Viser 41-60 ud af 529 resultater

Gospel kids - Nøvling
Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Kulturhøjskolen Formiddag
V/.
I et hyggeligt fællesskab møder du foredragsholdere der fører dig rundt om mange facetter i tilværelsen: Kunst, historie, etik, personlige skæbner, sang, musik, dannelse og aktuelle samfundsspørgsmål.
Vi mødes en gang om ugen, hvor vi vil uddybe og belyse emner, som er meningsfulde for vort liv.
Programmet indeholder:
Tirsdag d. 5. januar:" Den store udfordring"
v/ tidl. generalsekretær Andreas Kamm Bemærk: Herning Gymnasium kl. 13:30 - 15:30
Tirsdag d. 12. januar: "Edith Piaf"
v/ Højskoleforstander Lillian Hjort-Westh
Tirsdag d. 19. januar: "Den inderste fare"
v/ Forfatter Birgithe Kosovic
Tirsdag d.26. januar: "At genvinde livsmodet"
v/ International chef hos Bibelselskabet Synne Garff
Tirsdag d. 2. februar: " Hvor jernkorsene gror"
v/ Fotograf Jan Grarup
Tirsdag d.23. februar: " Det positive foredrag om vores fælles fremtid"
v/ fremtidsforsker Dennis Revin
Tirsdag d. 2. marts: " Fra frk. Nitouche til foredragsholder"
v/ skuespiller Lone Hertz
Tirsdag d. 9. marts: " Det bæredygtige velfærdssamfund"
v/ Steen Hildebrandt - Bemærk: Herning Gymnasium kl. 13:30 - 15:30
Tirsdag d. 16. marts: "Et liv fra overhalingsbanen og direkte i nødsporet"
v/ Michael Svendsen
Tirsdag d. 23. marts: "Den politiske situation"
v/ Journalist Søs Marie Serup - Bemærk: Herning Gymnasium kl. 13:30 - 15:30
Download programmet for 2021 her

Børnekor - ingen fysisk fremmøde
I børnekoret synger vi børnesange, salmer, laver sanglege, danser, klapper, synger efter håndtegn og leger de gode sangvaner ind. Tilmelding på Kirkens hjemmeside, under Aktiviteter eller på tlf. 21517559.

Skal vi droppe de klassiske politiske ideologier for at redde verden?
Online-debat mellem Pelle Dragsted og Anders Blok.
Hverken velfærdsstaten eller konkurrencestaten slår til som statsform, når det drejer sig om at handle på klima- og biodiversitetskriserne. Det påstår de to sociologer Rasmus Willig og Anders Blok i deres helt nye bog, Den bæredygtige stat.
De to sociologers helt overordnede pointe er, at de to dominerende ideologier i den danske demokratiske tradition ikke bare ikke kan levere på klima- og biodiversitetskrisen - rent faktisk er de med til at forværre dem! Og politikerne, som tror på de klassiske ideologier, virker handlingslammede, mens protesterne vokser.
Svaret på kriserne er ifølge de to sociologer en omfattende kollektiv proces, som griber ind i stat, marked og civilsamfund, og som i sidste ende må munde ud i en helt ny statsform - den bæredygtige stat.
Overfor dette argument står de klassiske politiske ideologier, som de fleste partier på Christiansborg stadig bekender sig til. Har politikerne ikke set lyset siden de vedbliver med at tro, at vi godt kan bekæmpe klima- og biodiversitetskrisen ud fra et enten velfærds- eller konkurrencestatsperspektiv? Vi sætter en fortaler for velfærdsstaten overfor en fortaler for den bæredygtige stat.
Debattører: Pelle Dragsted (Tidl. MF, EL) og Anders Blok (Medforfatter til "Den bæredygtige stat)
Debatpilot: Søren Sinnbeck fra Idrætshøjskolen i Aarhus
Debatterne foregår på Zoom og er gratis. Læs mere på www.frirummet.org
Du kan tilmelde dig debatten her >>
Folkeoplysende Frirumsdebatter
Bibliotekerne udgør en helt central ramme for den demokratiske debat - også den digitale. Hver uge i marts kan du derfor være publikum til "Folkeoplysende Frirumsdebatter". Et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting. Det handler om at blive klogere.
I en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, skal vi skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning. Derfor har Frirumsdebatter tre runder:
Frontrunden: Konfliktens centrale uenigheder tegnes tydeligt op
Refleksionsrunden: Debattørerne forholder sig til modpartens argumenter, konfliktens dilemmaer og egen tvivl
Initiativrunden: Debattører og deltagere bidrager til nye løsninger. Der er mulighed for at stille spørgsmål gennem en digital Q&A
Læs mere Skal vi droppe de klassiske politiske ideologier for at redde verden?

