BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 1-20 ud af 23 resultater

28
Sep
Udstilling
Billedkunst

Udstilling

Læs mere Udstilling

Ateliergalleriet Ulla Houe
Paghs Allé 4 C, Herning
Lørdag den 29. august til onsdag den 30. september 2020, Weekend 12-15.
28
Sep
Kunst og kærlighed
Billedkunst

Kunst og kærlighed

Med Carl-Henning Pedersens akvareller og Sidsel Ramsons fotografier fra deres mange rejser fortælles med denne udstilling historien om deres inspirerende samliv gennem 30 år. Et liv baseret på kærlighed og kunstnerisk samspil mellem fotos og malerier.
"At rejse er at leve" skrev H.C. Andersen i selvbiografien Mit Livs Eventyr fra 1855. At rejse var også en essentiel inspirationskilde for maleren Carl-Henning Pedersen og fotografen Sidsel Ramson. Deres mange rejser til fremmede himmelstrøg og andre kulturer, hvor de med hver deres udtryksform nedfældede deres indtryk - han i farvemættede malerier og akvareller, hun i fortællende fotografier - resulterede i en spændende dialog mellem de to kunstnere.

Hvor hun med sin kameralinse kom helt tæt på mennesker i situationer fra dagligdag, fest, krig og fattigdom - billeder der også er overraskende aktuelle i dag - gengav han i sine farverige akvareller lyset, varmen og fremmedheden i sin fantasikunst. For Carl-Henning Pedersen var rejser forbundet med at male akvarel - det var hans form for dagbog.

Med parallelle dagbogsskildringer land for land giver udstillingen et indblik i, hvordan maleren og fotografen omsatte deres oplevelser til individuelle kunstneriske udtryk i et kærligt samspil. Væggenes fyldes af akvareller - ikke tidligere udstillet - og velkomponerede, dynamiske fotografier.

'Kunst og kærlighed' er kurateret af Sidsel Ramson

Læs mere Kunst og kærlighed

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lørdag den 25. maj 2019 til onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
4
Okt
Jesper Nørgaard kunst
Billedkunst

Jesper Nørgaard kunst

Vil du gerne et spadestik dybere ned og følge nogle af de overvejelser, tanker og ideer der pibler gennem kunstneren Jesper Nørgaards farverige univers, så kig forbi galleriet og værkstedet søndag fra 10-17.

Læs mere Jesper Nørgaard kunst

Galleri Nørgaard
Knudmosevej 36, Herning
Søndag den 4. oktober 2020, kl. 10-17.
29
Sep
Udstilling om musikværtshuset Nicodemus
Blandet/Ukendt

Udstilling om musikværtshuset Nicodemus

Kom og se, hvor lokale musikere og unge mødtes i 80'ernes Herning.
17. oktober 1980 åbnede musikværtshuset Nicodemus i Søndergade 25. Spillestedet blev i 1988 omdannet til Fermaten i Smallegade.
I dette efterår kan spillestedet fejre sit 40-års jubilæum. Planen var, at ti bands med tilknytning til Nicodemus, skulle gendannes for en enkelt aften. Grundet Covid-19 er jubilæumskoncerten udsat, men der vil være en reception for invitererede.

Jubilæet skal fejres og det gør Herning Bibliotekerne med en udstilling, hvor du kan få indblik i en flig af Nicodemus' historie.
Forhåbentlig kan I, der havde jeres gang i Nicodemus, opleve et gensyn med en svunden tid.
Og I, der aldrig har sat jeres ben i Nicodemus- måske fordi I er tilflyttere eller ikke er gamle nok - kan få indblik i, hvordan lokale musikere og unge i 1980'erne slog deres folder i, hvad mange betegnede som deres andet hjem.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid fra d. 29. september til og med d. 16. oktober

Læs mere Udstilling om musikværtshuset Nicodemus

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 29. september til fredag den 16. oktober 2020, kl. 08.
13
Okt
Halv pris på entrébilletten i efterårsferien
Billedkunst

Halv pris på entrébilletten i efterårsferien

I uge 42 (13/10 -18/10) kan du gå på opdagelse på både Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum og HEART til den halve pris. Oplev begge museer for kun 50 kr. og børn og unge under 18 har gratis adgang.

