Viser 1-12 ud af 12 resultater

28
Jul
event-img
Omvisning

Søby graver det brune guld

Søby Brunkulsmuseum tilbyder rundvisning uden tilmelding. Formand og forfatter Jan Svendsen viser rundt på museet og fortæller den unikke historie om gravningen af brunkul. Vi besøger husene på museet; herunder madpakkehus og godsvogn fra i år.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lør. d. 28. juli 2018, kl. 10-12.
28
Jul
event-img
Omvisning

Søby graver det brune guld

Søby Brunkulsmuseum tilbyder rundvisning uden tilmelding. Formand og forfatter Jan Svendsen viser rundt på museet og fortæller den unikke historie om gravningen af brunkul. Vi besøger husene på museet; herunder madpakkehus og godsvogn fra i år.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lør. d. 28. juli 2018, kl. 14-16.
23
Jul
event-img
Billedkunst

Kunstudstilling

Gitte Buch er et eksempel på en kunstner,for hvem liv,værkog tro er uløselig flettet sammen og vokser ind i hinanden,og kærligheden er det bærende under det hele, den altoverskyggende livgivende kraft og flod der strømmer.
Gitte Buch

Født i 1954 i Vestjylland, opvokset på Samsø og blev i 1980 færdiguddannet som lærer. Hun flyttede til Langeland i 1984, hvor hun var med til at starte Kunsthøjskolen i Magleby, hvor hun bl.a. underviste i billedkunst. Om sommeren afholdt hun undervisning i ikonmaleri og samlede hver sommer deltagere som udforskede denne i Danmark næsten ukendte disciplin. Da Kunsthøjskolen lukkede, kunne Gitte Buch hellige sig sin egen kunst, og der er siden blevet og bliver skabt stor, smuk og original kunst i atelieret på Sydlangeland.

Om sin tilknytning til øen og dennes indflydelse på hendes kunst siger Gitte Buch "... Langeland er - og har været min base siden 1984. Det er her jeg har hjemme, det er her jeg arbejder. Øens puls, årstidernes skiften, stilheden, nattehimlen, havet ... de store og små kredsløb i naturen bliver ens åndedræt, når man bor her.
Hovedvejen fra nord til syd er rygraden i den lange ø og de mange sideveje - ribben - ender alle ved vandet; bevidstheden om at være på et afgrænset område ligger dybt i behov og bevidsthed. I de senere år er jeg begyndt at opsøge øer rundt om i Europa... Ø-kærligheden ligger i blodet fra min opvækst på Samsø."

Gitte Buch har deltaget i flere censurerede udstillinger, og har udstillet utallige steder i udlandet og herhjemme. Hun er en kendt foredragsholder og ikonmaler og er medforfatter til bogen At skrive en ikon.

Modtager af Anne-Lise Fussings rejselegat. På Fyn er hun repræsenteret hos Galleri Weber og Galleri Det Gamle Værksted begge i Svendborg.

Læs mere

Regionshospitalet Herning
Gl. Landevej 61, Herning
Fre. d. 1. juni til man. d. 30. juli 2018, kl. 08 -10.
6
Aug
event-img
Foto

Nepal 2010- Gør gadebørn til glade børn

Fotoudstilling om udsatte børns vilkår i Nepal og Nepal 2010's arbejde for at hjælpe disse under vores slogan; "Gør gadebørn til glade børn".
Nepal 2010 går næste år ind i sit 10. år som velgørenhedsforening og i den forbindelse starter vi op allerede i år, med at vise et udpluk af vores indsatser for udsatte børn gennem de sidste 9 år, som optakten til dette jubilæum.

Det sker bl.a. ved en fotoudstilling der skildre vores historie og vores arbejder i Nepal samtidig med at vi giver publikum muligheden for, at stille spørgsmål og få nyttig viden om forholdene i Nepal.

Der er gratis adgang og alle er velkomne

Læs mere

Torvet
Torvet, Herning
Man. d. 6. august 2018, kl. 11-15.
16
Aug
event-img
Messe

Formland Autumn 2018

Formland er designmessen, der gennem 34 år har samlet fagfolk med passion og kærlighed for design og interiør. Det er her, designbranchen mødes, netværk skabes, handler indgås og butikker opdateres med et væld af design- og interiørnyheder.
Som Danmarks største designmesse giver Formland dig et overblik over nyheder, trends og tendenser inden for nordisk design lige nu og i den nærmeste fremtid. Her mødes besøgende fra hele verden ansigt til ansigt med danske og udenlandske leverandører, samarbejdspartnere og kollegaer. Du kan lade dig inspirere samt handle og netværke med udstillere, designere og førende eksperter og stylister på messens mange trendzoner.

Gennem 67 messer har vi delt, elsket og ladet os begejstre over det nyeste, det bedste, det skæveste og mest inspirerende. Besøg Formland og få en unik messeoplevelse, som gør dig klar til 2018/19.

Formland er en messe for fagfolk og ikke for private personer, da leverandørerne, som udstiller på messen, henvender sig til forhandlere og indkøbere i branchen.

TID
16. - 19. august 2018

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Tor. d. 16. til søn. d. 19. august 2018, Tor-søn.
23
Jul
event-img
Billedkunst

Jens Søndergaard - Farvekraft ad Helvede til

Farver, følelser og fandenivoldskhed for fuld udblæsning på HEART Til januar slår vi dørene op for en omfattende retrospektiv udstilling med maleren Jens Søndergaard under titlen "Farvekraft ad Helvede til".
Udtrykket, der er lånt fra Søndergaard selv, indkapsler hans syn på kunsten: Her kommer det vilde temperament og menneskets store følelser i frit spil på lærredet. Kvinderne i hans liv og den barske natur i hans barndomsegn i Thy var gennem hele Søndergaards liv motiver for hans store passionerede og traditionsbrydende malerkraft.