Cafe Fred
Torsdage i lige uger kl. 10.00 - 12.00. Cafe Fred er et sted for alle, som har lyst til at være med i et fællesskab.
Vi starter med kaffe og brød kl. 10.00 og har derefter en aktivitet, foredrag, samtaler, quiz, fællessang, hygge m.v. Vi slutter kl. 12.00. Kaffen koster 10 kr

Spirekor - ingen fysisk fremmøde
I spirekoret synger vi børnesange, børnesalmer, laver sanglege, danser, klapper, synger efter håndtegn og leger de gode sangvaner ind. Man behøver ikke at kunne læse, da vi lærer alting udenad.
Tilmelding på kirkens hjemmeside, under Aktiviteter eller tlf. 21515975

LIVE Forfattertalk: Helle Helle
Kom tæt på din yndlingsforfatter.
Desværre kan vi ikke samles om litteraturen på biblioteket som vi plejer i denne tid.
Vi må derfor finde andre måder at inspirere jer til nye litteraturoplevelser.
I stedet for at invitere ind på biblioteket, får I her muligheden for at møde tre dygtige og aktuelle forfattere ONLINE, når vi tre torsdage kl.20.00-20.30 inviterer til spændende LIVE Forfatter-talks på Herning Bibliotekernes Facebook-side.
Herning Bibliotekerne er stolte og glade for at kunne invitere jer med til en hyggelig og uformel bogsnak med forfatter Helle Helle, som netop nu er aktuel med den anmelderroste roman "BOB", der er en selvstændig fortsættelse til romanen "de".
Bibliotekar Tina Daugaard sidder kl. 20.00 klar med en bunke spørgsmål til Helle Helle og glæder sig til en god snak om den nye roman BOB. Måske bliver der også tid til at snakke om Helle Helles talent for at skrive om store ting med få ord, om "litterære benspænd" og usynlige fortællere og om 80'erne, et årti, som vi endnu engang bliver ført tilbage til, mens vi læser BOB. Det vil også være muligt for jer, der følger med, at kommentere og stille spørgsmål undervejs i LIVE samtalen.
Dette er det tredje arrangement ud af tre ONLINE Forfatter-talks på Herning Bibliotekerne i foråret 2021.
Hvordan kan jeg se med?
Det er gratis at deltage og kræver ikke billet.
Gå ind på Herning Bibliotekernes Facebook-side >>
Find begivenheden "LIVE Forfatter-talk med Helle Helle".
Markér at du deltager i begivenheden.
Du vil kl.20.00 på dagen få en notifikation om, at Herning Bibliotekerne nu sender LIVE.
Vi glæder os til at se jer - på Facebook!
Har du ikke mulighed for at se med, når vi sender LIVE torsdag aften, kan du gense samtalen på Facebook de efterfølgende 24 timer, dvs. til fredag kl.20.00

Hey Lin
Om at være og om at blive. Spilleperiode: 29. marts- 16. april. 2021. Varighed: ca 70 min. Løssalg kr. 190,- inkl. gebyr.
Den, du viser verden du er, er også den du er. Eller er det?
Forestil dig, hvad du kunne opleve, hvis du blot et øjeblik kunne kigge ind i tankerne på et ungt menneske. Hvad ville du se?
Vi lukker op for en ung hjerne og giver et indblik i det tankemylder og den søgen efter identitet, som er så omsiggribende i ungdomsårene. Det er i ungdomsårene at vi skal finde vej i den ubarmhjertige jungle af forvirring og utryghed. Her barndommens leg forstummer, og du kan høre stemmerne i hovedet. De indre stemmer vi slås med og som er med til at skabe en identitet.
Hey Lin er en forestilling med både humor og alvor og masser af absurde situationer. Forestillingen er relevant for både unge og voksne
The Byson Family - Aflyst
Bandet blev dannet i Glasgow i 2019. Bandet består af dygtige musikere, som alle har baggrund i andre orkestre: Phil Campbell fra The Temperance Movement Christian Fleetwood og Chris Russell fra 68's Michael McDaid fra Paulo Nutini Allan James.
Bandets medlemmer har været venner i lang tid og efter at have spillet og skrevet sammen i og omkring deres egne projekter, føltes tiden i 2020 endelig rigtig til at indspille deres debut-LP.
The Byson Family er dannet ud fra en fælles kærlighed for musik fra den amerikanske vestkyst og særligt sangskrivere som The Band, Neil Young, Bruce Springsteen og Teenage Fanklub har præget musikken.
Siden 2019 har de formået at slå deres navn fast. Både på BBC Radio og i Rolling Stone Magazine har de modtaget flotte anmeldelser for deres udsolgte shows

