Viser 1-20 ud af 50 resultater

17
Nov
event-img
Andet

Bogkuffertsjov - Udsolgt

Rim og remselege med de 2-årige.
Kom og oplev hvordan sproget kan blive til en leg, når forfatter og bevægelsespædagog Lotte Salling gæster biblioteket med rim, remser og historier for de yngste. Få desuden ideer med hjem til videre læsning og sproglege med børnene.
I Børnebiblioteket serverer vi sunde snacks til børnene, og børneformidleren indbyder til en god snak om bøger til aldersgruppen. Kom ned på biblioteket til en hyggelig formiddag.
Lotte Salling holder 3 sessioner for børnene, og man skal bestille en gratis billet for at være med. Hver session varer ca. 20 minutter, og der kan max. være 12 børn.
Bemærk at det kun er barnet der skal have en billet. Mindre søskende må ikke medbringes.

Arrangementet er gratis.

09.45-10.05 træk billet her
10.15-10.35 træk billet her
10.45-11.05 træk billet her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 17. november 2018, kl. 09.45.
20
Nov
event-img
Andet

Kreasjov med silkepapir

Kreative projekter i massevis.
Vi har en kæmpe bunke silkepapir, som vi i dag skal lave kreative projekter med - eksempelvis til at lave dekorationer, små lysende lamper eller noget helt andet.
Tag selv idéer med eller bliv inspireret af vores.

For børn og unge mellem 9-16 år

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 20. november 2018, kl. 15.
21
Nov
event-img
Andet

Musikalsk Legestue - Ikke Flere Billetter

Biblioteket får besøg af musikpædagog Hanne Nørtoft Bødtker.
DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE LEDIGE BILLETTER

Dagplejemødre og småbørnsforældre med børn mellem 1-3 år inviteres til musikalsk legestue på Biblioteket i Herning.
Biblioteket får besøg af musikpædagog Hanne Nørtoft Bødtker, som kommer og leger, synger, danser og spiller sammen med os. Hanne glæder sig til en hyggelig stund i selskab med jer og med musikken.

Gratis billet til arrangementet kan hentes her

Bemærk at kun børn skal have en billet

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 21. november 2018, kl. 09.30.
22
Nov
event-img
Andet

Børneteater: Sikke et vejr

En komisk og poetisk forestilling for de 1½-6 årige.
Teater Du Milde Himmel tager børnene med på en rejse gennem de fire årstider.
En paraply åbner sig og en frisk forårseng folder sig ud. Blomsterne spirer og muldvarpen vågner. Med en enkelt håndfuld sand forvandles rummet til den hede sommerstrand. Og fødderne bliver brændende varme. En blå snor trylles om til det kølige hav og på magisk vis kan man nu både soppe og dykke under havoverfladen...
Med enkle rekvisitter trylles genkendelige og rørende situationer frem fra alle årstiderne.
En komisk og poetisk forestilling for de mindste.

Arrangementet er gratis, men billetter skal bookes her fra 1. nov

Læs mere

Biblioteket i Sunds
Sunds Hovedgade 50, Sunds
Tor. d. 22. november 2018, kl. 16.30.
24
Nov
event-img
Andet

Coding Pirates Escape Rooms på Herning Bibliotekerne

Mød Coding Pirates Herning og prøv deres Escape Rooms, der er skattekister, hvor du skal knække koder for at komme videre.
Ohøj og splitte mine bramsejl! Det lyder altså fedt!
Kom og prøv forskellige Escape Rooms udtænkt og fremstillet af Coding Pirates Herning, Brandes piratfrivillige og kodepirater (børn). Samtidig er det muligt at se andre produkter fremstillet af kodepiraterne og få en snak med de seje piratfrivillige og kodepirater vi har i Herning og Brande.

