Event Information

Søndag den 26. juni 2022 til søndag den 30. juni 2024 , 10:00-16:00.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1-3

(Entré: Voksne 85 kr; pensionister, studerende, grupper over 8 pers. 70 kr; børn u/18 GRATIS)

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Eventyrlig Dialog - H.K.H. Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen

Bon Jovi Jam

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum har atter den glæde at kunne præsentere Prins Henriks skulpturer i dialog med malerier af Carl-Henning Pedersen i udstillingen Eventyrlig Dialog, som tager udgangspunkt i udstillingen af samme navn fra 2017-18.

Baggrunden for udstillingen er den permanente overdragelse af store dele af Prins Henriks populære skulptursamling til museet, som officielt fandt sted lørdag den 25. juni 2022, hvor Dronning Margrethe besøgte museet. Derudover deponerer Dronningen for en årrække at antal værker fra sin private samling af Prinsens skulpturer, som også kan ses på udstillingen.

Eventyrlig Dialog
Eventyrlig Dialog er et kunstnerisk møde mellem H.K.H. Prins Henriks monumentale skulpturer og CoBrA-kunstneren Carl-Henning Pedersens fabulerende billedunivers. Det er samtidig et møde mellem to magiske universer, hvor fantasien ad snørklede veje fører os til en ny verden, hvor fabler lever sammen med virkeligheden, og hvor drømme går i opfyldelse.

Fælles for de to kunstnere er bl.a., at de i deres kunst ikke tegner et én til én-billede af den sete virkelighed, men begge skaber et dybt personligt og digtende univers, der nok har rod i virkeligheden, men i sin yderste instans er fantasiens og eventyrets. Vi oplever det i Prins Henriks dyreskikkelser og væsener, der boltrer sig i grænselandet mellem virkelighed og fabel, og i Carl-Henning Pedersens drømmende billedkunst, hvor tid og sted vokser sammen i evighedsbilleder.

Så træd ind i de magiske verdener, og vær parat til at vandre rundt blandt mytiske dyr og kraftfulde væsener i et vibrerende univers