Hey Lin
Om at være og om at blive. Spilleperiode: 29. marts- 16. april. 2021. Varighed: Ca. 70 min. Løssalg kr. 190,- inkl. gebyr.
Den, du viser verden du er, er også den du er. Eller er det?
Forestil dig, hvad du kunne opleve, hvis du blot et øjeblik kunne kigge ind i tankerne på et ungt menneske. Hvad ville du se?
Vi lukker op for en ung hjerne og giver et indblik i det tankemylder og den søgen efter identitet, som er så omsiggribende i ungdomsårene. Det er i ungdomsårene at vi skal finde vej i den ubarmhjertige jungle af forvirring og utryghed. Her barndommens leg forstummer, og du kan høre stemmerne i hovedet. De indre stemmer vi slås med og som er med til at skabe en identitet.
Hey Lin er en forestilling med både humor og alvor og masser af absurde situationer. Forestillingen er relevant for både unge og voksne

Hey Lin
Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 14 år.
Ungdommen åbner sig som en ubarmhjertig jungle af forvirring og utryghed og vi får travlt med at passe ind de rigtige steder! Det kan komme som et chok efter barndommens naive og umiddelbare leg og nysgerrighed, hvor vi støber fundamentet til det menneske vi skal være resten af livet. Legen forstummer og de indre stemmer bliver overladt til sig.
Alle har dem, alle slås med dem. Stemmerne i vores hoved! Hey Lin belyser med alvor og solide mængder humor, hvordan vi samler dem alle i én identitet.
Hey Lin flår vinduet til vores dybeste indre op og får os til at mærke efter hvem vi er og måske rykker den ved vores selvopfattelse, når lyset i salen igen bliver tændt og verden venter?
Medvirkende: Line Vejgaard Kjær, Stig Reggelsen Skjold
Instruktør: Lise Marie Alderberth-Wik
Scenograf:

Kan vi vækste os til en bedre fremtid?
Online-debat mellem Asser Amdisen og Martin Ågerup.
Vækst fylder meget i den offentlige debat og i vores nationaløkonomi. Der investeres milliarder i vindmølleøer og grøn vækst - og frigives feriepenge for at øge danskernes forbrug og sætte skub i en økonomi, der er hårdt ramt af coronakrisen. Men er vækst det vigtigste parameter for at løse samfundets udfordringer? Kan vi vækste os til velfærd? Kræver det et opgør med neoliberalismen at gøre verden til et bedre sted, eller er væksten forudsætningen for en stabil udvikling af vores samfund og for at løse udfordringer med klima, befolkningstilvækst og demokrati?
Debattører: Asser Amdisen (Historiker og forfatter) og Martin Ågerup (økonom og direktør i Cepos)
Debatpilot: Clara Nepper Winther fra Krogerup Højskole
Debatterne foregår på Zoom og er gratis. Læs mere på www.frirummet.org
Du kan tilmelde dig debatten her >>
Folkeoplysende Frirumsdebatter
Bibliotekerne udgør en helt central ramme for den demokratiske debat - også den digitale. Hver uge i marts kan du derfor være publikum til "Folkeoplysende Frirumsdebatter". Et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting. Det handler om at blive klogere.
I en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, skal vi skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning. Derfor har Frirumsdebatter tre runder:
Frontrunden: Konfliktens centrale uenigheder tegnes tydeligt op
Refleksionsrunden: Debattørerne forholder sig til modpartens argumenter, konfliktens dilemmaer og egen tvivl
Initiativrunden: Debattører og deltagere bidrager til nye løsninger. Der er mulighed for at stille spørgsmål gennem en digital Q&A