Læs mere Halv pris på entrébilletten i efterårsferien

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Tirsdag den 13. til søndag den 18. oktober 2020, tirs -søn kl. 10-16.
10
Okt
Brunkul i efterårsferien
Omvisning

Brunkul i efterårsferien

Efterårsferie hver dag med tilbud for børn. Gratis rundvisninger 13-16/10. Frokost 13-18/10 grillpølser og brunkulsøl. Tur med bus 17/10 i brunkulslejer og Harrild Hede. Mountainbike gennem området 18/10.
Det er som sædvanligt muligt hver dag at bestille en rundvisning med guide på museet og køretur gennem lejerne. To timer for 500 kr. Det er også muligt at låne et lokale.
Den fast åbningstid slutter 18. oktober, men hele vinteren er åbent for selskaber, som kan bestille rundvisning og lokale.

Jul i den gamle kulby 5.-6. december

Læs mere Brunkul i efterårsferien

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lørdag den 10. til søndag den 18. oktober 2020, kl. 10-17.
25
Okt
Slibekursus For Trædrejere
Billedkunst

Slibekursus For Trædrejere

V/ Karsten Frahm.
Denne dag vil vi koncentrere os om slibning af drejeværktøj.

For at opnå et tilfredsstillende resultat er det nødvendingt med skarpe drejestål.
Vi vil se på skæreteknikker under drejning og se på slibevinkler af drejestålet. Der vil ikke blive lagt vægt på drejeopgaver under kurset, men tag gerne emner med, hvorpå skæreteknikkerne kan afprøves.

Medbring eget slibe udstyr, slibesten, bænkslibe, slibeholdere og ellers hvad I benytter, så vi kan få en diskussion om forskellige typer slibeværktøj.

Der vil blive demonstreret forskellige typer af jigs samt vådslibere og bænkslibere

Læs mere Slibekursus For Trædrejere

Aktiv Centret
Brorsonsvej 12, Herning
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 09-15.15.
25
Okt
Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Omvisning

Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Tag med på offentlig omvisning ved en af museets dygtige formidlere og få en hyggelig søndag eftermiddag med fortællinger fra museets historie og de aktuelle særudstillinger. Varighed: ca. en time.
De aktuelle særudstillinger fortæller bl.a. om en rejse til Japan, zenbuddhisme, lydkunst, bjerge, mosaikker fra Murano og den helt store kærlighed

Læs mere Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 25. oktober 2020, kl. 14.
9
Okt
Insekter & Kryb
Blandet/Ukendt

Insekter & Kryb

Kom og oplev en udstilling for hele familien, som primært er bestående af mekaniske kryb og insekter i overnaturlige størrelser. Dyrene laver lyde og bevæger eksempelvis hoved, øjne, hals, mave og haler.

Læs mere Insekter & Kryb

Herning Centret
Merkurvej, Herning
Fredag den 9. til søndag den 25. oktober 2020, kl. 10.
30
Okt
Trædrejning - Begyndere/let øvede
Billedkunst

Trædrejning - Begyndere/let øvede

V/ Karsten Frahm.
Her er kurset til dig, som vil lære at dreje i træ.

Din erfaring ved drejebænken er ikke alt afgørende. Der vil blive lagt vægt på de helt elementære teknikker for at give dig et godt grundlag at arbejde videre på.

Der vil blive undervist i skæreteknikken og brugen af de forskellige drejejern. Dette kursus henvender sig også til de let øvede, idet der er vigtig for at opnå gode resultater, at du opnår en god rutine i at mestre skæreteknikken.

Der vil blive lagt vægt på langsdrejning, samt drejning af skåle og fade i tørt eller vådt træ. Desuden undervises der i udvælgelse og fremskaffelse af materialer til forskellige opgaver, værktøjer og drejebænkstyper. Slibetekniker og slibevinkler bliver gennemgået.

