Viser 1-20 ud af 86 resultater

17
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Annika Aakjær

I efteråret 2018 turnerer Annika Aakjær med sit første one-woman show ENEBARN, og kommer alene rundt (med sin guitar) for at finde sin flok.
Annika Aakjær har udgivet 3 albums og har medvirket i teater succes'erne ‘Come Together' og ‘Oliver med et tvist'. Derudover har Annika været med i filmen ‘Dirch' og i DR's julekalender ‘Julestjerner'. Annika Aakjærs optræden har altid båret præg af at være en hybrid mellem musik og komik, og målet har altid været at få publikum til at grine og græde. Efter et par år med fokus på band koncerter er tiden nu blevet moden til at Annika endelig kaster sig over sit første regulære one-woman show. Showet bærer titlen "Enebarn" og kommer bla. til at handle om at gå igennem livet med følelsen af at være alene. Og som altid vil det bære præg af Annikas evne til at balancere det ufatteligt triste med det tragisk og absurd-komiske, stadig centreret omkring Annikas sang og sangskrivning.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 17. november 2018, kl. 12.
20
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Sangaften

Hyggelig sangaften med 3-mands orkester.

Læs mere

Fuglsangsø Centret
Fuglsang Toft, Herning
Tir. d. 20. november 2018, kl. 19-21.
23
Nov
event-img
Folk/Vise/Country

Lars Lilholt

Storyteller - Kapitel 3 Disse koncerter blev i sin tid startet som en mulighed for at høre hans sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier.
Forsangene er ikke grebet ud af den blå luft. De er alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholt's efterhånden lange liv

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fre. d. 23. november 2018, kl. 20.
23
Nov
event-img
Club/DJ

Soulworkers

De 10 medlemmer brænder for soulmusikken og hylder alle de gamle mestre bl.a. James Brown, Otis Redding, Wilson Pickett, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Winwood og Al Green.
De legendariske film The Commitments og The Blues Brothers har blandt andet inspireret bandet, men der hentes også inspiration andre steder, hvor Soul staves med stort S

Med gennemarbejdede flotte blæserarrangementer, en rytmegruppe, der lægger det sejeste groove og fire stærke vokaler med hver sin personlighed og power, er Soulworkers ude at erobre landets musikscener med saftig soul, der rykker folk ud på dansegulvet.

Soulworkers er garvede musikere, der har rødder i rock, soul, blues og jazz. Bandets medlemmer fandt sammen omkring den fælles kærlighed til rendyrket soulmusik og er ude på deres egen toptunede mission med mottoet:
"Det skal sidde i skabet - og det skal saftsuseme være sjovt".

Soulworkers:
Lone "Kram" Rasmussen: Vokal
Flemming Bülow Poulsen: Vokal, percussion
Brian "Svensker" Søegaard: Vokal
Per Vindum: Trompet
Hanse Jensen: Tenorsax
Erling Mathiesen: Barytonsax
Jørgen "Mulle" Mogensen: Bas
Henrik Flugt: Guitar
Jan "Chang" Østergaard: Trommer
Kim Ipsen Byriel: Tangenter, Vokal

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 23. november 2018, kl. 21.
24
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Talisk

Forrygende skotsk trio, kåret til Skotlands Folk Band of the Year 2017. Hæsblæsende skotsk og irsk musik fremført af tre fremragende musikere. Musikalitet, dynamik, energi og udstråling som ikke fås bedre.
Den engelske veteran Allan Taylor plejer at sige, at han kun kan spille "slow or very slow"; med skotske Talisk er det lige omvendt - de kan kun spille "fast or very fast" og mest det sidste!

Concertinaspilleren Mohsen Amini er nok uden overdrivelse verdens bedste på sit valgte instrument og blev i april 2018 kåret til Musician of the Year ved BBC Radio 2 Folk Awards. Han er et naturligt fokuspunkt i bandet - også på grund af sin energi og indlevelse på scenen - men trioens dynamik kommer ligeledes fra samspillet med de andre to, hvor Hayley Keenans elegante violinspil sørger for et perfekt modspil til Mohsens "udskejelser" og Graeme Armstrongs guitarspil lægger den rytmiske bund.

Talisk har høstet den ene pris efter den anden, senest titlen som Folk Band of the Year 2017 ved MG Alba Scots Trad Awards. Trioen har jubelbegejstret publikum på Tønder Festival de seneste to år, og har ligeledes triumferet ved andre store festivaler som Celtic Connections i Glasgow, Festival Interceltique de Lorient, Cambridge Folk Fesival m.v.

"Doubling the power of three"
- The Scotsman"

"The musicianship is phenomenal, the enthusiasm infectious"
- Folk Radio UK

"Setting scary standards"
- Simon Mayo, BBC Radio 2

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 12.
24
Nov
event-img
Rock/Pop

Queen Machine

Live 2018 - ståkoncert i Koncertsalen. Queen Machine har mere succes end nogensinde, og nu kan de opleves i MCH Herning Kongrescenter.
Publikum over hele landet strømmer til bandets koncerter for at lade sig rive med af Queens musikalske univers, men også for at høre netop Queen Machine, som er et hold mesterlige musikere med storsyngende Bjarke Baisner i front. Han er uden sammenligning Danmarks, måske endda Nordeuropas, bedste bud på Freddie Mercury

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 20.
25
Nov
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Julekoncert - Kirchhoff Gospel Kvartet

Kom og vær en del af denne skønne julekoncert, hvor Kirchhoff Gospel Kvartet synger julen ind. Kirchhoff Gospel Kvartet består af: Henrik Tjagvad (piano), Lene Svendsen-Tune (vokal), Maria Haugaard Pedersen (vokal) & Henriette Kirchhoff Schjørring (vokal).
Disse 4 kan noget ganske særligt sammen på den musikalske scene,
og de ser frem til at synge for og med jer alle!

Julestemning - glæde - god energi -nærvær - gospel - hjertevarme

Vi synger julen ind... Vil du være med?

Billetsalg:
gospelkvartet.billet.dk
Voksne (16+) 100 kr. / Børn (10-15 år) 50 kr., + gebyr

Ved indgangen fra kl. 14.00
Voksne (16+) 100 kr. / Børn (10-15 år) 50 kr

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Gl. Landevej 152 A, Herning
Søn. d. 25. november 2018, kl. 14.30.
27
Nov
event-img
Rock/Pop

Caroline Henderson - Julekoncert 2018 - EKSTRA

Julen kommer tidligt i år. I hvert fald hvis man kigger på Caroline Hendersons populære julekoncerter. Nu kan publikum allerede begynde at glæde sig til julen 2018, hvor Danmarks jazzdiva nr. 1 igen besøger kirker landet over.
Publikum kan forvente fantastiske, stemningsfulde koncerter med både gamle klassikere julesange på repertoiret. På scenen får Henderson selskab af den anerkendte jazzpianist sin musikalske ledsager gennem mange år Nikolaj Hess den prisvindende guitarist multikunstner Gustaf Ljunggren

Caroline Henderson startede i 2010 en tradition med 4 udsolgte julekoncerter i Christians Kirke i København. Siden er traditionen år for år blevet udvidet til at omfatte julekoncerter i andre kirker rundt omkring i landet. 8 år er gået, i 2017 blev det til hele 43 udsolgte julekoncerter fordelt over hele Danmark med næsten 18.000 publikummer

Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues pop elektroniske toner. Hendersons kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser, massive radiohits, anmelderroste koncerter udsolgte turnéer til film- tv-optrædener samt anerkendte roller i teaterkoncerter.

