.
Han har været sigtet for drabsforsøg, for narkokriminalitet, for vold, grov vold, for tyveri, bedrageri og efter våbenlovens § om besiddelse af eksplosive stoffer. Men efter et brutalt overfald i fængslet, hvor han havde stukket en anden indsat med kniv og hældt kogende vand over ham, blev Martin Bentsen sat i isolationsfængsel. Mens han sad i isolationsfængsel, begyndte han at læse i Bibelen. Det blev et vendepunkt for Martin Bentsen. Martin Bentsen vil fortælle sin livshistorie, men han vil også fortælle, hvad det har betydet for ham at møde en nåde og tilgivelse, han slet ikke vidste fandtes. Det er en fortælling om at være i mørket og blive sat fri. Fri til at tro og leve. Da Martin kom ud af fængslet, begyndte han at læse teologi, og i dag er han bach.theol. og Herning Oasekirkes nye præst med ren straffeattest. Entré 50 kr

Læs mere Foredrag med Martin Bentsen

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Tirsdag den 9. februar 2021, kl. 19.30.
2
Feb
Hæklekursus For Begyndere
Undervisning

Hæklekursus For Begyndere

V/ Elisabeth Jensen.
Hækling er moderne.

Vi begynder helt fra begyndelsen med luftmasker, fastmasker og stangmasker.

Med disse tre masker kan du hækle næsten alt. Små dyr, huer og tæpper. Vi lærer også noget om at læse opskrifter.

Medbring stofgarn, tubegarn eller båndgarn, så kan du lave en kurv eller 8/8 bomuld, der er godt til karklude eller andet kraftigt garn som er bedst for begyndere.

Husk hæklenåle der passer til

Læs mere Hæklekursus For Begyndere

Herningsholmskolen
Sjællandsgade 86 - 88, Herning
Tirsdag den 2. til tirsdag den 9. februar 2021, kl. 18.30-21.05.
10
Feb
Højskolesang
Foredrag

Højskolesang

Læs mere Højskolesang

Studsgård Kirke
Tanderupkærvej 17, Studsgård, Herning
Onsdag den 10. februar 2021, kl. 09.30-10.30.
10
Feb
Jens Jacob Tychsen aka
Foredrag

Jens Jacob Tychsen aka "Hr. Weyse"

Onsdag 10. februar 2021 kl. 19:00. kom med til et musikalsk foredrag med "hr. weyse". jens jacob tychsen, også kendt som hr.
Weyse, tager dig med på en forrygende tur bag kameraet og fortæller dig historien bag den folkekære TV2-serie Badehotellet, der har taget hele Danmark med storm.

I dette eksklusive musikalske foredrag, viser Jens Jacob fotos, film og fraklip. Det bliver sjovt, musikalsk og ikke mindst super underholdende, når Jens Jacob fortæller om sangene, om samarbejdet med de andre skuespillere, og om hvordan sådan en serie egentlig bliver til.

Du får naturligvis også et genhør med flere af de skønne gamle sange fra serien, som Jens Jacob Tychsen på magisk vis vil fremføre - og desuden fortælle historien om, hvordan de er blevet vakt til live.

På allerbedste og mest charmerende Jens Jacob Tychsen-manér - også kendt som Hr. Weyse i den populære serie - vil du desuden høre, hvordan sådan en serie egentlig bliver til, samarbejdet med de andre skuespillere, dårlige anmeldelser, vind og vejr ved Vesterhavet og meget, meget mere.

Der er fri placering til dette arrangement.

ARRANGØR: FOF HERNING

TID
Onsdag 10. februar kl. 19.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

TELESLYNGE
Der er teleslynge i salene. Da ikke alle pladser kan dækkes af teleslyngen, opfordrer vi gæster med behov for teleslynge, til at kontakte MCH Billetsalg på 9926 9999 for hjælp til at finde pladser med gode teleslyngeforhold.