Der vil være udgifter til leje af drejebænk, 200 kroner i alt for de 3 dage - såfremt du ikke medbringer din egen, og til forbrugs materialer og lignede.

Undervisningen foregår: Fredag kl. 18.30-22.00, lørdag og søndag kl. 9.00-16.10

Læs mere Trædrejning - Begyndere/let øvede

Aktiv Centret
Brorsonsvej 12, Herning
Fredag den 30. oktober til søndag den 1. november 2020, kl. 18.30-22.
7
Nov
Billedkunst Og Maleri
Billedkunst

Billedkunst Og Maleri

Oplev glæden ved at skabe dit eget billede. v/ Kirsten Carlsen.
Vi går i dybden med maleprocessen og du udvikler din egen streg.

Oplev glæden ved at skabe dit eget billede med få midler.Vi laver øvelser med farver, penselstrøg, forskellige materialer og maleteknikker.
Vi bruger mindfulness øvelser til bedre at fordybe os glemme tid og sted. Processen er lige så vigtig som det færdige resultat.
Du skal selv medbringe alle materialer til kurset; specielt pensler, akrylfarver og lærreder.

Vi mødes mandag, tirsdag, onsdag og torsdag
Alle dage kl. 09.30-12.05

Læs mere Billedkunst Og Maleri

Skolen på Sønderager
Tjaikofskisvej 3, Herning
Lørdag den 7. og søndag den 8. november 2020, kl. 10-15.20.
14
Nov
Loppe- og Stumpemarked
Blandet/Ukendt

Loppe- og Stumpemarked

Lørdag den 14. november 2020. Antikjægere, kræmmerfolk, samlere og andre loppelystne personer kan glæde sig til at gå på skattejagt, når den 71. udgave af Loppe- og Stumpemarked lørdag 4. april åbner dørene i MCH Messecenter Herning.
Loppe- og stumpemarked er Danmarks største indendørs marked og breder sig over 23.000 kvadratmeter fordelt på otte store haller, som bliver fyldt til randen med alt fra antikviteter og kræmmerting til reservedele til alverdens motorkøretøjer. Samlet står op mod 400 udstillere klar til at tage imod de mange besøgende.

Besøg Loppe- og stumpemarked i MCH Messecenter Herning
Åbningstider: 08.00-16.00.

Loppe & Stumpe Marked. Kontakt: stumpe@mch.dk / 9715 1603

Læs mere Loppe- og Stumpemarked

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Lørdag den 14. november 2020, kl. 08.
28
Sep
Lær At Opbygge Dit Eget Maleri
Billedkunst

Lær At Opbygge Dit Eget Maleri

V/ Mette Pedersen.
Oplev 10 inspirerende mødegange, hvor du får mulighed for at arbejde med dine egne malerier.

Du får introduktion til akrylmaleriets grundlæggende teknikker, hvor du bl.a. får mulighed for at eksperimentere med forskellige tilgange og metoder til opbygning af maleriet.

Du får viden om, hvordan man skaber dybde og en komposition i balance. Jeg giver ideer til teknikker, der kan få deltagerne videre i processen, hvis der opstår malerblokade eller uro i maleriet.

Der tages udgangspunkt i kursisternes individuelle niveau og ønsker for malerprocessen, kursisterne får mulighed for løbende at få individuel sparring og feedback af underviser og medkursister.

Medbring venligst følgende:

Akrylmaling, som minimum rød, gul, blå, hvid og sort,
pensler i forskellige størrelser, spartler, svampe eller andre malerredskaber
evt. poscatuscher, farvekridt eller andet
Flere lærreder, gerne mindst en i str. 80x80 eller lignende.
et tomt syltetøjsglas
en gammel klud
malerpalette til maling f.eks en gammel plastiktallerken
evt. billeder, postkort eller andet til inspiration
evt. en vandforstøver
Der vil evt. være en ekstraudgift til materialer på ca. 40 kr., der afregnes direkte med underviseren

Læs mere Lær At Opbygge Dit Eget Maleri

Skolen på Sønderager
Tjaikofskisvej 3, Herning
Tirsdag den 15. september til tirsdag den 24. november 2020, kl. 18.30-21.05.
25
Nov
Jul
Billedkunst

Jul

V/ Merete Guldager Dalgaard Knudsen.
Det er rart at få inspiration til julens dekorationer sammen med andre

og gerne et sted, hvor man kan udfolde sig og med rig mulighed for jule-hygge.

