BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 1-20 ud af 188 resultater

22
Sep
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 22. september 2020, kl. 15.
22
Sep
Kristian Marius Andersen, orgel
Klassisk

Kristian Marius Andersen, orgel

Orgelkoncert med Kristian Marius Andersen. Værker af J. S. Bach, Mendelssohn, Franck, Vierne, Messiaen samt improvisation.

Læs mere Kristian Marius Andersen, orgel

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Tirsdag den 22. september 2020, kl. 19.
22
Sep
Rytmisk voksenkor - opstart
Andet/Ukendt

Rytmisk voksenkor - opstart

Læs mere Rytmisk voksenkor - opstart

Snejbjerg Kirke
Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Tirsdag den 22. september 2020, kl. 19.15-21.
22
Sep
Tobias Elof med Jonathan Bremer
Andet/Ukendt

Tobias Elof med Jonathan Bremer

Læs mere Tobias Elof med Jonathan Bremer

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 22. september 2020, kl. 20.
22
Sep
Tobias Elof med Jonathan Bremer
Andet/Ukendt

Tobias Elof med Jonathan Bremer

"Meditativt og organisk møde mellem ukulele og kontrabas og mellem nordisk roots og jazz" - Spillestedet Alice CPH.
Med mere end 20 års erfaring i at performe og komponere på 'ukulelen, en bachelor i traditionel musik fra folkemusikkonservatoriet, 2 DMA Folk nomineringer og turnéer rundt i Europa og Asien er Elof's musik en etableret del af folkemusikscenen. Med inspiration i sine nordiske rødder lægger Elofs intime og organiske lyd op til fordybning.

Elof ønsker at skabe en opposition til den larmende verden og fordre lytteren til en rolig sindstilstand. I Juni, 2017 udgav Elof sit debutalbum "Settle Down" (Raske Plader). En plade der blev til over flere års samarbejde med musikere som Morten McCoy, Jonathan Bremer, vokalkvartetten Åkervinda samt lydteknikeren Jonas Nakel. "Elofs debutalbum trækker på de Nordiske rødder. Det er komfortabelt, afslappende og flydende at lytte til. Det er naturmusik. Musik hvor du kan høre træerne gro, solen skinne og fuglene fløjte." - Niels Overgård, Jazznyt.com

Med sig har Tobias Elof den anerkendte kontrabassist Jonathan Bremer, der har turnéret med Niels lan Doky og Bremer/McCoy

Læs mere Tobias Elof med Jonathan Bremer

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 22. september 2020, kl. 20.
23
Sep
A Walk to Mozart
Klassisk

A Walk to Mozart

Værker af: Mozart.
Gæstekoncert med Esbjerg Ensemble

Læs mere A Walk to Mozart

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Onsdag den 23. september 2020, kl. 19.30.
23
Sep
Koncert
Andet/Ukendt

Koncert

"I ord og toner" oplæsning, musik og samtale ved Ghita Nørby og Lars Hannibal. Se omtale i kirkebladet.

Læs mere Koncert

Gullestrup Kirke
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Onsdag den 23. september 2020, kl. 19.30-20.30.
23
Sep
Signe Svendsen Trio
Andet/Ukendt

Signe Svendsen Trio

I efteråret 2020 tager Signe Svendsen ud i en helt ny konstellation. Hun har teamet op med Lars Skjærbæk (guitar, mandolin, barytonguitar) og Palle Hjorth (orgel, synth, keyboard, harmonika), for at skabe en ny og anderledes ramme om sine sange.
Tanken er at gøre plads til at eksperimentere, få musikken til at flyde intuitivt og lade Signes stemme stå klart og teksterne tydelige. "Det her er et ønske scenarie. At kunne overlade musikken til så splintrende gode musikere som Lars og Palle og give dem frie hænder, bliver en vild oplevelse. Jeg er sikker på at publikum vil komme hele registret igennem på sådan en aften."Signe Svendsen har turneret solo og med fuldt band i en del år, derfor er dette en oplagt mulighed for at opleve et nyt take på hendes meget stilsikre form. Hun er en stærk entertainer og fortællingerne vil uden tvivl få meget plads i dette trio-format.