ADGANG TIL SALEN FOR KØRESTOLSBRUGERE OG GANGBESVÆREDE
Vore sale har mange trin samt pladser, der er svært tilgængelige for gangbesværede gæster eller gæster i kørestol. Hvis du som gæst er gangbesværet eller bruger kørestol/rollator, anbefaler vi derfor, at du kontakter MCH Billetsalg på tlf. 9926 9999 inden dit besøg hos os. Så hjælper vi med information om adgang til salen. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Jens Jacob Tychsen aka "Hr. Weyse"

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 10. februar 2021, kl. 19.
10
Feb
Refleksioner om faste v. Brian Christensen i Menighedsfællesskabet
Møder

Refleksioner om faste v. Brian Christensen i Menighedsfællesskabet

Velkommen til denne sidste aften i efterårsprogrammet for Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab, hvor vi sammen med et band fra Nørrelandskirken skal holde lovsangsaften. Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab er et fællesskab for alle.
Her undersøger vi, hvad Bibelen siger om Gud, og vi deler liv og tro. Vi synger sammen og slutter af med kaffe. Alle aftener begynder klokken 19.30 og afholdes i Nørrelandskirkens lokaler, medmindre andet bliver meldt ud. Hold øje med flere informationer i kirkens kalender eller på Facebook

Læs mere Refleksioner om faste v. Brian Christensen i Menighedsfællesskabet

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Onsdag den 10. februar 2021, kl. 19.30-21.30.
10
Feb
Møde i Børne- og Familieudvalget
Møder

Møde i Børne- og Familieudvalget

Læs mere Møde i Børne- og Familieudvalget

Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Onsdag den 10. februar 2021, kl. 8.15.
11
Feb
Menighedsrådsmøde
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere Menighedsrådsmøde

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Torsdag den 11. februar 2021, kl. 19-21.30.
28
Jan
Mad - Indisk
Undervisning

Mad - Indisk

V/ Hans Truelsen.
Kurset henvender sig til dig,

der gerne vil lære at lave lækker indisk mad fra de tre gastronomiske hovedområder områder: Nordindien, Sydindien og Østindien, der hver har deres karakteristika.
Kurset vil være på et niveau hvor alle kan være med, men hvor man også bliver udfordret. Der vil blive lavet spændende retter med kød, kylling, fisk og skaldyr.

De primære smagsgivere fra det Indiske køkken vil være chili, muskat, stjerneanis, spidskommen, nelliker, laurbær, kardemomme, kanel, koriander og mange forskellige bælgfrugter. Udgifter til råvarer er ca. 80,-/ 90,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere Mad - Indisk

FOF Herning
Torvet 12-14, Herning
Torsdag den 28. januar til torsdag den 11. februar 2021, kl. 18-21.05.
16
Feb
Café Johannes
Møder

Café Johannes

Er Sct Johannes Kirkes ugentlige café. Alle er velkomne.

Læs mere Café Johannes

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Tirsdag den 16. februar 2021, kl. 14-16.
18
Feb
Kirkely aften
Foredrag

Kirkely aften

Læs mere Kirkely aften

Kirkely, Snejbjerg
Bjergkvarteret 2, Snejbjerg, Herning
Torsdag den 18. februar 2021, kl. 19.30.
23
Feb
Café Johannes
Møder

Café Johannes

Er Sct Johannes Kirkes ugentlige café. Alle er velkomne.

Læs mere Café Johannes

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Tirsdag den 23. februar 2021, kl. 14-16.
23
Feb
Mad - Små Søde Sager
Undervisning

Mad - Små Søde Sager

V/ Sofie Bjarup Hansen.
Petit four, kagetapas eller mini sønderjysk kaffebord. Kært kursus har mange navne, men én ting er i hvert fald sikkert: Vi skal lave lækkerier i lange baner!

Du får inspiration til små søde sager, som egner sig godt, når du gerne vil impornere dine gæster eller du og familien bare trænger til noget sødt en søndag eftermiddag.

Vi afslutter selvfølgelig kurset med at smage på vore kreationer. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde og en bøtte, hvis vi ikke får spist det hele...

Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager og afregnes direkte med underviseren

Læs mere Mad - Små Søde Sager

Lundgårdskolen
Tjelevej 25, Tjørring, Herning
Tirsdag den 23. februar 2021, kl. 17-21.05.
23
Feb
Sære sanser - Livestream i Kibæk
Foredrag

Sære sanser - Livestream i Kibæk

Livestreaming direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet med professor Peter Teglberg Madsen.
Vi lever i en illusion; en illusion skabt af at vi sammenholder input fra vores sanser med medfødte og tillærte genkendelsesmønstre lagret i vores hjerner. Det betyder at den opfattede virkelighed fuldstændigt er defineret af de sanser et væsen er udstyret med og dets hukommelse. Derfor har dyr og mennesker med forskellige sanser også meget forskellige verdensopfattelser. Kort sagt: vores virkelighed er den del af vores omverden vi kan sanse.

