Viser 161-169 ud af 169 resultater

4
Nov
event-img
Foredrag

Michael Og Mathilde Falch

V/.
Kirkekoncert med Mathilde og Michael Falch

Kom og oplev to generationer Falch i en fantastisk akustisk duo. Mathilde og Michael Falch vil ud over den musiske oplevelse berette om hver sin både barske og opløftende historie.

Mathilde Falch har fire albums bag sig, et nyt under opsejling og efter ti års livekoncerter i eget navn er hun trådt så meget i karakter, at hun ikke bare bliver opfattet som sin 'fars datter'.
Michael Falch har de senere år oplevet ny vind i sejlene på alle fronter med såvel albums, bøger og koncerter.

Nu kan du for første gang opleve far og datter være fælles om at dele ud af hinandens sangkatalog.

I kirken finder begge et særligt rum til at synge sig ind i de både smertelige og livsbekræftende sange, som de to Falch'ere, trods deres forskellighed, har med sig på deres livsrejser

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1, Herning
Man. d. 4. november 2019, kl. 19.30-21.
13
Nov
event-img
Foredrag

Foredrag med Sofie Linde

Foredrag med Sofie Linde. Kom oplev hele Danmarks darling, Sofie Linde, i et hudløst ærligt underholdende foredrag med udgangspunkt i hendes bog: Fårking Gravid- En fremmed flytter ind.
Onsdag d. 13. november 2019 kl. 19.00-20.30 hos MCH Herning Kongrescenter

Et humoristisk, underholdende evigt aktuelt foredrag om at være gravid hade det. Foredraget er baseret på Sofies bestseller af samme navn, der har solgt mere end 20.000 eksemplarer.
Målgruppen for foredraget er kvinder. Både de gravide, de kommende gravide dem der har en eller flere graviditeter veloverstået - f.eks. mødre mormødre, der ønsker at kunne tale med deres barn barnebarn om, hvordan det rent faktisk er at være gravid i dag.
Dernæst er foredraget til alle de fagfolk, der arbejder med de gravide, dem der prøver at gøre andre gravide selvfølgelig til fædrene de nybagte forældrepar.
Sofies graviditet var langt fra rosenrød. Faktisk hadede hun langt hen ad vejen at være gravid. Hun kunne godt lide tanken om at blive mor, men alle fortællingerne om 9 hyggelige lykkelige måneder
genkendte hun aldrig. Tværtimod. Hun var træt. Mega træt. Og så var hun sulten. Så sulten at hun på én dag åd 7 spandauere plus alt det løse. 38 kilo tog hun på før hendes datter stak hovedet ud blev
den nye sherif i byen.
Foredraget er selvfølgelig så for dem, som elskede at være gravide.

Hjertevarme Sofie Linde har et stort talent indenfor formidling går sin gang hos TV2
Sofie har været vært på flere børneprogrammer, herunder Sommer summarum, senest med eget talkshow på DR Ultra, Sofie Linde Show.
I 2016 debuterede Sofie på underholdningsprogrammet X-Factor, hvor hun straks blev hele Danmarks darling, hvor Sofies personlighed er en bærende del af programmet. Hun er ærlig hæmningsløs blev desuden så kåret som årets tv-vært ved Zulu-Awards i 2016 samt 2018. Sofie er omfavnende, charmerende, humoristisk klog.
MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle danskere som har haft MODET til at forfølge at realisere deres drøm.

Følg os på FB

Bemærk: Begrænset antal billetter.. Det er ikke muligt at medbringe egne drikkevarer eller mad.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Ons. d. 13. november 2019, kl. 19.
4
Sep
event-img
Undervisning

En sundshedskur, du kan overholde

Underviser: Erika Lorentsen. En sundhedskur, du kan overholde - få hjælp til at ændre vaner. En slankekur virker kun hvis den holder på den lange bane - Vi har i mange år været forkert rådgivet om årsagerne til overvægt.
Vægttabet holder kun, så længe vi kører få kalorier og hård træning, det er usundt og for folk på + 50 kan det endda være næsten umuligt med vægttab. Årsagen til overvægt er også årsagen til de fleste livsstilsygdomme. Nogen tager på andre gør ikke - og derfor kan mange slanke have alvorlige helbredsproblemer, uden at vide det. Desværre har mange unge i dag også alvorlige sundhedsproblemer i en yngre og yngre alder. Det skyldes forkerte kostråd siden 50-erne. Vejen til varigt vægttab går igennem sunde livsstilsændringer. Viden om hvordan vi understøtter vores krops egene selvhelbredende evner er alt afgørende for at lave livsstilsændringer, du kan overholde, og som kan give dig sundhed og livsglæde langt op i 90-årsalderen.

Hold: 19058

Læs mere

Fredmedfamilien.dk
v/ Erika Lorentsen, Dalgasgade 53, Herning
Ons. d. 4. september til ons. d. 13. november 2019, 10 kursusdage kl. 19-21.
10
Okt
event-img
Undervisning

Mad - Finere Madlavning

V/ Hans Truelsen.
Kurset henvender sig til både nybegyndere og øvede,

der mangler inspiration til at tilberede en lækker gæstemenu.

Kurset tager udgangspunkt i både de klassiske opskrifter og tilberedningsmetoder, samt det mere moderne danske og internationale køkken.
Der vil blive arbejdet i små grupper og der tilberedes 2-3 retter hver kursusgang.

Udgifter til råvarer er ca. 70,-/ 90,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde og dine egne knive

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tor. d. 10. oktober til tor. d. 14. november 2019, kl. 18-21.05.
21
Nov
event-img
Foredrag

Plads til at være menneske? - Helt nyt foredrag med Svend Brinkmann!

På denne aften går Svend Brinkmann på tværs af sin kendte trilogi Stå fast, Ståsteder og Gå glip og spørger polemisk, hvordan det står til med de menneskelige grundfænomener i tidens højhastighedskultur?
Slår vi overhovedet til? Eller har vi behov for en helt ny type mennesker?
Svend Brinkmann tager i dette foredrag på vanlig vis pulsen på tidens tendenser og strømninger anno 2019 og stopper ikke mindst refleksivt op med spørgsmål som:

Er der plads til kærlighed, tillid og tilgivelse i dag?

Hvad med sorg hos os selv og andre? Har vi tid og rummelighed til et eksistentielt grundfænomen som sorg, der jo synes ude af trit med kravene om at være positiv, fleksibel og omstillingsparat?

Er der overhovedet plads til at være menneske i det moderne samfund?

Skal vi lave menneskene om, så de passer bedre til præstationssamfundet, f.eks. gennem nye pædagogikker og ledelsesformer? - eller skal vi omforme samfundet, så det passer bedre til menneskets grundlæggende væsenstræk?

Svend Brinkmann: Hvilken retning er vi på vej i?
Psykologiprofessor Svend Brinkmann blev for alvor kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen Stå fast, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang. Siden fulgte Ståsteder, der søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på. Og endelig Brinkmanns afsluttende bog i trilogien Gå glip, der undersøgte, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt. Bøgerne har alle været fast inventar på boghandlernes bestseller-lister i årevis, og vi er derfor ekstra glade for at kunne præsentere en aften, der nu kigger fremad. For hvad er status? Og i hvilken retning er vi på vej i? Emner, som også peger frem mod Svend Brinkmanns kommende udgivelse Hvad er et menneske?

Håber vi ses til en spændende, provokerende, men ikke mindst rigtig vigtig aften!

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 21. november 2019, kl. 19.
28
Nov
event-img
Foredrag

Anne Linnet - Julekoncert

V/.
Anne Linnet Julekoncert

Anne Linnet og hendes trio vil igen i år besøge FOF og fylde Herning Kirke med sang - denne gang med en rigtig julekoncert.

