BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 1-20 ud af 339 resultater

22
Sep
Mad - Aftensmad Til Dine Hormoner
Undervisning

Mad - Aftensmad Til Dine Hormoner

V/ Dorte Fløjgaard.
Vidste du,

at unge piger i specifikke områder i Verden får menstruation mellem 15-19 års alderen? I Vesten får piger menstruation mellem 9-13 års alderen. Det er 10 års forskel på yderpunkterne.

Vidste du også, at prostata kræft og brystkræft er hormonbaseret og derfor er påvirket af samme faktorer som ovenstående?

Forskere og læger mener at dette skyldes den mængde østrogen, som vi indtager i vores vestlige diæt. På dette kursus sætter vi fokus på en hormonstabiliserende kulinarisk oplevelse, som fremadrettet vil give dig håb for et bedre helbred.

Kurset indeholder:
Intro til hormoner i vores mad og hvad det gør ved vores krop - ca. ½ time
Plantebaseret aftensmad for en bedre hormonbalance

Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere Mad - Aftensmad Til Dine Hormoner

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tirsdag den 22. september 2020, kl. 18-21.05.
22
Sep
Foredrag: Bibelen 2020 - om at oversætte bibelen poesi
Foredrag

Foredrag: Bibelen 2020 - om at oversætte bibelen poesi

"Bibelen 2020 - et foredrag om at oversætte Bibelens poesi" v. Else Holt I marts måned udkom Bibelen 2020 - en nydansk oversættelse af bibelen.
En af dens oversættere er Else Holt, lektor emeritus og ph.d., der har været med til at oversætte det gamle testamentes poetiske skrifter. "At oversætte poesi er som at gå på line med fødderne bundet." Citatet af en ukendt engelsk oversætter siger meget godt, hvordan det er at oversætte den velkendte gammeltestamentlige tekst til et sprog, der kan læses af mange, også gerne nye læsere. Poesien i Det Gamle Testamente kræver en særlig formidling, der på den ene side har rod i en sprogvidenskabelig og eksegetisk viden og kunnen og på den anden side bunder i en kunstnerisk evne til at udtrykke skønhed og præcision. Poesi - også den gammeltestamentlige - bør oversættes til poesi. Derfor har arbejdet med at oversætte den gammeltestamentlige poesi krævet et samarbejde mellem både kompetente gammeltestamentlige forskere som Else Holt og danske kunstnere som Ida Jessen og Caroline Albertine Minor. I foredraget vil Else Holt fortælle om nogle af de udfordringer, de mødte i arbejdet, og om de overvejelser, der ligger bag oversættelsen, og så vil der selvfølgelig også være eksempler på den poesi, der kom ud af det. Entré 50 kr

Læs mere Foredrag: Bibelen 2020 - om at oversætte bibelen poesi

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Tirsdag den 22. september 2020, kl. 19.30.
23
Sep
Kirkecafé
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere Kirkecafé

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 23. september 2020, kl. 10-12.
23
Sep
Klangmeditation/massage
Undervisning

Klangmeditation/massage

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Klang kan ikke forklares - det skal opleves. Du får med klang en heltspeciel mulighed for at lære din krop og dit sind bedre at kende.
Tibetanske klang-, syngeskåle samt andre meditative instrumenter bringer med universelle lyde og vibrationer,ro og nærvær til en stresset og træt krop. Du bringes i en mediterende tilstand, hvor der kun findes dig og din krop, og hvor du føler dig fuldstændig tryg og sikker. Hvis din krop aldrig får tilstrækkelig hvile, kan symptomerne være søvnløshed og ondt i muskler og bindevæv, hvor krop og sind er i alarmberedskab 24/7. Mange oplever så stress, alvorlig stress med f.eks. glædeløshed, hovedpine, mavesmerter, hukommelsesbesvær og let til gråd. Har du ikke redskaberne til at ændre dit liv, er der stor risiko for, at din stress kan udvikle sig til depression, angst og kroniske lidelser. Med lyde og vibrationer hvor man bl.a. sætter klangskålene fysisk på kroppen, kan muskelkramper og spændinger over tid lindres eller måske helt forsvinde, og med vedvarende klangmeditation/massage får nervesystemet mulighed for at slippe sit tag i dig. Klangenes badende frekvenser pakker dig nænsomt ind i et tæppe af lydterapi, som afspænder muskler og led samt beroliger dit bindevæv og nervesystem. Klang er en fantastisk måde at forkæle krop og sjæl på - din krop vil elske dig for det. Hold 320378bq

