Viser 1-20 ud af 303 resultater

23
Jun
event-img
Marked/byfest

Skt. Hans fest ved Fuglsangsø Herning

Skt. Hans festen ved Fuglsang Sø er et lokalt arrangement, som er drevet af frivillige kræfter fra DDS og FDF. Program: 17:00 Pladsen åbner Der sælges pølser, øl, sodavand, kaffe/the, kakao, kage og is. (Mad og drikkevarer købes på pladsen). 17:45 Børn.
Skt. Hans festen ved Fuglsang Sø er et lokalt arrangement, som er drevet af frivillige kræfter fra DDS og FDF.

Program:
17:00 Pladsen åbner
Der sælges pølser, øl, sodavand, kaffe/the, kakao, kage og is. (Mad og drikkevarer købes på pladsen).

17:45 Børne Skt. Hans bål
Underholdning i børnehøjde inden børne Skt. Hans bålet tændes.
Efterfulgt af gratis aktiviteter for børnene bl.a. snobrødsbagning, kanosejlads, træperler, flødebollekastemaskine og skattejagt.

19:00 Den Skaldede Duo spiller, indtil aftenen slutter

20:00 Borgmester Lars Krarup holder årets båltale
Derefter tændes bålet

Husk - Sæt kryds i kalenderen, tryk "deltag" og del meget gerne med dine venner og bekendte.

Tag et tæppe eller en klapstol med og nyd det hyggelige samvær omkring bålet til god musik.

Arrangementet er arrangeret af frivillige fra:
FDF Herning 2
Tjørringspejderne & 1. Hede Herning - Det Danske Spejderkorps

Vi glæder os til at se dig

Læs mere

Fuglsang Sø
Fuglsang Sø, Herning
Lør. d. 23. juni 2018, kl. 17.
23
Jun
event-img
Andet

Sankt Hans på Herningsholm Museum

Kig forbi Herningsholm Museum denne dejlige aften, når vi fejrer midsommer med fællessang, gamle lege og hygge. Der vil desuden være gratis adgang til den gamle herregård og udstillingerne.
Lørdag den 23. juni er der traditionen tro sankthansbål på de grønne arealer foran Herningsholm Museum. Så tag picnickurven, tæppet og familien under armen - og kig forbi til en hyggelig aften under åben himmel i smukke, grønne omgivelser på plænen foran Herningsholm Museum med masser af fællessang, gamle lege og god stemning.

Program:

 • Kl. 19.00 åbner vi dørene for den gamle herregård fra 1579, og der vil aftenen igennem være gratis adgang til udstillingerne. Her kan du bl.a. gå på opdagelse i udstillingen "Når trådene bindes - fra kriger til kræmmer".
 • Kl. 20.15 afholdes der båltale.
 • Bålet tændes kl. 20.30, hvorefter vi alle synger med på midsommervisen. Efterfølgende hylder vi i fællesskab den danske sommer med sommersange fra højskolesangbogen.
 • Arrangementet slutter kl. 21.30 - men man er selvfølgelig velkommen til at blive og nyde resten af aftenen.


Der vil hele aftenen være gamle lege, som bl.a. tovtrækning og sækkeløb, for børn og voksne på plænen foran museet. Det vil også være muligt at købe the, kaffe og cookies.

*Vi gør opmærksom på, at der er afbrændingsforbud i Herning Kommune, hvilket kan have indflydelse på, hvorvidt vi må tænde sankthansbål på dagen. Uanset hvad inviterer vi til en hyggelig aften i godt lag med aktiviteter og sommerstemning

Læs mere

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland
Herregårdsparken 1, Herning
Lør. d. 23. juni 2018, kl. 19-21.30.
23
Jun
event-img
Andet/Ukendt

Runrig - The Final Mile

Efter 45 år, forbereder det skotske band Runrig sig på at afslutte deres flotte og bemærkelsesværdige karriere.
Før det sker, vil bandet fejre de mange år på landevejene med en række farvelskoncerter, hvoraf den ene bliver i Jyske Bank Boxen lørdag 23. juni 2018.

Koncerterne bliver en fejring af bandet's karriere gennem de mange år, samt en tak til de mange loyale fans, som har fulgt Runrig gennem årtierne.

Runrig, der blev dannet i 1973, blev og forbliver en betydelig faktor i skotsk og gælisk kulturliv. Deres omfattende produktion af originale tekster og musik, fik hurtig betydning for den dengang nye, og spirende identitetsfølelse i det gælisk skotske kulturliv.

