Viser 1-20 ud af 43 resultater

22
Sep
event-img
Billedkunst

De store værker af Jesper Nørgaard

Er du til de helt store malerier, så kig forbi galleriet og værkstedet på søndag. Kom og se vores nye "Pick and hang" område, hvor man kan afprøve forskellige værker på væggene og nyde kaffe eller andet godt til ganen imens.

Læs mere

Galleri Nørgaard
Knudmosevej 36, Herning
Søndag den 22. september 2019, kl. 10-17.
22
Sep
event-img
Omvisning

Offentlig omvisning

Tag med på en offentlig omvisning ved formidlingsinspektør Camilla Kølbæk Zaulich, der fortæller om en rejse til Japan, zenbuddisme, elektro-akustisk musik, kirkeudsmykninger, mosaikker fra Murano og den helt store kærlighed.

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 22. september 2019, kl. 14-15.
24
Sep
event-img
Billedkunst

Buketter For Alle

V/ Merete Guldager Dalgaard Knudsen.
Buketter for alle

alle kan være med - her arbejder vi med almindelige buketter, tætte buketter og facade buketter.

Du er velkommen til at komme lidt tidligere og finde inspiration og materialer i butikken, eller selv medbringe fra naturen.

Ring venligst til Lindvigs Blomster på tlf. 7070 7831, hvis du måtte have spørgsmål

Læs mere

Lindvigs Blomster
Herning Centret Merkurvej 1, Herning
Tirsdag den 24. september 2019, kl. 19-21.30.
27
Sep
event-img
Fernisering

Fernisering: Det Fjerde Sted

Den 27. september inviterer Tekstilmuseet til fernisering på udstillingen 'Det Fjerde Sted'. Museet byder på en forfriskning, der er gratis entré og alle er velkomne.
Udstillingen har den åndelige verden som omdrejningspunkt. Det handler om engle, andre dimensioner og om stilhed som nøglen til visdom.

TREDIMENSIONELT TEKSTIL

Tekstilkunstner Marie Nørgaard Nielsen udstiller fire serier af værker i tekstil og papir, som på forskellig vis arbejder med det tredimensionelle som metode og udtryksform. For Marie Nørgaard Nielsen er det en sandhed, at der findes mere i verden, end det vi kan se med det blotte øje. Og det er den livsopfattelse, der ligger til grund for hendes interesse i at undersøge, hvordan hun med udgangspunkt i et fladt stykke, f.eks. tekstil eller papir kan klippe, folde og sy sig til et tredimensionelt udtryk; en anden dimension.

På udstillingen kan du se, hvordan værkerne er blevet til. Her vises procesmateriale af de forskellige skridt i processen frem mod det færdige værk.

Der er i udstillingen også mulighed for at selv at afprøve Maries teknikker ved et bord, hvor børn og voksne guides til at lave papirværker. Værkerne kan indgå som en del af udstillingen eller tages med hjem.

Læs mere om udstillingen på vores hjemmeside.

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Fredag den 27. september 2019, kl. 16-18.
29
Sep
event-img
Billedkunst

Arken et kunstprojekt

Galleriet er nu åbent søndag. Kig forbi og se de nye, gigantiske medlemmer af arkprojektet som bliver bygget og malet i værkstedet.
De første 5 medlemmer er nu udkommet som plakat i 100x70 cm. De kan nu købes i galleriet.

Kig forbi til farverige dage i galleriet

Læs mere

Galleri Nørgaard
Knudmosevej 36, Herning
Søndag den 29. september 2019, kl. 10-17.
29
Sep
event-img
Omvisning

Rundvisning i Made in Midtjylland

Kom tættere på historien om Midtjylland og tekstilindustrien, når Tekstilmuseets guide viser rundt i udstillingen Made in Midtjylland.
Udstillingen viser hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950'erne, skabte jobs og vækst og fik det midtjyske til at boome for så at gå world wide. Det er en fascinerende historie om, hvordan tekstilindustrien fik byerne på den gamle hede til at vokse eksplosivt og på kort tid forvandle samfundet på godt og ondt. Historien om det tekstile Midtjylland bliver ført op til nutiden. Vi hører om muligheder og udfordringer for den mode- og tekstilindustri, der stadig er et hjørnesten i det midtjyske.

Det er museets guide, der står for rundvisningen godt hjulpet af en af museets frivillige, der viser maskinerne i aktion.

