Viser 1-20 ud af 252 resultater

21
Sep
event-img
Undervisning

Kend Din Overlocker

V/ Dorte Kreiberg.
Kom og lær trådning, spænding og sting.

Bliv fortrolig med de mange smarte ting din overlocker kan.Både for dig der lige har købt overlocker og dig der har haft din maskine i lang tid

Medbring venligst: din egen overlocker inkl manual, 4 forskellige farver tråd og forskellige stoffer, både stræk og fastevævede stoffer.
Jeg medbringer også tråd og stof til prøver så der vil være et mindre gebyr der betales direkte til underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lørdag den 21. september 2019, kl. 10-14.55.
21
Sep
event-img
Undervisning

Raku-Keramik

Underviser: Kirsten Kjær Nørgaard. Raku-keramik: Raku-keramik er en japansk brændingsteknik, som giver sit helt eget unikke udtryk, idet glasuren krakelerer i de flotteste mønstre.
Der kan fremstilles figurer, dyr, relieffer, fliser til ophæng, fade, vaser, huse, lågkrukker, små skåle og meget mere - næsten kun fantasien sætter grænser. Vi arbejder i et værksted med mange remedier, så mulighederne er mange
De første 5 gange producerer vi tingene - fortrinsvis vha. Kvætsning, pladeteknik, modelering og støbning. Der er en enkelt elektrisk drejemaskine og en sparkedrejemaskine, hvis nogle gerne vil forsøge sig med drejning også. Er der interesse for det på holdet, kan vi endvidere sætte en gang af til at fremstille egne gips-støbeforme. 6. Gang glaseres tingene og den hele lørdag skal det brændes i rakuovnen. Se evt. film om teknikken og inspiration på Kirstens glas og raku på facebook

Når I har formet jeres figurer skal de tørre til leret er helt frit for vand. Derefter forgløder jeg det i keramikovnen. Efterfølgende er det klar til at blive glaseret for derefter at blive brændt i rakuovenen. Rakuovnen er en olietønde, hvortil en gasflamme varmer tingene op til knap 1000 grader på 15 -20 min. Ved denne temperatur løftes tingene forsigtigt med en tang over i en bøtte med savsmuld, hvor savsmulden antændes, men hurtigt slukkes igen. Ved denne process trækkes ilten ud af leret og det ler, som før var hvidt bliver nu sort. Ved den hurtige afkølingsproces krakelerer glasuren og der fremkommer de flotteste krakeleringer og også nogle gange spændende farvespil. Når tingene har ligget i savsmuld lidt tages de op til hurtigere afkøling. Til sidst skrubbes tingene rene for sod med skurecreme og knofedt.

Der er ingen deltagerforudsætninger - ud over lyst, tålmodighed og gå på mod.

Materialeudgifter: 90 kr pr kg brugt ler. Bruger vi støbeler er det 140 kr pr kg. Gips: 20 kr. pr. kg. Materiale udgifterne dækker ler, gas, strøm, glasur, brug af værktøj, forme m.m.

Undervisningen foregår ved Kirstens Glas og Raku - Gudumkærvej 9, Herning
Hold: 19089

Læs mere

Kirstens glas og raku
Gudumkærvej 9, Herning
Fredag den 13. til lørdag den 21. september 2019, 3 kursusdage kl. 16-21.
23
Sep
event-img
Foredrag

Samtalesalon & Tapas

V/.
Samtalesalon & Tapas

Emne: Under overfladen

Samtale fremmer forståelse. Helt almindelige mennesker har mange meninger. Men hvor tit siger vi dem højt? Hvor tit bruger vi tid på at lytte? Hvor tit giver vi os tid til at være uenige eller til at opdage, at vi er enige?

Team Teatret og FOF Herning slår nu dørene op til en ny form for samtalesaloner, hvor vi taler med hinanden om det, der berører os hver især med udgangspunkt i et fælles tema.

Temaerne hentes fra teatrets aktuelle arbejde med teaterforestillingerne, og efter et oplæg fra teaterleder Dorthe Bébe, sætter en række spørgsmål samtalerne i gang i mindre grupper rundt ved bordene.
I september kigger vi Under overfladen og taler om de bekymringer, vi næsten ikke tør sætte ord på. Om de overvejelser vi hver især gemmer bag den politiske korrekthed. Og de frustrationer som istedet klemmes ud mellem sidebenene som personlige overhalinger fra vores indre svinehund.

