Event Information

Onsdag den 16. oktober 2019 , kl. 13.

Herning Bibliotekerne, Østergade 8

Ukendt

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Foreningstorv: Hjertestarterdagen

Bon Jovi Jam

Lær om livreddende førstehjælp på Biblioteket i Herning.

Tag hele familien med på biblioteket i efterårsferien og lær, hvordan man yder livreddende førstehjælp. Den 16. oktober kl. 14.00 - 16.00 står førstehjælpsinstruktør Bodil Markmøller fra Dansk Folke-hjælp klar til at demonstrere hjertemassage og kunstigt åndedræt og vise, hvordan man bruger en hjertestarter - der er også mulighed for selv at prøve på genoplivningsdukkerne.

Ved du, hvordan man yder livreddende førstehjælp og bruger en hjertestarter? Hvis ikke, så har du og resten af familien mulighed for at lære det den 16. oktober, hvor det er europæisk Hjertestarterdag.

Hvert år får 3.500 danskere hjertestop uden for hospital, og knap 12 pct. overlever. Hvis flere danskere kan og tør træde til med hjælp, kan flere liv reddes. Hjertestarterdagen skal derfor øge danskernes viden om livreddende førstehjælp og brug af hjertestartere.

Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden står bag Hjertestarterdagen i Danmark. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet, og dagen markeres i alle EU-landene.

Læs mere på hjertestarterdagen.dk og restartaheart.eu