I januar 2020 udkommer Signe Svendsens 4. album "Det Forlyder". En udgivelse, der manifestere hende som en særegen sangskriver på den danske scene. Uden at have leflet for noget eller noget har hun album for album lagt alen af personlighed til, og som hun fremstår på 'Det forlyder', har hun nu kreeret sin egen niche i dansk musik. På sin særligt lyriske facon løfter hun sløret for voksenlivets længsler og trængsler og tilføjer noget så sjældent som en anelsesfuldhed til sangskrivningen, myldrende fuld af finesse og nuancer

Læs mere Signe Svendsen Trio

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 23. september 2020, kl. 20.
24
Sep
Søs Fenger i Herning Kirke
Rock/Pop

Søs Fenger i Herning Kirke

Oplev Søs Fenger i Herning Kirke -En uforglemmelig aften i selskab med Søs Fenger og hendes stjerneband. Hør sangene fra Søs's hitkatalog som f.eks., Holder Øje Med Dig, Inderst Inde, Sidste Time, Hvor end jeg går hen og mange flere. Tilmeld dig hos FOF.
Glæd dig til en koncert, hvor Søs, i tæt kontakt med publikum, personligt og ærligt øser ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde, kvinde og store sociale engagement - om sin store passion; musikken og de virkelige historier bag de mange, gode sange!

Læs mere Søs Fenger i Herning Kirke

Herning Kirkehøjskole
Vestergade 51, Herning
Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.30.
25
Sep
Malurt - Super Live 2020
Rock/Pop

Malurt - Super Live 2020

40 år efter deres debutalbum tager Malurt - i den vilde Mød mig i Mørket-udgave af bandet - på en eksklusiv tur rundt i landet.
Alle billetterne blev revet væk til forårsturen, så i lyset af den overvældende interesse, forlænger de turen med at spille på udvalgte festivaler og kulturhuse i sommeren 2020. Deres comeback rundes af i den genopbyggede KB-hallan oktober 2020. Dermed slutter eventyret definitivt for MALURT. Der bliver ikke noget med ekstra runder i manegen

Læs mere Malurt - Super Live 2020

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 25. september 2020, kl. 21.
26
Sep
Kristian Marius Anderse & Karmen Röivassepp - frokostkoncert
Jazz

Kristian Marius Anderse & Karmen Röivassepp - frokostkoncert

Kristian Marius Andersen har været fast akkompagnatør for Herning Kirkes Drengekor siden han kom til Danmark i 2005. Kristian er opvokset i England og uddannet fra Royal Nothern College of Music i Manchester.
I 2005 flyttede han til Danmark og videreuddannede sig ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han debuterede fra solistklassen i 2012. "En af sin generations mest markante orgelspillere" skrev en anmelder om Kristian efter debutkoncerten.

Kristian Marius Andersen har en omfattende karriere både som orgelsolist og som jazzmusiker på Hammond-orgel. Uanset instrumentet bliver Kristian hyldet for sin store musikalitet, sit gnistrende tekniske overskud og ikke mindst som en gudbenådet improvisator

Kristian og hans usædvanlige talent er portrætteret i dokumentaren Tangentspilleren, som fuldt fortjent blev den mest sete danske dokumentarfilm i 2013.

Med sig på Fermaten har han den talentfulde jazz sangerinde Karmen Rõ;ivassepps, der sidste år kunne opleves på Moorjazz Festival med hendes Quartet. Rõ;ivassepps musik inviterer lytteren med ind i et univers af ægte lykke, stille melankoli og skjult sorg via besnærende melodier og ærlig historiefortælling på både engelsk og estisk

Læs mere Kristian Marius Anderse & Karmen Röivassepp - frokostkoncert

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 26. september 2020, kl. 12.
26
Sep
Mercenary
Andet/Ukendt

Mercenary

Hører du også til de koncert-hungrende metalelskere, der nærmer sig evigt sortsind efter aflysning af forårets koncerter og sommerens festivaler? Så er der mulighed for at få sig et metalfix i det jyske til september, hvor Mercenary atter børster støvet a.
Spillestederne tilbyder naturligvis sikre vilkår efter gældende retningslinjer og kan informere om de specifikke forhold, når datoerne nærmer sig. Vil man være sikker på at få en billet, er det naturligvis en god idé at købe i forsalg, da der vil blive sat et begrænset antal til salg på grund af hensyn til sikkerhedsafstand.

Som nedfrosne jætter, der bryder ud af deres årelange dvale, rejser den melodiske metals giganter MERCENARY sig atter fra den nordjyske muld og afbryder deres slummer for at hylde den moderne tilværelses kulde med deres hårdtslående metalhymner og deres særegne form for nordisk melankoli og melodi.