Samtalens tema er hentet fra Team Teatrets aktuelle samfundskritiske forestilling af den tyske dramatiker Sibylle Berg, men det er ikke en forudsætning for samtalesalonen at have set forestillingen.

Billetprisen indkluderer en tapastallerken og et glas vin/vand/øl

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Mandag den 23. september 2019, kl. 19.30-21.30.
24
Sep
event-img
Konference/seminar

Food + Consumer Trends

Se, hør, smag og rør ved fremtiden ved at deltage i pej gruppens årlige FOOD + CONSUMER TRENDS konference, der kaster lys over tidsånd, købs- og forbrugeradfærd, kommercielle trends til fødevarer, restaurant, detail, kommunikation og emballage.
Oplev fremtiden i dag

Se, hør, smag og rør ved fremtiden ved at deltage i pej gruppens årlige FOOD + CONSUMER TRENDS konference, der kaster lys over tidsånd, købs- og forbrugeradfærd, kommercielle trends til fødevarer, restaurant, detail, kommunikation og emballage.

300+ deltager hvert år i vores foodkonferencer for at blive klædt på til at håndtere fremtidens udfordringer og lægge en klar strategi for virksomhed, brand, produkter og kommunikation.

Den supereffektive og dybt relevante heldagskonference afvikles i tre byer i september 2019. Intet andet sted får du så meget inspiration, perspektiv og viden fra et stærkt trendteam samt indlæg fra interessante branchefolk med noget på hjertet. Et stort team af eksperter stiller deres viden og erfaring til rådighed. Ryk en dag ud af kalenderen, prioriter inspiration og netværk til fødevarebranchens mest inspirerende konference

Læs mere

Pej gruppen
Bitsovvej 2, Herning
Tirsdag den 24. september 2019, kl. 08-16.
24
Sep
event-img
Foredrag

Eftermiddagsmøde "På rejse i Columbia"

Vi får besøg af Lydia Lodahl.

Læs mere

Hammerum Missionshus
Hammerum Hovedgade 41, Herning
Tirsdag den 24. september 2019, kl. 14.30.
24
Sep
event-img
Foredrag

Rejseforedrag om Vietnam, Cambodja og Laos

Foredrag om Vietnam, Cambodja og Laos som rejsedestinationer. 3 spændende lande, der byder på forskelligartede oplevelser. Både for store og små, og for dem som er interesseret i sightseeing, kultur, strand, aktiv ferie eller en god blanding af disse.

Læs mere

DGI-huset
Kousgaards Plads 3, Herning
Tirsdag den 24. september 2019, kl. 19.30.
25
Sep
event-img
Foredrag

Koncertforedrag: Elsker kærligheden

Kærlighedssange på godt og ondt i helt nye fortolkninger.
Danskere er sjældent til store ord. Men i sangene til kærligheden giver vores største sangskrivere fuld gas på livets mest overvældende følelser og graver dybt i det, der mere end noget andet adskiller mennesket fra skildpadder - nemlig evnen til at elske.

Østerdahl / Witter har samlet en buket af vores tids største kærlighedssange og leverer dem i helt nye fortolkninger, der viser kærlighedens mange ansigter. For ensomheden, længslen, angsten og glæden udspringer alle af menneskets behov for at elske og blive elsket.
Gennem ord, musik og billeder giver de to sangere et varmt og vedkommende billede af kærligheden på godt og ondt. Med ord og toner fra navne som Gasolin, Lilholt, Savage Rose, TV-2 og mange andre arbejder de sig ind til en forklaring på, hvad vi skal med kærlighedssangene - og med selve kærligheden.

Allan Østerdahl og Troels Witter er et musikalsk makkerpar fra Silkeborg, der tidligere har optrådt på Biblioteket i Herning med koncertforedragene 15 poetiske perler, 67 og De ti bud.
De har udviklet et helt særligt koncept, som forener indholdsrige foredrag og intens livemusik. Publikum kommer med på en meget anderledes og underholdende rejse i lyd, ord, billeder, quiz og flere andre elementer, der tilsammen giver en oplevelse, hvor man får lov at føle, se, lytte og grine undervejs.