Hvad er et Escape Room?
Oprindeligt bliver en gruppe mennesker låst inde i et rum. De skal udforske rummet og i fællesskab løse opgaver, knække koder og samarbejde for at finde vejen ud af rummet inden for en fast tidsramme. Coding Pirates Herning har fortolket på Escape Room definitionen og benytter skattekister i stedet for rum. Disse skal åbnes ved at løse forskellige opgaver, for at komme ind til koden, som leder videre til næste opgave/skattekiste.
Coding Pirates Herning får også besøg af Coding Pirates Denmark nye sekretariatsleder Michael Gylling Nielsen. Alle, der kigger forbi, har mulighed for at hilse på og få en snak med Michael. Coding Pirates Denmark vandt tidligere i år fællesskabsprisen. Michael medbringer prisen, så alle har mulighed for at se den.

Der er ingen tilmelding. Man dukker bare op

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 10.
24
Nov
event-img
Workshop

CoBrA Junior Julegaveworkshop


Til Cobra Juniors julegave-workshop går vi på opdagelse i museets aktuelle udstilling. Bagefter laver vi kreative julegaver i museets værksted med inspiration fra værkerne, før vi slutter af med en lille forfriskning fra kl. 13.15. Her er søskende, forældre, bedsteforældre og andre interesserede meget velkomne.

DAGENS PROGRAM:

Kl. 10.30 - 11.00: På opdagelse på museet
Kl. 11.00 - 11.30: Workshop
Kl. 11.30 - 12.00: Frokostpause - husk madpakke!
Kl. 12.00 - 13.15: Workshop
Kl. 13.15 - 13.30: Afslutning - alle er velkomne!

Tilmeld dig workshoppen ved at sende en mail med navn og alder til chpevent@herning.dk.

Cobra Junior er CHPEAs klub for børn i alderen 5-14 år. Fire gange om året inviteres klubbens medlemmer til en hyggelig workshop, hvor legen og fantasien er i centrum. Læs mere om medlemskabet her

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 10.30.
24
Nov
event-img
Anden forestilling

Flyv

En anderledes fortalt historie om mobning og undertrykkelse, og om - til sidst - at turde vove springet til friheden og kærligheden.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 11.
24
Nov
event-img
Andet

Børneteater: FLYV

Et poetisk dukketeaterdrama for 4 år og op.
Arthur og Marta er to meget gamle dukkeførere, som har været sammen hele livet. Med en magisk pavillon som omdrejningspunkt, spiller de historien om den stakkels forældreløse dreng Max, der går med længslen efter at flyve. Helt ensom i verden må Max gå grueligt meget igennem, ydmyget på børnehjemmet og udnyttet i cirkus. Lige til han møder girafkvinden Lily og den store kærlighed, der måske giver ham vinger...
"FLYV" sætter børnene på en oplevelsesrejse ind i et poetisk gøgler- og dukketeater-univers med skæve figurer, store følelser og magiske billeder.
En anderledes fortalt historie om mobning og undertrykkelse, og om - til sidst - at turde vove springet til friheden og kærligheden.

".. en smuk, følsom og dybt nostalgisk forestilling for skolestarterne ... helt usandsynligt vidunderligt."
Anne Middelboe, Teateravisen

For børn mellem 4-7 år.

Se videotrailer her
Gratis billetter kan hentes her fra 10. November

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond

statens_kunstfond_logosmall.png

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 11.
24
Nov
event-img
Andet

Eventyret mellem bøgerne

Vi får besøg af Rollespils Akademiet til en hæsblæsende workshop med fantasien i centrum!
I bøgernes verden findes både helte, skurke og mystiske væsener fra fantasiens verden, men nogle af dem er sluppet ud af bøgerne og vandrer nu rundt på biblioteket - og ikke alle personer fra eventyrene er skabt til at færdes i vores verden. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at få dem tilbage på plads! Har I hvad der skal til for at løse de magiske opgaver og besejre Bøgernes Herre?

