BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Event Information

Mandag den 2. til mandag den 23. november 2020 , kl. 17-21.

Lundgårdskolen, Tjelevej 25, Tjørring

(Pris: 700 kr)

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Rammevæv - Væv Et Tørklæde

Bon Jovi Jam

V/ Lone Jensen.

Væv et tørklæde

Kurset er til dig, der gerne vil prøve kræfter med væven, måske har du fået en væv, eller købt en væv, fordi du gerne vil i gang med det gamle håndværk, eller skal have processen genopfrisket. Til dig der gerne vil sætte dit personlige aftryk på et tørklæde, du helt selv har vævet.

På kurset skal vi væve et tørklæde i en lærredsbinding, vi væver i uldgarn, Supersoft fra Knoll, et garn der er nemt at arbejde med, og kvaliteten af det færdig vævede tørklæde er dejligt blødt.

På de 4 kursusdage vil du lære at sætte væven op, fra opskrift til færdigt produkt. Jeg vil introducere og demonstrere de forskellige processer der skal til for at komme i gang, skærer trend, for ritte, bomme, ritte, frembinde, væve. Vi snakker om hvordan vi væver flotte kanter, montere det vævede og efterbehandling.

Du behøver ikke have din egen væv for at deltage, men har du selv en væv, som du kan tage med, vil det være en fordel, at lære at bruge din egen væv.

En ramme væv, en klapvæv (skaftevæv), en tangentvæv, en terapi væv, kan alle bruges.
Jeg stiller rammevæve til rådighed.. På dette kursus skal du have den væv du væver på med frem og tilbage efter hver gang, hvis du skal låne en væv skal du have den med hjem under forløbet..
Alle kan deltage, både nybegyndere og øvede.

1. mødegang: der vælges opskrift og garn, der skæres trend, trenden sættes på væven påbegyndes
2. mødegang: trenden sættes på væven, der sølles, og frembindes, der væves
3. mødegang: Der sølles og frembindes og væves
4. mødegang: der væves og de vævede tørklæder tages af væven.

Medbring: skrivegrej og papir til notater, et målebånd, hvis du har en væv, så tag gerne alt med til væven.

Materialeudgifter: 90,- kroner som afregnes direkte med underviseren ved start