Event Information

Søndag den 19. november 2023 til onsdag den 30. november 2033 , 10:00-16:00.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1-3

(Entré: Voksne 85 kr; pensionister, studerende, grupper på min. 8 pers.; 70 kr; børn u/ 18 år GRATIS)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Angli Avantgarden

Bon Jovi Jam

Dyk ned i den spændende historie om den visionære skjortefabrikant Aage Damgaard, der i 1950erne og 1960erne satte markante spor i såvel tekstilindustrien som kunsthistorien ved at ansætte kunstnere på sin fabrik - Angli - i Herning.

I disse år er det 70 år siden, at skjortefabrikant Aage Damgaard udfordrede konventionerne ved for første gang at invitere kunstnere til Angli-fabrikken i Herning og derved forene kunst og arbejde på systuerne.

Kunstnere som Paul Gadegaard, Sven Dalsgaard, Svend Wiig Hansen, Carl-Henning Pedersen, Robert Jacobsen og Piero Manzoni var med til at forme det avantgardistiske kunstfelt på Angli, alt imens Miles Davis flød ud af højtalerne, og Aage Damgaard inviterede til fabrikskoncerter i arbejdstiden. Her optrådte kunstnere som Wanda Tworek, Victor Cornelius og Lulu Ziegler i kantinen, hvor musikken, billederne og kunstdebatten uundgåeligt kom ind under huden på alle - ansatte som besøgende - der havde deres gang på fabrikken og i miljøet rundt om.

Damgaards initiativ og mod hyldes i udstillingen Angli Avantgarden, der sætter både lyd og billede på det innovative og kunstneriske miljø skabt på Angli dengang.

Udstillingen er en del af projektet Kunsten & Klangen, der blev søsat på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i 2018 med ønsket om "at lade kunsten tale om kunsten". Museet engagerede den danske komponist Ditte Rønn som 'huskomponist' til hvert år at skabe et nyt lydværk med afsæt i museets samling, hvilket i årene siden har skabt spændende og unikke oplevelser for museets gæster. Med afsæt i det kunstneriske og musikalske miljø på Angli har Ditte Rønn således skabt LP'en "Angli Avantgarden", der udkom i forbindelse med Moor Jazz Festival 2022 og allerede nu kan erhverves i museumsshoppen, men også vil kunne opleves i forbindelse med udstillingen