Event Information

Tor. d. 15. november 2018 , kl. 16.

Herning Bibliotekerne, Østergade 8

(Gratis billetter)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Ordblind og forfatter. Hvorfor ikke?

Bon Jovi Jam

Din ordblindhed stopper dig ikke - dine tanker gør.

At være ordblind har ikke altid været let for Jesper Sehested. I folkeskolens 9. klasse havde han hele 71 fejl ud af 92 mulige i diktat.

Jesper brugte ikke hjælpemidler, selvom han var ordblind, da han gik i skole. Det fortryder han i dag. Som 28-årig besluttede Jesper sig for lytte 50 timers tekst igennem fra Jespers egen hjemmeside Etlivsomordblind.dk - for på dén måde at blive bedre til at høre fejl.

Siden de 50 timers gennemlytning, lytter Jesper til ALTID det igennem, som han skriver. Det har åbnet en ny verden i forhold til at kunne spotte endelser og fejl, hvilket har gjort ham langt mere selvkørende i hverdagen.

I dag arbejder Jesper som forfatter - også selvom bogstaverne driller. Jespers bøger handler om ordblindhed og hvordan det er at være ordblind.

Det har stor betydning for Jesper at opleve, hvor positivt hans bøger er blevet modtaget. "Det giver så meget at få positiv feed back fra fx ordblinde unge, der har læst mine bøger. Så er der ikke mange bjerge, der er for høje til at kunne bestiges."

Selvom Jesper i dag arbejder som hjemmeside-redaktør og forfatter, er stavningen alligevel ikke det allervigtigste. "Jeg kender mange, der kan stave 100%, men de ville ikke kunne gøre dét, jeg har gjort. Der er så mange andre menneskelige egenskaber, der skal til, som er vigtigere end ord og stavemåder", udtaler Jesper, der har udvist stort gå-på-mod ved at kaste sig ud i at skrive bøger, selvom bogstaverne indimellem driller!

Du kan møde Jesper Sehested på Biblioteket i Herning og høre mere om Jespers vej til at blive forfatter - som ordblind.
Det er gratis at deltage - gratis billetter kan hentes her