Dette foredrag vil kaste lys over hvor lille en del af vores omverden vi reelt opfatter med vores stærkt begrænsede sanseapparat, og hvor travlt vores hjerne har med at presse sanseindtryk ind i mønstre den kender.

Du vil også høre om de sære sanser; de sanser der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse der er meget langt fra vores egen: slangers varmesyn, fugles magnetsans, flagermus' biosonar og hajers evne til at føle elektromagnetiske felter. Til sidst i foredraget vender vi blikket tilbage mod os selv med spørgsmålet: har vi sjette sanser?

Om forelæseren:
Peter Teglberg Madsen er professor i sanse fysiologi på Institut for Biologi på Aarhus Universitet hvor han er verdensførende forsker i hvalers og flagermus' brug af biosonar. Én af hans seneste anerkendelser herfor er Forskningsministeriets Eliteforsk-pris som han modtog i 2019

Læs mere Sære sanser - Livestream i Kibæk

Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 23. februar 2021, kl. 18.45.
23
Feb
Foredrag med Mikkel Anthonisen
Foredrag

Foredrag med Mikkel Anthonisen

Læs mere Foredrag med Mikkel Anthonisen

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Tirsdag den 23. februar 2021, kl. 19.30-22.
24
Feb
Mad - Grøn Tapas
Undervisning

Mad - Grøn Tapas

V/ Hellan Krüger.
Tør du overraske dine gæster og invitere på små sunde og dekorative grønne retter.

Vær med på trenden, og server velsmagende grønt, der også er en oplevelse for øjnene.

Vi vil fremstille både små varme og kolde retter, samt tilbehør som kiks og pesto. Der vil være opskrifter på alt, hvad vi smager på.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 70,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren

Læs mere Mad - Grøn Tapas

Lundgårdskolen
Tjelevej 25, Tjørring, Herning
Onsdag den 24. februar 2021, kl. 18-21.05.
24
Feb
Fordybelse og bøn i kirkerummet med Menighedsfællesskabet
Møder

Fordybelse og bøn i kirkerummet med Menighedsfællesskabet

Velkommen til denne sidste aften i efterårsprogrammet for Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab, hvor vi sammen med et band fra Nørrelandskirken skal holde lovsangsaften. Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab er et fællesskab for alle.
Her undersøger vi, hvad Bibelen siger om Gud, og vi deler liv og tro. Vi synger sammen og slutter af med kaffe. Alle aftener begynder klokken 19.30 og afholdes i Nørrelandskirkens lokaler, medmindre andet bliver meldt ud. Hold øje med flere informationer i kirkens kalender eller på Facebook

Læs mere Fordybelse og bøn i kirkerummet med Menighedsfællesskabet

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Onsdag den 24. februar 2021, kl. 19.30-21.30.
27
Jan
Mad - Asiatisk Mad
Undervisning

Mad - Asiatisk Mad

V/ Yuka Baggesen.
Udvid din kulinariske horisont - Velkommen til det asiatiske køkken

Der er en stigende interesse for asiatisk mad, og nu får du muligheden for at lære at lave forskellige asiatiske retter, der vil introducere dig til nye smagsoplevelser og eksotiske ingredienser.

Hver undervisningsgang er det et nyt asiatisk lands køkken, der vil udfordre dine evner og forhåbentligt inspirere dig.

Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere Mad - Asiatisk Mad

FOF Herning
Torvet 12-14, Herning
Onsdag den 27. januar til onsdag den 24. februar 2021, kl. 17.30-20.35.
25
Feb
Spætten
Møder

Spætten

Er Sct. Johannes kirkes børneklub 4 - 8 år. Alle er velkomne :).

Læs mere Spætten

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 25. februar 2021, kl. 14.30-16.
25
Feb
Menighedsrådsmøde
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere Menighedsrådsmøde

Sunds Sognegård
Skivevej 15, Sunds
Torsdag den 25. februar 2021, kl. 17.30-21.30.