Viser 41-60 ud af 495 resultater

5
Okt
Foredrag med Martin Bentsen
Foredrag

Foredrag med Martin Bentsen

Læs mere Foredrag med Martin Bentsen

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Tirsdag den 5. oktober 2021, kl. 19.30-22.
5
Okt
Raindogs
Rock/Pop

Raindogs

Tom Waits' univers er en after-hours bar i et skummelt kvarter hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes med fallerede poeter og håbløse romantikere for at konkurrere om hvem der har mødt mest modgang i livet. Tom Waits' univers er en kaj i.
Caribien hvor pirater bæller rom og danser tango mens de synger om terningspillende dværge og dystre hemmeligheder fra de syv have, akkompagneret af en ustemt guitar og et rustent trædeorgel. Tom Waits' univers er en
gammel knark der ringer til hans ungdoms elskede som han ikke har set i umindelige tider og kniber en tåre da han hører hendes stemme.

Raindogs opstod i 2003 og har siden da begejstret Tom Waits fans i Danmark og Norge ved mere en 200 koncerter. Bandet har spillet på alt fra små bodegaer til store festivaler og har derigennem udviklet et udtryk og en bandlyd der, samtidig med at være tro mod Tom Waits særegne univers, giver et personligt bud på hvordan den store trubadurs musik kan lyde. Raindogs spiller et bredt udpluk af Waits' karriere, fra den country- og jazzinspirerede start med "Closing Time" og "Heart of Saturday Night" over den Caribiske piratmytologi han skabte med "Raindogs" pladen, op til det stilmæssigt udefinérbare men højst personlige udtryk der findes på pladerne "Real Gone" og "Orphans". Ole Johnny Stenslands dommedagsrøst lader intet tilbage af ønske i forhold til originalen og orkestrets upolerede og energiske spil skaber indtrykket af et ethjulet lokomotiv med kurs mod helvede.

Det dansk/norske/svenske band gav en lang række af udsolgte koncerter for utallige Tom Waits fans omkring i både Danmark og Norge i perioden 2003-2009, men holdte I perioden 2009-2013 en længere pause for at pleje familie og andre musikalske projekter. I efteråret 2013 vågnede vilddyret endeligt til livet igen, og Raindogs spillede en række renuion-koncerter for fuldsatte spillesteder rundt om i landet. Publikums overvældende respons og deres tørst efter mere Tom Waits gav bandet grundlag for igen at booke sine årlige Danmarks-turnéer. Dette har resulteret i en årligt tilbagevendende happening, hvor orkestret rejser landet rundt for at blæse hoved og ører af sine trofaste fans til udsolgte koncerter

Læs mere Raindogs

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 5. oktober 2021, kl. 20.
6
Okt
Kirkecafé
Foredrag

Kirkecafé

Læs mere Kirkecafé

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 10-12.
6
Okt
Gospelkids
Gospel/Kor/Fællessang

Gospelkids

Læs mere Gospelkids

Sdr. Felding Sognehus
Skolegade 7, Sønder Felding
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 14.15-15.30.
6
Okt
Jacob Taarnhøj
Show/stand up

Jacob Taarnhøj

Jacob Taarnhøj. Onsdag d. 6. oktober, 2021. Showstart: kl. 21:30. Dørerne åbner kl. 21:00. Koncertinformation: Pris: kr. 200,00 inkl. gebyr. Medlemspris: kr. 160,00 inkl. gebyr.
Medlemsbillet: Hvis du købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Arrangementtype: Siddende. Yderligere information: Se

Læs mere Jacob Taarnhøj

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 19.
6
Okt
Rockklubben: Neil Young - Venteliste
Foredrag

Rockklubben: Neil Young - Venteliste

Kom og hør om en af rockmusikkens grand old men med mere end 50 år på bagen.
Neil Young, som er aftenens tema i Rockklubben, har passeret de 75 år og har i mere end 50 år været musiker og sanger på de helt store scener. Udover sin solokarriere er han især kendt for samarbejdet i Crosby, Stills, Nash & Young og for sit filantropiske arbejde for f.eks. familielandbrug.
Neil Young har en stor fanskare i Danmark og en af dem er Johnny Jensen, som er medlem af Rockklubben. I mere end 50 år har Neil Young været Johnny Jensens musikalske følgesvend og han optager en stor del af Johnnys vågne timer. Det er ikke bare en passioneret fan, men også en vidende og dygtig formidler, som indtager scenen i Rockklubben denne aften for at gøre os klogere på musikeren.

