Event Information

Tirsdag den 21. marts 2023 , kl. 19-21.

Herning Bibliotekerne, Østergade 8

(Fri entré)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Børn med angst

Bon Jovi Jam

Oplæg fra foreningen "Børn med Angst" og psykolog Stine Hæk.

Mød Mia Kristina Hansen som er medstifter og formand af Foreningen for Børn med Angst og mor til en søn med angst, og psykolog og forfatter Stine Hæk.

Angst er ikke kun noget, der rammer voksne. Mange børn slås også med den, og børn har svært ved at tale om deres følelser, så det er ikke altid til at se. Men når et barn begynder at isolere sig mere og mere, går grædende til skolen eller simpelthen nægter at gå derhen, er det ret tydeligt, at der er noget galt. Det er svært for omgivelserne at forstå, og situationen bliver ofte misforstået, så problemet bliver forklaret med, at det bare er forældrenes dårlige opdragelse og et vrangvilligt barn.

Stine Hæk er medforfatter til bogen "Monstermanualen" hvor hun tager fat i nogle af de mange grunde til, at et stigende antal børn bliver overbekymrede, mens alt for mange forældre føler sig rådvilde og magtesløse over for denne usynlige lidelse. Stine vil præsentere hvor man som forældre kan sætte ind, hvis barnet tumler med for mange bekymringer.

Mia Kristina Hansen fortæller hendes personlig historie, om de udfordringer hun stod overfor da hendes søn begyndte at udvikle angst, og endte med få det så dårligt at han ikke var i skole i 2 år. Hun fortæller også om de erfaringer hun har fra andre forældre til børn og unge med angst, og giver de gode life hacks videre som er indsamlet i foreningens forældrefællesskab.

Sammen vil de også sætte fokus på de generelle erfaringer, de begge har ud fra mange års praksiserfaring. De oplever begge, hvor afgørende vigtig man er som forældre for sit barn, og det kan slide på en når hjælpen er svær at finde. Derfor er det også vigtig at få redskaber til, hvordan man ikke kun passer på sit barn, og også på sig selv som forældre.

Foreningen for børn med angst er en selvstændig foreningen under SIND, som støtter og vejleder forældre, samt arbejder med at få gjort politikerne opmærksomme på de problemstillinger, familier til børn med angst slås med.

Arrangementet er gratis, men af praktiske grunde har vi brug for, at du trækker en billet her >>

En del af Mental Talk - som også arrangerer "folkemødet" for mental sundhed, der afvikles i Herning igen i år. Denne gang den 31. august og 1. og 2. september