Mercenary har siden de debuterede internationalt med pladen "Everblack" i 2002 turneret Europa tyndt med supportturnéer for bands som Megadeth, Dark Tranquility og Nevermore samt optrådt på en lang række festivaler som Wacken Open Air, Copenhell, Roskilde Festival og Progpower USA, og bandet har gennem deres energiske og velspillede livefremførelser af deres let genkendelige genreblanding af melodi, melankoli, metallisk smadder, atmosfæriske keyboardflader og himmelstræbende guitarsoloer i verdensklasse tilkæmpet sig et globalt og loyalt følge.

Siden bandet udgav deres syvende plade "Through Our Darkest Days" i 2013, har Mercenary kun turneret sparsomt med blandt andet en turné som hovednavn rundt på Europas klubscener og en række koncerter som hovednavn i Japan, hvorefter bandet har afsondret sig i det mørke Nordjylland for at destillere det evige danske efterårs særlige melankoli og kombineret det med et vredt og tungt udtryk, som vil være at finde på det kommende album, der planmæssigt vil blive indspillet sidst i 2020.

Mercenary udgav i foråret en forsmag på deres kommende album i form af singlen "From the Ashes of the Fallen" - se videoen her: https://youtu.be/AztkE-vjrlA

Til koncerten Vintermetal 25. januar i Aalborg 2020 præsenterede bandet både en opdateret lineup med ny trommeslager og en lang række klassiske metalkompostioner samt verdenspremieren på nyt materiale fra det kommende album. (se liveanmeldelse på Devilution - 4 ud af 5 stjerner)

Læs mere Mercenary

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 26. september 2020, kl. 21.
27
Sep
Gospel koncert - Gospel Brothers
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel koncert - Gospel Brothers

Læs mere Gospel koncert - Gospel Brothers

Snejbjerg Kirke
Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Søndag den 27. september 2020, kl. 14-15.
27
Sep
Koncert med Midt/Vest pigekor
Andet/Ukendt

Koncert med Midt/Vest pigekor

Koncert med det talentfulde Midt/Vest pigekor.

Læs mere Koncert med Midt/Vest pigekor

Studsgård Kirke
Tanderupkærvej 17, Studsgård, Herning
Søndag den 27. september 2020, kl. 16.
28
Sep
Koncert med Gospelkoret Good Time
Gospel/Kor/Fællessang

Koncert med Gospelkoret Good Time

Kom til gospelkoncert - og gå glad hjem.
Kom og oplev Gospelkoret Good Time, der er lige dele livsglæde og swingende gospel. Koncerten byder på et varieret program med kendte gospel-traditionals, storslåede ballader og nyere rytmisk gospelmusik med ægte musikalsk udtryk og liv. Publikum inviteres også til at deltage i sangen, hvor man kan få rørt både stemme, krop og lattermuskler.
Koret hører hjemme under AOF Herning og har godt 10 år på bagen.

Korleder er Henrik Tjagvad. Han er kendt som koncertpianist for flere rytmiske kor i Herning og omegn, og arbejder desuden som organist og underviser på Vestervig Kirkemusikskole.
Koret samler på en typisk koraften omkring 30 sangere. Dog kunne det godt ønske sig flere mænd.

Kom og oplev en gospelkoncert fyldt med håb og liv - og gå glad hjem!
Ingen tilmelding - mød blot op

Læs mere Koncert med Gospelkoret Good Time

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Mandag den 28. september 2020, kl. 17.
29
Sep
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 29. september 2020, kl. 15.
29
Sep
Portræt af Yavor Petkov
Klassisk

Portræt af Yavor Petkov

Værker af: C.P.E. Bach, W. F. Bach, Yun & Danzi.
Vores stampublikummer kender formatet portræt-koncerter og har hørt dem før. Portrætkoncerten giver en udvalgt musiker fra ensemblet mulighed for at udfolde sig som musiker og menneske og i det hele taget sætte et personligt præg på en kon-certrække. I dette program kan publikum opleve Yavor Petkov, der med sin reflekterende og iagtta-gende musikalske sjæl fører publikum gennem en hvirvlvind af følelser fra tidlige klassiske værker til det moderne. Som han selv siger det, præsenterer han her: "Ernste Musik aus tiefstem Herzen"

Læs mere Portræt af Yavor Petkov

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 29. september 2020, kl. 16.
29
Sep
Hp Lange & Esben Just
Funk/Blues/R&B

Hp Lange & Esben Just

Begge længe tilhørt den del af musiklivet i DK som sværger til den håndspillede og groovy musik med rødder i blues, jazz og gospel.
Esben Just har sammen med spjustfrost og sine egne trioer gjort specielt musikken fra New Orleans til sit varemærke.