Siden den beskedne start på Isle of Skye, har Runrig med sin keltiske musik og den originale lyd, spillet utallige koncerter. Dette er sket på nogle af de mest ikoniske steder i Storbritannien og resten af Europa. Alt fra udsolgte shows på Royal Albert Hall i London til slotte og arenaer i Danmark og Tyskland - til Times Square i New York. Bandet er gennem alle årene fortsat med at markere sin egen musikalske sti - stort set under den store medieradar, men altid med fokus på sit store og loyale publikum.

Bandets version af Loch Lomond er blevet virkelig ikonisk, idet den har opnået universel status som uofficiel alternativ skotsk hymne.

Runrig udgav deres 14. og sidste studiealbum The Story i 2016, og nu er beslutningen truffet om, at tiden er inde til også at fuldføre og afslutte ringen når det gælder bandets live-aktiviteter. På The Final Mile koncerterne vil Runrig kunne opleves i Danmark, Tyskland og England efterfulgt af The Last Dance, et spektakulært show i rammerne af det smukke Stirling Castle i Skotland.
14 original albums 6 live-albums samt 5 officielle compilations er det blevet til siden første album Play Gaelic udkom i 1978. Sange som HEARTS OF OLDEN GLORY EVERY RIVER STAMPING GROUND SKYE og ikke mindst gennembrudssangen LOCH LOMOND er for længst blevet klassikere i det store Runrig katalog.

Runrig er brødrene Rory (bas og voc) og Calum Macdonald (perc.). Macdonald brødrene har gennem årene skrevet langt de fleste af bandets sange. Desuden består bandet af Bruce Guthro (lead-voc guitar) Malcolm Jones (guitar) Iain Bayne (trommer) samt Brian Hurren (keys)

Calum Macdonald siger:
This has been an enormous and difficult decision for us, but through the machinations of longevity and circumstance, we feel that the timing is now right, for a positive and celebratory conclusion.

Iain Bayne fra Runrig tilføjer:
Although we want to make this a true celebration of the band's career, and the special bond we have with so many people from around the world, it will be with heavy hearts when we strike the last note.

Malcolm Jones afslutter:
Although the band as we know it will end, the music will live on, as will the Runrig brand. Individual members will continue to write songs, record and engage in live performances, whilst there are various exciting Runrig legacy projects in development.

TID
Lørdag 23. juni 2018
Dørene åbner kl. 18.30
Koncerten starter kl. 20.00

STED
Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning

Website
www.livenation.dk

Garderobe
Der er bemandet garderobe i Foyeren i Jyske Bank Boxen

Arrangør
Live Nation

TRANSPORTBUS
BYBUS TIL JYSKE BANK BOXEN
Kør med linje 4A fra bybusterminalen til MCH Messecenter Herning, eller ekstra busserne på linje 4A fra Herning Station Perron 7 til Jyske Bank Boxen. Ekstra busser kører før og efter koncerten / showet.

Find alle buskøreplaner på midttrafik.dk
TOG
Se togtider på rejseplanen.dk
Se oplysninger om priser og billetter på mitarriva.dk og dsb.dk
TAXA
Herning Taxa bestilles på tlf.: 9712 0777

Læs mere

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Lør. d. 23. juni 2018, kl. 20.
26
Jun
event-img
Andet

Open Space

Det handler om sjov, teknologi og nørderi.
Open Space kalder vi det tidsrum, hvor makerspace er åbent for alle.
Det sker tirsdage og torsdage mellem kl. 14 og 16.

Det handler om sjov, teknologi og nørderi.
Bibliotekets makerspace er et konkret fysisk sted/lokale, som er indrettet til, at man kan arbejde med kreativ produktion; et sted med plads til at rode og eksperimentere. I bibliotekets makerspace præsenterer vi forskellige teknologier, fx 3D print, sy/broderimaskiner, vinylskærer, wearables, laserskærer, robot-teknologi, kodning og meget, meget mere. Her har alle mulighed for at realisere og fremstille egne designs og produkter og dermed konstruere og bygge fysiske genstande alene eller sammen med andre - mens man lærer og oplever teknologi på egen krop.

Kom forbi og lav et personligt print på din T-shirt.
Brug en lasercutter til spillebrikker, smykkedesign, påskepynt og meget mere.
Find din samarbejdspartner til spiludvikling og find sammen løsning på en fælles udfordring.
Design jeres eget logo og se det broderet - eller som klistermærker.
Samarbejd om kodning og find ud af, hvor meget du kan bruge kodning til i din dagligdag.
Du kommer med dine kreative projekter - biblioteket stiller udstyr og hjælp til rådighed.