Selvom Søndergaard døde i en alder af blot 61 år formåede han at sætte varige spor i den danske kunsthistorie og hans stjerne er stadig lysende blandt en stor skare af passionerede kunstsamlere. Filmskaberen Anne Moulvad har som medproducent på udstillingen skabt en fantastisk medrivende dokumentar om netop de samlere i Danmark, der lever med Søndergaards værker. Filmen kan opleves på HEART ligesom et stort udvalg af samlernes værker og helt særlige personlige historier vil blive vist i udstillingen.

For yderligere info og pressebilleder kontakt Thilde Nyborg: tnn@heartmus.dk

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Lør. d. 27. januar til søn. d. 19. august 2018, kl. 10-16.
23
Jul
event-img
Billedkunst

Asger Jorn & HEART Highligts

HEART præsenterer en stor privatsamling med 13 værker af Asger Jorn. Desuden vises værker fra HEARTs samling af Enrico Castellani, Lucio Fontana, Paul Gadegaard, Asger Jorn, Piero Manzoni, Niels Nedergaard, Ole Schwalbe m.fl.

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Fre. d. 2. marts til søn. d. 16. september 2018, tirs -søn 10-16.
19
Sep
event-img
Messe

Ud I Fremtiden Herning - Messen For Unge Med Særlige Behov

Ud i Fremtiden er en landsdækkende messe der omhandler de unge med særlige behov og deres familiers mangeartede udfordringer. Mød opholds- og bosteder, uddannelser (STU), foreninger,hjælpemidler, job. og udifremtiden.dk.
Messe for unge med særlige behov drager landet rundt i september/oktober måned.

Ud i Fremtiden er en landsdækkende messe der omhandler de unge med særlige behov og deres familiers mangeartede udfordringer. Mød opholds- og bosteder, ungdomsuddannelser og særligt tilrettetlagt uddannelser (STU), foreninger,hjælpemidler, job.
www.facebook.com/udifremtiden og udifremtiden.dk

Læs mere

Nordvest Hallen Tjørring
Gilmosevej 18, Herning
Ons. d. 19. september 2018, kl. 09-16.
29
Sep
event-img
Messe

Outlet-messen efterår 2018

Outlet-Messen er Danmarks førende markedsplads med kvalitetsvarer til outlet-priser, hvor du kan shoppe amok med god samvittighed. Vi fylder tre haller med varer i kategorierne: Mode, Rollinger, Bolig, Livsstil, Sport og Mandfolk.
Sortimentet spænder bredt med varer til både hende og ham, børn og unge, skiløbere og golfspillere, huset og haven, friluftsmennesket og ferieelskeren

Vi ses på Outlet-Messen

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Lør. d. 29. og søn. d. 30. september 2018, Lør-søn.
23
Jul
event-img
Omvisning

Historien om brunkul

Søby Brunkulsmuseum er det eneset af sin art og viser den enestående historie med gravning af brunkul i Danmark. Danmarks farligste arbejdsplads og den mest mærkværdige boplads med et par tusinde mennesker. Rundvisning to timer for 500 kr kan bestilles.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Tor. d. 29. marts til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 10-17.
13
Nov
event-img
Messe

Foodtech

FoodTech er Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi og er samlingsstedet for hele branchen. I løbet af tre dage får du et unikt indblik i fremtidens trends og teknologier inden for fødevarer.
På FoodTech kan du netværke med vigtige beslutningstagere fra hele branchen og hente ny viden og inspiration.

Aktiviteter, som du kan opleve på messen, er bl.a. International FOOD Contest og FoodTech Challenge.

Der arbejdes løbende på nye og spændende konferencer og event.

Vi ses på FoodTech 2018

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Tir. d. 13. til tor. d. 15. november 2018, Tir-tor.
23
Jul
event-img
Kunsthåndværk

Perlerekord - 1.683.000 Perler på kun et år

Michael Faurby fra Herning vil i løbet af 1 år lægge 1.683.000 perler helt selv. Han startede d. 1 december 2017 og har deadline d. 30 nov 2018.
Michael er disnogniseret med Asperger, og har besluttet sig at skulle arbejde med perler, de såkaldte photopearls.

Han skal ligge minimum 4.500 perler hver dag i 365 dage for at nå at blive færdig med perlepladen som bliver 2,5m høj og 16m lang.

Perlepladen kommer til at hænge i Herning ishockyhal, og bliver hængt op i 3 steps. Den første trejdedel bliver hængt op i løbet af marts.

Man kan følge hele projektet på www.perlerekord.dk hvor der løbende vil komme opdateringer, samt tidspunkter for hvornår man kan komme ud og se billedet. Ud over det kommer der også informationer på facebooksiden www.facebook.com/perlerekord. Syntes godt om siden for at sikre dig at du får alle informationer omkring projektet.

Husk at støtte Michael i dette vanvittige projekt som han er gået i gang med.

Sponsor: av form A/S

Læs mere

Kvik Hockey Arena
Holingknuden 1, Herning
Fre. d. 1. december 2017 til fre. d. 30. november 2018, kl. 12.