Event Information

Fredag den 26. august 2022 , kl. 15-17.

Herning Bibliotekerne, Østergade 8

(Fri entré)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Tilstand - "De 17 verdensmålsgavle i Midtjylland"

Bon Jovi Jam

Operakoncert og fernisering af gavlværket "Tilstand".

Du inviteres hermed til koncert på Herning Bibliotekerne med elever fra Herningsholmskolen og professionelle operasangere. Derefter er der en fernisering af verdensmålsgavlværket på Smedegade 6 i Herning.

Arrangementet, som afholdes i forbindelse med Herning Opera Festival, starter kl. 15:00 fredag den 26. august på Biblioteket i Herning, efterfulgt af den førnævnte fernisering.

Det er kunstnerduoen Mai og Morten fra LYD PORT, der står bag gavlværket.

De har gennem samtaler og inddragelse budt borgerne i Herning velkommen til at bidrage til kunstværket med ord, tanker og refleksioner om frihed.

Derudover har eleverne, som er med til koncerten, været med til at skrive frihedsdigte med deres egne ord og med samme Cut-up skrive metode som LYD Port har brugt til at skrive sangteksterne til værket "Tilstand". Digtene ligger således til grund for de sange der opføres til koncerten.

Med fred og frihed som tema opfører LYD PORT kunstprojektet under "Verdensmålsgavlene 17gavle.dk". Værket "Tilstand" er således både en koncert og et gavlværk.

I Verdensmålsgavlene skaber 17 professionelle kunstnere 17 kunstværker i 17 forskellige byer til FN's 17 verdensmål.
17 byer i ni jyske kommuner er involveret i etableringen af den nye internationale kunstattraktion 'Verdensmålsgavlene' sammen med lokale ildsjæle, lokalråd, kulturelle foreninger, kulturinstitutioner og kunstnere, der har fokus på bæredygtighed og fællesskab.

Konkret handler det om at skabe 17 nye internationale kunstværker - hvert værk har fokus på ét af FN's 17 verdensmål, der har betydning for den enkelte by. De 17 værker bliver opført i 17 forskellige kunstarter. De 17 gavlværker bliver præsenteret over 17 uger i 2022.

LYD PORT har taget afsæt i FN's verdensmål nr. 16: "Fred, retfærdighed og stærke institutioner", og skriver et nyt tværæstetisk værk med frihed som tema.

Tilstand er et stedspecifikt værk, hvor kunsterne gerne vil invitere herningborgerne til at bidrage med jeres tanker om frihed. Disse finder LYD PORT inspiration i, og klipper konkret ord for ord ud og skaber en poetisk tekst. Frihed har mange betydninger, fra det helt nære til de helt store træk i verdenssamfundet, og værket hylder både en indre, ydre, privat og kollektiv frihed, som en slags frihedsmanifest der siger noget frihed anno 2022 i Herning