Event Information

Onsdag den 15. januar 2020 , kl. 19.

Herning Bibliotekerne, Østergade 8

Ukendt

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

DR Klub Klassisk: Russisk-ortodoks korsang - VENTELISTE

Bon Jovi Jam

Hør om en ortodoks sangtradition, som er skabt til at røre hjertets dybe følelser.

Den første klubaften i 2020 vil Anette Yde, som er medlem af DR Klub Klassisk, fortælle om russisk-ortodoks korsang, som lyder smuk og højtidelig og stammer helt tilbage fra tiden omkring Det Byzanske Rige. I den russiske (og græske) kirke har man den op­fat­telse, at Gud alene må prises med menneskets stemme og derfor bruger man ikke instrumenter i gudstjenesten.
Interessen for ortodoks korsang er vokset de senere år, hvilket formodentlig skyldes, at den imødekommer et spirituelt behov hos mange mennesker i Vesten. Interessen for ortodoks korsang kan sammenlignes med interessen for ikoner og tidens generelle søgen efter inspiration fra andre kirkemusiktraditioner. Uanset, så er den ortodokse sangtradition skabt til at røre hjertets dybe følelser.

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til og tale om klassisk musik. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en person med en musikfaglig baggrund, som fortæller, andre gange er det en af klubbens medlemmer.

DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne.
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.
Desværre er der ikke plads i klubben pt., men du kan blive skrevet op på venteliste.

Yderligere information og tilmelding: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk