Event Information

Torsdag den 10. februar til søndag den 26. juni 2022 , I museets åbningstid.

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20

(Entré: Almindelig entré til museet)

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

At væve med blyant, at tegne med tråd

Bon Jovi Jam

Særudstilling på Tekstilmuseet med værker af tekstildesigner og væver, Astrid Skibsted og billedkunstner, Line Elkjær.

At spinde tråd og væve tekstiler er en vigtig del af det at være menneske. En nødvendighed for at fremstille tæpper og klæder, men det er samtidig også en udtryksform. På en og samme tid er det en livsnødvendig teknologi og en kunstnerisk udtryksform.

Udstillingen "At væve med blyant, at tegne med tråd" er en poetisk og kunstnerisk undersøgelse af den vævede konstruktion og af den helt basale grundbinding: Lærredsbindingen. Ur-vævningen. En af de første teknikker, der er opfundet. Trådens bevægelse over/under, frem og tilbage er velkendt og beroligende. Det føles naturligt. Måske fordi vi har vævet og spundet i mange tusind år.

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem tekstildesigner og væver, Astrid Skibsted og billedkunstner, Line Elkjær. De udstillede værker stiller skarpt på vævningen som kunstnerisk udtryksform, og i samspil med museets historie om klædeproduktion folder værkerne sig ud i dette spændingsfelt mellem billedkunst, vævning og design.

Særudstillingen kan ses på Tekstilmuseet fra d. 10. februar til d. 26. juni 2022