BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Event Information

Torsdag den 6. maj 2021 , kl. 20.

Fermaten, Smallegade 4

(Entré: 175 kr)

Køb/bestil billet
Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Kalaha Feat. Hilal Kaya

Bon Jovi Jam

D. 13. november udgav Kalaha singlen "Özgürüm Ben" (tyrkisk for "Jeg er fri"),.

hvor de på vokalsiden inddrager sangerinden Hilal Kaya. Nummeret er som titlen antyder en hyldest til frigørelse og retter sit roots-baserede musikalske fokus mod tyrkiske breddegrader. "Özgürüm Ben" er en forløber til Kalahas album Mystafa, som udkommer d. 5. februar 2021.
Det genreomskiftelige globalist-band Kalaha udsendte dette forår megahittet "Dans Det Op" sammen med Uffe Lorenzen. Nummeret havnede i rotation på P6 og gjorde Kalaha til et velkendt og aktuelt fænomen på den danske musikscene.

Kalaha er nysgerrige på hele verden og formår med deres moderne, elektroniske baggrund at skabe rootsmusik med et musikalsk og samfundsmæssigt relevant udtryk. De er nu klar med "Özgürüm Ben", et nummer der både finder rødder (deraf 'rootsmusik') i psykedelisk rock og funk fra 70'ernes Tyrkiet, samt indrager det armenske blæserinstrument Duduk, som kan høres i introen og mellemstykkerne.

Om musikken siger Jens B. Christiansen (aka Rumpistol):
"Jeg har længe haft et ønske om at have en sang i Kalaha-repertoiret, som omhandler flugt, da jeg synes, at emnet er sindssygt vigtigt og noget, som vi som selvudnævnt globalist-band bør kommentere på. Da hele verden så blev lukket ned i foråret, og min familie og jeg sad i hjemme-isolation, fik vi måske en snert af den klaustrofobiske oplevelse af at sidde på ubestemt tid på meget lidt plads i en flygtningelejr eller i et udrejsecenter. Affødt af denne følelse indspillede jeg en demo, som jeg sendte til Orhan Özgür, der før har hjulpet os med tekster på tyrkisk, og han tog så 'flugt'-temaet og gjorde det til en sang om at ville flygte fra et parforhold, man føler sig fanget i."

Kalaha har valgt at inddrage sangerinden Hilal Kaya, hvilket sætter det universelle budskab - ønsket om at flygte fra en ulykkelig livssitation - i et nyt og mere politisk lys. Igennem hende giver sangen nemlig stemme til kvinder verden over, der nærer ønske om at frigøre sig fra den kulturelle eller sociale magt, som de fastholdes af. Om nummeret udtaler Hilal Kaya:
"For mig handler sangen om, at man ikke tør sige eller gøre noget, fordi man frygter konsekvenserne. Man vil egentlig gerne flygte fra den situation, man befinder sig i, men føler sig kulturelt eller socialt presset til at blive. Det er en sang om at være fastlåst i ulykkelig kærlighed, men også i de daglige pligter og andre gøremål, man føler sig tvunget til at udføre. Den henvender sig meget til tyrkisk kultur og støtter de kvinder, der er undertrykte. Men den henvender sig også til andre kulturer, og til både kvinder og mænd, der gerne vil flygte, men ikke tør pga. tabuer eller socialt pres."

Som man kan høre på det instrumentale univers, har Kalaha længe været fascineret af mellemøstlige musiktraditioner, og generelt er deres lyttere ligeligt fordelt mellem Danmark og Tyrkiet. De har tidligere haft succes på tyrkiske radioer og blogs med singlerne "Cok Küstom" og "Eymen" (begge med Hilal Kaya på vokal), og sidstnævnte er desuden nomineret til en DMA Roots for Årets Danske Rootstrack.

Torsdag d. 12. november skal Kalaha optræde som afsluttende band ved DMA Jazz i Bremen Teater, hvor de giver live-premiere på "Özgürüm Ben", som officielt udkommer d. 13. november. Bandet har netop lagt sidste hånd på deres næste album Mystafa, som er på gaden d. 5. februar 2021