Event Information

Fredag den 27. januar 2023 , kl. 10-11.30.

HEART Herning Museum of Contemporary Art, Bitten og Aage Damgaards Plads 2

(Entré: 10 kr)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Kunstsalon VISION: Når vi ser (med) træerne - kan mennesker have rødder?

Bon Jovi Jam

Med udgangspunkt i udstillingen Træfald vil billedkunstner Rune Bosse i samarbejde med scenekunstner Christine Fentz fra Secret Hotel tilbyde en kunstnerisk vandring gennem udstillingen og invitere til nye måder at sanse udstillingens værker på.

Rune Bosse har på HEART - Herning Museum of Contemporary Art skabt en udstilling som med afsæt i træerne og skoven åbner for nye måder at relatere til og sanse vores omverden på. Skovens beboere er forbundet og afhængige af hinanden. Her er alting altid under forandring. Træerne vokser og dør, men i et uendeligt langsomt tempo som vores menneskelige øjne ikke kan opfange. Kan vi lære noget nyt ved at betragte verden fra en anden vinkel? Hvad sker der, hvis vi leger med at prøve andre perceptioner og synsvinkler end menneskenes?

Rune Bosse har inviteret Christine Fentz til at skabe en begivenhed i sine udstillingsrum - og hun inviterer til en fælles vandring gennem oplevelser i rummene og med værkerne. I kombinationen af viden fra videnskabens verden og forskellige typer sansninger er det muligt at få forbindelse til vores indbyrdes forbundenhed og afhængighed - med fx jordmikrober, træer, dyr, vand, planter, og mange flere.

Afslutningsvis inviterer Rune og Christine til samtale med deltagerne.
Hele begivenheden varer max. 90 min.

Kunstsalonen 'Når vi ser (med) træerne' finder sted på HEART, Bitten og Aage, Damgaards Plads 2, 7400 Herning.
Efter salonen serverer Heart en sandwich og en vand til deltagerne.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens debatformat på kunstområdet.

Om Rune Bosse
Rune Bosse undersøger naturen og dens processer gennem en relationel, poetisk og videnskabelig tilgang. Han studerer naturens strukturer, mønstre og egenskaber i en omhyggelig stræben efter at begribe, hvordan alting fungerer og vokser, og hvordan hvert enkelt element påvirker de andre.

Hans værker er gennemsyret af tanken om, at alt er forbundet gennem en logik, der løber gennem både natur, krop og sind. I hans værk er denne indbyrdes forbindelse selve forudsætningen for, at alting kan eksistere - og gøre det på den måde, det nu en gang gør. Det handler om naturens indvirkning på naturen og om menneskets indvirkning på naturen og omvendt. Intet eksisterer udelukkende i og for sig selv; alt er en del af en relationel kæde af årsager og virkninger, der påvirker hinanden.

Bosses undersøgelse af naturen er en afsøgning af selve livets mekanismer og af os selv og af vores egen forståelse af, hvem og hvad vi er i forhold til den natur, vi er uløseligt forbundet med og dybt afhængige af.

Rune Bosse (f.1987) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016, kombineret med studier på Olafur Eliassons eksperimentelle kunstskole, Institut für Raumexperimente, Berlin. Bosses udstillingsvirksomhed omfatter gruppeudstillingen Festival of Future Nows på Hamburger Bahnhof, Berlin, i 2014, EXTRACT på udstillingsstedet Kunstforeningen GL. Strand, København, i 2017, ARoS Triennalen The Garden, også i 2017, og udstillingen Jordforbindelser på Fuglsang Kunstmuseum i 2018.

Om Christine Fentz
Performanceteatret Secret Hotel og Christine Fentz skaber publikumsinddragende og interdisciplinær scenekunst - oplevelser, der er umiddelbart sanselige og på samme tid stimulerende for intellektet. Vores interesse er at højne folks opmærksomhed på den levende verden og vores forhold til det mere-end-menneskelige; de mange væsner, som vi deler planeten Jorden med. Omsorg, omtanke, nysgerrighed er centralt i vores arbejde.

Secret Hotel turnerer jævnligt med en vandringsforestilling om - og med - myrer, og vor nyeste værk er "Banket for bier". Pt. forbereder vi næste værk "Under Skov". Vi organiserer hvert andet år det internationale, interdisciplinære symposium EARTHBOUND.

Christines kunstneriske og spirituelle praksis er forankret i den førkristne, nordiske tradition og inspireret af bl.a. mange rejser til Tuva i Sibirien. Midt i Mols Bjerge er hun værtinde på Earthwise Residency, som arbejder med samme emner, som Secret Hotel.

Her kommer kunstnere og forskere for at fordybe deres forhold til land, jord og animistiske verdenssyn, samt dykke ned Earthwises rige bibliotek med relevante titler om antropologi, biologi, multispecies, omstilling, klimakrise, etc.
Læs mere her:

www.secrethotel.dk
www.earthwise.dk

Kunstsalon Vision 'Når vi ser (med) træerne' er et samarbejde mellem Bikubenfonden, HEART, Rune Bosse og Christine Fentz/Secret Hotel