BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 201-220 ud af 359 resultater

10
Nov
event-img
Foredrag

Dit barns sprog

Kom til gratis foredrag om børns sprog ved Justin Markussen-Brown.
Hør populære Justin Markussen-Brown fortælle om børns sproglige udvikling og hvordan I kan støtte jeres barns sprog derhjemme.

Fagfolk er også velkomne.

Der serveres kaffe undervejs. Oplægget er gratis, men der skal hentes billet her

Om Justin Markussen-Brown
Justin Markussen-Brown er en dansk-canadisk lingvist og har forsket inden for sprogpædagogik og pædagogisk efteruddannelse. Justin Markussen-Brown står bag firmaet Sprogklar og er blevet kendt for sine letforståelige foredrag og bøger om børns sproglige udvikling. Senest bogen Sprogvinduet: guiden til dit barns sprogudvikling.

Arrangementet er blevet til i samarbejde mellem Center for Børn og Læring (CBL), Center for Børn og Forebyggelse (CBF), Herning Musikskole og Herning Bibliotekerne.

Se mere om samarbejdet ved at logge ind på sprogsporet.dk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 10. november 2020, kl. 16.
10
Nov
event-img
Foredrag

Smagen af øl - Livestreaming med smagsprøver i Kibæk

Live fra Aarhus Universitet - Under foredraget får du små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.
Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Forelæser: Brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Derfor er der undtagelsesvist betaling (30 kroner) for smagsprøverne. Du kan trække billet her

Mødetid er 18.45. Selve foredraget starter kl. 19.00 hvor dørene lukkes. Man går ind gennem biblioteket, og bliver vist ned i kantinen i kælderen hvor foredraget foregår.
Eventuelle henvendelser til Kristine Thellesen på tel: 40182152

Om foredragsserien
Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med Carlsbergfondet

Læs mere

Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 10. november 2020, kl. 18.45.
10
Nov
event-img
Møder

Voksenkor/julekor

Læs mere

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Tirsdag den 10. november 2020, kl. 19-21.
11
Nov
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Onsdag den 11. november 2020, kl. 10-12.
11
Nov
event-img
Undervisning

Mad - Kun For Kålhoveder

V/ Hellan Krüger.
Kål indeholder sunde plantestoffer, og har en inflammationshæmmende virkning i kroppen.

Få en god smagsoplevelse, samtidig med, du bliver mæt og gør noget godt for din krop. Vi vil på dette kursus blandt andet smage på grønkålschips, blomkålsbøffer, broccolipesto, spidskålstrifli, rødkålstzatziki og grønkålstærte. Alle råvarer er selvfølgelig økologiske.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 70,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Onsdag den 11. november 2020, kl. 18-21.05.
21
Okt
event-img
Undervisning

Sy Din Kjole I Jersey

V/ Lone Jensen.
Jerseykjoler,

eller kjoler i strækstof, er populære som aldrig før. På kurset lærer du sy teknikker i strækstof, får tips og tricks til at udvælge og tegne mønstre af, sy og rette din/dine jerseykjoler til, så de sidder flot.

Ikke mindst får du også tips til de små detaljer, som gør din kjole unik.

Medbring: symaskine, stof , tråd og div tilbehør. Sygrej som saks, målebånd, kridt, knappenåle og mønsterpapir. Hvis du har nogle mønstre du gerne vil sy efter så tag dem med

Læs mere

Lundgårdskolen
Tjelevej 25, Tjørring, Herning
Onsdag den 21. oktober til onsdag den 11. november 2020, kl. 18.30-20.55.
12
Nov
event-img
Møder

Spætten

Er Sct. Johannes Kirkes Børneklub for 4 - 8 år. Alle er velkomne!

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 12. november 2020, kl. 14.30-16.
12
Nov
event-img
Møder

Gospel-kids øver

I tårnet. Alle børn fra 7-12 år er meget velkomne! Vi synger sange med rytme og fagter.

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Torsdag den 12. november 2020, kl. 15.30-16.30.
12
Nov
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Torsdag den 12. november 2020, kl. 19.
15
Nov
event-img
Møder

Kirkekaffe

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 15. november 2020, kl. 11.30-12.30.
16
Nov
event-img
Foredrag

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat EKSTRA - Foredrag med Daniel Rye

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel.
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys "brev" og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

  • Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
  • Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
  • Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
  • Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.