Læs mere Klangmeditation/massage

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Onsdag den 23. september 2020, kl. 14.30.
23
Sep
Frømand på piratjagt
Foredrag

Frømand på piratjagt

Vil du høre om en frømands beretninger, om verdens mest effektive piratjagt gennem nyere tid?
Frømand på piratjagt er det sidste foredrag i rækken 3 spændende foredrag. Først var vi i luften med "Falkemanden" - alene i Vildmarken, så listede vi os efter "Ulvemanden" - med ulven kommer og nu kommer Frømanden på piratjagt.

Danmark er foregangsland for piratjagt ud for Afrikas Horn og har vundet stor anerkendelse internationalt for sin indsats.

Christian R. Spohr er uddannet frømand og leder ved det danske forsvar. Han har tilbragt 7 år ved frømandskorpset og har deltaget i missioner ved Afrikas Horn (HOA), Irak og Afghanistan.

Christian var med fra starten og har gennem sine udsendelser til HOA oplevet spændende situationer. Christian fortæller på en medrivende måde om Afrika og om sit arbejde på et krigsskib fra det danske forsvar. Han kommer i sit foredrag ind på starten, hvor pirateri fik politisk interesse, udviklingen set fra et militært perspektiv og om de gidsler man har reddet.

Billetpris: 50 kr inkl. kaffe og kage
Køb din billet her

Foredragene binder en sløjfe til forårets Bibliotekets og DR temasamarbejde "Vores Natur", da falkemanden, ulvemanden og nu frømanden har deres daglige virke i Vores Naturs elementer, luft, jord og vand.

Vores natur
2020 bliver naturens år, hvor vi vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.
Som den oplagte rolle har bibliotekerne en masse litteratur om naturen, som de kan videreformidle. Men flere biblioteker er også begyndt at inddrage naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed, og det er oplagt, at bibliotekerne er medvirkende til at øge kendskabet til naturen og bringe danskerne i kontakt med deres indre Søren Ryge

Læs mere Frømand på piratjagt

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 23. september 2020, kl. 19.
23
Sep
Menighedsrådsmøde - Ilskov
Møder

Menighedsrådsmøde - Ilskov

Læs mere Menighedsrådsmøde - Ilskov

Kirkely
Hestlundvej 2, Ilskov, Sunds
Onsdag den 23. september 2020, kl. 19-21.
23
Sep
Vitaminer til parforholdet ved Steen Palmqvist
Møder

Vitaminer til parforholdet ved Steen Palmqvist

Velkommen til denne aften i Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab, hvor Steen Palmqvist står for aftenens tema "Vitaminer til Parforholdet". Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab er et fællesskab for alle.
Her undersøger vi, hvad Bibelen siger om Gud, og vi deler liv og tro. Vi synger sammen og slutter af med kaffe. Alle aftener begynder klokken 19.30 og afholdes i Nørrelandskirkens lokaler, medmindre andet bliver meldt ud. Hold øje med flere informationer i kirkens kalender eller på Facebook

Læs mere Vitaminer til parforholdet ved Steen Palmqvist

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Onsdag den 23. september 2020, kl. 19.30-21.30.
24
Sep
Gospel-kids øver
Møder

Gospel-kids øver

I tårnet. Alle børn fra 7-12 år er meget velkomne! Vi synger sange med rytme og fagter.

Læs mere Gospel-kids øver

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 24. september 2020, kl. 15.30-16.30.
24
Sep
Menighedsrådsmøde
Møder

Menighedsrådsmøde

Mødet er offentligt.

