BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Event Information

Torsdag den 6. maj 2021 , kl. 18.30-20.

Torvet, Torvet

(Pris: 70 kr (50 kr for medlemmer af museets støtteforeninger))

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Det besatte Herning

Bon Jovi Jam

Torsdag den 6. maj afholder Museum Midtjylland temabyvandring om besættelsesårene i Herning.

Kom med på en dramatisk tur gennem det besatte Herning, hvor vi opsøger udvalgte lokaliteter fra krigens tid. Via Torvet gør vi første stop ved det gamle gymnasium, hvor vi skal høre om nogle uskyldige drengestreger, som nær havde endt galt.

På Pontopidansvej fortæller vi om et desperat flugtforsøg fra den lokale modstandsbevægelses leder. Efterfølgende passerer vi det gamle missionshotel i Skolegade, hvor tyskerne havde deres hovedkvarter i den sidste del af besættelsesårene.

Via Mindegade slutter turen i Dalgasgade, hvor vi skal høre nærmere om jernbanesabotagen i Herning.

Mødested er på hjørnet af Mindegade og Torvet i Herning.

Tilmelding er nødvendig og skal ske via vores hjemmeside.