Event Information

Torsdag den 31. maj 2018 til søndag den 29. marts 2020 , kl. 10.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1

(Entré: Inkl. i museumsbilletten: Voksne 75 kr / Pensionister, studerende og grupper 60 kr / Børn under 18 år gratis adgang)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Særudstillingen 'Mellem himmel og jord' på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Bon Jovi Jam

Særudstillingen 'Mellem himmel og jord' fyldes af Carl-Henning Pedersens fantastiske skitser fra udsmykningen til Ribe Domkirke og kaster lys over hans forarbejde til opgaven, som vakte stor kontrovers i 1980erne.

Ribe Domkirke fra 1225 er landets ældste domkirke, og måske bl.a. derfor gav det i slutningen af 1980erne anledning til den mest ophedede debat om kunst nogensinde i Danmark, da valget faldt på den abstrakte maler Carl-Henning Pedersen til at udsmykke den.

Mange mente, at motiverne var for svært forståelige og for private til det fælles, religiøse rum, som kirken udgør. Motivernes digtende og verdslige karakter er da også udtryk for et markant nybrud i dansk kirkekunst, og der er stadig i dag blandede holdninger til udsmykningen.

Som det fremgår af udstillingen 'Mellem himmel og jord' havde Carl-Henning Pedersen i den grad gjort sit forarbejde: Mere end 100 skitser til kirkerummet er bevaret. Alligevel var det - tro mod malerens princip om kunstnerisk spontanitet - først under selve udførelsen i kirken, at udsmykningen fandt sin endelige form