BEMÆRK: Alle kulturinstitutioner i Herning Kommune følger myndighedernes anvisninger og lukker ned for at minimere smittespredning af corona. Hvis du har billetter til nogle af de aflyste / udskudte arrangementer, kan du se, hvordan du skal forholde dig på arrangørernes hjemmesider. Ha' tålmodighed - informationerne kommer så hurtig som muligt. HerningErKultur bliver også stille for en stund. Vi vil opdatere, når der er nye anbefalinger, der har betydning for kulturelle begivenheder i Herning. PAS PÅ HINANDEN! Du kan finde yderligere information om situationen i Herning på www.herning.dk

Event Information

Onsdag den 22. april 2020 , kl. 19.30.

MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37

(Entré: 240 kr)

Køb/bestil billet

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Elverhøj - men tonen er lav

Bon Jovi Jam

Onsdag den 22. april 2020 kl. 19.30. Musikalske fiksefakserier med glimt i øjet.

Nogen vil sikkert kalde dem rablende gale eller en dansk udgave af Monty Python. I denne forestilling kaster Figaros sig over et af dansk teaterhistories klenodier, nemlig nationalforestillingen Elverhøj med undertitlen: men tonen er lav.

Originalplottet lyder således: Grev Walkendorf har ladet to børn bytte for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk, og en bondekone får mod en net sum penge den lille Elisabet i sin varetægt, men en aften forlader hun den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk jomfru, og rygterne pa egnen sætter hende i forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal mod sin vilje holde bryllup med jomfru Munk pa Højstrup (altså med det forbyttede barn). Kong Chr. 4 har befalet det!
Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør ga over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen gar over åen med ordene: Vel er jeg ikke Cæsar, og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg: Jacta est alea

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj far stort set samme dramatiske forløb, men den revideres kraftigt af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen, ligesom der tilsættes mere musik og komik. Det kan heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, både i ouverturen til Elverhøj og i selve handlingsforløbet.

Manuskript: Frit efter Johan Ludvig Heiberg
Idé og instruktion: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard
Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard, Allan Dahl Hansen
Musikalsk ledelse: Allan Dahl Hansen
Producent: Figaros og Den Ny Opera

Arrangør: Herning Teater
herningteater.dk - herningteater@mail.dk

Yderligere information

TID
Onsdag 22. april 2020 kl. 19.30.
Varighed: 2 timer inkl. pause

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

WEBSITE
Besøg Herning Teaters hjemmeside her

TELESLYNGE
Der er teleslynge i salen. Da ikke alle pladser kan dækkes af teleslyngen, opfordrer vi gæster med behov for teleslynge, til at kontakte MCH Billetsalg på 9926 9708 for hjælp til at finde pladser med gode teleslyngeforhold