Eventyret mellem bøgerne er et rollespil for børn og barnlige sjæle, der lærer deltagerne om litteratur ved at bringe fiktionens mest elskede figurer til live på selve biblioteket - mellem bøgerne.
Og der er selvfølgelig et monster med!
For de 7-13 årige.

Gratis billetter kan hentes her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 12.30.
17
Nov
event-img
Andet motionstilbud

Babysvømning - Niveau 2

Underviser: Pernille Kjellstrøm. Dette hold er i Herning svømmehal. Babysvømning 2 er for babyer som har gået på hold 1 en eller to gange forinden.
På dette hold tumler vi mere og udfordrer sanserne og motorikken endnu mere, så det er vigtigt at din baby er stærk og har været med tidligere. Der er fuld fart over feltet timen igennem, og I vil lære endnu flere selvlivrednings manøvrer, og I vil blandt andet lære at slå koldbøtter i vandet og dykke som delfiner. Og så vil der selvfølgelig være masser af sjov og sanglege. Bemærk, det er den voksne, der skal registreres. Hold 318280bk

Læs mere

Herning Svømmehal
Brændgårdvej 20, Herning
Man. d. 17. september til man. d. 26. november 2018, 10 kursusdage kl. 10.30.
17
Nov
event-img
Andet motionstilbud

Babysvømning 2 - 12 mdr

Underviser: Pernille Kjellstrøm. Babysvømning er trygge hold med ro og nærvær. Hvorfor gå til babysvømning? Først og fremmest for at nyde jeres barn på en anden og dejlig måde.
Det, at barnet kan bevæge sig frit, giver et helt specielt forhold mellemdig og barnet. Det tillidsforhold, I skaber igennem babysvømning, er helt unikt. Bevægelsei vand er udviklende for barnets motorik.Et barn, der har lært vandet at kende fra spæd, vil have en klar fordel, hvis det på et tidspunkt skulle falde i vandet. Det bliver mindre panikslagent og vil automatisk benytte sig af de tillærte reflekser, hvilket kan gøre forskellen mellem at overleve,indtil der kommer hjælp, eller drukne. Der trænes 30 min. i varmtvandsbassin. En baby kan starte fra omkring2 mdr.,lægt navle og min. vægt på 4 kg. Kom ca. 20 min. før holdet starter, så der er god tid til omklædning.Medbring et ekstra håndklæde og evt. en sut.Tag barnet medi autostol eller voksipose til bassinet, hvor der er puslepladser. Bemærk, at det er den voksne, der skal tilmeldes. Hold 318280bl

Læs mere

Herning Svømmehal
Brændgårdvej 20, Herning
Man. d. 17. september til man. d. 26. november 2018, 10 kursusdage kl. 11.
27
Nov
event-img
Andet

PapTronik

Vi skal kombinere pap og elektronik - og det bliver til paptronik!
Ved at kombinere strømledende tape med små LED-pærer laver vi kort med lys i - perfekt måde at lave spændende julekort, der imponerer familien og vennerne.

For børn og unge mellem 9-16 år

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 27. november 2018, kl. 15.
17
Nov
event-img
Andet motionstilbud

Babysvømning 2 - 12 mdr

Underviser: Pernille Kjellstrøm. Babysvømning er trygge hold med ro og nærvær. Hvorfor gå til babysvømning? Først og fremmest for at nyde jeres barn på en anden og dejlig måde.
Det, at barnet kan bevæge sig frit, giver et helt specielt forhold mellemdig og barnet. Det tillidsforhold, I skaber igennem babysvømning, er helt unikt. Bevægelsei vand er udviklende for barnets motorik.Et barn, der har lært vandet at kende fra spæd, vil have en klar fordel, hvis det skulle falde i vandet. Det bliver mindre panikslagent og vil automatisk benytte sig af de tillærte reflekser, hvilket kan gøre forskellen mellem at overleve,indtil der kommer hjælp, eller drukne. Der trænes 30 min. i varmtvandsbassin. En baby kan starte fra omkring2 mdr.,lægt navle og min. vægt på 4 kg. Kom ca. 20 min. før holdet starter, så der er god tid til omklædning.Medbring et ekstra håndklæde og evt. en sut.Tag barnet medi autostol eller voksipose til bassinet, hvor der er puslepladser. Bemærk, at det er den voksne, der skal tilmeldes. Fra den 31. marts 2018 skalbaby benytte både en badeble ogen badebuks i Vandkulturhuset. Badebukser kan købe i billetskranken. Defås i str. 0-3 år og koster 75 kr. Hold 318280bg

