Event Information

Lørdag den 12. juni til søndag den 31. oktober 2021 , kl. 10.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1

(Entré: Voksne 75 kr / Seniorer, studerende 60 kr / Børn u. 18 år GRATIS)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Socle du Monde Biennale 2021 på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Bon Jovi Jam

"Socle du Monde Biennale 2021 - Welcome Back My Friends to the Show That Never Ends" er den 8. udgave af biennalen, som i år finder sted den 12. juni - 31. oktober 2021.

Socle du Monde 2021 reflekterer over en verden i forandring vha. arkitektoniske indgreb, legende objekter, installationer og tankevækkende billeder og lyd.

"Welcome Back My Friends to the Show That Never Ends" skaber en form og en oplevelse, hvor virkeligt liv og kunstnerisk liv smelter sammen, hvor geografiske og kunstneriske grænser opløses, og hvor gamle og nye venner mødes.

Herning var i sin tid kendt for sin blomstrende tekstilindustri og -handel. I dag smelter den traditionelle industri sammen med den videns- og oplevelsesbaserede, herunder også kunsten.

BIENNALEN BESTÅR AF 8 SCENER, FRA 0-7. Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum danner ramme omkring SCENE 0 - DEN ÅBNE FABRIK.

På Aage Damgaards Angli-fabrikker i 1960erne florerede et levende kunstnerisk miljø præget af en række eksperimenterende danske og udenlandske kunstnere, som Damgaard havde inviteret til at skabe en ny kunst i den moderne skjortefabrikations rammer. Et af disse værker er Piero Manzonis Socle du Monde, som danner grundlaget for biennalen.

SCENE 0 fungerer som en prolog for resten af biennalens fortælling og bliver samtidig første indblik i Manzonis achromer, der er skabt i Herning. Socle du Mondes eventyr starter med andre ord her.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum udgør med udstillingen "Carl-Henning Pedersen - Lerets billedmager" også dele af SCENE 2