En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog "Ser du månen Daniel" (udgivet oktober 2015).

Gode rammer skaber gode oplevelser

Vi sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser - vi har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Bogkøb

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for, at tilkøbe Daniel Ryes bog "Ser du månen, Daniel", denne kan også købes på selve aftenen. Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Mandag den 16. november 2020, kl. 19.
26
Okt
event-img
Undervisning

Mad - Finere Madlavning

V/ Hans Truelsen.
Kurset henvender sig til både nybegyndere og øvede,

der mangler inspiration til at tilberede en lækker gæstemenu.

Kurset tager udgangspunkt i både de klassiske opskrifter og tilberedningsmetoder, samt det mere moderne danske og internationale køkken.
Der vil blive arbejdet i små grupper og der tilberedes 2-3 retter hver kursusgang.

Udgifter til råvarer er ca. 80,-/ 90,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde og dine egne knive

Læs mere

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Mandag den 26. oktober til mandag den 16. november 2020, kl. 18-21.05.
17
Nov
event-img
Foredrag

Eske Willerslev om tilblivelsen af det moderne menneske - livestream i Kibæk

Livestream fra Aarhus Universitet med professor i DNA-forskning Eske Willerslev.
Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Menneskets historie har vist sig at være langt mere dynamisk end vi troede. Derfor er langt de fleste landes befolkninger genetisk set et resultat af begivenheder der skete meget sent i menneskets historie.

I dette foredrag tager Eske Willerslev os gennem menneskets genetiske historie og gennemgår nogle af de begivenheder, fra sygdomsepidemier til folkevandringer, der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Der er fri entre, og man dukker bare op.
der er kaffe og kage til kr. 20,-

Mødetid er 18.45. Selve foredraget starter kl. 19.00 hvor dørene lukkes. Man går ind gennem biblioteket, og bliver vist ned i kantinen i kælderen hvor foredraget foregår.
Eventuelle spørgsmål til Kristine Thellesen på tel: 40182152

Om foredragsserien
Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med Carlsbergfondet

Læs mere

Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 18.45.
17
Nov
event-img
Møder

Voksenkor/julekor

Læs mere

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 19-21.
17
Nov
event-img
Foredrag

Foredrag

Læs mere

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 19.30.
18
Nov
event-img
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Onsdag den 18. november 2020, kl. 10-12.
18
Nov
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Onsdag den 18. november 2020, kl. 18.30-21.
18
Nov
event-img
Møder

Menighedsrådsmøde - Ilskov

Læs mere

Kirkely
Hestlundvej 2, Ilskov, Sunds
Onsdag den 18. november 2020, kl. 19-21.
18
Nov
event-img
Møder

Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab

Velkommen til Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab. Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab er et fællesskab for alle. Her undersøger vi, hvad Bibelen siger om Gud, og vi deler liv og tro. Vi synger sammen og slutter af med kaffe.
Alle aftener begynder klokken 19.30 og afholdes i Nørrelandskirkens lokaler, medmindre andet bliver meldt ud. Hold øje med flere informationer i kirkens kalender eller på Facebook

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Onsdag den 18. november 2020, kl. 19.30-21.30.
9
Sep
event-img
Undervisning

Sing For Joy - Det Nye Gospelkor V/dirigent Ole

V/ Ole Jørgensen.
"SING FOR JOY" - Det nye Gospelkor v/dirigent Ole Jørgensen

* Har du lyst til at synge
* Har du lyst til at være en del af et energisk, sprudlende fællesskab
* Et anderledes fællesskab, hvor der er plads til alle
* Har du lyst til at få inspiration og energi ned i rygsækken

Så er Sing for Joy noget for dig.

Vi skal arbejde med forskellige stilarter inden for gospelgenren - vi vil dog lægge vægt på den klassiske og traditionelle gospel stil - spirituals m.m.
Vi vil arbejde med at få det til at swinge, med frigørelse i sangen, hvor vi lader musikken bevæge os.

Der er ingen musikalske krav for at deltage - (nodekendskab er intet krav) - blot et kreativt, åbent sind til at fordybe sig i disse energiske sange.

Alle kan deltage - både den erfarne korsanger og dig som aldrig har sunget i kor før, men altid har haft lyst.
Vi afslutter forløbet med en koncert i Herning Kirke.

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Onsdag den 9. september til onsdag den 18. november 2020, kl. 19-21.