Du laver lige hvad du har lyst til fra start til slut - efter behov, ideér, råd og vejledning fra Lindvigs Blomster. Alle kan være med.

Medbring egne materialer eller tilkøb det i butikken. Du er velkommen til at komme lidt tidligere og finde inspiration og materialer i butikken.

Har du spørgsmål vedrørende materialer er du velkommen til at ringe til Lindvigs Blomster på 7070 7831

Læs mere Jul

Lindvigs Blomster
Herning Centret Merkurvej 1, Herning
Onsdag den 25. november 2020, kl. 19-21.30.
29
Nov
Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Omvisning

Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Tag med på offentlig omvisning ved en af museets dygtige formidlere og få en hyggelig søndag eftermiddag med fortællinger fra museets historie og de aktuelle særudstillinger. Varighed: ca. en time.
De aktuelle særudstillinger fortæller bl.a. om en rejse til Japan, zenbuddhisme, lydkunst, bjerge, mosaikker fra Murano og den helt store kærlighed

Læs mere Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 29. november 2020, kl. 14.
30
Sep
Keramik
Billedkunst

Keramik

V/ Rikke Røjkjær Eriksen.
Har du lyst til og mod på at lære at fordybe dig i keramikkens forunderlige verden?

Så har du chancen her. Kurset er for alle - nybegyndere som øvede. Vi skal lære at arbejde med pladeteknikken og frembringe unikke værker.

Med få grundlæggende teknikker vil du kunne forme og frembringe alt fra skåle, kopper, fade, pyntegenstande osv.
Vi skal fordybe os og inspirere hinanden, så vi kommer hjem med noget helt særligt.

Materialeudgifter: Ler, glasur og brænding vil koste 45,- kr. pr. kg pr. deltager, som afregnes direkte med underviseren

Læs mere Keramik

Valdemarskolen
Valdemarsvej 347, Herning
Onsdag den 30. september til onsdag den 2. december 2020, kl. 16.30-19.05.
28
Sep
Kunstmaling - For Den Let øvede
Billedkunst

Kunstmaling - For Den Let øvede

V/ Norman Alfred Davis.
Her er kurset, hvor du kan forfølge dine egne ideer indenfor malerkunsten.

Du har måske arbejdet med kunst igennem flere år og har et ønske om at finde din mere personlige stil. Du har behov for at lære flere materialer, teknikker og udtryksmåder at kende? Du vil gerne udfordres både af andre kursister såvel som af instruktøren. Du vil i hele forløbet kunne arbejde med dine egne værker

Læs mere Kunstmaling - For Den Let øvede

Skolen på Sønderager
Tjaikofskisvej 3, Herning
Onsdag den 23. september til onsdag den 2. december 2020, kl. 09.30-12.05.
1
Okt
Keramik
Billedkunst

Keramik

V/ Marianne Lykke Møller Hansen.
Har du lyst til og mod på at lære at fordybe dig i keramikkens forunderlige verden?

Så har du chancen her. Kurset er for alle - nybegyndere som øvede. Vi skal lære at arbejde med pladeteknikken og frembringe unikke værker.

Med få grundlæggende teknikker vil du kunne forme og frembringe alt fra skåle, kopper, fade, pyntegenstande osv.
Vi skal fordybe os og inspirere hinanden, så vi kommer hjem med noget helt særligt.