Det er gratis at deltage i rundvisningen, når entréen er betalt. Der er et begrænset antal pladser efter først-til-mølle princippet. Vil du sikre dig en plads, så tilmeld dig her på siden

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Søndag den 29. september 2019, kl. 14-15.
27
Sep
event-img
Billedkunst

Trædrejning - Begyndere/let øvede

V/ Karsten Frahm.
Her er kurset til dig, som vil lære at dreje i træ.

Din erfaring ved drejebænken er ikke alt afgørende. Der vil blive lagt vægt på de helt elementære teknikker for at give dig et godt grundlag at arbejde videre på.

Der vil blive undervist i skæreteknikken og brugen af de forskellige drejejern. Dette kursus henvender sig også til de let øvede, idet der er vigtig for at opnå gode resultater, at du opnår en god rutine i at mestre skæreteknikken.

Der vil blive lagt vægt på langsdrejning, samt drejning af skåle og fade i tørt eller vådt træ. Desuden undervises der i udvælgelse og fremskaffelse af materialer til forskellige opgaver, værktøjer og drejebænkstyper. Slibetekniker og slibevinkler bliver gennemgået.

Der vil være udgifter til leje af drejebænk, 200 kroner i alt for de 3 dage - såfremt du ikke medbringer din egen, og til forbrugs materialer og lignede.

Undervisningen foregår: Fredag kl. 18.30-22.00, lørdag og søndag kl. 9.00-16.10

Læs mere

Aktiv Centret
Brorsonsvej 12, Herning
Fredag den 27. til søndag den 29. september 2019, kl. 18.30-22.
21
Sep
event-img
Billedkunst

Kunstudstilling

Ellen Merrild udstiller sine flotte og farvestrålende billeder. Ellen Merrild er født i Herning og har boet her i sine første 33 år. I dag er Ellen fuldtidskunstner og har eget galleri i Helsingør. Ellen udstiller også fine hæklded sager.
Et bysbarn vender hjem med sin kunst

Ellen Merrild, der er barnefødt i Herning og boede her de første 30 år af sit liv, vender nu "hjem"

for at udstille sin kunst i kunstforeningen på Herning centralsygehus.

Ellens billeder kan ses på sygehuset i september måned.

Ellen har malet i mere end tyve år startende med blyantstegning og akvarel. Nu maler hun mest med akryl på lærred. Hendes udtryk er kraftfulde, abstrakte malerier med figurative elementer i meget klare og stærke farver. Glæden ved at male skulle gerne skinne igennem i hendes malerier.

Hun arbejder meget med kontrasten mellem lyse og mørke toner, så billederne domineres ofte af spillet mellem farverne i en stærk sammensætning. De forskellige lag i billederne spiller hinanden ud og der bliver arbejdet med rum og finurlige konstruktioner i et modspil til farvesymfonierne.

Ellen fascineres af at tage udgangspunkt i former, som vi omgiver os med og som man mindst venter kan danne baggrund for ideer til et maleri. Inspirationen henter hun fra at opdage små ting i haven til oplevelser på rejser rundt i verden.

Hun har løbende sørget for at uddanne sig ved at deltage i kurser hos forskellige Kunstnere. Hvert år rejser hun til Italien og deltager i et intensivt malerkursus.

Ellen har eget Atelier og galleri på hjemmeadressen i Helsingør, hvor der altid er udstilling af nogle af hendes værker og har desuden hjemmesiden Merille.dk.

Læs mere

Herning Sygehus Kunstforening
Gl. Landevej 62, Herning
Søndag den 1. til mandag den 30. september 2019, kl. 8 -10.
1
Okt
event-img
Messe

HI Tech & Industry Scandinavia

TIRSDAG 1. OKTOBER - TORSDAG 3. OKTOBER 2019. hi Tech & Industry Scandinavia er Skandinaviens førende messe med seks fokuserede messer i én: Automation, Værktøj, Svejsning og Produktionsudstyr, Innovation, Energi, Underleverandører og Logistik.
Når hi-messen åbner dørene den 1.-3. oktober 2019 er det 55. gang. Messen er igennem årene blevet samlingspunkt for hele industrien, der mødes til tre intense dag, hvor netværk, inspiration og viden er i højsædet. Seks delmesser og masser af spændende events krydrer dagene med internationale keynote-speakers, fremtidens løsninger, hands-on oplevelser og meget andet

hi Tech & Industry Scandinavia arrangeres i tæt samarbejde med førende brancheforeninger og partnere og naturligvis i tæt dialog med de mange udstillere. Dette har ført til, at messen gennem sine godt 50 år har opnået en solid position

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Tirsdag den 1. til torsdag den 3. oktober 2019, Tir-tor.
21
Sep
event-img
Fernisering

Fernisering

Jens Frederik Rasmussen Herning olie maleri, vinsmagning, samt underholdning. se www.ullahoue.dk.

