Viser 21-40 ud af 133 resultater

25
Okt
event-img
Møder

Samtalesalon

En aften med fokus på samtalen, samværet og at blive klogere sammen.
Herning Bibliotekerne og Huset No7 gennemfører den sidste torsdag hver måned* en samtalesalon.
(*undtaget december, juni, juli og august)

Samtalesalon er en ny, sjov og struktureret metode, hvor værten styrer hvornår man snakker, med hvem og om hvad. Der bliver tildelt mange forskellige samtalepartnere og spørgsmål i forløbet, ved hjælp af metoder taget fra folkedans.
En samtalesalon er et samlingspunkt for folk, der gerne vil snakke med hinanden på en ny måde. Mest af alt minder det om at tilbringe en hyggelig aften på en cafe. Forskellen er bare, at til samtalesaloner kan man sagtens møde op alene, for salonværterne sørger for, at du kommer i snak med de andre spændende gæster uden at skulle bruge tid på at spørge "Nå, hvad laver du så".

De 5 samtalesalonpricipper
Grundlæggende er der 5 samtaleprincipper som gælder under en samtalesalon:

 • Uforstyrret samtaletid.
  De gode samtaler er målet i sig selv. Det bliver mellem jer, hvad I snakker om. Ingen forstyrrende mobiltelefoner - kun andre samtalelystne gæster.

 • Møder med mennesker, der ikke ligner én selv.
  Lysten til at lytte og få indblik i, hvordan og hvorfor andre tænker og lever som de gør. Og modet til at blive udfordret på sine egne holdninger.

 • Faste rammer.
  Værter og spørgsmål, der sikrer, at alle finder nogen tale med - og hurtigt kommer i gang med at tale om noget interessant.

 • Alle snakker med og snakker sammen.
  Ingen passive tilhørere, kværulanter eller kedelige foredrag - kun nysgerrige samtalepartnere.

 • Alle mennesker er spændende samtalepartnere.
  Troen på, at vi hver især har en masse at sige om livets og samfundets store emner. Og at Samtalesalonerne er en god måde at øve sig i at ytre sig.


 • Emnerne er nye hver gang og annonceres først på aftenen. Men fælles for emnerne er, at de handler om at være mennesker - sammen. Det har tidligere været emner som: Tillid, Alder, Forandringer, Dilemmaer og Musik.
  Alle er velkomne - man møder bare op som man er. (Med slukket mobil.) Aftenerne har ikke som mål at vi skal blive enige, og der tages ikke referat!

  Samtalen har ikke som mål at vi skal blive enige, og der tages ikke referat!

  Læs mere

  Huset No7
  Nørregade 7a, Herning
  Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 19.
  27
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Vintage foredrag med Pia Storm

  Foredraget tager udgangspunkt Pia Storms bog, Vintage, og hendes personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne sin femininitet og hellige sig farverige vintagekjoler.
  For udover en smukkere og mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop - det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

  Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt, og er en inspiration til at indrage mere vintage i en moderne garderobe. Og det er der flere gode grunde til at gøre - du får bedre kvalitet for færre pengene og hjælper også miljøet på vej, ved at købe brugt. Og ikke nok med at det gamle tøj er bæredygtigt, så er der noget magisk ved at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid, vintage indeholder både gemte og glemte fortællinger om historiske begivenheder, verdenskrige, kvindekamp og kropsidealer.

  Pris: 80 ,- (65 ,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

  Læs mere

  Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
  Vestergade 20, Herning
  Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 13.30.
  27
  Okt
  event-img
  Undervisning

  Min kjole i strækstof

  Underviser: Doris Vestergaard. Mig og min kjole i strækstof - weekendkursus. Jerseykjoler er populære som aldrig før! Kjolerne er syet i stræk- og jerseystoffer og pyntet efter smag og behag.
  På dette kursus vil du lære at sy i strækstof og designe dine helt egne modeller. Du får lært en hel stribe teknikker, tips og tricks til at sy i netop strækstof, så dit endelige resultat bliver perfekt. Du lærer også at tilrette dine modeller, så de passer til netop din figur. Alle kan være med, da undervisningen henvender sig til både nybegyndere såvel som øvede.

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte underviseren på mobil 4060 0782.

  Du har mulighed for at blive på AOF fra lørdag til søndag - medbring blot sovepose, underlag og egen forplejning.