HP Lange er funderet i blues traditionen men har selv boet i New Orleans, og den specielle sound fra byen og Louisiana er ikke fjern for ham

I disse koncerter med Esben Just & HP langes trio, er der lagt op til et frugtbart samarbejde mellem to solister, der kender deres virkemidler og elsker musikken de fremfører.

Når de to sammen lægger fra land med en af landets bedste rytmesektioner - Jens Kristian Dam & Dave Stevens - er der garanteret en råswingende koncert fra start til slut

Læs mere Hp Lange & Esben Just

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 29. september 2020, kl. 20.
30
Sep
Portræt af Yavor Petkov
Klassisk

Portræt af Yavor Petkov

Værker af: C.P.E. Bach, W. F. Bach, Yun & Danzi.
Vores stampublikummer kender formatet portræt-koncerter og har hørt dem før. Portrætkoncerten giver en udvalgt musiker fra ensemblet mulighed for at udfolde sig som musiker og menneske og i det hele taget sætte et personligt præg på en kon-certrække. I dette program kan publikum opleve Yavor Petkov, der med sin reflekterende og iagtta-gende musikalske sjæl fører publikum gennem en hvirvlvind af følelser fra tidlige klassiske værker til det moderne. Som han selv siger det, præsenterer han her: "Ernste Musik aus tiefstem Herzen"

Læs mere Portræt af Yavor Petkov

Herning Gymnasium
H.P. Hansens Vej 8, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 19.30.
30
Sep
Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen
Andet/Ukendt

Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen

Danmarks ukronede guitarhelte har slået pjalter, læderbukser og ridestøvler sammen med Danmarks egen kronede Rock Mama, Sanne Salomonsen.
De to guitar - ekvilibrister Søren Andersen og Mika Vandborg genoplivede sidste år Electric Guitars efter en kort pause. Da de samme år spillede sammen med Sanne Salomonsen til støttearrangementet "Rock For Hjemløse", stod det klart, at de alle tre ønskede at tage samarbejdet et skridt videre. "Hele idéen med at spille sammen er sprunget ud af den rå energi på scenen og et ønske om at lave en helt speciel tour sammen." - Søren Andersen Men.. kan Sanne holde 2 mænd i skak på scenen?

Naturligvis kan hun det, hvilket hun beviste på fornem vis som dommer i X - Factor for nogle år siden. Ingen anden kvindelig dommer har kunne få Blachmann og Remee til at tale pænt til hinanden. Dét kunne Sanne med en fast og kærlig hånd! Konstellationen med Sanne, Søren og Mika er nærmest et "match made in heaven" for fans af Classic Rock og Sannes rockede bagkatalog. Om der også kommer ny musik ud af samarbejdet vil parterne ikke ud med - men ét er sikkert: der kommer til at være sange fra alle Electric Guitars' plader og fra Sanne's fa ntastiske sangkatalog. Fundamentet til dette powerhouse i dansk rockhistorie er nu støbt, og Electric Guitars featuring Sanne Salomonsen er klar til at indtage de danske spillesteder til efteråret 2020 med hele 22 koncerter!

Facts om Sanne Salomonsen

Sanne har altid haft masser af "Body & Power" siden sine unge år. Med Anne Linnet Band, Sneakers og ikke mindst gennem sin respektindgydende solokarriere, har hun været tro mod den hun var, både som person og som populær og folkekær sangerinde. Sanne emmer af levet liv og en stolthed til sit virke som scenekunstner. Hendes status som en af landets mest populære sangerinder bekræftes af hendes mange år på scenen og hendes mange musikalske samarbejder gennem tiden. Respekten omkring Sanne blev yderligere bekræft et på den imponerende Anne Sanne Lis tour i 2019, som spillede for fulde huse i landets største koncert - arenaer.

Facts om Electric Guitars

Electric Guitars har siden 2012 udgivet tre studiealbum plus en live DVD. Bandet skrev og indspillede desuden sangen "Freewheeler" til filmen "Borg", der handler om opgøret mellem tennislegenderne John McEnroe og Bjørn Borg. Bandet spillede deres første tour i 2012, og siden er fanskaren vokset støt. Gennem årene har de blandt andet spillet Bøgescenen på Smukfest, sup port for Deep Purple i Danmark op til flere gange Skriv dine tanker her Få den feedback, du har brug for Tag nogen for at arbejde sammen om filen

Læs mere Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 30. september 2020, kl. 21.