Viser 1-20 ud af 125 resultater

19
Okt
event-img
Andet/Ukendt

The Savage Rose

Når regnskabet engang skal gøres op med hensyn til dansk rockmusik, som den efterhånden har udfoldet sig i over 50 år, vil man uvægerligt finde The Savage Rose et sted helt oppe i toppen af pyramiden.
Annisette og resten af hendes band var forud for deres tid for cirka 40 år siden. Det er de stadig. (Jyllands Posten)

..den aktuelle inkarnation af The Savage Rose er tættere sammenspillet og simpelthen bare bedre end nogensinde. (Gaffa)

"Livsblues" kaldte Berlingskes anmelder den særlige genre, The Savage Rose har dyrket siden starten i 1967 - og som blomstrede så smukt og stærkt som nogensinde på 2012 albummet "Love And Freedom", der blev hyldet som en af bandets bedste udgivelser nogensinde. Som altid med den karismatiske Annisette som det vokale og visuelle fixpunkt i en række sange, der tager "et flot favntag med livet, kærligheden og retten til frihed", som der stod i Berlingskes anmeldelse.

Fantastisk at tænke sig, at debutalbummet "The Savage Rose" udkom så langt tilbage som i 1968 - hvor det var med til både at revolutionere den danske rock og samtidig definere den som en helt selvstændig kunstart. Siden er det blevet til en lang række plader - både store kunstneriske og kommercielle succeser og plader udgivet i små oplag. Der har været albums udgivet på store etablerede selskaber og andre indspillet for egne midler og udgivet på små alternative selskaber, fordi budskabet og indholdet var så vigtigt, at det skulle ud.

Det er ikke mange, der kan udgive store plader med mere end 20 års afstand, men The Savage Rose har gjort det med klassikere som "Dødens Triumf" og "Black Angel". Og med de seneste udspil - "Universal Daughter" (2007) og "Love And Freedom" (2012) viste Annisette og The Savage Rose, at der også var liv i bandet efter afskeden med det mangeårige kompositoriske midtpunkt, Thomas Koppel, der pludseligt døde i 2006.
Den aktuelle liveudgave af The Savage Rose kommer ubesværet rundt i sange fra hele den lange karriere - og har ved de seneste års koncerter både spillet klassikere fra de første albums og sange fra de seneste udgivelser samt helt nye numre.

Udover Annisette består The Savage Rose i dag af: Palle Hjorth (klaver, Hammond-orgel, harmonika), Jacob Falgren (kontrabas, el-bas), Anders Holm (trommer), Rune Kjeldsen (guitar) samt Naja Koppel og Amina Carsce Nissen (kor).

Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 19. oktober 2017, kl. 20.
20
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Tamilsk Kulturaften

Arrangementet giver mulighed for at opleve den tamilske kultur. Tilmeldingen skal ske ved at sende en mail til dtinfocenter@gmail.com eller skrive til os på facebook.
Aftensmaden kan købes for 100. pr. person (buffet og en sodavand)

Der vil være mulighed for at købe yderligere drikkervarer under hele arrangementet

Aftenen byder også på tamilsk dans og musik samt udstilling af vores kulturer (fx tøj, musik instrumenter m.m.)

Arrangementet er gratis for alle, men der skal sendes en tilmelding til overnævnte mail, hvis man ønsker aftensmad :-)

Tilmeldingen skal ske seneste fredag d. 13 oktober 2017

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Fre. d. 20. oktober 2017, kl. 17.
20
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Jens Unmack

For første gang nogensinde tager Jens Unmack afsted helt alene. Med numre fra det store Love Shop-katalog og fra hans solo-albums.
Med plads til at grave dybere i teksterne og historierne bag. Sangene som de nok først opstod; fra Jens Unmacks mund akkompagneret af hans guitar alene.

Unmack begyndte karrieren i Viborg-punkbandet Næste Uges TV, men er naturligvis bedst kendt som sanger og sangskriver i gruppen Love Shop, der debuterede i 1990 med nyklassikeren ‘En nat bliver sommer' og siden blev et meget populært band, ba°de før og efter den pause bandet holdt fra 2004 til 2009. Jens Unmack udgav senest med Love Shop i fora°ret 2017 albummet Risiko, som konsoliderede bandets position pa° kvalitetstoppen af dansk rock og udløste 5-6 stjernede anmeldelser, samt udsolgte koncerter i DR's Koncerthus og Musikhuset i Aarhus.

I 2004 indsang Unmack nummeret "Minder" til Leonard Cohen-albummet Pa° Danske Læber. Unmacks egentlige debut som solist fulgte a°ret efter med albummet Vejen Hjem Fra Rocknroll, der udkom a°ret efter. I 2007 udgav han soloalbum nummer to; Aftenland Express og i 2009 udkom tredje soloalbum, Dagene Løber Som Heste, hvor strygerne fra Prags Philharmoniske Orkester medvirker.

Og nu turnerer han for første gang nogensinde rundt i landet uden musikere bag sig. Det kan kun blive mindeværdigt at opleve Unmack og hans altid vedkommende ord, ofte kaldt nogle af de bedste i moderne dansk musik, leveret helt uden distanceblænderi, tæt pa°, intimt og direkte.

Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet - Husk dit medlemskort der skal fremvises ved indgangen. Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 20. oktober 2017, kl. 21.
21
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Kellermensch

Dansk rock noir band & guitar Slingers Kellermensch udkommer med nyt længe ventet album. Kellermensch offentliggør nyt album "Goliath" og fejrer dette med at udgive første single "Bad Sign".
"Out of the darkness something has to grow."
Sådan starter første linie i det danske band Kellermensch's comeback single, "Bad Sign". Og sikke en storslået retur til form fra et af dansk rocks største håb. De har plantet en smuk blomst et sted langt væk fra sollys.

Det er nu mere end 6 år siden Kellermensch udgav deres anmelderroste debutalbum. Bandet tog anmelderne med storm i både ind og udland, og har på deres ture rundt i Europa, på store scener som Roskilde Festival, Rock Am Ring, Rock Im Park, Download Festival, etc., bevist at de er et af de mest intense livebands. Efter en radiosession i BBC´s legendariske Maida Vale studios udtalte en begejstret radiovært, Daniel Carter, "One of the greatest bands to have come out of Denmark" om bandet, der også har været nomineret til P3 Guld & Zulu Awards.

Siden Kellermensch i 2012 åbnede Roskilde festivals Orange Scene, har bandet været optaget af arbejdet med opfølgeren til deres debutalbum - et arbejde som har taget hårdt på bandet og har været præget af skrivevanskeligheder og selvransagninger. Omsider er bandet klar med et album, som bærer den eklatante titel "Goliath", et album der viser et band som er blevet mere modent, modigt og sårbart. Albummet udkommer d. 27. januar 2017 igennem Universal Music.

"Bad Sign" er den første single fra bandets kommende album, "Goliath". Sangen er på samme tid smuk og truende, og skildrer en persons søgen efter frihed blandt ruinerne af et forlist forhold. Der skæres helt ind til benet og bandet viser med den sparsomme instrumentering, at Kellermensch udtryk, er umiskendeligt og unikt.

"Goliath" kommer til at indeholde 10 skæringer og kan forudbestilles her. Kellermensch er en "must-see" oplevelse på scenen. Intensitet og desperation går hånd i hånd i et sofistikeret rock-udtryk, og front mand, Sebastian Wolff's nærvær på scenen minder sommetider om en spirituel eksorcisme. Fans af alt fra Nick Cave til Arcade Fire må ikke gå glip af denne sorte sommerfugl

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 21.
24
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Sangaften

Hyggelig sangaften med 3-mands orkester. Du kan selv være med til at ønske hvad der skal synges. Man blir' i godt humør af at synge. Kaffe og kage kr. 15.00.

Læs mere

Fuglsangsø Centret
Fuglsang Toft, Herning
Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 19-21.
24
Okt
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel koncert til fordel for unicef

For 20.gang vil Ole Jørgensen og hans dygtige kor : gospel d,light optræde gratis til fordel for Unicef Pianisten er Rasmus steenberg.
Efter koncerten vil der være gratis kaffe sponsoreret af netto, engholm søpark og kage fra brøndums bageri på Sjællandsgade

Endvidere salg af diverse Unicef produkter samt de cd,er gospel koret og Ole Jørgensen har indspillet

ALLE indkomne midler går ubeskåret til unicef

Læs mere

Fredens Kirke
Sjællandsgade 34, Herning
Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 19.30.
26
Okt
event-img
Klassisk

Sild, salmer og saftige taler

I samarbejde med Højskolen Skærgården fejrer Ensemble MidtVest 500-året for reformationen med en forrygende koncertmiddag, hvor Luthers berømte bordtaler genopstår og bliver bragt til live.
I den Lutherske spisestue sad hver aften 30-40 mennesker bænket til middag, og ved disse middage var der taler fra Luthers side. Luther var særdeles bramfri og talerne går fra det grove til det sjove, det iltre til det kærlige.