Hvis du er oprettet som låner på Herning Bibliotekerne og bor i Herning kommune, har du mulighed for at låne Neil Youngs selvbiografi fra 2012, eller se en dokumentar fra 2011.

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på musik? Så er Rockklubben lige noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller musik.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.
Desværre er der ikke plads i klubben pt., men du kan blive skrevet op på venteliste.


Yderligere information: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere Rockklubben: Neil Young - Venteliste

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 19.
6
Okt
Billedforedrag med Jacob Holdt
Foredrag

Billedforedrag med Jacob Holdt

Oplev et underholdende og provokerende billedforedrag om hvordan vi integrerer os med dem vi ikke bryder os om. Forfatteren, aktivisten og fotografen Jacob Holdt er kendt fra bogen: Amerikanske billeder.

Læs mere Billedforedrag med Jacob Holdt

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 19.
6
Okt
Poetry slam
Show/stand up

Poetry slam

Poetry slam på Team. Ord- ekvilibrister dyster i scenelyset og venter på den hårde dom. Poetry slam er også en konkurrence, og du har mulighed for at være en af aftenens dommere. De optrædende slammere annonceres tættere på den enkelte aften.
Prøv en fantastisk poetisk aften, som du vil være ked af at gå glip af. 6. oktober, 25. januar og 16. maj kl. 19.30

Læs mere Poetry slam

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 19.30.
6
Okt
Let It Rock
Skuespil

Let It Rock

Hyldestkoncert til The Beatles. Baggrunden for Let It Rock er The Beatles' sidste mest rockende album Let It Be, udgivet i 1970. Og kun 14 dage efter Let It Be kom på gaden, blev The Beatles opløst som gruppe.
Publikum bliver denne aften taget med på en storslået tur ned ad Memory Lane.

Fri placering ved 4-mands caféborde i koncertsalen

Arrangør: Musical Danmark

Varighed: 1 time 25 minutter uden pause

Læs mere på mch.dk

Læs mere Let It Rock

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 19.30.
6
Okt
Jacob Taarnhøj (ekstrabilletter)
Show/stand up

Jacob Taarnhøj (ekstrabilletter)

Jacob Taarnhøj. Onsdag d. 6. oktober 2021. Showstart: kl. 21:30. Dørerne åbner kl. 21:00. Koncertinformation: Pris: kr. 200,00 inkl. gebyr. Medlemspris: kr. 160,00 inkl. gebyr.
Medlemsbillet: Hvis du købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort. Arrangementtype: Siddende. Yderligere information: Se

Læs mere Jacob Taarnhøj (ekstrabilletter)

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 6. oktober 2021, kl. 21.30.
7
Okt
Torsdags Træf i Sunds
Foredrag

Torsdags Træf i Sunds

Mød Marianne Laursen fra "Mary's Vin & Bøf".
Kan man dyrke vin i Danmark? JA, og vi har endda vores egen lokale vingård lige nord for Simmelkær.
Hos "Marys Vin & Bøf" producerer de både vin og produkter af hjortekød, som de sælger i egen butik.

Steen og Marianne Laursen købte de første dyr til deres hjortefarm i 2013. I dag har de 9 hektar med krondyr. I 2016 begyndte etableringen af vingården, som i dag består af 2400 vinstokke. De fremstiller selv deres egen vin, og kødet fra dyrene bliver til pølser, bøffer og meget mere.

Kom og hør om etableringen, driften og hverdagen på det lille sted i naturskønne omgivelser.

Alle er velkomne. Vi byder på hyggeligt selskab og kaffe/te med lidt lækkert til.

Der åbnes for tilmelding torsdag den 23. september kl. 9.00.
Meld dig til hos personalet i den betjente tid, tlf.: 96 28 88 66, eller skriv dig på listen, der ligger fremme på biblioteket i hele åbningstiden, så længe der er pladser.