Køb billet a 75 kr. incl. en øl/vand her >>

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 25. september 2019, kl. 18.30.
26
Sep
event-img
Foredrag

Livet med en alkoholisk far - Foredrag m/Marie Brixtofte

Oplev et foredrag, der handler om, hvordan det er at vokse op med en far, der drikker. Få en personlig og ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og om kampen for at beskytte sin far og hans omdømme.
Marie Brixtofte fortæller om sin barndom og opvækst med sin far, den populære Farumborgmester og Venstrepolitiker Peter Brixtofte, som kæmpede med et massivt alkoholmisbrug.

Oplev et foredrag, der handler om, hvordan det er at vokse op med en far, der drikker. Få en personlig og ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og om kampen for at beskytte sin far og hans omdømme.

Peter Brixtofte døde i 2016, og derfor fortæller Marie også om, hvordan hun blev væltet omkuld af den store sorg.

Marie Brixtofte har også beskrevet sin historie omkring farens alkoholmisbrug i bogen "Kun når det regner". Her kommer hun ind på alle de påvirkninger, som hendes fars misbrug og død har haft på hende og hendes liv - både på godt og ondt.

Hvis vi lærer at tale sammen om alkoholmisbrug, så bliver det lettere at hjælpe pårørende og dem, der selv er ramt af et alkoholmisbrug. Marie er i dag autoriseret psykolog hos organisationen Børn, Unge & Sorg og bruger sine egne erfaringer til at tale med dem, der befinder sig midt i en svær periode

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Torsdag den 26. september 2019, kl. 19.
26
Sep
event-img
Foredrag

Foredragsrække ved Folkeuniversitetet: Kunst og kærlighed, Frida Kahlo og Diego Riviera

FRIDA KAHLO OG DIEGO RIVIERA v/ Ole Bak Jakobsen, mag. art. i kunsthistorie. Med afsæt i kunsthistorien fra 1900-tallet og frem til i dag dykker forelæsningsrækken ned i forskellige kunstnerpar og ser på deres parløb i kunst og kærlighed, og deres værker.

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Torsdag den 26. september 2019, kl. 19-20.45.
28
Sep
event-img
Undervisning

Mad - Kombucha

V/ Sofie Gangergaard Nielsen.
På dette kursus skal vi lave vores egen kombucha.

Kombucha er fermenteret te og har længe været hverdagskost i Asien. I de amerikanske supermarkeder bugner hylderne af flasker med kombucha og interessen er så småt begyndt at sprede sig til Europa.
Som underviser vil jeg guide jer gennem de naturlige processer i fremstillingen af kombucha.

Du får din egen Scoby, som er en vigtig del af det at lave kombucha og som du kan brygge videre på.

Derudover skal du selvfølgelig lave din egen kombucha og du vil få opskrifter og inspireres til hvordan du kan lave det derhjemme. Du vil kunne smage på en færdig kombucha.

Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Lørdag den 28. september 2019, kl. 10-12.10.
28
Sep
event-img
Undervisning

Pop Up, Hot Hiit

Underviser: Janna Egholm Hansen. Yoga-inspireret internval træning i 35 graders infrarød varme.
Igennem varierede yoga-inspirerede øvelser, arbejder vi på at styrke og tone musklerne, øge din fleksibilitet fra inderst til yderst og skabe balance i krop og sind. Der er tale om en fysisk hård time, som dog ikke forudsætter tidligere erfaringer med eller kendskab til yoga. Hvorfor dyrke yoga i et opvarmet lokale? Vores lokale er opvarmet ved hjælp af infrarød varme. Denne varme trænger dybt ind i kroppen og varmer os op indefra, hvormed både blodcirkulationen og stofskiftet i kroppens celler øges. Derudover vil den infrarøde varme også forbedre dit immunforsvar, lindre smerter og stivhed i led (ved at udvide blodkarrene og derved øge blodcirkulationen ud til de berørte områder), hjælpe med at afgifte kroppen for affaldsstoffer, mindske stress og træthed, samt øge kalorieforbrændingen under træning. Medbring:yogamåtte, håndklæde, evt. en flaske vand. Hold 319585af

Læs mere

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Lørdag den 28. september 2019, kl. 11.
28
Sep
event-img
Foredrag

Historien om Kim Larsen - Et musikalsk talkshow

Et musikalsk talkshow om legenden Kim Larsen. Levende og humorisktisk fortalt af en anden legende: Steffen Jungersen. Talkshowet suppleres med et udvalg fra Kim Larsen's gigantiske sangbog.