Torsdag d. 26.10.17 kan man opleve skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen i rollen som den slagfærdige Luther, når Højskolen Skærgården og Ensemble MidtVest inviterer til reformationskoncert med spisning i højskolens uformelle rammer. Under koncerten vil Luthers egne kompositioner blive bragt ind i nutiden, når ensemblet frit improviserer over Luthers salmer og koraler med udgangspunkt i deres klassiske baggrund. Med Nis Bank-Mikkelsen, som gengiver af Luthers ord, og ensemblets improvisationer, får vi alle nuancer med, når vi sætter os til bord!

Læs mere

Højskolen Skærgården
Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 18.00.
26
Okt
event-img
Rock/Pop

Gasolin-koncertforedrag

2017 markerer 40 året for Gasolins sidste danske album, "Gør det noget". Og det fejrer vi med et koncertforedrag ved Thomas Ulrik Larsen. Han spiller udpluk fra Gas-sangbogen og kæder foredraget sammen på sin egen gennemarbejdede og dygtige måde.
Gasolin er vores største rockband til dato - i hvert fald hvis ambitioner, folkeligt tække og eviggrønne sange er kriteriet. Kim Larsen & Co. professionaliserede rockmusikken og gav den en unik dansk tone, der stadig klinger igennem hos mange nye danske bands.

Thomas Ulrik Larsen lever for musikformidling og hører til blandt de dygtigste af slagsen. Udover at holde koncertforedrag, er han sangskriver, freelance-guitarist, musikskolelærer og skribent. Derudover er han kendt for at have været kapelmester og forsanger i bandet Pink Floyd Project

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 18.30-20.45.
26
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Katinka & Support: Arbirk

Katinka. Torsag den 26. oktober 2017. Koncertstart: kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 175,00 incl. gebyr. Medlemspris: kr. 135,00 incl. gebyr.
Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Koncerttype: Ståpladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se mere info på www.fermaten.dk

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 20.
27
Okt
event-img
Klassisk

Koncert med Trio Arizzo

Der er lagt op til en stemningsfuld efterårsaften i musikalsk særklasse, når de erfarine orkestermusikere i blæsertrioen Trio Arizzo gæster museet.
Tysk-münchiske Trio Arizzo består af musikerne Florian Adam (obo), Lars Zelling (klarinet) og Cornelius Rinderle (fagot), som alle er uddannet på førende musikkonservatorier og uddannet af prominente musikundervisere.

Der er lagt op til en magisk musikoplevelse, når blæsertrioen gæster museet og underholder med værker af bl.a. Bach, Mozart og den franske, jazz-inspirerede komponist Darius Milhaud.

Se det fulde program og læs nærmere om trioens musikere på museets hjemmeside

Læs mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Fre. d. 27. oktober 2017, kl. 17.
27
Okt
event-img
Folk/Vise/Country

Almost Irish

Et ungt folkband fra Danmark med erfaring, spilleglæde og en helt særlig musikalsk opvækst. Den har bandets 4 medlemmer nemlig gennemlevet i fællesskab, da de - som følge af at have samme mor og far - er brødre.
Soundtracket til drengenes barndom lød ud fra deres fars pladespiller, hvor utallige irske, skotske og danske bands og folkesangere sang sange, som var svære at glemme igen.

Da brødrene nåede skolealderen, kom de - en efter en - i den lokale musikskole og fik prøvet kræfter med forskellige instrumenter. I 2002 mødte de den Derry-fødte folkemusiker, Denis McLaughlin, som for alvor introducerede brødrene til en verden af irsk folkemusik, lærte dem at spille de velkendte sange fra barndommen og såede således kernen til det, der i dag er Almost Irish. Siden da har drengene spillet landet tyndt med små afstikkere til Norge, Tyskland, Nordirland og Skotland. De har udgivet 5 cd'er, eller 6, hvis man tæller den første - og i øvrigt udsolgte - cd i et oplag på 15 eksemplarer med. De har spillet sig frem på landets scener og har efterhånden skabt sig et anerkendt og velkendt navn i folkemusikkens univers.