  Huskeliste =
  Kære kursist

  Jeg vil gerne med denne mail, sige tak fordi du har valgt at deltage i kurset "Mig og min kjole i strækstof".

  For at du får mest muligt ud af weekenden og er forberedt, får du lige en liste over ting og sager du skal medbringe og overveje.

  " Symaskine og evt. overlocker
  " Papirsaks og stofsaks
  " Linealer og skriveredskaber, limstift samt tape
  " Målebånd og syredskaber, nåle, tråd osv.
  " Det stof og tilbehør du skal bruge til dine færdige kjole
  " Mønsterpapir ( kan også købes af mig til 25 kr pr. rulle)
  " Vlies ( kan også købes af mig)

  Jeg har grundforme med, så du får et mønster med hjem som er tilpasset din figur og som du kan bruge til at designe flere kjoler efter. Du vil lære at rette en grundform til efter egne mål så dine kjoler kommer til at sidde helt perfekte. Hvis du selv har et mønster med på en helt bestemt kjole som du gerne vil sy, er det også en mulighed. Dette mønster vil så blive rettet til så det sidder perfekt. Ellers kan du designe din helt egen model og sy den op.

  Det ville være en god ide at du har overvejet hvilken kjole du gerne vil gå hjem i. Søg på nettet, find din gamle yndlingskjole frem eller tegn dine egne modeller. På den måde er du forberedt og kan begynde at lave mønster med det samme

  Vi starter med rundstykker og kaffe, som jeg giver men resten af dagen weekenden skal du selv sørge for mad og drikke. Kaffe vil være for min regning begge dage.

  Jeg glæder mig til at se dig :
  Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe til mig på 40600782.

  Mvh. Doris Vestergaard.

  Hold: 18152

  Læs mere

  AOF Herning
  Gl. Landevej 3, Herning
  Lør. d. 27. og søn. d. 28. oktober 2018, 2 kursusdage kl. 10-16.30.
  29
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Fridtjof Nansens første ekspedition der krydsede indlands isen

  Erik Lindebjerg fortæller om den norske polarforsker Fridtjof Nanse.

  Læs mere

  Herning Kirkehus
  Østre Kirkevej 1, Herning
  Man. d. 29. oktober 2018, kl. 14-1600.
  29
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Lind Seniorklub

  Leo Skåning, Herning. Min barndom og opvækst på Vesterbro. Leo Skåning Fortæller om hans opvækst på stenbroen, om trange kår i et udpræget arbejdermiljø.

  Læs mere

  Lind Sognehus
  Kollundvej 47, Lind, Herning
  Man. d. 29. oktober 2018, kl. 14.30.
  29
  Okt
  event-img
  Undervisning

  Få hjælp i IT-caféen på biblioteket i Herning!

  Dygtige og engagerede frivillige står klar til at hjælpe dig.
  II-caféen drives af dygtige og engagerede frivillige, der står parat til at hjælpe med stort og småt indenfor it - så tøv ikke med at kigge forbi, hvis computeren, mobilen eller e-bogslæseren driller!

  Du kan enten medbringe dit eget it-udstyr eller få hjælp på de opstillede pc'ere.

  I IT-caféen kan du bl.a.:

  Få hjælp til at komme i gang med at bruge en pc
  Få hjælp til iPad, tablets, smartphones og lign.
  Få hjælp til at bruge e-ressourcer som borger.dk og lign.
  Og meget mere!
  Du behøver ikke tilmelde dig. Du møder bare op med det emne, du gerne vil vide mere om eller har behov for hjælp til. Alle er velkomne!

  Læs mere

  Herning Bibliotekerne
  Østergade 8, Herning
  Man. d. 29. oktober 2018, kl. 16.
  29
  Okt
  event-img
  Undervisning

  Skriveskole

  Har du en forfatter i maven ?
  Eller ønsker du bare at blive bedre til at læse og skrive skønlitterære tekster?

  I samarbejde med Herning Bibliotekerne udbyder FOF Herning et kursusforløb henvendt til skrivende, der har ambitioner om udgivelse eller ønsker at blive mere bevidst om egen skrivepraksis.

  De enkelte sessioner vil bestå af tematiske oplæg fra underviser, styret fælleslæsning af både eksemplariske og egenproducerede tekster - og så skal der selvfølgelig skrives. Hjemmearbejde kan forekomme.

  Læsningen af egenproducerede tekster vægtes højt, vi kommer både til at tale om tekstens overordnede plan - om genre, tematik, komposition, handling - og om det nære - metaforer og billedsprog, sætningskonstruktioner, rytme og ordvalg. Hvad end det er prosa eller poesi.

  Der skal være tid og rum til at fortabe sig i detaljen, og håbet er, at skabe et miljø, hvor folk føler sig trygge og har lyst til at sige, hvad de tænker. Ambitionsniveauet skal være højt, og kritikken er nødt til at være ærlig, men det højeste ønske er, at man går hjem med nye ideer og lyst til at arbejde videre.

  Undervisningen foregår på Biblioteket i Herning en aften om ugen fra kl. 18 - 21 i 12 uger, hver session varer tre timer. I løbet af undervisningen vil der være en pause, hvor du kan spise din medbragte mad eller købe en sandwich i bibliotekets café.

  Tilmelding til kurset skal ske via FOF Herning

  Læs mere

  Herning Bibliotekerne
  Østergade 8, Herning
  Man. d. 29. oktober 2018, kl. 18.
  29
  Okt
  event-img
  Undervisning

  Livreddende førstehjælp

  Underviser: Bodil Kjær Markmøller. Efter dette kursus kan deltagerne yde hjerte- lungeredning samt yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der fx medfører spærring af luftvejene, nedsat eller standset vejrtrækning, standsning af blødninger og chok mv.
  HUSK praktisk tøj.
  Materialeudgift ca. 150 kr. - betales til læreren. Der udstedes kursusbevis.

  Hold: 18069

  Læs mere

  AOF Herning
  Gl. Landevej 3, Herning
  Man. d. 29. oktober 2018, kl. 18-22.
  29
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Stemmen bag bogen - Lars Bom om at indtale lydbøger

  EReolen og Herning Bibliotekerne inviterer til et spændende foredrag med lydbogen i fokus.
  Mød skuespiller, formidler og lydbogsindlæser Lars Bom og kom med på en guidet tour om bag mikrofonen. Lars Bom fortæller om forskellen på højtlæsning og indlæsning og om den proces og det forarbejde, der ligger bag en lydbogsindlæsning.

  Lars Bom har indlæst Selma Lagerlöfs store klassiker "Gösta Berlings saga" - om den unge Gösta Berling, der i fortvivlelse over at være blevet afsat som præst lægger sig til at dø i en snedrive. Han reddes dog af majorinden på Ekeby i Värmland, der indlemmer den arbejdssky og fordrukne præst i sin skare af kavalerer. Her lever han i sus og dus og bliver hurtigt den naturlige leder.

  Selma Lagerlöfs debut fra 1891 er velskrevet, fabulerende, fascinerende og farverig, og som den første kvinde - og den første svensker - modtog hun Nobels litteraturpris i 1909.

  I samarbejde med Saga Egmont præsenterer eReolen "Stærke stemmer" - en lydbogsserie af klassiske titler indlæst af eksklusive stemmer - og nu kan du opleve én af disse stemmer i Herning!

  Arrangementet vil desuden byde på diskussion om den gode lydbogsindlæsning, højtlæsning af udvalgte passager fra Selma Lagerlöfs Gösta Berlings Saga.

  Arrangementet afholdes i lokale A på anden sal.

  Billet: 50 kr inkl. kaffe, te og kage

  Køb billet her

  Video med Lars Bom - der fortæller lidt om indtalingen mv

  Læs mere

  Herning Bibliotekerne
  Østergade 8, Herning
  Man. d. 29. oktober 2018, kl. 19.
  30
  Okt
  event-img
  Undervisning

  Lektiecafé for voksne

  Lektiecafé for tosprogede voksne.
  Hvad kan du få hjælp til?
  At tale og forstå dansk
  At læse og skrive dansk
  At lave lektier
  At læse avis

  Hvem kan deltage?
  Lektiecafeen er for tosprogede voksne. Du kan frit komme og gå indenfor cafeens åbningstid og du behøver ikke at melde dig til på forhånd.

  Hvem hjælper?
  Lektiecafeen er bemandet af frivillige hjælpere. Det kan være studerende, pensionister eller andre voksne, som gerne giver hjælpe til selvhjælp

  Læs mere

  Herning Bibliotekerne
  Østergade 8, Herning
  Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 14.
  30
  Okt
  event-img
  Møder

  Eftermiddagsmøde

  Poul Nygaard Kristensen, Sognepræst i Kølkær kommer og taler til os.

  Læs mere

  Hammerum Missionshus
  Hammerum Hovedgade 41, Herning
  Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 14.30.
  30
  Okt
  event-img
  Workshop

  Kreativ Workshop for voksne

  Fordyb dig i Sans & Samling, når billedkunstner Mette Mailund Strong og formidlingsinspektør Helle Forbech Hvergel inviterer til en hyggelig workshop med fortællinger og kreative eksperimenter med afsæt i Sans & Samling.
  Der serveres en sandwich, vand og kaffe/te.

  Varighed: to og en halv time

  I 2018 kan CoBrA-bevægelsen fejre sin 70-årsfødselsdag. Det markerer vi på
  Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum med fire nye udstillinger under temaet SANS & SAMLING, der præsenterer aktuelle tematikker i museets righoldige samling.
  Læs mere om Klub CoBrA

  Læs mere

  Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
  Birk Centerpark 1, Herning
  Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 17.
  30
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Fra stress til overskud

  Underviser: Ole Larsen. "Fjern stress og smerter med lette metoder". Foredrag med stress- og smerteekspert Ole Larsen. Hvorfor får nogle stress og andre ikke? Hvorfor får du smerter i hoved og krop?
  På dette foredrag lærer du at fjerne årsagerne, og dermed kan du slippe af med plagerne.
  Du vil lære, hvordan akupressur som selvbehandling kan fjerne 8 ud af 10 hovedpiner.
  Du vil lære at fjerne stressen ved at tænke på en særlig måde samtidig med, at du stimulerer hjernens akupunkturpunkter. Stress- og smerteeksperten Ole Larsen fortæller og demonstrerer hvordan
  Ved du hvordan præsident Obama forebygger stress? På dette foredrag vil du få en række praktiske forslag til stresshåndtering i din hverdag
  Den værste stress sidder i hjernen. Du har 2 hjerneområder, som kæmper om at styre dit liv. Amygdala er "katastrofehjernen", som er aktiv ved stress. Den gør dig parat til kamp eller flugt. Den gør dig bange/bekymret og skaber problemer med krop, fordøjelse og søvn. I panden har du "tænkehjernen", som kan fjerne frygt og få dig til at slappe af.
  Ole Larsen har udviklet en anerkendt metode til at aktivere tænkehjernen ved at gå på REMstadiet og visualisere positive tanker. Dette kan sammenlignes med mindfulness.
  Ole Larsen er forfatter til "Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plager" og han har uddannet de fleste af landets stresskonsulenter. Han kan med kinesiologisk testning demonstrere, hvad der er årsag til stress og smerter.
  På dette foredrag får du den nyeste viden, og du vil gå hjem med styrke og viden til at takle hverdagens udfordringer

  Hold: 18127

  Læs mere

  Herning HF og VUC
  Brorsonsvej 2, Herning
  Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 18.30-21.30.
  30
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Rasmus Tantholdt

  V/.
  Rasmus Tantholdt

  Verden er stadig ny

  Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår.

  Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv. Et foredrag med Rasmus er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer.

  Rasmus formidler sine foredrag på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op. Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003.

  Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen.

  Hør hele Danmarks TV2 korrespondent Rasmus Tantholdt fortælle om sit liv bag kameraet på godt og ondt. Om de etiske og moralske dilemmaer, og om risikoen ved at arbejde i lande ramt af krig eller naturkatastrofer. Om de alvorlige historier men også de mange pudsige episoder, der opstår på de mange rejser rundt i verden. Et foredrag med alvor og humor og altid brand aktuelt

  Læs mere

  Herning Gymnasium
  H.P. Hansens Vej 8, Herning
  Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 19-21.
  30
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Foredrag: Naturens nyttige dræbermolekyler (via livestream fra Aarhus Universitet)

  Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Og hør hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft.
  Forelæser: lektor i kemisk biologi Thomas Bjørnskov Poulsen, Institut for Kemi, Aarhus Universitet
  Sprog: dansk
  Entré: gratis

  Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund - faktisk er det svært at forestille sig at der engang fandtes en virkelighed uden fx antibiotika til behandling af infektioner eller kemoterapi til behandling af kræft.

  Aftenens foredrag tager os på en rejse til molekylernes verden - til de af naturens egne medicinske stoffer som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel som kan true vores helbred.
  Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse at de til stadighed udfordrer moderne teknologier når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer.

  I foredraget vil du høre eksempler på hvorfra disse nyttige naturstoffer kommer og hvordan deres molekyler egentlig kan bygges - og ombygges.
  Og du vil høre hvordan forskerne opnår forståelse af naturstoffers specifikke vekselvirkning med cellernes proteiner og hvordan forskerne dermed finder inspiration til at udvikle stoffer som har potentiale til få os til at leve længere samt inspiration til at finde nye typer medicin mod kræft.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag

  Læs mere

  Huset No7
  Nørregade 7a, Herning
  Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 19-21.
  31
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Workshop: Sæt dig mål, og få succes

  Underviser: Ole Larsen. Sæt dig mål, og få succes. Workshop med mentaltræner Ole Larsen. "Find din indre styrke" med "Goal Mapping" for begge hjernehalvdele.
  Gør dine drømme til virkelighed med de nyeste mentale teknikker, som du kan bruge på job og privat
  " Du får fjernet dine begrænsninger og øget dine ressourcer
  " Du lærer at fremtræde med et positivt kropssprog.
  " Du lærer at aktivere hjernens GPS med REM-hjernebølger.
  " Du lærer at udvikle intuition og bruge den som vejviser.
  " Du lærer at teste, om dine mål er realistiske.
  " Du lærer at bruge SUCCESTRAPPEN trin for trin.
  " Du går hjem med en personlig plan for din fremtid.
  Hvis dit liv var en film, gad du så se den? Du lærer at lav
  e drejebogen til "det gode liv".
  Du får Ole Larsens nye instruktionsbog med i prisen.
  Ole Larsen er bestsellerforfatter, har uddannet de fleste af landets stresskonsulenter og trænet topidrætsfolk - han præsenterer helt nye mentale teknikker på dette kursus

  Hold: 18128

  Læs mere

  AOF Herning
  Gl. Landevej 3, Herning
  Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 09-15.
  31
  Okt
  event-img
  Foredrag

  History of Legends - Mike Tyson & Mikkel Kessler

  Et eksklusivt talkshow med bokselegenderne Mike Tyson og Mikkel Kessler. Det er første gang nogensinde, at Mike Tyson kommer til Danmark som speaker.
  Talkshow topics: Karrierens og privatlivets op- og nedture, motivation, at arbejde under ekstremt pres og det at opnå og overgå egne mål. Gå ikke glip af den unikke mulighed for at se dem, høre dem, opleve dem og forstå dem !

  Læs mere

  MCH Herning Kongrescenter
  Østergade 37, Herning
  Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 17.30.
  31
  Okt
  event-img
  Undervisning

  Skriveskole

  Har du en forfatter i maven ?
  Eller ønsker du bare at blive bedre til at læse og skrive skønlitterære tekster?

  I samarbejde med Herning Bibliotekerne udbyder FOF Herning et kursusforløb henvendt til skrivende, der har ambitioner om udgivelse eller ønsker at blive mere bevidst om egen skrivepraksis.

  De enkelte sessioner vil bestå af tematiske oplæg fra underviser, styret fælleslæsning af både eksemplariske og egenproducerede tekster - og så skal der selvfølgelig skrives. Hjemmearbejde kan forekomme.

  Læsningen af egenproducerede tekster vægtes højt, vi kommer både til at tale om tekstens overordnede plan - om genre, tematik, komposition, handling - og om det nære - metaforer og billedsprog, sætningskonstruktioner, rytme og ordvalg. Hvad end det er prosa eller poesi.

  Der skal være tid og rum til at fortabe sig i detaljen, og håbet er, at skabe et miljø, hvor folk føler sig trygge og har lyst til at sige, hvad de tænker. Ambitionsniveauet skal være højt, og kritikken er nødt til at være ærlig, men det højeste ønske er, at man går hjem med nye ideer og lyst til at arbejde videre.

  Undervisningen foregår på Biblioteket i Herning en aften om ugen fra kl. 18 - 21 i 12 uger, hver session varer tre timer. I løbet af undervisningen vil der være en pause, hvor du kan spise din medbragte mad eller købe en sandwich i bibliotekets café.

  Tilmelding til kurset skal ske via FOF Herning

  Læs mere

  Herning Bibliotekerne
  Østergade 8, Herning
  Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 18.
  31
  Okt
  event-img
  Foredrag

  Pink Floyd-foredrag

  Pink Floyd-ekspert Thomas Ulrik Larsen fortæller om "Wish you were here".
  Wish you were here er et af Pink Floyds mesterværker. Intet mindre. Og måske også det mest følsomme og vemodige album. Det er et album, der skulle følge op på verdensgennembruddet med The Dark Side of The Moon, men samtidig også et album, der - på trods af at bandet havde vristet sig fri fra den slagskygge, bandstifteren og frontfiguren Syd Barrett, havde kastet over Pink Floyd pga. hans voksende sindssyge - kom til både direkte og indirekte at have Syd Barrett i emnefeltet.

  Til at gøre os klogere på værket, har vi Thomas Ulrik Larsen, der var sanger, guitarist og kapelmester i kopibandet The Pink Floyd Project i årene 2003-2009. Han kan fortælle detaljer om albummet, som de færreste lægger mærke til, og om det spændende arbejde med at indstudere albummet i sin helhed.

  Kom og hør Thomas fortælle, og bliv samtidig klædt på til koncerten på Fermaten d. 8. november, hvor Pink Floyd Projekt opfører værket i sin fulde længde.

  Køb billet incl. en øl/vand til foredrag på biblioteket, til 75 kr, med Thomas Ulrik Larsen her
  Køb billet til koncerten på Fermaten her

  Er du oprettet som bruger på Herning Bibliotekerne og bor i Herning kommune har du mulighed for at se en engelsksproget dokumentarfilm fra 2012 om tilblivelsen af Wish you were here, her

  Læs mere

  Herning Bibliotekerne
  Østergade 8, Herning
  Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 18.30.
  31
  Okt
  event-img
  Foredrag

  At leve med angst - er det muligt at skrive sig fri?

  Mød digter og forfatter Thomas Alexander Jensen.
  Er det muligt at skrive sig fri af angsten?

  Du kender måske følelsen? Angsten overmander dig. Pludseligt føler du dig kvalt. Hjertet banker vildt. Det gør dig blot endnu mere bange! Du får svedige håndflader og rammes af en svimmelhed, der kaster dig rundt. Du tror, du er ved at dø! Du føler livet er skrøbeligt og du frygter hele tiden, hvad der sker som det næste... ( kursiv)

  Mød Thomas Alexander Jensen, 24 år, fra Sunds, der de sidste 4-5 år har haft et liv, hvor angsten har domineret på alle punkter. Da angsten havde størst greb i ham, følte Thomas sig meget alene og det var svært at tale med andre om det. Thomas begyndte at skrive om sin angst og oplevede at det gav en slags ro. Og samtidigt gav det ham håb om, at han på den måde kunne hjælpe andre ved at give dem indblik i angstens følelser. Følelser som de måske kunne genkende.

  At skrive om angsten blev en form for indre terapi.

  Sidste år udkom så digtsamlingen "Angstens Besættelse" og Thomas er på vej med endnu en digtsamling og en roman. I forbindelse med udgivelsen, har Thomas bl.a. været inviteret i DR P1, ligesom der har været omtale af digtsamlingen flere steder, bl.a. i SINDs medlemsblad og i Ugeskrift for Læger, hvor en psykiater skriver at digtsamlingen er brugbar til at forstå, hvordan angst føles. Desuden har Thomas været portrætteret i Herning Folkeblad. "Angstens besættelse" var ligeledes indstillet til Bogforums Debutantpris 2017.

  Der er et stigende antal unge, der oplever angst eller depression på et tidspunkt i deres ungdomsår. Kom forbi Biblioteket i Herning og mød Thomas, der er én af dem. Hør om hvordan dét at skrive hjalp ham og hør Thomas' personlige beretning om at leve med angsten. der vil naturligvis også være oplæsning fra Thomas' digtsamling undervejs.

  Det er gratis at deltage - gratis billetter kan hentes her

  Foredraget er et samarbejde mellem Headspace Herning og Herning Bibliotekerne.

  headspace_logo_small.png

  Læs mere

  Herning Bibliotekerne
  Østergade 8, Herning
  Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 19.