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Lørdag den 28. september 2019, kl. 20.
29
Sep
event-img
Undervisning

Lær At Væve På En Søndag

V/ Vivi Bach Mailund.
At begive sig ud i vævning kan virke uoverskueligt og kompliceret,

men vævning på væveramme kræver hverken en stor investering eller plads. Kurset er egnet for nybegyndere og let øvede.

På denne workshop er udgangspunktet opsætning af vævning 15 x 20 cm og præsentation af nogle få væveteknikker. Herefter opfordres du til at eksperimentere med garnernes tykkelser, kvaliteter og farver. Alt efter behov vil du løbende blive præsenteret for nye teknikker. Kun din fantasi sætter grænsen og efter endt kursus vil du have kreeret dit eget personlige væveværk.

Væverammer, redskaber og garner står til rådighed under hele kurset, men du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe dit eget garn m.m.

Materialeudgifter er på ca. 50,- kr. pr. deltager og dækker udgifterne til garn. Beløbet betales direkte til underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Søndag den 29. september 2019, kl. 10-16.05.
29
Sep
event-img
Foredrag

Søndags-salon På Skarrildhus M. Brunch

V/.
Musiksalon med brunch på Skarrildhus

Musiksaloner hos FOF Herning er en blanding af foredrag, musik og brunch i skønne omgivelser.

Evergreens med Ole Jørgensen

Musiksalonen byder på Evergreens (New York New York - Smile - Alle går rundt og forelsker sig m.fl.) Musicals (Anthem; Sweet Heaven; Cabaret m.fl.) og sange fra den Danske Sangskat. Men den byder også på fællessange - sange vi alle kender og kan så godt - og du kan synge med, uanset om du synes, du kan synge eller ej.

Der er dømt god og hyggelig stemning og godt selskab, når Ole Jørgensen med sin pianist byder indenfor i Musiksalonen.

Skarrildhus' berømte brunch
Brunchmenuen på Skarrildhus er tilpasset med sæsonens gode "nu og her" råvare. Der er indkøbt lokalt, regionalt og altid økologiske, hvor det lader sig gøre. Alt brød er hjemmebagt med økologiske danske kornsorter.

På bordet vil der være et udvalg fra hvad bondemanden, marken, skoven, haven, slagteren, fiskemanden, osteriet, mejeriet har at tilbyde af gode danske råvarer.

Skarrildhus bager, sylter, henkoger, salter og røger selv, og vi tager os tid til at fremstille specialiteterne fra bunden. Til brunchen og den efterfølgende musiksalon serveres der økologisk kaffe samt juice og lokalt most.

Efter brunch er der en lille "strække ben" pause, hvor vi får en kort fortælling om Skarrildhus' oprindelse og derefter musikalske smagsprøver.

Til salonen serveres der champagne og hjemmelavet saft

Læs mere

Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference
Sdr. Ommevej 4, Skarrild, Kibæk
Søndag den 29. september 2019, kl. 10.30-14.30.
28
Sep
event-img
Undervisning

Kreativ mindfulness

Underviser: Yvonne Thrane. Kreativ mindfulness.
Med en rolig opmærksomhed i kroppen, finder vi vores naturlige ressourcer frem og laver skabende arbejde i, maleri, collage og ler.Værkerne vil være en slags aftryk af dig og din form/dagsform, som du vil kunne bruge til spejling og inspiration og til at dele med andre.
Der vil være både stilhed og meditativ musisk inspiration, samt opsamlende samtale enkeltvis og i plenum.

Hold: 19110

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Lørdag den 28. og søndag den 29. september 2019, 2 kursusdage kl. 09.30-15.
21
Sep
event-img
Undervisning

Bliv AOF-klimaambassadør

Underviser: Dorte Fløjgaard. Bliv AOF-klimaambassadør på to weekender. Er du bekymret for vores klima? Vil du gerne vide mere, så du kan handle aktivt for at mindske vores klimaaftryk? Savner du konkret viden bag din voksende klimabevidsthed?
Så skal du med på dette weekendkursus, så du kan blive klimaambassadør
Vi kommer både omkring de helt små ting, der betyder noget for klimaet i hverdagen, og vi ser på de store ting med FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. På kurset får du også indblik i naturens egen måde at hele på, og ikke mindst finder du ud af, hvad du som enkeltperson kan gøre for at blive en bedre ambassadør for vores klode

De to weekender omhandler flg. temaer.