Dørene åbner en time før

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Gl. Landevej 152 A, Herning
Tir. d. 27. november 2018, kl. 17.
27
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Open Mic - fra USA til Herning

"Open Mic - Fra USA til Herning" er et koncept hvor værtsbandet "Bechman Sidenius" åbner med et kort set, hvorefter tilmeldte bands og solister optræder med hvad de har at byde på. Dette tilbagevendende event kan opleves månedligt frem til november 2018.

Læs mere

Fermaten - Scene 7
Nørregade 7 B, Herning
Tir. d. 27. november 2018, kl. 19.
27
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Fabel + D'Jazz (dobbeltkoncert)

Jakob Sørensen har dannet trioen Fabel. Enkelthed og musikalsk historiefortælling er i højsædet. Trioen er inspireret af nordens folketone, men samtidig bevæger musikken sig gennem forskellige genre.
Der trækkes referencer fra Jan Johanssons simple melodier, og folkesangeren Sebastians rammende, stemningsfulde og lyriske sange.
Fabel lader sig inspirere af den nordiske klang, den simple melodik og den kammerlige lyd. Der lægges stor vægt på at være nærværende i musikken og arbejde frem mod en fælles æstetik.Kapelmester Jakob Sørensen blev i 2017 kåret som Årets Nye Jazznavn af DPA, og i 2015 som Årets Nordjyske Jazznavn.

I samarbejde med videokunstner André Hansen udgav de i 2017 det visuelle album FABEL. En film, som strækker sig over hele albummet, med otte forskellige videoer, produceret specielt til hvert nummer.Til koncerten vil trioen spille live til videoen.

Dave Sumner fra BirdIsTheWorm skrev: "Hvert øjeblik i musikken og den tilhørende video, er smuk"

Fabel er:

Jakob Sørensen - Trompet
Kasper Staub - Klaver
Jens Mikkel - Kontrabas

D'Jazz:

D'Jazz er et band, som spiller egne numre.

Lyden og stilen er svær at sætte i bås, men den er præget af en funky 1960/70'er lyd/groove. Vi arbejder i D'Jazz en del "nørdet" med vores lyd som en "organisk enhed".

D'Jazz er inspireret af: John Scofield, Lonnie Smith, Pink Floyd, The Doors, Jojo Mayer, Erik Truffaz og ikke mindst Ibrahim Electric, og vi spiller altid med højt humør, energi og en STOR kærlighed til den moderne jazz-musiks forundelige væsen og mangfoldighed.

D'Jazz er:
Josephine B, Justesen - Sang
Kristian M. Andersen - Piano/orgel
Jakob Christensen - Guitar/talkbox
Rune Bergen - Bas
Lars Riis - Trommer/teknik

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tir. d. 27. november 2018, kl. 20.
29
Nov
event-img
Klassisk

Poppens pionerer

Nyd én times klassisk musik i myldretiden og nå hjem inden aftensmad.
Vi tænker ofte pa° popmusik som en relativ ny opfindelse, men populærmusik er ikke kun noget, der hører samtiden til. For flere hundrede a°r tilbage var datidens populære mu-sik præget af den klassiske musiks store mestre. Det sige, at Beethovens "Gassenhauer" var sa° populær, at den pa° fornøjeligvis blev fløjtet af byens stikirenddrenge, mens Mozarts keglebanetrio, som navnet indikerer, ikke blot er blevet skrevet over et spil kegler, men ogsa° inspireret af datidens populære spil.