Læs mere

Ateliergalleriet Ulla Houe
Paghs Allé 4 C, Herning
Lørdag den 7. september til fredag den 4. oktober 2019, kl. 12-15,00.
6
Okt
event-img
Billedkunst

De store værker af Jesper Nørgaard

Jesper Nørgaard har udvidet udstillingen af sine største værker i galleriet denne søndag. Kig forbi og se de mange muligheder og kompositioner.

Læs mere

Galleri Nørgaard
Knudmosevej 36, Herning
Søndag den 6. oktober 2019, kl. 10-17.
12
Okt
event-img
Billedkunst

Slibekursus For Trædrejere

V/ Karsten Frahm.
Denne dag vil vi koncentrere os om slibning af drejeværktøj.

For at opnå et tilfredsstillende resultat er det nødvendingt med skarpe drejestål.
Vi vil se på skæreteknikker under drejning og se på slibevinkler af drejestålet. Der vil ikke blive lagt vægt på drejeopgaver under kurset, men tag gerne emner med hvorpå skæreteknikkerne kan afprøves.

Medbring eget slibe udstyr, slibesten, bænkslibe, slibeholdere og ellers hvad i benytter, så vi kan få en diskussion om forskellige typer slibeværktøj.

Der vil blive demonstreret forskellige typer af jigs samt vådslibere og bænkslibere

Læs mere

Aktiv Centret
Brorsonsvej 12, Herning
Lørdag den 12. oktober 2019, kl. 09-15.15.
13
Okt
event-img
Billedkunst

De store værker

Kig forbi til en farverig søndag, hvor de store værker er kommet på væggene. Der er mulighed for at tage en kop kaffe med rundt og se de nyeste værker af Jesper Nørgaard.

Læs mere

Galleri Nørgaard
Knudmosevej 36, Herning
Søndag den 13. oktober 2019, kl. 10-17.
20
Okt
event-img
Billedkunst

Jesper Nørgaard Kunst

Kig forbi til en inspirerende dag i galleriet, hvor der arbejdes i atelieret og se Jesper Nørgaards nyeste værker og projekter. Der er gang i kompositionerne, og der vil være kaffe og andet godt til ganen til at fordøje de mange indtryk med.

Læs mere

Galleri Nørgaard
Knudmosevej 36, Herning
Søndag den 20. oktober 2019, kl. 10.
17
Okt
event-img
Messe

World Cup Herning - Messe

Torsdag 17. oktober - søndag 20. oktober 2019.
I et stærkt samarbejde mellem Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Danmark kommer Jyske Bank Boxen til at danne rammen om et internationalt dressur- og springstævne i uge 42 fra onsdag 16. oktober til søndag 20. oktober 2019. Det store stævne byder på verdensklasse ridning med mindeværdige oplevelser.

Omdrejningspunktet for det store World Cup stævne i Jyske Bank Boxen er sæsonåbningen af FEI World Cup i dressurturneringen, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere samles i Herning for at dyste om vigtige point. I forbindelse med FEI World Cup kvalifikationen i Jyske Bank Boxen kan du besøge World Cup-messen alt til hest & rytter - helt gratis. Messen finder sted i hal M i MCH Messecenter Herning og vil rumme stande med alt fra ride- og hesteudstyr til foder, trailere og staldinventar mv.

Vi glæder os til nogle herlige hestedage igen i Herning. Du kan læse mere på www.worldcupherning.dk

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Torsdag den 17. til søndag den 20. oktober 2019, Tor-søn.
16
Okt
event-img
Messe

World Cup Herning 2019

Onsdag 16. oktober - søndag 20. oktober.
I et stærkt samarbejde mellem Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Danmark kommer Jyske Bank Boxen til at danne rammen om et internationalt dressur- og springstævne i uge 42 fra onsdag 16. oktober til søndag 20. oktober 2019. Det store stævne byder på verdensklasse ridning med mindeværdige oplevelser

Omdrejningspunktet for det store World Cup stævne i Jyske Bank Boxen er sæsonåbningen af FEI World Cup i dressurturneringen, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere samles i Herning for at dyste om vigtige point. World Cup-kvalifikationen krydres med Almased Dressage Amateurs klasse i dressur samt et stort internationalt springstævne med CSI***og CSI*.