Læs mere

DGI-huset
Kousgaards Plads 3, Herning
Fre. d. 14. september til fre. d. 30. november 2018, 10 kursusdage kl. 10.30.
17
Nov
event-img
Andet motionstilbud

Babysvømning - Niveau 2

Underviser: Pernille Kjellstrøm. Babysvømning 2 er for babyer som har gået på hold 1 en eller to gange forinden.
På dette hold tumler vi mere og udfordrer sanserne og motorikken endnu mere, så det er vigtigt at din baby er stærk og har været med tidligere. Der er fuld fart over feltet timen igennem, og I vil lære endnu flere selvlivrednings manøvrer, og I vil blandt andet lære at slå koldbøtter i vandet og dykke som delfiner. Og så vil der selvfølgelig være masser af sjov og sanglege. Fra den 31. marts 2018 skal man benytte en badebuks i vandkulturhuset. Svømmebuksen fås i str. 0-3 år pris 75 kr. kan købes ved billetskranken. Hold 318280bh

Læs mere

DGI-huset
Kousgaards Plads 3, Herning
Fre. d. 14. september til fre. d. 30. november 2018, 10 kursusdage kl. 11.
6
Dec
event-img
Andet

Læseklubben for de 11-14 årige

Er du mellem 11-14 år, og er du vild med at læse? Så er det nu du skal melde dig!
Biblioteket starter til oktober endnu en børne-læseklub op, og her sætter vi fokus på de mange sjove og forskellige læseoplevelser man får, når man kaster sig over forskellige genrer.
Er du vant til kun at læse en bestemt type bøger? - Så udvid din horisont og kast dig over krimi, spænding, fantasy, sjove bøger eller noget helt andet. I læseklubben læser vi til hvert møde en ny bog inden for en særlig genre, og bliver klogere på, hvad vi selv kan lide. Samtidigt er der plads til masser af hygge med snak, popcorn og sodavand. Klubben mødes 6 gange, og slutter til marts med en eksklusiv event kun for klubbens medlemmer. Hvem ved - måske kommer der en forfatter forbi?

Der er kun plads til 10 børn i klubben, så meld dig før din nabo!

Husk på at du så vidt muligt deltager alle 6 gange. Den første bog der skal læses i klubben bliver udleveret som boggave på første møde i oktober.
Vi mødes den 1. torsdag i måneden kl. 16-17 med start den 4. oktober og afslutning den 7. marts.

Hvad skal vi lave i Læseklubben?

  • Vi skal hygge
  • Vi læser fede bøger og snakker sammen om dem
  • Vi får måske besøg af en kendt bogblogger?
  • Måske tager vi i biografen og ser en film
  • Vi spiser popcorn og drikker sodavand
  • Vi læser uddrag af nye bøger
  • Inden vi går hjem lånes bogen til næste møde
Tilmelding skal ske til Anni Lauritsen på mail: bibaka@herning.dk hurtigst muligt.