14.15.september

Tema 1: Biodiversitet og permakultur
Tema 2: "Transition towns" - omstillingsbyer
Tema 3: Madspild og skraldekultur
Tema 4: Økologi og bæredygtighed

28.29. september

Tema 5: Klimaaftryk og FN's 17 verdensmål
Tema 6: Grundvandsforurening
Tema 7: Plantebaseret kost versus dansk madkultur
Tema 8: Klimaambassadør i praksis

Om Dorte

Ligesom for mange andre, har det været en lang proces for Dorte, det med at være miljøbevist. Først som enlig mor at købe genbrugstøj til datteren og hende selv. Dernæst at blive nødsaget til at skralde om aftenen når butikkerne lukkede fordi banken lukkede kontoen i en periode og senere igen begyndte hun at samle skrald op i skoven og ved søerne når ingen andre gjorde det. I 2014 meldte Dorte sig til SustaIN Festival i Århus og hun gik efterfølgende i gang med en lokal grøn festival - Klimaets Dag i både Silkeborg og Herning fra 2015 sammen med andre grønne ildsjæle. Det er gået slag i slag med mange forskellige projekter som Dorte har været arrangør eller medarrangør af, altid med bæredygtighed og miljøet for øje i samarbejde med ildsjæle, erhverv og kommune.

Dorte er uddannet Cand.IT med bachelor i Kulturstudier. Hun har efterfølgende uddannet sig med en PDC i Permakultur og hun mener at Livet er den aller bedste uddannelse.

Medbring mad og drikke til dagene - det er ikke muligt at købe
Hold: 19130

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Lørdag den 14. til søndag den 29. september 2019, 4 kursusdage kl. 09.30-15.
30
Sep
event-img
Foredrag

Lind seniorklub

Fhv. Lektor Sven Ove Thim, Hjørring. Fascination af bjerge. Billedforedrag om vandring og bjergbestigning i Alperne m.m.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Mandag den 30. september 2019, kl. 14.30.
30
Sep
event-img
Undervisning

Spansk café

ØHablas español?
Er svaret "sí" er Spansk Café på Biblioteket i Herning garanteret noget for dig!

Den spanske café er din mulighed for mødes med andre spansktalende og "træne" sproget.
Om du har spansk som modersmål eller har lært det senere i dit liv, er underordnet - alle er velkomne. Blot skal du have lysten til at deltage i en samtale - på spansk !

Spansk Café er ikke et undervisningstilbud - og der er ingen underviser tilstede. Caféen er et sted, hvor du kan møde andre spanske og danske (eller andre nationaliteter), der - ligesom du - har lyst til at konversere på spansk. Den spanske café er åben hveranden mandag kl. 17-18 (lige uger) på Biblioteket i Herning.

Det er gratis at deltage. Tilmelding ikke nødvendig.

Yderligere information: Tina Daugaard, tlf. 51 70 29 33, bibtid@herning.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Mandag den 30. september 2019, kl. 17.
1
Okt
event-img
Foredrag

Ordblind på arbejdspladsen

Kompetenceløft der gavner - og virker!
Mød Johnny Fonnesbech, enhedsleder i Kriminalforsorgen (Kærshovedgård), der sammen med en kursist og en underviser fra VUC, fortæller om vigtigheden i at tilbyde undervisning til ordblinde medarbejdere - og hvilken stor gevinst, der følger med for både medarbejder og arbejdsplads, når kompetencerne løftes.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Tilmeld dig her >>
Inkl. kaffe/te/vand

Foredraget er en del af Ordblindeugen

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 15.30.
1
Okt
event-img
Foredrag

Peter Lund Madsen

V/.
Frihedens pris

Kom med på en rejse gennem hjernens evolutionshistorie, og bliv klogere på, hvilken betydning hjernens funktionsevne har for stress, demens, angst, skizofreni og meget mere.

Denne aften fortæller Peter Lund Madsen om, hvorfor alle moderne mennesker bærer kimen til mental ubalance i sig, og om, dengang han selv var bange for at blive sindssyg.

Men hvad sker der egentlig i hjernen, når virkelighedsopfattelsen forsvinder, og man ikke kan genkende sig selv i spejlet?

Når man bliver så angst, at hjertet hamrer, gulvet forsvinder, og man ikke kan trække vejret?

Peter Lund Madsen har netop udgivet bog »Frihedens pris - en kort historie om menneskehjernen«

Læs mere

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 19-21.