Tilmelding ikke nødvendig - du kommer bare.
Det vil være muligt at få hjælp til dine projekter og håndtering af maskiner og teknologier.

Vil du høre mere eller træffe særlige aftaler, så kontakt Karin Guldbrand på bibkgu@herning.dk og 21 34 17 42

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 26. juni 2018, kl. 14.
26
Jun
event-img
Andet/Ukendt

Open Mic - fra USA til Herning

"Open Mic - Fra USA til Herning" er et koncept hvor værtsbandet "Bechman Sidenius" åbner med et kort set, hvorefter tilmeldte bands og solister optræder med hvad de har at byde på. Dette tilbagevendende event kan opleves månedligt frem til november 2018.

Læs mere

Scene 7
Nørregade 7 B, Herning
Tir. d. 26. juni 2018, kl. 19.
27
Jun
event-img
Andet

Strikkecafé

Lad dig inspirere, eller del ud af idéer og erfaringer.
Er du vild med at strikke, og gerne vil dele din hobby med andre, kan du komme i strikkecafé på Biblioteket i Herning. Du kan lade dig inspirere, men også selv dele ud af ideer og erfaringer
Alle med interesse for strikning (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der vil ikke være en instruktør, derimod hjælper man hinanden.
Skulle du glemme strikketøjet, skal du ikke fortvivle. Der vil være en kurv med garn og pinde, så du kan strikke firkanter. De bliver syet sammen til tæpper, der bliver givet til hjemløse.

Du kan købe kaffe og kage i bibliotekets café, alternativt selv medbringe kaffen.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 27. juni 2018, kl. 16.
28
Jun
event-img
Andet

Open Space

Det handler om sjov, teknologi og nørderi.
Open Space kalder vi det tidsrum, hvor makerspace er åbent for alle.
Det sker tirsdage og torsdage mellem kl. 14 og 16.

Det handler om sjov, teknologi og nørderi.
Bibliotekets makerspace er et konkret fysisk sted/lokale, som er indrettet til, at man kan arbejde med kreativ produktion; et sted med plads til at rode og eksperimentere. I bibliotekets makerspace præsenterer vi forskellige teknologier, fx 3D print, sy/broderimaskiner, vinylskærer, wearables, laserskærer, robot-teknologi, kodning og meget, meget mere. Her har alle mulighed for at realisere og fremstille egne designs og produkter og dermed konstruere og bygge fysiske genstande alene eller sammen med andre - mens man lærer og oplever teknologi på egen krop.

Kom forbi og lav et personligt print på din T-shirt.
Brug en lasercutter til spillebrikker, smykkedesign, påskepynt og meget mere.
Find din samarbejdspartner til spiludvikling og find sammen løsning på en fælles udfordring.
Design jeres eget logo og se det broderet - eller som klistermærker.
Samarbejd om kodning og find ud af, hvor meget du kan bruge kodning til i din dagligdag.
Du kommer med dine kreative projekter - biblioteket stiller udstyr og hjælp til rådighed.

Tilmelding ikke nødvendig - du kommer bare.
Det vil være muligt at få hjælp til dine projekter og håndtering af maskiner og teknologier.

Vil du høre mere eller træffe særlige aftaler, så kontakt Karin Guldbrand på bibkgu@herning.dk og 21 34 17 42

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 28. juni 2018, kl. 14.
28
Jun
event-img
Foredrag

Good stuff for internationals

Get an informal introduction to the library in Herning.
The Library in Herning has something arranged especially for YOU the last Thursday of each month *
*except for December and July
In June we invite you to an informal introduction to the brand new library in Herning!

Did you know this about your library?
The library has books (both fiction and non-fiction) in languages other than Danish. Most likely our collection includes books in YOUR language as well! You're always welcome to ask a librarian about ordering materials that you are not able to find on the library shelves and it's free of charge!
The library offers a special service to its users: free access to a variety of newspapers and magazines from around the world through Press Reader and Zinio, where you can read the full text of your favorite papers and magazines - free of charge!
And a lot more!

Come and hear more - at the Library in Herning, Østergade 8
Thursday June 28, from 17.00 -18.00

It's FREE to participate!
To sign-up: Send an email to: bibtid@herning.dk

See you at the library!

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 28. juni 2018, kl. 17.
2
Jul
event-img
Andet

Sommersjov i Makerspace

Kom og vær med til at lave sjov med teknologi og design i Makerspace.
Hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-14 i uge 27-32 er der åbent for børn fra 9 år og voksne i bibliotekets Makerspace.

Her kan du - sammen med andre eller alene - designe, lege og nørde med forskellige teknologier og det hele er gratis.

Du kan fx

 • Designe og lave 3D-print (nøgleringe, spilbrikker, dimser)
 • Lave tryk til T-shirts
 • Lave stickers til din mobil eller pc
 • Sætte lys i dit tøj
 • Lave animationsfilm
 • Arbejde med virtual reality
 • Kode (Scratch, Micro-Bits, SamLabs)
 • Programmere robotter
 • Lave en kuglebane
Tilmelding ikke nødvendig - du kommer bare

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 2. til tor. d. 5. juli 2018, kl. 00.
12
Jul
event-img
Ekskursion

Brunkul og hede

Søby Brunkulsmuseum arrangerer rundvisning på museet samt bustur gennem brunkulslejerne og Harrild Hede. Guide: Jan Svendsen. Vi begynder med rundstykker og slutter af med frokost på Søbyhus Cafeteria. Tilmelding senest dagen før kl. 12 på tlf. 53371459.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Tor. d. 12. juli 2018, kl. 10-13.30.
9
Jul
event-img
Andet

Sommersjov i Makerspace

Kom og vær med til at lave sjov med teknologi og design i Makerspace.
Hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-14 i uge 27-32 er der åbent for børn fra 9 år og voksne i bibliotekets Makerspace.

Her kan du - sammen med andre eller alene - designe, lege og nørde med forskellige teknologier og det hele er gratis.

Du kan fx

 • Designe og lave 3D-print (nøgleringe, spilbrikker, dimser)
 • Lave tryk til T-shirts
 • Lave stickers til din mobil eller pc
 • Sætte lys i dit tøj
 • Lave animationsfilm
 • Arbejde med virtual reality
 • Kode (Scratch, Micro-Bits, SamLabs)
 • Programmere robotter
 • Lave en kuglebane
Tilmelding ikke nødvendig - du kommer bare

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 9. til tor. d. 12. juli 2018, kl. 00.
14
Jul
event-img
Omvisning

Søby graver det brune guld

Søby Brunkulsmuseum tilbyder rundvisning uden tilmelding. Formand og forfatter Jan Svendsen viser rundt på museet og fortæller den unikke historie om gravningen af brunkul. Vi besøger husene på museet; herunder madpakkehus og godsvogn fra i år.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lør. d. 14. juli 2018, kl. 10-12.
14
Jul
event-img
Omvisning

Søby graver det brune guld

Søby Brunkulsmuseum tilbyder rundvisning uden tilmelding. Formand og forfatter Jan Svendsen viser rundt på museet og fortæller den unikke historie om gravningen af brunkul. Vi besøger husene på museet; herunder madpakkehus og godsvogn fra i år.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lør. d. 14. juli 2018, kl. 14-16.
16
Jul
event-img
Andet

Sommersjov i Makerspace

Kom og vær med til at lave sjov med teknologi og design i Makerspace.
Hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-14 i uge 27-32 er der åbent for børn fra 9 år og voksne i bibliotekets Makerspace.

Her kan du - sammen med andre eller alene - designe, lege og nørde med forskellige teknologier og det hele er gratis.

Du kan fx

 • Designe og lave 3D-print (nøgleringe, spilbrikker, dimser)
 • Lave tryk til T-shirts
 • Lave stickers til din mobil eller pc
 • Sætte lys i dit tøj
 • Lave animationsfilm
 • Arbejde med virtual reality
 • Kode (Scratch, Micro-Bits, SamLabs)
 • Programmere robotter
 • Lave en kuglebane
Tilmelding ikke nødvendig - du kommer bare

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 16. til tor. d. 19. juli 2018, kl. 00.
26
Jul
event-img
Ekskursion

Brunkul og hede

Søby Brunkulsmuseum arrangerer rundvisning på museet samt bustur gennem brunkulslejerne og Harrild Hede. Guide: Jan Svendsen. Vi begynder med rundstykker og slutter af med frokost på Søbyhus Cafeteria. Tilmelding senest dagen før kl. 12 på tlf. 53371459.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Tor. d. 26. juli 2018, kl. 10-13.30.
23
Jul
event-img
Andet

Sommersjov i Makerspace

Kom og vær med til at lave sjov med teknologi og design i Makerspace.
Hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-14 i uge 27-32 er der åbent for børn fra 9 år og voksne i bibliotekets Makerspace.

Her kan du - sammen med andre eller alene - designe, lege og nørde med forskellige teknologier og det hele er gratis.

Du kan fx

 • Designe og lave 3D-print (nøgleringe, spilbrikker, dimser)
 • Lave tryk til T-shirts
 • Lave stickers til din mobil eller pc
 • Sætte lys i dit tøj
 • Lave animationsfilm
 • Arbejde med virtual reality
 • Kode (Scratch, Micro-Bits, SamLabs)
 • Programmere robotter
 • Lave en kuglebane
Tilmelding ikke nødvendig - du kommer bare

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Man. d. 23. til tor. d. 26. juli 2018, kl. 00.
28
Jul
event-img
Omvisning

Søby graver det brune guld

Søby Brunkulsmuseum tilbyder rundvisning uden tilmelding. Formand og forfatter Jan Svendsen viser rundt på museet og fortæller den unikke historie om gravningen af brunkul. Vi besøger husene på museet; herunder madpakkehus og godsvogn fra i år.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lør. d. 28. juli 2018, kl. 10-12.
28
Jul
event-img
Omvisning

Søby graver det brune guld

Søby Brunkulsmuseum tilbyder rundvisning uden tilmelding. Formand og forfatter Jan Svendsen viser rundt på museet og fortæller den unikke historie om gravningen af brunkul. Vi besøger husene på museet; herunder madpakkehus og godsvogn fra i år.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lør. d. 28. juli 2018, kl. 14-16.
23
Jun
event-img
Billedkunst

Kunstudstilling

Gitte Buch er et eksempel på en kunstner,for hvem liv,værkog tro er uløselig flettet sammen og vokser ind i hinanden,og kærligheden er det bærende under det hele, den altoverskyggende livgivende kraft og flod der strømmer.
Gitte Buch

Født i 1954 i Vestjylland, opvokset på Samsø og blev i 1980 færdiguddannet som lærer. Hun flyttede til Langeland i 1984, hvor hun var med til at starte Kunsthøjskolen i Magleby, hvor hun bl.a. underviste i billedkunst. Om sommeren afholdt hun undervisning i ikonmaleri og samlede hver sommer deltagere som udforskede denne i Danmark næsten ukendte disciplin. Da Kunsthøjskolen lukkede, kunne Gitte Buch hellige sig sin egen kunst, og der er siden blevet og bliver skabt stor, smuk og original kunst i atelieret på Sydlangeland.

Om sin tilknytning til øen og dennes indflydelse på hendes kunst siger Gitte Buch "... Langeland er - og har været min base siden 1984. Det er her jeg har hjemme, det er her jeg arbejder. Øens puls, årstidernes skiften, stilheden, nattehimlen, havet ... de store og små kredsløb i naturen bliver ens åndedræt, når man bor her.
Hovedvejen fra nord til syd er rygraden i den lange ø og de mange sideveje - ribben - ender alle ved vandet; bevidstheden om at være på et afgrænset område ligger dybt i behov og bevidsthed. I de senere år er jeg begyndt at opsøge øer rundt om i Europa... Ø-kærligheden ligger i blodet fra min opvækst på Samsø."

Gitte Buch har deltaget i flere censurerede udstillinger, og har udstillet utallige steder i udlandet og herhjemme. Hun er en kendt foredragsholder og ikonmaler og er medforfatter til bogen At skrive en ikon.

Modtager af Anne-Lise Fussings rejselegat. På Fyn er hun repræsenteret hos Galleri Weber og Galleri Det Gamle Værksted begge i Svendborg.

Læs mere

Regionshospitalet Herning
Gl. Landevej 61, Herning
Fre. d. 1. juni til man. d. 30. juli 2018, kl. 08 -10.
2
Aug
event-img
Andet

Kom og få gratis retshjælp på Biblioteket i Vildbjerg

Gratis retshjælp/juridisk rådgivning.
Ret & Råd Advokater - advokatkontor i Holstebro - giver gratis retshjælp på Biblioteket i Vildbjerg første torsdag i hver måned.

OBS: Du skal møde kl. 16.30 for at kunne benytte tilbuddet.

For yderligere information, kontakt Ret & Råd Advokater på tlf. 97 95 18 33

Læs mere

Biblioteket i Vildbjerg
Kirkegade 7, Vildbjerg
Tor. d. 2. august 2018, kl. 16.30.