Almost Irish har en dyb forståelse for den traditionelle irske og skotske folkemusik og har den fordel at kende hinanden både som musikere og som brødre. Til sammen har de en unik energi og spilleglæde på scenen, og deres brede repertoire af traditionelle sange og melodier udtrykker fortolkning, kreativitet, fornyelse og respekt for traditionen. Almost Irish er dygtige musikere - og ikke mindst fortællere - og er derfor blevet en respekteret repræsentant for folkemusikken

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 27. oktober 2017, kl. 21.
28
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Peter Vuust Trio feat. Veronica

I efteråret 2013 udgav Peter Vuust CD'en "September Songs" i samarbejde med bl.a. Veronica Mortensen og Lars Jansson.
Den anden CD i dette samarbejde.Et enigt anmelderkorps gav top-anmeldelser og den blev nomineret til årets Danske Vokaljazzudgivelse ved Danish Music Awards i 2014.

Peter Vuust er med 15 turneer og 6 CD'er et af de mest veletablerede navne på den danske jazzscene. Som bassist har han samarbejdet med alt fra danske pop artister til internationale jazz stjerner. Hans kompositioner er melodiøse, og de nordiske rødder høres side om side med inspiration fra den amerikanske jazztradition.

Han er samtidig en unik kombination af en dybt respekteret jazz-musiker og en verdensklasse hjerneforsker. Han er danmarks førende ekspert inden for feltet "Music In The Brain" - et forskningsfelt han egenhændigt har opbygget og er daglig leder af.

Veronica Mortensen er en af Danmarks absolut førende jazzsangerinder. Hendes stemme er i følge anmelderne ".. Sexet, selvironisk og sødmefuld. (..) Stemningen er afslappet og båret af en umiddelbar glæde og nysgerrighed. (..). Stemmen er topfokuseret. Udtrykket stinkende sikkert og fyldt med en uimodståelig, frisk energi. Veronica Mortensens vokale overskud funkler"

Sammen med den formidabelt swingende pianist Henrik Gunde fortolker trioen Peter Vuusts melodiøse jazzsange fra de to første cd'er "Images Of Falling" fra 2005 og "September Songs" fra 2013. Og selvfølgelig fra den helt nye cd der får titlen "Songs For Sadness"!

Dansk jazz i absolut top-klasse.

Medlemsbillet: Hvis du købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Koncerttype: Stå/siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 28. oktober 2017, kl. 12.
28
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Danmarks Største Halbal

DANMARKS STØRSTE HALBALJYSKE BANK BOXENLØRDAG 28. OKTOBER 2017 KL. 18.00. Flere end 3.000 festglade mennesker festede til ud på natten, da Danmarks Største Halbal havde premiere 29. oktober 2016. Nu vender succesen tilbage i 2017.
Der blev sunget, danset og skålet til den helt store guldmedalje, da Danmarks Største Halbal sidst i oktober omdannede Jyske Bank Boxen til et intimt og gennemført halbal, med alt hvad dertil hører af god mad, festlig musik og et kæmpemæssigt dansegulv. Flere end 3.000 personer havde sikret sig billet til den hyggelige aften i Jyske Bank Boxen, hvor Stig & Vennerne samt Kandis leverede alle deres kendte hits lige fra I En Lille Båd Der Gynger til Hold Me.

Læs mere om arrangementet på MCH's hjemmeside her.
TID
Lørdag 28. oktober 2017

KL. 17.00: Dørene åbnes for publikum
KL. 18.00: Middagen starter
KL. 20.00 - 01.00: KANDIS samt Stig & Vennerne underholder
STED
Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning
GARDEROBE
Der er bemandet garderobe i Foyeren i Jyske Bank BOXEN.
ARRANGØR
MCH

Læs mere

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Lør. d. 28. oktober 2017, kl. 18.
28
Okt
event-img
Rock/Pop

Infernal

En af de mest konsistente og dynamiske duoer i den danske musikbranche, Lina Rafn og Paw Lagermann, tager i 2017 på en omfattende koncertturné.
I form af deres selvskabte partymonster Infernal, vil de præsentere landets koncertgængere for et hårdtpumpende energisk show med en vanlig fandenivoldskhed. Et Infernal show er sprængfyldt med power, der fra første anslag fanger folk ind og river dem rundt. 2017 bliver ingen undtagelse !