Program:

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791)
Trio i Es-dur, KV 498, for klarinet, cello og klaver, "Keglebanetrio"

LUDVIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)
Klavertrio nr. 4 i B-dur, opus 11, "Gassenhauer"

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 17.
29
Nov
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Syng, spis og snak - Højskolen Skærgården

Denne aften bliver sangene introduceret og præsenteret af højskolens formand og Hernings kunst- og kulturnestor, Bitten Damgaard.
Bitten Damgaard har været formand for Højskolen Skærgården siden starten i 1972 og så kan hun derudover trække på historier fra et langt liv fyldt med kunst og kultur. Hun og hendes mand, fabrikant Aage Damgaard, som senere grundlagde A Hereford Beefstouw og Bryggeriet, inviterede i 1960'erne en lang række kunstnere til Herning, som arbejdede med deres kunst på skjortefabrikken. Dette utraditionelle samarbejde mellem kunst og erhvervsliv var hjerteblod i familien Damgaards virke i mange år, og Bitten Damgaard og resten af familien viderefører traditionen, også på Højskolen Skærgården. Som bestyrelsesmedlem i en række organisationer - og som initiativtager til Skærgårdens marathonsang 21. juni - er det normalt Bitten Damgaard, der får andre til at præsentere sange, men denne aften får vi altså mulighed for at høre hendes eget personlige sangvalg.

Vi starter i spisesalen kl. 18 med sange og aftensmad og kl. 19 rykker vi i foredragssalen. Aftenen slutter som altid med kaffe og kage

Læs mere

Højskolen Skærgården
Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 18-21.
29
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Saveus

I løbet af de seneste 3 år er SAVEUS braget ind på den danske musikscene.
En særdeles overbevisende liveoptræden på P3 Guld med debutsinglen ‘Levitate Me' i oktober 2015, banede vejen for SAVEUS, der siden har markeret sig med radiosinglerne 'Everchanging' og 'Himalaya' samt debut-EP'en, 'Will Somebody Save Us', som fik store roser fra det danske anmelderkorps, der ligeledes har gjort SAVEUS til et af tidens bedst anmeldte danske livenavn.

2017 bød på store øjeblikke for Martin Hedegaard og SAVEUS; anmelderrost debut-EP, DR3-dokumentar, internationale samarbejder og roser fra musikblogs og Sir Elton John på Beats1, samt en yderst populær festivaltour, som i 2018 følges op af en Danmarks-turné. Og måske den store interesse skyldes den flotte support på radio, hvor SAVEUS nu er #8 med den nyeste single ‘Time Can Heal A Man'.

Den 22. februar uddeles GAFFA Prisen, og her har danskerne, ved afstemning, nu også officielt nomineret SAVEUS til hele tre priser: Årets Udgivelse, Årets Solist og Årets Popudgivelse.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 20.
1
Dec
event-img
Funk/Blues/R&B

Alex Vargas

Navnet Alex Vargas er på alles læber. Den fremadstormende danske sanger har ramt tusindvis af musikelskere med sin futuristiske soul, både i ind- og udland.
Oplev Alex Vargas i Herning, når han gæster MCH Herning Kongrescenter den 1. december 2018

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 1. december 2018, kl. 20.
1
Dec
event-img
Andet/Ukendt

Anders Blichfeldt Julegospel

Der er lagt op til ukristeligt meget god musik, fest og ballade, når Anders Blichfeldt i julen 2018 igen tager på juleturne med ‘Christmas Gospel'.
Det er de store julesange i swingenede gospel versioner, blues og rock'n roll - liv og glade dage - lige præcis som Anders aller bedst kan lide det!

Anders' julekoncerter er ikke som de andre! Her er det festen og glæden ved musikken der sætter gang i julestemningen.

Andrews Sisters
Linda Andrews (X-Factor vinder) danner sammen med Nadia Nouamani gospelgruppen Andrews Sisters og de vil give os fantastiske versioner af gospelklassikere og julesange.

Endnu en Blichfeldt!
Årets Christmas Gospel koncerter byder på endnu en Blichfeldt, nemlig Anders' datter Alma, som er med som special guest. Alma er trods sine kun 16 år en fantastisk dygtig sangerinde og hun har ligesom sidste år lyst til at tage på turne med sin far, hvilket glæder "den gamle" rigtig meget.