Den nyeste undersøgelse om børns læsevaner viser, at børn læser mindre og mindre. Det vil vi på biblioteket selvfølgelig gerne ændre på. Især fordi vi ved, at der findes masser af læselystne børn derude!
Vores læseklubber til børn leverer et uforpligtende miljø til de læseglade børn, hvor der er plads til at fordybe sig i litteraturens verden samt læse, snakke og få gode læseoplevelser med ligesindede. Et rum hvor litteraturen bliver levende, og hvor børnene kan blive inspirerede til den videre læsning

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 6. december 2018, kl. 16.
8
Dec
event-img
Anden forestilling

Julemandens Jul

Juleforestillling for de 2-5 årige, frit efter Kim Fupz Aakesons bog.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 8. december 2018, kl. 10.30.
8
Dec
event-img
Andet

Juleteater for børn med Lille Hest

Juleforestillling for de 2-5 årige frit efter Kim Fupz Aakesons bog.
Kim Fupz Aakeson har skrevet historien om drengen fra Rødovre der ligger helt alene i sin seng juleaften. Hans mor er nemlig sygeplejerske og har vagt på hospitalet. Og hans far er flyttet. Imens flyver og farer Julemanden rundt med rensdyrene for kanen og klemmer sig ned gennem skorstenene og ind gennem kældervinduerne og lægger gaver til børnene. Men i år er noget gået skævt. Noget hovedregning. Der er simpelthen ikke gaver nok til alle de børn, der skal have, næsten, men ikke helt. Der mangler simpelthen en gave til det sidste barn, drengen i Rødovre, sækken er bare tom. Men drengen behøver ingen gave. Han ønsker sig noget helt andet af julemanden....

Gratis billetter kan hentes fra 24. november her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 8. december 2018, kl. 10.30.
12
Dec
event-img
Andet/Ukendt

Familiejulekoncerten 2018

Korelever fra Herning Kommune synger julen ind. Børn i koret på scenen skal IKKE have billet. Vi anbefaler at komme i god tid! Koncerten varer ca 1 time 45 min. Læs mere på mch.dk.

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Ons. d. 12. december 2018, kl. 19.30.
17
Nov
event-img
Andet motionstilbud

Babysvømning 2 - 12 mdr

Underviser: Pernille Kjellstrøm. Dette hold er i Herning svømmehal. Babysvømning er trygge hold med ro og nærvær. Hvorfor gå til babysvømning? Først og fremmest for at nyde jeres barn på en anden og dejlig måde.
Det, at barnet kan bevæge sig frit, giver et helt specielt forhold mellemdig og barnet. Det tillidsforhold, I skaber igennem babysvømning, er helt unikt. Bevægelsei vand er udviklende for barnets motorik.Et barn, der har lært vandet at kende fra spæd, vil have en klar fordel, hvis det på et tidspunkt skulle ske at falde i vandet. Det bliver mindre panikslagent og vil automatisk benytte sig af de tillærte reflekser, hvilket kan gøre forskellen mellem at overleve,indtil der kommer hjælp, eller drukne. Der trænes 30 min. i varmtvandsbassin. En baby kan starte fra omkring2 mdr.,lægt navle og min. vægt på 4 kg. Kom ca. 20 min. før holdet starter, så der er god tid til omklædning.Medbring et ekstra håndklæde og evt. en sut.Tag barnet medi autostol eller voksipose til bassinet, hvor der er puslepladser. Bemærk, at det er den voksne, der skal tilmeldes. Hold 318280bn

Læs mere

Herning Svømmehal
Brændgårdvej 20, Herning
Man. d. 8. oktober til man. d. 17. december 2018, 10 kursusdage kl. 10.
20
Dec
event-img
Andet

JuleNørd

Julegaven til byens børn!
Endnu engang er City og Herning Bibliotekerne gået sammen, og sørger for at alle børn og barnlige sjæle bliver feststemte og juleklare!

I år kan du møde Anders og Katrine fra Lille Nørd i deres nye juleshow.

Her får børnene den energi de 2 spasmagere er kendt for på TV - absolut live!
Bakket op af band på scenen synger Anders og Katrine deres Nørd-hits blandet med julesange.
Anders og Katrine klæder sig ud som dyr, laver sjov og ballade og giver børnene en kæmpe musikalsk og festlig juleoplevelse.

Alle er velkomne på Tinghuspladsen!

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 20. december 2018, kl. 15.30.