Derudover er der finale i Nord-Vest Box Stil Cup samt Show Night om lørdagen

Endvidere kan du besøge World Cup-messen alt til hest & rytter - helt gratis. Messen finder sted i hal M i MCH Messecenter Herning og vil rumme stande med alt fra ride- og hesteudstyr til foder, trailere og staldinventar mv. Messen er åben torsdag 17. oktober søndag 20. oktober og der er gratis indgang

Vi glæder os til nogle herlige hestedage igen i Herning. Du kan læse mere på www.worldcupherning.dk

YDERLIGERE INFORMATION

STED
Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning

TID
16. -20. oktober 2019

Læs mere

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Onsdag den 16. til søndag den 20. oktober 2019, Ons-søn.
12
Okt
event-img
Omvisning

Brunkul i efterårsferien

Efterårsferie hver dag med tilbud for børn. Gratis rundvisninger tirsdag-fredag. Udstiller modeller af lastbiler og gravemaskiner. Hver dag grillpølser og brunkulsøl. Tur med bus 19/10 i brunkulslejer og Harrild Hede. Mountainbike gennem området 20/10.
Det er som sædvanligt muligt hver dag at bestille en rundvisning med guide på museet og køretur gennem lejerne. To timer for 500 kr. Det er også muligt at låne et lokale.
Den fast åbningstid slutter 20. oktober, men hele vinteren er åbent for selskaber, som kan bestille rundvisning og lokale.

Jul i den gamle kulby 7.-8. december.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lørdag den 12. til søndag den 20. oktober 2019, kl. 10-17.
23
Okt
event-img
Omvisning

Offentlig omvisning

Tag med på en offentlig omvisning ved kunstformidler Ane Bentsen og få en hyggelig søndag eftermiddag med fortællinger om en rejse til Japan, zenbuddisme, elektro-akustisk musik, kirkeudsmykninger, mosaikker fra Murano og den helt store kærlighed.

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 17-18.
25
Okt
event-img
Billedkunst

Trædrejning - Fortsættere

V/ Karsten Frahm.
Her er kurset til dig, som vil fortsætte med at dreje i træ.

Der forventes en god erfaring i at langsdreje samt rutineret i skæreteknikkerne og grundlæggende kendskab til metoder og værktøjer og deres anvendelse, svarende til minimum "Begynder - Let øvede" kurser hos FOF. Fade og skåle - små og store i varierende materialer og med en indgangsvinkel vi kan kalde DESIGN.

Du vil her have mulighed for at vælge dig et tema som f.eks. sammensatte genstande bestående af flere drejede delemner og lære samlingsmetoder hertil.

Segmenterede emner - drejeemner opbygget af flere mindre dele. Emner kan være specielle teknikker efter deltagernes forslag - for eksempel kuglepenne. Emner med forskudte centre. Slibetekniker og slibevinkler bliver gennemgået samt afsluttende overfladebehandlinger. Max 10 deltagere

Der vil være udgifter til leje af drejebænk - 200 kroner i alt for de 3 dage - såfremt du ikke medbringer din egen - samt til forbrugs materialer, træ og lignede.

Undervisningen foregår: Fredag kl. 18.30-22.00, lørdag og søndag kl. 9.00-16.10.

Læs mere

Aktiv Centret
Brorsonsvej 12, Herning
Fredag den 25. til søndag den 27. oktober 2019, kl. 18.30-22.
15
Okt
event-img
Blandet/Ukendt

Udstilling: Telefonbogen

Ring op til nye litterære stemmer fra telefonboksen.
Udstillingen "Telefonbogen" er en ombygget telefonboks, hvor du kan ringe direkte til en bog. Forlaget Baggaardsbaroner har skabt telefonboksen, fordi de gerne vil bringe litteraturen ud i det danske land og ud til de danske læsere, så de kan få en anderledes litteraturoplevelse.

I telefonboksen kan du gå opdagelse i nogle af landets mest brandvarme poeter og forfattere. "Telefonbogen" består af 12 forfattere fra 12 af landets mest spændende mindre forlag. Forfatterne er et hold af debutanter og unge stjerner, der til sammen kan mønstre de fleste litteraturpriser og kunstlegater.

Når du besøger biblioteket, kan du gå ind i telefonboksen og løfte røret, trykke på en knap og høre en oplæsning - eller flere af én af de 12 forfattere. I telefonboksen er der også eksemplarer af bøgerne, som du kan bladre i.
Nær udstillingen har biblioteket udstillet de bøger, som du kan høre i telefonboksen - så du kan låne bogen med hjem

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 15. til tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 00.