Event Information

Torsdag den 19. maj 2022 , 15:00-17:00.

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20

(Fri entré)

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Fortolkning af fortiden - Fernisering

Bon Jovi Jam

Kom med til fernisering på denne særudstilling af de dygtige studerende fra Tekstildesignerlinjen på VIA.

I Kedelhuset, en af de gamle haller som engang var en del af Herning Klædefabrik, kan du bevæge dig igennem en sanselig udstilling hvor tekstiler er i fokus. En udstilling som er skabt af dygtige kvinder, inspireret af genstande fra Tekstilmuseet og som sætter dine tanker i gang.

Der udforskes vidt forskellige temaer: alle de individuelle værker er skabt ud fra designerens egen fortolkning og design-DNA. Du vil opdage mange forskellige teknikker, som hver især bidrager til værkets funktion eller det æstetiske udtryk.

Er du fashion forward, interiør skør eller ude efter et overraskende tekstilt eventyr, får du i udstillingen mulighed for en sanselig oplevelse, et drys dannelse og tankevækkende viden.

Kom ind og oplev tekstiler fra nutiden, inspireret af fortiden, når vi inviterer til fernisering.

Elleve tekstildesignere fra VIA University College i Herning, har i synergi skabt en udstilling med hvert deres individuelle værk. Fra uddannelsen "Tekstildesign, håndværk og formidling" har de et højt fagligt niveau, med meget viden og mange erfaringer. De er oplært i håndværk og kommercielle metoder indenfor broderi, væv, strik og print.

De udstillende designere er: Cecilie Bøtker Lindskjold, Ditte Klausen, Emma Hindsgaul Skovgaard Nielsen, Emma Gaardsted, Lærke Kier Sørensen, Maja Greve Brunhøi, Maria Isabel Bjerregaard Jensen, Sarah Katrine Daastrup Andersen, Sarah May Atkinson, Sofie Thuesen Christoffersen og Tanja Gammeljord.

Du vil kunne opleve udstillingen hele sommeren, til og med den 10. august indenfor museets åbningstider (tirsdag til søndag, kl. 11-16)

Tilmelding til ferniseringen skal ske på mail til sofie.thuesen.christoffersen@gmail.com