Materialeudgifter: Ler, glasur og brænding vil koste 45,- kr. pr. kg pr. deltager, som afregnes direkte med underviseren

Læs mere Keramik

Valdemarskolen
Valdemarsvej 347, Herning
Torsdag den 1. oktober til torsdag den 3. december 2020, kl. 18-20.35.
28
Sep
Bjergtaget - Else Alfelt 110 år
Billedkunst

Bjergtaget - Else Alfelt 110 år

I udstillingen BJERGTAGET - Else Alfelt 110 år fejrer vi Alfelts 110-års fødselsdag og sætter fokus på én af hendes helt store inspirationskilder, nemlig bjerge. For hvorfor var Alfelt så optaget af at male bjerge? Og hvad betyder bjergene i hendes kunst?
Fælles for - næsten - alle Alfelts værker er, at der er tale om naturmotiver, og at Alfelt er betaget - faktisk bjergtaget - af den natur, hun maler. I et interview med Virtus Schade fra 1969 forklarer hun selv sit natursyn således:

"Maanen, solen, bjergene, floderne, rummet, det er for mig evighedsbegreber. Hele min barndom og tidligste ungdom boede jeg ude, hvor byen og landet mødtes..., derude på grænsen kendte vi før 1920 kun petroleumslampen, indenhus og udendørs deltes tiden i mørketid og maanetid... efterhånden opfyldte det voldsomme og paa samme tid blide himmellys ikke alene et praktisk formaal, jeg blev også forelsket - i lyset.
Jeg blev maaneskudt. Naar det var fuldmaane stod jeg op og gik ud for at læse ved dens lys eller blot for at bade mig i den hvide skær, se min egen skygge i natten. Maanen har skabt nogle af mine mest betagende oplevelser."

Alfelts mange gentagne abstrakte naturmotiver fortæller om en kunstner, der ikke kun har været betaget, men også dybt bevæget - endda grebet - af en storslået naturoplevelse. Alfelts natur er dog ikke kun en billedskøn gengivelse, men tildeles et nyt formsprog, hvor kantede og pågående bjergformationer pryder lærredet. En natur, der virker bekendt og rolig, men som samtidig er ny, abstrakt og voldsom.

Forbered dig på at blive bjergtaget af en kunstner, der ser, oplever og fortolker naturen, og hvis værker giver et nyt pulserende og livligt motiv tilbage til netop den natur, som hun holdt så meget af

Læs mere Bjergtaget - Else Alfelt 110 år

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Tirsdag den 2. juni til torsdag den 31. december 2020, kl. 10.
28
Sep
Kunsten & Klangen / Panta Rei
Billedkunst

Kunsten & Klangen / Panta Rei

'Panta Rei' er et elektroakustisk lydværk for 8 højtalere skabt af Ditte Rønn i dialog med malerier af Carl-Henning Pedersen (1913-2007). I lydværket responderer Rønn ikke blot på malerierne, men også på Pedersens klare vision og drivkraft.
Værket består af 9 satser på ca. 2-7 min. - i alt ca. 45 min. - og indeholder optagelser med komposition og improvisation for klassisk sopran, violin, viola, cello etc. Sammen med Rønns eget bidrag bearbejdes lyden elektronisk for til sidst at skabe det flerdimensionelle lydunivers, der kan opleves på udstillingen.

I skabelsen af værket stiller Ditte Rønn sig skulder ved skulder med den danske CoBrA-kunstner Carl-Henning Pedersen, hvorfra hun i lige stor grad har ladet sig inspirere af kunstnerens malerier som af hans budskaber og filosofiske overvejelser.

Byggestenene i 'Panta Rei' skabes af sopran, strygertrio og slagtøj ad libitum ved blandt andre sopran Cæcilie Cramon. Værket er indspillet uden effekter og består af både nedskrevne og åbne kompositioner samt improvisation efter oplæg. Det endelige lydværk er blevet efterbehandlet elektronisk i samarbejde med lydmand Kim Engelbredt

Læs mere Kunsten & Klangen / Panta Rei

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lørdag den 31. august 2019 til torsdag den 31. december 2020, kl. 10.