Torsdags Træf arrangeres i samarbejde med borgere fra Sunds og byder på uforpligtende samvær krydret med vidt forskellige, inspirerende aktiviteter.

Det er gratis - og altid første torsdag i hver måned.

Læs mere Torsdags Træf i Sunds

Biblioteket i Sunds
Sunds Hovedgade 50, Sunds
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 14.
7
Okt
Fyraftensfællesskab
Foredrag

Fyraftensfællesskab

Refleksion v. sognepræst Rune Hoff Lauridsen »Førhen var det danske samfund primært et landbrugssamfund. Her erfarede man hvor vigtig høsten var for at man kunne opretholde livet i familien.
Men i de senere år, har vores samfund ændret sig og mange opfatter det nu som en selvfølge, at det mad man har behov for bare kan købes hos købmanden. Men alt dette mad kommer et sted fra og det er ikke kun ved menneskers fortjeneste at det står på hylderne. Det vil eftermiddagens refleksion - krydret med nogle af høstens salmer og sange - handle om.«

Læs mere Fyraftensfællesskab

Haderup Kirke
Kirkevej 2, Haderup
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 17-18.
7
Okt
Pernille Rosendahl - Koncert
Foredrag

Pernille Rosendahl - Koncert

V/.
Pernille Rosendahl hylder tid & rum,

når hun giver kirkekoncert i Herning Kirke. Omkranset af kirkerummet, kan du opleve Pernille Rosendahl til denne unikke koncert, hvor hun skærer helt ind til benet af sit musikalske univers.

"I mange år har jeg stået på de store scener rundt om i landet, men for tiden er det de intime steder, der interesserer mig mest. Og her er kirken perfekt.

Vi føler alle en andægtighed når vi går ind i en kirke. Vi sænker, helt automatisk, stemmen i respekt for det fine rum. Her er tid til eftertænksomhed og ro. Tid til at lade tankerne fare.

Og det er netop det afsæt jeg gerne vil have til mine koncerter.

Jeg glæder mig utrolig meget til at spille nye og gamle sange, til at tage favntag med de historiske bygninger og sætte lyd til rummet over vores hovedet", siger Pernille Rosendahl

Læs mere Pernille Rosendahl - Koncert

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 17-18.30.
7
Okt
Gurli Octavia + Rigmor
Rock/Pop

Gurli Octavia + Rigmor

To, forskellige, men ligesindede artister tager i februar rundt i Danmark og inviterer indenfor til en varm og hyggelig aften. Gurli Octavia og Rigmor synger på henholdsvis engelsk og dansk, men de har begge rødder i Aarhus og har fødderne solidt plantet.
GURLI OCTAVIA er efterhånden en erfaren kunstner. Hun har tidligere udgivet tre EP'er, hvoraf den første, 'Philophobia', udkom i 2017. Her finder man blandt andet sangen 'Winter Arrived', som især var med til at skabe et navn og en fanbase for Gurli Octavias akustiske, guitarbårede musikunivers. Siden kom 'Lunacy', også i 2017, og derefter 'Metanoia' i 2019. Begge med samme inderlige, akustiske og organiske lyd. Gurli Octavia er desuden en velbevandret live-artist, og hun har blandt andet spillet på Roskilde Festival i 2018 samt adskillige shows rundt omkring i Danmark med hendes band.

På det sidste er noget ny dog under opsejling for Gurli Octavia. Det startede med singlen 'Drinks', som blev udgivet d. 13. marts, og blev udbygget med 'We Leave The Night Young' fra d. 11. september. Begge singler der er blevet taget rigtig godt imod og som leder lytteren hen til albummet og nye ting.
Det nye album er ude i starten 2021 og omfatter flere ting, men kan beskrives med et enkelt ord: Frigørelse. Frigørelse både i valget af sange på albummet og i produktionen af sangene, men mest af alt en frigørelse fra andre folks holdninger i forhold til Gurli Octavia som person og som kunstner og vigtigheden i at vælge selv.

En idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge blev startskuddet til bandet RIGMOR's vision om at give ordene vinger. Inspirationen fra Strunge gav en tyngde og melankoli i bandets egne tekster, der emmer af ærlighed og inderlighed. En drøm om at kunne figurere som talerør for en generation, der er blevet tabt på gulvet, får jorden til at brænde underfødderne og musikken til at stikke af.

Rigmor udgav i august 2019 debutsinglen "Træ", der blandt andet fik airplay på P6. Senere i august måned spillede de på Uhørt Festival på Vesterbro, hvor musikbloggen Undertoner udråbte dem til Årets Koncert. 6. marts 2020 udkom debut EP'en Rebel - EP'en der samler de foregående singler - og I 2021 forventes debutalbummet.

Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Musikken har adopteret Strunges maniodepressive sind, og deres insisterende sceneoptræden vil efterlade dig i en potpourri af nervøs og chokeret forløsning.

Den unge århusianske gruppe har spillet sammen siden marts 2018 og består af Sarah Wichmann, Oliver Stewart, Victor Sousa og Lasse Lykke

Læs mere Gurli Octavia + Rigmor

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.
7
Okt
Musikbanko
Banko

Musikbanko

Banko på en sjov og anderledes måde. Præmierne er numre sunget af en solist. Vi starter ud med Claus Lindeberg fra Duo'en Clausogmorten.dk og En god halv time. Ekstra plader kan tilkøbes.

Læs mere Musikbanko

Huset No7
Nørregade 7A, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.
7
Okt
25.min. musik og Hedeageraften
Andet/Ukendt

25.min. musik og Hedeageraften

Læs mere 25.min. musik og Hedeageraften

Hedeagerkirken
Gl. Kirkevej 33, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19-21.30.
7
Okt
Den klassiske serie #1: Beethoven og Nielsen
Klassisk

Den klassiske serie #1: Beethoven og Nielsen

Første koncertrække i serien "Den klassiske serie". Oplev en række klassiske perler, når Beethovens septet ledsages af Nielsens "Serenata in Vano" og et mindre kendt, men lige så skønt værk af franskmanden Taffanel, som raffineret optakt til koncerten.

Læs mere Den klassiske serie #1: Beethoven og Nielsen

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.30.
7
Okt
Afrikas heksebørn - Foredrag i Sinding Forsamlingshus
Foredrag

Afrikas heksebørn - Foredrag i Sinding Forsamlingshus

Anja Ringgren Lovén valgte at gå 100% efter sine drømme, hvor hun fulgte sit hjerte og satsede alt for én enkelt sag: udsatte heksebørn i Afrika.
Anjas arbejde blev kendt i 2016, da et billede fra en af hendes redningsaktioner af heksebørn i Nigeria gik viralt. På billedet sidder Anja på hug foran en lille nøgen og udsultet dreng, som hun giver vand med sin vandflaske. Anja tog efterfølgende drengen med til sit børnecenter i Nigeria, hvor han mirakuløst overlevede. Hun gav ham navnet Hope, og redningsaktionen blev en vigtig katalysator i Anjas kamp for at fortælle resten af verden om heksebørn og den overtro, der hersker i Nigeria. Når Anja gæster Sinding forsamlingshus vil hun give et indblik i overtroen i Nigeria, hendes liv på børnehjemmet og om at træffe valg, der er baseret på følelserne i hjertet. Fri entré, kaffe og kage 25,- kr

Læs mere Afrikas heksebørn - Foredrag i Sinding Forsamlingshus

Sinding Forsamlinghus
Skoletoften 10, Sinding, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.30-20.30.
7
Okt
FOF-Kirkekoncert 2 m. Pernille Rosendahl
Andet/Ukendt

FOF-Kirkekoncert 2 m. Pernille Rosendahl

Læs mere FOF-Kirkekoncert 2 m. Pernille Rosendahl

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.30-21.
8
Okt
De små synger med de grå
Andet/Ukendt

De små synger med de grå

De små i Feldborg synger med de grå. Tante Andante leder sang og musik når ældre i Feldborg og Haderup sogne inviteres til at synge sammen med børn fra institutionen i Feldborg.

Læs mere De små synger med de grå

Feldborg Kirke
Bredgade 41, Haderup
Fredag den 8. oktober 2021, kl. 09-10.