Det er efterhånden en tradition at Anne Linnet og hendes trio gæster FOF i Herning Kirke. Anne Linnet har udtalt, at hun holder af den særlige stemning der opstår i kirkerummet og særligt ved juletid.

Til koncerten vil det være hendes egne julesange fra "Linnets Jul" der synges, men også sange med tekst af Johannes Møllehave og et par af de gamle julesange vi allesammen kender, vil fylde kirkerummene.

I denne intime og akustiske koncertform vil Anne Linnet også fortælle anekdoter om sangene og om, hvilke tanker omkring jul og tradition der ligger bag tilblivelsen af julesangene, ligesom publikum får lejlighed til at synge med på nogle af hendes største hits som f.eks. Tusind Stykker, Smuk & Dejlig og Barndommens Gade.

Anne Linnet - guitar og sang
Jesper Bo Hansen - keyboard/kor
Julie Lindell - kor

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1, Herning
Tor. d. 28. november 2019, kl. 19.30-21.
30
Nov
event-img
Undervisning

BH syning

Underviser: Merete Hansen. BH Syning. Drømmer du om at lære at sy dine egne bh'er?. Merete er en dygtig og rutineret underviser, og hun vil med sit rolige væsen føre dig igennem bh-syningens forunderlige univers.
Kurset starter med gennemgang af forskellige materialer, så du har et godt grundlag for at vælge det helt rigtige til din bh. Derefter kigger vi på forskellige opsyede modeller, så du kan vælge, hvad du har lyst til at sy. Derefter starter det egentlige arbejde med at tegne mønster, klippe og sy. Bh syning er et spændende område, der kræver præcision og tålmodighed.

Du lærer at vælge mønster, materialer, sy skåle, sy bh'en sammen, og hvis tiden tillader det kan du også lære at sy trusser.

Merete medbringer mønstre, stof, bøjler og tilbehør. Så du kan vælge at sy lige den BH, du kan lide og som passer dig. Påregn udgiftere til materialer., der afregnes på kurset med underviseren. Det er en forudsætning for et godt resultat, at man er fortrolig med sin symaskine, og at den er i brugbar stand.

Medbring: Symaskine, blyanter, mønsterpapir, tegnetrekant eller lineal, knappenåle, papirsaks, skarp stofsaks, lille skarp og spids saks, opsprætter (som der selvfølgelig ikke bliver brug for), symaskinenåle tynde til strækstof og sytråd i forskellige farver, alt efter hvilke farver man kunne tænke sig at sy i.

Obs! max 8 deltagere på holdet.

Hold: 19003

Læs mere

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Lør. d. 30. november og søn. d. 1. december 2019, 2 kursusdage kl. 10-16.
9
Sep
event-img
Undervisning

Rumænsk 1

V/ Marius Ecsner.
Vil du lære rumænsk?

Her beskæftiger vi os på en afvekslende måde med det mest elementære i det rumænske sprog og lærer samtidig lidt om det rumænske lands forhold.

På kurset skal vi lære brugbare sætninger og få indblik i basisgrammatikken, så du bliver i stand til at klare de mest almindelige hverdagssituationer.

Materialeudgifter er ikke medregnet i kursusprisen og afregnes direkte med underviseren

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Man. d. 9. september til man. d. 2. december 2019, kl. 19-20.40.
21
Nov
event-img
Undervisning

Mad - Tilberedning Af Vildt

V/ Hans Truelsen.
Lær at tilberede, udskære og anvende det vildt du har skudt eller fået foræret.

Kurset henvender sig til jægere eller andre, der bare er glade for at spise vildt.

På kurset får du indblik i:

* Partering og udskæring af vildt
* Traditionel tilberedning af vildt, samt opskrifter inspireret af der nye nordiske køkken med fokus på anderledes tilbehør.
* Menuteori

Udgifter til råvarer er ca. 70,-/ 90,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren.

Det kan være en god idé at medbringe et forklæde og dine egne knive

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tor. d. 21. november til tor. d. 5. december 2019, kl. 18-21.05.