Jønssons Fristelser
Som kapelmester er det Martin Jønsson, der sidder bag tangenterne på orgel og piano. Martin er særdeles godt bekendt med gospel genren, og har desuden spillet med en lang række prominente kunstnere. Med sig har han saxofonisten Ulrik Bust, der ligeledes er kendt i hele landet for sit eminente saxofon spil. På trommer er det Mads Andersen, der sørger for at hele orkesteret kommer til at swinge sammen med bassisten Morten Maltesen

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 1. december 2018, kl. 20.
3
Dec
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

MidtVest Børnekor synger julen ind

MidtVest Børnekor sørger for god stemning, når de synger julen ind ved indgang Vest på Herning Sygehus. Kom og hør de 50 lyse pigestemmer!

Læs mere

Regionshospitalet Herning
Gl. Landevej 61, Herning
Man. d. 3. december 2018, kl. 16.30.
3
Dec
event-img
Andet/Ukendt

Julekoncert med Hedekoret

Koret synger et dejligt blandet program af traditionelle julesange/salmer - rytmiske såvel som klassiske. Koret dirigeres af Mette Flodgaard og ved klaveret sidder Kaj-Verner Bækdahl.

Læs mere

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Man. d. 3. december 2018, kl. 19.30.
3
Dec
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Julekoncert på Herningsholm Museum

I samarbejde med Herning Korforening arrangerer Museum Midtjylland årets julekoncert i Herningsholms idylliske omgivelser.
Senest har korforeningen i juni for fjerde år i træk holdt deres sommerkoncert på Herningsholm, og vi vil gerne garantere, at dette bliver endnu en hyggelig aften.

Årets julekoncert er sat kyndigt sammen af korets dirigent Søren Bormann. Der vil både være de "gode gamle" samt anden velkendt julemusik. Der vil også være mulighed for selv at synge med på korets dejlige julesange og salmer.

Herning Korforening har eksisteret i mange år. Koret bestræber sig på at holde liv i de gode klassiske værker, men ynder også at synge nyere klassiske satser samt danske sange og salmer.

Tag familien eller naboen under armen og syng julen ind på den gamle herregård denne december aften. De frivillige ildsjæle i Herningsholmlauget vil efter koncerten servere kaffe og the

Læs mere

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland
Herregårdsparken 1, Herning
Man. d. 3. december 2018, kl. 19.30.
4
Dec
event-img
Klassisk

Julekoncert Sct. Johannes kirke

Kom til en god og varieret koncert. Det er muligt at høre klassisk musik og julemusik. Der bliver også mulighed for at synge med på julesange. Kom og vær med til en hyggelig aften.

Læs mere

Sct. Johannes Kirkes Menighedsarbejde
Sct. Johannes Kirke, Gl Landevej 152 A, Herning
Tir. d. 4. december 2018, kl. 19.30.
5
Dec
event-img
Klassisk

Händels Messias

I samarbejde med Herning Kirkes Drengekor.
Händels oratorium "Messias" blev opført for første gang i 1742, og for rigtig mange er værket sidenhen blevet en tilbagevendende juletradition. Hver jul opføres værket overalt i den vestlige verden, og det er elsket af ba°de af sangere, musikere og publikum. Na°r vi hører drengesopranernes lyse klare englestemmer klinge i det højloftede kirkerum, bruset fra korsatserne og inderligheden i solisternes arier, er det indlysende, hvorfor værket er sa° populært. Händel kan skrive melodier, der er gode at synge, og han kan fortælle historier, vi vil høre om og om igen.

Medvirkende:

Gabriella Pace, sopran

Karolina Blixt, alt

Mathias Hedegaard, tenor

Martin Vilbrand, bas

Skt. Clemens Drengekor (indstud. Carsten Seyer-Hansen)

Herning Kirkes Drengekor (indstud. Mads Bille)

Ensemble MidtVest

Carsten Seyer-Hansen, dirigent

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1, Herning
Ons. d. 5. december 2018, kl. 19.30.