Læs mere Menighedsrådsmøde

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.
24
Sep
10 jeg ka' li': Gitte Hornshøj - UDSOLGT
Foredrag

10 jeg ka' li': Gitte Hornshøj - UDSOLGT

Hør hvilke 10 sange, der har fået en plads i Gitte Hornshøjs hjerte.
ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSOLGT

Gitte Hornshøj er et kendt ansigt i Herning. Udover at hun tidligere har drevet en restaurant i byen, er hun kendt som blogger, brevkasseredaktør, klummeskribent og debattør. Og så er hun kendt for sin positive og glade tilgang til livet og for altid at have et smil på læben.

Men hun er også sang- og musikglad og møder gerne op til koncerter i byen. Men hvad kan hun egentlig godt li'? Er hun til klassisk og kormusik eller holder hun af en blanding af ballader og rock'n'roll? Måske det hele? Det får du svar på, hvis du kigger forbi phono.dk (det tidligere ReSpin), hvor Gitte Hornshøj er gæst i Ti jeg ka' li'. Her vil hun fortælle om 10 sange, som betyder noget for hende Og vi skal selvfølgelig også høre sangene og opleve et par af dem blive opført live.

Der kan købes øl, vand og vin.

Om Ti jeg ka' li'
Ti jeg ka' li' er arrangeret i samarbejde med vinylbutikken phono.dk og Dansk Musiker Forbund. Det er et koncept, hvor en person med tilknytning til Herning interviewes overfor et publikum om 10 sange gæsten kan li'. Et par af sangene bliver spillet live af et lokalt medlem af Dansk Musiker Forbund. Resten bliver spillet på vinyl.

BEMÆRK: Arrangementet foregår i phono.dk, Bredgade 59c, Herning. Der er udover indgangen fra Bredgade også adgang fra Landts gård, hvor der er p-pladser.
Hvis sundhedsmyndighedernes retningslinjer for afstand ikke bliver lempet, vil arrangementet blive flyttet til større lokaler. Info sendes i så fald til billetkøbere.

I Herning Kommune står kulturen, kunsten og oplevelserne klar til at tage imod dig, så vi sammen kan genetablere kommunens kulturliv. I Herning Kommune er det sikkert at samles i kulturlivet. Det er det, fordi vi

  • skaber trygge rammer
  • har tillid til, at alle passer på hinanden
  • vil være sammen om at opleve kulturen live
  • skal mødes om det, der bevæger os - helt sikkert!

Læs mere 10 jeg ka' li': Gitte Hornshøj - UDSOLGT

Phono.dk
Bredgade 59C, Herning
Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.
24
Sep
Skarrild kirkekor
Møder

Skarrild kirkekor

Læs mere Skarrild kirkekor

Skarrild Kirke
Kirkepladsen 1A, Kibæk
Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.15-21.30.
24
Sep
Sognehusaften
Møder

Sognehusaften

"Natursyn og gudssyn". Cand. scient og rektor emeritus Lars Ebbensgaard. Entré kr. 50,- som betales ved indgangen.

Læs mere Sognehusaften

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.30-21.30.
24
Sep
Sogneaften m. Holger Lissner
Foredrag

Sogneaften m. Holger Lissner

Læs mere Sogneaften m. Holger Lissner

Sunds Kirke
Skivevej 15, Sunds
Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.30-21.30.
25
Sep
Plej jeres parforhold
Undervisning

Plej jeres parforhold

Er det længe siden, I har fået børnene passet og haft tid til hinanden? Så grib chancen, tag hinanden i hånden og få to dage og et par aftner sammen i Snejbjerg, hvor det kun handler om jer to. * Og så er det endda gratis.
Kunne I tænke jer konkrete værktøjer, så det bliver lettere at tale sammen og forstå hinandens (og sine egne) tanker og følelser både i hverdagen, og når det er svært? Så er vores forløb "Plej jeres parforhold" måske noget for jer.

På forløbet får I viden, redskaber og gode snakke om, hvordan I sammen kan pleje parforholdet i hverdagen.

Hvem kan deltage?
Kurset er for forældre med fælles eller sammenbragte børn i alderen 0-17 år. I deltager sammen som par.
Der deles ikke personlige forhold med de andre deltagere på forløbet.

Kurset afholdes over 3 moduler og veksler mellem fælles undervisning samt øvelser mellem jer som par.

Modul 1: Fredag og lørdag d. 25. og 26. september kl 9- 6
Modul 2: Onsdag d. 28. oktober kl. 18-21
Modul 3: Tirsdag d. 24. november kl. 18-21

Læs mere Plej jeres parforhold

Kirkely, Snejbjerg
Bjergkvarteret 2, Snejbjerg, Herning
Fredag den 25. og lørdag den 26. september 2020, kl. 9-16.
27
Sep
Kirkekaffe
Møder

Kirkekaffe

Læs mere Kirkekaffe

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 27. september 2020, kl. 11.30-12.30.
26
Sep
Jerseykjoler, bluser og toppe - weekendkursus
Undervisning

Jerseykjoler, bluser og toppe - weekendkursus

Underviser: Doris Vestergaard. Jerseystoffer er populære og lækre at abejde med og i. På dette kursus får du din egen kjolegrundform til jerseykjoler. Grundformen tegnes op, syes op og rettes til, så den sidder som du ønsker.
Derefter lærer du at konstruere dine egne mønstre ud fra grundformen.
Hvis du er mere til bluser, toppe eller t-shirts. kan du også lære at lave personlige mønstre til disse.
At designe og konstruere egne mønstre, er en spændende proces som fører dig gennem en verden af valg, i forhold til pasform og udtryk
Du vil få en masse sytekniske råd og tricks, så dit endelige stykke tøj sidder perfekt og ser professionelt ud.

Hold: 20-37205

Læs mere Jerseykjoler, bluser og toppe - weekendkursus

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Lørdag den 26. og søndag den 27. september 2020, 2 kursusdage kl. 10-15.
28
Sep
Hyggeklub
Møder

Hyggeklub

Vi spiller spil, strikker, læser, snakker m.v. Brød til kaffen medbringes på skift.

Læs mere Hyggeklub

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Mandag den 28. september 2020, kl. 09.30.
22
Sep
Mad - Sushi - Begyndere
Undervisning

Mad - Sushi - Begyndere

V/ Jon Baggesen.
Vil du have et teoretisk og praktisk godt fundament og få et indblik i de grundlæggende fremstillings-teknikker?

Så er dette sushikursus lige noget for dig. På sushikurset koncentrerer vi os om at udvide kendskabet til sushi.

Vi skal lave en masse forskellige sushityper, sådan at vi også udfordrer os selv med lidt mere avanceret sushi.

Udgifter til råvarer: Ca. 100,- kr. pr. gang pr. person. Beløbet afregnes direkte med underviseren

Læs mere Mad - Sushi - Begyndere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Mandag den 21. til mandag den 28. september 2020, kl. 17.30-20.35.
29
Sep
Mad - The Game Changers - Mad Til Bedre Fysik
Undervisning

Mad - The Game Changers - Mad Til Bedre Fysik

V/ Dorte Fløjgaard.
The Game Changers

mad til bedre fysik.

Din mad kan have en afgørende påvirkning på dine fysiske præstationer både i sport og til daglig. Har du set filmen The Game Changers - vil du lære at lave den mad de spiser i filmen?

Kurset indeholder:
intro til Game Changers mad - ca. ½ time
Plantebaseret aftensmad til sportsfolk
Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere Mad - The Game Changers - Mad Til Bedre Fysik

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tirsdag den 29. september 2020, kl. 18-21.05.
29
Sep
Menighedsrådsmøde - Haderup
Møder

Menighedsrådsmøde - Haderup

Læs mere Menighedsrådsmøde - Haderup

Haderup Præstegård
Kirkevej 11, Haderup
Tirsdag den 29. september 2020, kl. 18.30-21.