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 28. oktober 2017, kl. 21.
30
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Musik eftermiddag

Senior spillemænd kommer og laver underholdning og fælles sang.

Læs mere

Rosenlund Aktivitetshus
Sydgaden 8, Herning
Man. d. 30. oktober 2017, kl. 14.
30
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Danmarks Fællessang med Karolinekoret

Medlemmer af Karolinekoret synger for, når vi sætter gang i Danmarks Fællessang, som er et af de mange tilbud i Spil Dansk Ugen 2017. Kom og vær med til at synge sammen med repræsentanter fra koret og andre sangglade. Alle er velkomne.
Vi synger nogle af de 17 sange, som er udvalgt til at være en del af Danmarks Fællessang

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 30. oktober 2017, kl. 16-16.30.
31
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Danmarks Fællessang

Kom og deltag i Danmarks Fællessang sammen med personale fra biblioteket. Vi synger nogle af de 17 sange, som er udvalgt til at være en del af Danmarks Fællessang. Alle er velkomne.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 10-10.30.
31
Okt
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Fællessang i Aulum - Syng Dansk i Aulum Valgmenighed

Alle er velkommen til en aften, hvor vi synger sammen og synges sammen - for det er hvad sangen kan.
Vores musiker og organist Jane Vennersdorf har lavet et program med sange fra Syng Dansk 2017 programmet blandet med sange fra Højskolesangbogen, når Aulum-Vinding-Vind Valgmenighed åbner dørene for både medlememr og ikke-medlemmer til dette års Syng Dansk arrangement.

Der servers kaffe/ the og brød for 25 kr. efter sangaftenen.

Læs mere

Aulum-Vinding-Vind Valgmenighed
Holstebrovej 9, Aulum
Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 19.
31
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Cory Henry & The Funk Apostles

Den americanske jazz-organist og producer, som mange vil kunne genkende fra et af tidens hotteste jazz/fusionsnavne "Snarky Puppy".
Cory har udgivet to album i eget navn. Henrys karriere tog fart i 2006 og han har turneret med en lang række store navne, såsom Bruce Springsteen, Michael McDonald, P. Diddy, Boyz II Men, Kenny Garrett and The Roots.

I 2014 udgav han sin første plade, ‘First Steps', der nåede en flot femteplads på Billboards jazzchart, og i 2016 udkom efterfølgeren ‘The Revival', som nåede en andenplads sammesteds. Genren er jazz, fusion og funk, men med stor inspiration fra stort set alt mellem himmel og jord.

Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 20.
1
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Rockklubben: Baal

Det er Spil Dansk Uge og i den anledning er temaet i Rockklubben dansk musik. Vi tager fat i bandet Baal, der har mere end 20 år på bagen og stadig har et godt live-renommè.
Bandet er kendt for deres blanding af kabaret, country, ballader og rock og har desuden et lokalt islæt, idet Troels Skjærbæk fra det hedengangen band, Inside The Whale, er medlem af bandet.
Anja Mathisen, som har været med i Rockklubben i flere år, vil guide klubben gennem Baals univers. Hun har en bred musiksmag, men oftest er det den klassiske rock, hun sender ud af højtalerne. Og Baal har altid haft en stor plads i hendes hjerte.

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på forskellige slags musik inden for rockgenren? Så er Rockklubben noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 6 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen. Og de fleste gange er det klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller lydoptagelser.
Oftest er temaet identisk med temaerne i P6 BEAT KLUB, der er et samarbejde mellem DR P6 Beat, musikmagasinet Gaffa og bibliotekerne. Men det hænder, at klubben vælger andre temaer, f.eks. for at markere et jubilæum, en fødselsdag eller lign. i rockverdenen.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser. Pt. er der venteliste

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 1. november 2017, kl. 19-20-45.

Kulturen syder og bobler i Herning. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet