Event Information

Søndag den 1. til mandag den 30. september 2019 , kl. 8 -10.

Herning Sygehus Kunstforening, Gl. Landevej 62

(Fri entré)

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Kunstudstilling

Bon Jovi Jam

Ellen Merrild udstiller sine flotte og farvestrålende billeder. Ellen Merrild er født i Herning og har boet her i sine første 33 år. I dag er Ellen fuldtidskunstner og har eget galleri i Helsingør. Ellen udstiller også fine hæklded sager.

Et bysbarn vender hjem med sin kunst

Ellen Merrild, der er barnefødt i Herning og boede her de første 30 år af sit liv, vender nu "hjem"

for at udstille sin kunst i kunstforeningen på Herning centralsygehus.

Ellens billeder kan ses på sygehuset i september måned.

Ellen har malet i mere end tyve år startende med blyantstegning og akvarel. Nu maler hun mest med akryl på lærred. Hendes udtryk er kraftfulde, abstrakte malerier med figurative elementer i meget klare og stærke farver. Glæden ved at male skulle gerne skinne igennem i hendes malerier.

Hun arbejder meget med kontrasten mellem lyse og mørke toner, så billederne domineres ofte af spillet mellem farverne i en stærk sammensætning. De forskellige lag i billederne spiller hinanden ud og der bliver arbejdet med rum og finurlige konstruktioner i et modspil til farvesymfonierne.

Ellen fascineres af at tage udgangspunkt i former, som vi omgiver os med og som man mindst venter kan danne baggrund for ideer til et maleri. Inspirationen henter hun fra at opdage små ting i haven til oplevelser på rejser rundt i verden.

Hun har løbende sørget for at uddanne sig ved at deltage i kurser hos forskellige Kunstnere. Hvert år rejser hun til Italien og deltager i et intensivt malerkursus.

Ellen har eget Atelier og galleri på hjemmeadressen i Helsingør, hvor der altid er udstilling af nogle af hendes værker og har desuden hjemmesiden Merille.dk.